Νομίζω πως παλιά (2018 ίσως) υπήρχε και η απόσταση Μόσχας (και άλλων ομάδων) με Γκραν Κανάρια που ενδέχεται να ήταν το ίδιο ή και πιο μεγάλη από το Μαδρίτη-Ντουμπάι.nikolas_asteri έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 1:03 amΛίγο άσχετο αλλά για κάποιο λόγο δεν μου είχε γίνει register ότι η Dubai θα παίζει…στο Dubai. Πολύ μεγάλη μανούρα οι πτήσεις. Λογικά Ρεάλ θα έχει παρόμοιο ταξίδι με το Μαιαμι όταν πάει Πορτλαντ και η Παρί παρόμοιο με το NY-LA.
Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026
Συντονιστής: Captains
1
1

- Conan1982
- Reactions: 3731
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Οι μειώσεις στο μπάτζετ πώς προκύπτουν; Ήρθε Χολ, Γουόρντ, Κώστας Καραγιάννιδης, Ναζηπογλουκαι πήρε αύξηση Μιλού, Έβανς, το κόστος πρέπει να είναι πάνω από 3 Μ ίσως και να φτάνει τα 4 Μ. χωρίς να υπολογίζω και τον Λι, Έχουν φύγει Γκος Βιλντοζα, Ράιτ, Λονγκκ αι μειωθεί τα συμβόλαια των Μακ, Λάρυ, Αν δεν έχουμε ήδη αύξηση δεν έχουμε μείωση και ψάχνουν και άλλον παίκτη πιθανότατα.shaq7 έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 12:04 amναι και στον παπ μειωση προτειναν και επεκταση αλλο εναν χρονο αλλα δεν την δεχτηκε..Εγω βλεπω οτι εχουμε θεμα με το μπατζετ φετος δεν θα ναι οπως περσι..και αυτα οτι του χολ του δωσαμε τοσα πολλα ενω στον γκαρσια θα διναμε και καλα 2.3 δειχνουν οτι δεν θελουν να φανει η μειωση σε σχεση με περσι..Για εβανς επισης δεν ακουστηκε αν εγινε νεα προταση η εμεινε με τα 1.7
0
- kite26
- Reactions: 1325
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
https://www.to10.gr/basket/euroleague/3 ... epithesis/
Βρε αγόρι μου, δε σου είχα πει για κίνδυνο έναρξης β' ημιχρόνου Βροντάκηδων-Φουρτουνάκηδων; Στα έλεγε ο Kite, δεν τον άκουσες...Στη γωνία σε περιμένω παλιακαρακι μου...ΣΤΑ 'ΛΕΓΑ ΕΓΩ!
Βρε αγόρι μου, δε σου είχα πει για κίνδυνο έναρξης β' ημιχρόνου Βροντάκηδων-Φουρτουνάκηδων; Στα έλεγε ο Kite, δεν τον άκουσες...Στη γωνία σε περιμένω παλιακαρακι μου...ΣΤΑ 'ΛΕΓΑ ΕΓΩ!
0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
-
- Reactions: 940
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω ότι η περσινή χρόνια του έκανε πολύ καλό του κόουτς. Είχε μεγάλη πίεση και μεγάλο ρόστερ, βγήκαν και τραυματισμοί στην μέση της χρονιάς, ήταν δύσκολο να τα διαχειριστεί όλα αυτά.Christofis έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 22, 2025 11:00 pmΑλλαγες θα γινουν σιγουρα στον τρόο παιχνιδιου μας. Δεν γινεται αλλιως. Το υλικο εχει αλλαξει κατα πολυ σε θεσεις κλειδιαSteveNashidis έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 22, 2025 9:35 pm
Βέβαια ένας τέτοιος παίκτης θέλει τη μπάλα στα χέρια του. Εμείς δεν είχαμε τέτοιον προσανατολισμό πέρσι. Εκτός αν αυτός ο παίκτης μπορεί να παίξει σε ατομική φάση αφού αποδεχθεί την ομαδική φιλοσοφία της ομάδας.
Το δεύτερο είναι ότι πρέπει κάπου να χωρέσει και το πικ εν ρολ μιας και πήραμε Χολ.
Άρα έρχονται αλλαγές;;
Θεωρώ ότι με τον τραυματισμό του Φαλ και με Παπ βετεράνο, πέθανε στο μυαλό του κόουτς η υπερβολική μότιον με playmaker τον ψηλό μας. Άλλωστε δεν υπάρχει και άλλος στην αγορά που θα μπορούσε να το κάνει αυτό.
