Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 24, 2025 10:50 am
6th man έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 24, 2025 9:22 am
Μέχρι να παρουσιαστούν σοβαρή μελέτη (δεν νομιζω οτι υπαρχουν αρκετά δεδομένα ή επιστημονικο μοντελο για κατι τετοιο) που να αποδεικνύουν οτι σε f4 ο "γηπεδούχος" ευνοείται, οτι παρουσιάζεται ως λογικο επιχείρημα ειναι η μονο η προσωπική εκτίμηση του καθενός.
Εγω πχ θεωρω οτι οταν το f4 γίνεται στην έδρα σου, θα κανεις κ μεγαλύτερες επενδυσεις κ θα φτιαξεις κ την καλυτερη ομαδα.
Επίσης, θεωρω πιο σημαντικό το άγχος που θα έχει ο γηπεδούχος, παρα το θετικο του "ξερω το γηπεδο". Κάτι σαν το άγχος του πρώτου στη βαθμολογία στην κανονική.
Συνολικά, θεωρω οτι το πλεονέκτημα ή μειονέκτημα ειναι αμελητέο.
Είπα να το κοιτάξω λίγο, όχι ως μελέτη, τα στοιχεία απλώς για να δούμε τι έχει γίνει από το 2000 και μετά:
2000-> Θεσσαλόνικη΄-> Παναθηναϊκός
2003->Βαρκελώνη-> Μπαρτσελόνα
2004->Τελ Αβίβ-> Μακάμπι
2007-> Αθήνα-> Παναθηναϊκός
2008-> Μαδρίτη-> ΤΣΣΚΑ (η Μαδρίτη δεν ήταν στο Φ4 καν, από ισπανικές ήταν η Βιτώρια)
2011-> Βαρκελώνη->Παναθηναϊκός (Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στο Φ4, ήταν η Ρεάλ στα ημιτελικά)
2015-> Μαδρίτη-> Ρεάλ Μαδρίτης
2017-> Κωνσταντινούπολη->Φενέρ
2022->Βελιγράδι-> Εφές (το βάζω γιατί ο Ολυμπιακός στην ουσία έπαιζε εντός έδρας)
Η ιστορία δείχνει είναι αλήθεια ότι από τις 7 φορές που ομάδα που βρέθηκε στο Φ4 το διοργάνωνε κιόλας το σήκωσε αυτή η ομάδα στις 6 φορές με τον Ολυμπιακό μόνο να αποτυγχάνει. (για την Θεσσαλονίκη αν θέλετε το βγάζουμε, 5/6 φορές)
Δεν το περίμενα είναι αλήθεια αλλά φαίνεται τελικά να υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σ' αυτό.
Τώρα για το ΟΑΚΑ εγώ δεν θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο ο Παναθηναϊκός θα είναι εντός έδρας και ο Ολυμπιακος εκτός, μοιρασμένοι θα είναι οι φίλαθλοι μας αν φτάσουν και οι 2 ομάδες ως εκεί. Διαφωνώ σε κάθε περίπτωση με την γενίκευση ότι όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού επιθυμεί να γίνει στο Βελιγράδι για να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μας. Κάλιστα κάποιοι μπορεί να θέλουν να γίνει Αθήνα για να μπορέσουν να πάνε και δεν θέλουν να μπλέκουν με ταξίδια και επιπλέον έξοδα ή απλώς επειδή γίνεται στην Αθήνα και αυτό μας αρέσει. (αν δεν σφαχτούμε δηλαδή)
Καλως εκανες την αναλυση, παροτι εχουμε ελαχιστα δεδομενα για να βλαλουμε στατιστικη.
Δεν διαφωνει κανεις με τον συλλογισμο του "εχω περισσοτερους φιλαθλους επειδη παιζω στην χωρα μου", διαφωνω με το "παιζω στο γηπεδο μου".
1. Οπως σωστα εγραψες και να το διοργανωσεις, μπορει καν να μην φτασεις σε αυτο.
2. Οπως εγραψα, ειναι λογικο οταν το διοργανωνεις να αυξησεις και το budget αρα και να εχεις καλυτερη ομαδα.
3. Το παραδειγμα του 22 ειναι νομιζω το summary ολων: Νιωθω, στην ουσια, εντος εδρας επειδη εχω τους περισσοτερους φιλαθλους. Κατεβαινω ως φαβορι. Αυτο δεν ειναι παντα θετικο γιατι υπο το βαρος του φαβορι μπορει κ να το χασω.
Αφου τα συζητουμε κ παρατηρουμε εμεις, αποκλειεται να μην εχουν κανει το ιδιο και οι ομαδες.
Αρα εξακολουθω να πιστευω οτι ο Ολυμπιακος δεν θελει f4 στο ΟΑΚΑ, οχι γιατι νιωθει οτι αυξανονται οι πιθανοτητες του Παναθηναικου περισσοτερο απ οσο αυξανονται κι οι δικες του, αλλα επειδη θα εκληφθεί ως αλλη μια επιτυχια του project OAKA αρα κ του dpg.
Δευτερευοντως, ισως να σκεφτονται οτι f4 στο ΟΑΚΑ μειωνει τις πιθανοτητες f4 στο ΣΕΦ το 28 (27 & 29 dubai), ενω f4 στο Βελιγραδι τις αυξανει. Αλλα αυτο μονο ως επικουρικη σκεψη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
6th man την Πέμ Ιούλ 24, 2025 5:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.