Σε συνδυασμό με τους τελικούς Α1, που πέταξε μέσα Ντόρσει και Μακίσικ και τους δείραμε στην άμυνα, βάλε και λίγο αλεγκρία στην επίθεση, είδε ότι μπορεί να παίξει κάτι άλλο με παίκτες αθλητικούς που μπορούν να απειλήσουν από παντού.
Ήδη ο Μίλου είχε παράπονα με τον τρόπο χρησιμοποίησης του, θα τον δούμε περισσότερο στο short roll φέτος πάρα στο τρίποντο με hand offs.
Προσωπική μου ελπίδα δλδ, αλλά θεωρώ και ότι ο κόουτς προς τα εκεί βαδίζει.
0
- τουλουμπα
- Reactions: 5064
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
και τι τον νοιαζει τι γινεται στο τελ αβιβ αφου δεν θα ξαναπαει εκειkite26 έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 10:18 amhttps://www.to10.gr/basket/euroleague/3 ... epithesis/

2
1
1

-
- Reactions: 1496
- Προειδοποιήσεις:
0
quote=Christofis post_id=242785 time=1752848690 user_id=22805]Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 6:25 amΟι μειώσεις στο μπάτζετ πώς προκύπτουν; Ήρθε Χολ, Γουόρντ, Κώστας Καραγιάννιδης, Ναζηπογλουκαι πήρε αύξηση Μιλού, Έβανς, το κόστος πρέπει να είναι πάνω από 3 Μ ίσως και να φτάνει τα 4 Μ. χωρίς να υπολογίζω και τον Λι, Έχουν φύγει Γκος Βιλντοζα, Ράιτ, Λονγκκ αι μειωθεί τα συμβόλαια των Μακ, Λάρυ, Αν δεν έχουμε ήδη αύξηση δεν έχουμε μείωση και ψάχνουν και άλλον παίκτη πιθανότατα.shaq7 έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 12:04 am
ναι και στον παπ μειωση προτειναν και επεκταση αλλο εναν χρονο αλλα δεν την δεχτηκε..Εγω βλεπω οτι εχουμε θεμα με το μπατζετ φετος δεν θα ναι οπως περσι..και αυτα οτι του χολ του δωσαμε τοσα πολλα ενω στον γκαρσια θα διναμε και καλα 2.3 δειχνουν οτι δεν θελουν να φανει η μειωση σε σχεση με περσι..Για εβανς επισης δεν ακουστηκε αν εγινε νεα προταση η εμεινε με τα 1.7
Γλιτωνουμε:
Γκος: 1.1 εκατομμυρια ευρω
Μητρου Λονγκ: 700 χιλιαδες
Μακκισικ 150 χιλιαδες μειωση
Λαρεντζακης 150 χιλιαδες μειωση
Ραιτ: 550 χιλιαδες
Βιλντοζα 1.1 εκατομμυρια
Πετρουσεφ: 350 χιλιαδες απο μισθους στην αρχη της χρονιας +1 εκ. buyout
Σπαρταλης: 50 χιλιαδες
Μενσα 100 χιλιαδες
Λι: 500 χιλιαδες Buyout
Συνολο: 5.750 000 χιλιαδες με αποκλιση 200-300 χιλιαδες
Ξοδεψαμε
Λι: 700 χιλιαδες επιπλεον σε συγκριση με περυσι
Εβανς: 1.2 εκ. αυξηση σε συγκριση με περυσι
Φουρνιε: 200 χιλιαδες αυξηση σε συγκριση με περυσι
Νετζηπογλου 250 χιλιαδες
Γουορντ 300 χιλιαδες buyout και 700 χιλαιδες μισθο
Αντετοκουμπο: 250 χιλιαδες
Μιλουτινοφ: 400 χιλιαδες αυξηση σε συγκριση με περυσι
Χολ: 1.3 εκ. μισθο και 700 χιλιαδες buyout
Καραγιαννιδης: 500 χιλιαδες buyout και 200 χιλιαδες μισθο
Συνολο: 6700
[/quote]
Τα ειχα γραψει πλην λιγες μερες
Καμια μειωση στο μπατζετ. Ειμαστε ηδη σε πιο μεγαλο μπατζετ χωρις να υπολογιζω πιθανη αυξηση σε γουοκαπ, πιτερς, Σασα, Ντορσει, Παπανικολαου που πιθανον να δινει το συμβολαιο τους. Συν 1 ή δυο παικτες ειμαστε 2.5-3 εκατομμυρια μεγαλυτερο μπατζετ απο περυσι εκτος και αν τα 1.8 του Φαλ τα καλυπτει πληρως η ασφαλιστικη εταιρια που το βλεπω απιθανο.
2
1
1

- GK_23
- Reactions: 2811
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Πολύ καλό το deal για την πώληση του Petrusev στο Dubai, είχα την εντύπωση ότι ο Misko θα μας έβγαζε το λάδι αλλά τελικά ολοκληρώθηκε γρήγορα η αποχώρηση του παίκτη από τον Ολυμπιακό. Και γλιτώσαμε τα λεφτά που θα του δίναμε του χρόνου, και πήραμε και ένα πολύ καλό ποσό (περίπου 1 μύριο ευρώ) για την αποχώρησή του.
Αφενός στηριζόμαστε σε αυτά που που δημοσιεύονται για να εκφράσουμε μια άποψη, αφετέρου ο Στεφάνου που ανέφερε το ύψος της πρότασης του Ολυμπιακού στον David Jones είναι από τους πλέον αξιόπιστους reporters της ομάδας. Εμένα δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη αν οι Αφοί όντως πρόσφεραν τόσο λεφτά (2,2Μ ετησίως) στον παίκτη. Όταν μια ομάδα δεν διαθέτει ικανό front office για να αξιολογεί σωστά την αγωνιστική και χρηματιστηριακή αξία των παικτών, όλα είναι πιθανά.
Τελικά, ο "υπερπαικταράς των 5 ηπείρων και των 10 θαλασσών" David Jones-Garcia υπέγραψε ...two-way contract με τους Spurs. Τα λεφτά που θα κερδίσει τη σεζόν 2025-26 θα είναι maximum γύρω στο μισό εκατομμύριο δολάρια.
Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, την αποψάρα μας γράφουμε όλοι εδώ μέσα και κανείς δεν έχει ούτε και διεκδικεί το αλάθητο.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 21, 2025 10:30 pmΣυγγνώμη αν φαίνεται να κουνάω το δάκτυλο. Τα μούτρα μου (έστω πιο νέος) βλέπω στον καθρέφτη και αυτό είναι που με κάνει πιο επιφυλακτικό απέναντι στις μη επίσημες "ειδήσεις".
Αφενός στηριζόμαστε σε αυτά που που δημοσιεύονται για να εκφράσουμε μια άποψη, αφετέρου ο Στεφάνου που ανέφερε το ύψος της πρότασης του Ολυμπιακού στον David Jones είναι από τους πλέον αξιόπιστους reporters της ομάδας. Εμένα δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη αν οι Αφοί όντως πρόσφεραν τόσο λεφτά (2,2Μ ετησίως) στον παίκτη. Όταν μια ομάδα δεν διαθέτει ικανό front office για να αξιολογεί σωστά την αγωνιστική και χρηματιστηριακή αξία των παικτών, όλα είναι πιθανά.
Τελικά, ο "υπερπαικταράς των 5 ηπείρων και των 10 θαλασσών" David Jones-Garcia υπέγραψε ...two-way contract με τους Spurs. Τα λεφτά που θα κερδίσει τη σεζόν 2025-26 θα είναι maximum γύρω στο μισό εκατομμύριο δολάρια.
1
1

- τουλουμπα
- Reactions: 5064
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
αυτο στην ευρωπη ειναι εξαιρετικα σπανιοChristofis έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 10:30 am
εκτος και αν τα 1.8 του Φαλ τα καλυπτει πληρως η ασφαλιστικη εταιρια που το βλεπω απιθανο.
ολα τα πληρωνει η ομαδα
0
-
- Reactions: 1496
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτο εξαρταται απο το συμβολαιο που κανεις με την ασφαλιστικη και με ποιαν. Για παραδειγμα οταν ξεκινησα στην ελλαδα δεν υπηρχε ασφαλιστικη που να μου καλυπτει τις αισθητικες επεμβασεις για την αστικη ευθυνη. Οποτε χρειαστηκε να πληρωσω ενα τρελο ποσο σε εταιρια που εδρευει και στην ελλαδα αλλα στην ιταλικη θυγατρικη της (πανω απο 10 000 ερω)6-7 φορες πανω απο αυτο που πληρωνω, καθως εκανε τετοιο την επομενη χρονια μια απο τις εταιριες(ας μην την ονομασω) στην ελλαδα. Δεν λεω οτι κανανε κατι τετοιο αλλα δεν θα με παραξενευε κιολας.τουλουμπα έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 10:36 amαυτο στην ευρωπη ειναι εξαιρετικα σπανιοChristofis έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 10:30 am
εκτος και αν τα 1.8 του Φαλ τα καλυπτει πληρως η ασφαλιστικη εταιρια που το βλεπω απιθανο.
ολα τα πληρωνει η ομαδα
Κατα πασα πιθανοτητα τα πληρωνει ολα η ομαδα και για αυτο δεν το εβγαλα και απο το μπατζετ της ομαδας
0
- Conan1982
- Reactions: 3731
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μάλλον ήταν πολύ καλό το deal για τον Πετρούσεφ οπότε αφού πέφτει η ...προμήθεια όλα ξεχνιούνται.GK_23 έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 10:31 amΠολύ καλό το deal για την πώληση του Petrusev στο Dubai, είχα την εντύπωση ότι ο Misko θα μας έβγαζε το λάδι αλλά τελικά ολοκληρώθηκε γρήγορα η αποχώρηση του παίκτη από τον Ολυμπιακό. Και γλιτώσαμε τα λεφτά που θα του δίναμε του χρόνου, και πήραμε και ένα πολύ καλό ποσό (περίπου 1 μύριο ευρώ) για την αποχώρησή του.
Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, την αποψάρα μας γράφουμε όλοι εδώ μέσα και κανείς δεν έχει ούτε και διεκδικεί το αλάθητο.FabrizioOberto έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 21, 2025 10:30 pmΣυγγνώμη αν φαίνεται να κουνάω το δάκτυλο. Τα μούτρα μου (έστω πιο νέος) βλέπω στον καθρέφτη και αυτό είναι που με κάνει πιο επιφυλακτικό απέναντι στις μη επίσημες "ειδήσεις".
Εμένα για τον Γκαρσία δεν μου στέκει πάντως τέτοια πρόταση, όχι ότι δεν μπορεί να γίνει λάθος αξιολόγηση αλλά τόσα λέφτά για έναν τέτοιο παίκτη δεν είναι ακριβώς ότι μας έχει συνηθίσει η ΚΑΕ. Όχι ότι θα το μάθουμε και ποτέ δηλαδή.
2
2

-
- Reactions: 940
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Στέφανου είναι νε μεν αξιόπιστος ρεπόρτερ, αλλά τα νούμερα που παρουσίασε για Χολ και Γκαρσία έχουν τεράστιες αποκλίσεις από άλλους ρεπόρτερ.
Πχ, το σδνα είπε ότι το buy out του Χολ είναι 250-300κ, το οποίο μου φαίνεται και πιο λογικό ως πόσο μιας και ο Κερεχέτα ήθελε να τον ξεφορτωθεί άμεσα.
Δεν έχει λογική να δώσεις 700κ για παίχτη που δεν πήγες εσύ στην ομάδα να τον ζητήσεις (πχ. Φρανσίσκο), αλλά τον έβγαλε η ομάδα στο σφυρί ναι τον πρότεινε και σε 4-5 ομάδες.
Καλός χρυσός ο Στέφανου, αλλά ας βγάλει το κομπιουτεράκι του να κάνει μια επαλήθευση.
Πχ, το σδνα είπε ότι το buy out του Χολ είναι 250-300κ, το οποίο μου φαίνεται και πιο λογικό ως πόσο μιας και ο Κερεχέτα ήθελε να τον ξεφορτωθεί άμεσα.
Δεν έχει λογική να δώσεις 700κ για παίχτη που δεν πήγες εσύ στην ομάδα να τον ζητήσεις (πχ. Φρανσίσκο), αλλά τον έβγαλε η ομάδα στο σφυρί ναι τον πρότεινε και σε 4-5 ομάδες.
Καλός χρυσός ο Στέφανου, αλλά ας βγάλει το κομπιουτεράκι του να κάνει μια επαλήθευση.
3
3

-
- Reactions: 33
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να έγινε συνολική προσφορά 6,6εκ για τριετες συμβόλαιο σε κάποιον g-leaguer, όσο ταλαντούχος και αν κρίθηκε πως είναι. Δεν ταιριάζει στην οικονομική πολιτική της ΚΑΕ. Το πιθανότερο είναι ότι τα 2,2εκ αφορουν συνολική αποζημίωση στην τριετία, δηλαδή γύρω στα 750 το χρόνο που makes sense. Τώρα γιατί αποφασίστηκε να επικοινωνηθεί προς τα έξω ότι του δίναμε τόσα πολλά λεφτά...
1
1

-
- Reactions: 228
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Μην εισαι κ σιγουρος. Προπερσι πληρωσαμε buyout μισο μυριο να παρουμε Μπραζντεικις ενω ολο το καλοκαιρι ψαχναμε για σουτερ-φονια!gkotsis έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 11:34 amΔεν υπάρχει καμιά περίπτωση να έγινε συνολική προσφορά 6,6εκ για τριετες συμβόλαιο σε κάποιον g-leaguer, όσο ταλαντούχος και αν κρίθηκε πως είναι. Δεν ταιριάζει στην οικονομική πολιτική της ΚΑΕ. Το πιθανότερο είναι ότι τα 2,2εκ αφορουν συνολική αποζημίωση στην τριετία, δηλαδή γύρω στα 750 το χρόνο που makes sense. Τώρα γιατί αποφασίστηκε να επικοινωνηθεί προς τα έξω ότι του δίναμε τόσα πολλά λεφτά...

Ολα πιθανα ειναι!
0
-
- Reactions: 33
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μα δεν αμφισβητώ την επιλογή του παίκτη, τα λεφτά που υποτίθεται ότι του δίναμε θεωρώ (πολύ) αμφισβητούμενα. Στον μπραζντέικις δώσαμε 1,8εκ συνολικά για 2 χρόνια δηλαδή 900 το χρόνο που είναι λογικο ποσο, αλλα για μια πολύ κακή επιλογή παίκτηRivers15 έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 12:34 pmΜην εισαι κ σιγουρος. Προπερσι πληρωσαμε buyout μισο μυριο να παρουμε Μπραζντεικις ενω ολο το καλοκαιρι ψαχναμε για σουτερ-φονια!gkotsis έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 11:34 amΔεν υπάρχει καμιά περίπτωση να έγινε συνολική προσφορά 6,6εκ για τριετες συμβόλαιο σε κάποιον g-leaguer, όσο ταλαντούχος και αν κρίθηκε πως είναι. Δεν ταιριάζει στην οικονομική πολιτική της ΚΑΕ. Το πιθανότερο είναι ότι τα 2,2εκ αφορουν συνολική αποζημίωση στην τριετία, δηλαδή γύρω στα 750 το χρόνο που makes sense. Τώρα γιατί αποφασίστηκε να επικοινωνηθεί προς τα έξω ότι του δίναμε τόσα πολλά λεφτά...![]()
Ολα πιθανα ειναι!

0
- berry
- Reactions: 2320
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Magic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Knicks
- Προειδοποιήσεις:
0
medium.com/@tsolakisnikos340/what-does-olympiacos-really-need-in-this-offseason-d0f9356ef6d8
What Does Olympiacos Really Need in This Offseason?
Nikos Tsolakis
5 min read
·
10 hours ago
Last season, Olympiacos reminded everyone of their strength — dominating the EuroLeague Regular Season and once again showing they belong among Europe’s elite. Yet, as has been the case in recent years, the journey stopped short of the ultimate goal. Since then, the debate around what the team needs to take the next step has been intense — but often, it’s led down the wrong path. A lot of the talk has lacked the necessary basketball nuance. Because if Coach Bartzokas is to field a stronger team in 2025–26, he must first highlight the key flaw of last season’s roster — not follow the noise. And probably, he has already addressed it.
Zoom image will be displayed
Coach Bartzokas and his staff are up to important roster decisions.
Let’s start with the facts: Olympiacos finished top in the EuroLeague in total assists and assist ratio (a stellar 70.5%), and led the league in generating high-quality open shots. And yet, the conversation has oddly revolved around the team’s supposed need for a new point guard. Let’s take a closer look at the backcourt options already in place:
Keenan Evans: An elite pick-and-roll weapon who posted an absurd 1.46 PPP in such situations just befor his injury. The only asterisk is his health — but early indications suggest he’s on track for a strong return.
Thomas Walkup: A superb ball mover and defensive anchor, averaging over 4.5 assists and under 1.7 turnovers per game the past two EuroLeague seasons. Yes, he’s managing a back issue, but he finished strong in the Greek League Finals.
Saben Lee: Arguably the best combo guard outside the NBA/EuroLeague ecosystem last year. While not yet fully integrated, he possesses the skill set to be a serious contributor.
So, is a point guard really the problem?
The real challenge for Olympiacos lies elsewhere: the ability to generate offense outside of their motion system — particularly when defenses switch, play aggressive overhelp, or physically disrupt the team’s rhythm. The semifinal loss to Monaco made that obvious and clear.
Bad spacing for Olympiacos when motion offense was limited by the opponent.
What the team truly needs is an additional creator and floor-spacer. A player who can punish help defense, draw attention away from Fournier and Vezenkov, and thrive in both structured and broken-play situations.
We got a glimpse of that need — and its potential solution — during the Greek League Finals. The short-lived combination of Evan Fournier and Tyler Dorsey offered tantalizing results. Dorsey’s threat as a shooter forced defenses into a lose-lose situation: help off Fournier and Dorsey will punish you; stay home on Dorsey, and Fournier/Vezenkov get room to operate.
This isn’t just about praising Dorsey — it’s about what his presence represented. The offense suddenly looked more flexible, more unpredictable, and far better equipped to withstand elite defenses. And that’s despite Olympiacos finishing last season with a terrific 120.3 offensive rating.
Fournier operates through great spacing.
That’s why the coaching staff’s focus has been in the right place. Targets like David Jones Garcia (who declined Olympiacos’ offer) and the promising but raw Bryce McGowens show that the front office understands what’s needed.
So, what kind of player should Olympiacos look for?
Not a star. Not necessarily a point guard. But someone who:
Can run pick-and-roll with efficiency and create both for himself and teammates.
Has off-ball skills: spot-up shooting, smart cutting, and the ability to read defensive rotations.
Possesses a high basketball IQ to thrive in a system that demands dual roles — on and off the ball.
Names like Jared Butler or Keaton Wallace are great examples of this type of player. Even Vasilije Micić wasn’t pursued because he’s a “1”, but because he checks every box of what Olympiacos truly needs.
And here’s the important thing: there’s no need to rush. The market still offers value, and post-training-camp cuts (from the NBA) could present intriguing options all the way into early October.
The Current Depth Chart (And the One Missing Piece)
Let’s take a quick look at how the current roster is shaping up:
Starters:
PG: Evans: a great pick and roll player with advanced offensive skillset.
SG: Fournier: an elite playmaking wing, who can score with the best of them.
SF: Ward: a great connector, high-energy guy.
PF: Vezenkov: the best stretch-4 in the Euroleague and one of the best cutters ever.
C: Milutinov: a solid rim finishing, traditional big man.
This is a legitimate elite-level starting five.
Second Unit:
PG: Walkup: a high IQ, ball mover.
SG: Dorsey: a “maybe too hot maybe too cold” scorer
SF: Papanikolaou: an experienced glue guy.
PF: Peters: an elite shooter.
C: Hall: a pick and roll big man.
Also elite — if one upgrade is made.
Imagine if, instead of Papanikolaou, this unit featured a dynamic, scoring wing who could also close games alongside the starters and utilize Hall’s vertical spacing. That would be the final piece, letting Olympiacos’ captain into a more suitable, complementary role.
So patience, not panic, is Olympiacos’ best weapon right now.
One More Concern: The Center Rotation
While the guard/wing rotation may only need one last addition, the real question mark lies at center. Donta Hall is a strong, reliable second option, able to provide rim protection, explosiveness and thunderous dunks — while being a decent Euroleague role player.
Donta Hall is a solid backup Center.
But if Milutinov’s injury issues linger — and Kostas Antetokounmpo isn’t quite up to EuroLeague caliber — then the absence of a top-tier big could become a serious problem early in the season.
It’s a risk worth monitoring.
Final Word
Olympiacos is close. Very close. The team doesn’t need a superstar, or an overhaul — just one smart addition to elevate the second unit and give the offense a reliable Plan B when the motion system stalls. A steady handler and capable scorer who can cary the offense when Fournier is out and play off of him when they share the court.
If they get that right — and shore up the “5” position — they’ll be positioned not just to return to the Final Four, but have a chance to win it.
Time is on their side. Let’s see how the final piece of the puzzle falls into place.
Euroleague
4
2
2