Εθνική Εφήβων (U18)
Συντονιστής: Captains
- SteveNashidis

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

Basketforum Fantasy Champion 2025-26

Basketforum Fantasy Champion 2025-26
- SteveNashidis

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
-
Spectator

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters
- Προειδοποιήσεις:
0
Ανελπιστα καλα μεχρι τωρα ( για να το γκαντεμιασω
) μιας και νομιζα οτι θα ειμασταν κατω με εικοσι σε αυτο το σημειο. Η ελλειψη ψηλου και αμυνα θα μας στοιχισει στο τελος αλλα ειναι πολυ καλο οτι φαινεται επιτελους να ανεβαινει ο Καζαμιας
Ο Θωμακος ( δεν τον ξερω εδω τον βλεπω πρωτη φορα) το θεωρει υποτιμητικο να πασαρει ?
Ο Θωμακος ( δεν τον ξερω εδω τον βλεπω πρωτη φορα) το θεωρει υποτιμητικο να πασαρει ?
-
Giannis83

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της ομάδας σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στους Σέρβους (δεν λογαριάζω το χθεσινό ματς). Κοντά στις πραγματικές δυνατότητες των παιχτών μας.
Κοντράρουμε το παιχνίδι στα ίσια.
Στα πολύ θετικά ότι εμφανίστηκε επιτέλους ο κανονικός Καζαμίας. Μαζί με τον άλλο μας Point guard (Μακαρατζή) και τον Λέφα που τράβηξε πολύ το σκορ, οι 3 κορυφαίοι βάσει εικόνας και στατιστικής ως τώρα.
Στα πολύ αρνητικά και πάλι η εικόνα παιδικής χαράς στην ρακέτα μας. Όποιος αντίπαλος θέλει, ψηλός ή κοντός, μπορεί να μπει μέσα οποιαδήποτε στιγμή και να σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει.
Αν θέλουμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι ως το τέλος, πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την άμυνά μας κοντά στο καλάθι γιατί οι 48 πόντοι παθητικό είναι πολλοί και δύσκολα να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το ψηλό σκορ.
Κοντράρουμε το παιχνίδι στα ίσια.
Στα πολύ θετικά ότι εμφανίστηκε επιτέλους ο κανονικός Καζαμίας. Μαζί με τον άλλο μας Point guard (Μακαρατζή) και τον Λέφα που τράβηξε πολύ το σκορ, οι 3 κορυφαίοι βάσει εικόνας και στατιστικής ως τώρα.
Στα πολύ αρνητικά και πάλι η εικόνα παιδικής χαράς στην ρακέτα μας. Όποιος αντίπαλος θέλει, ψηλός ή κοντός, μπορεί να μπει μέσα οποιαδήποτε στιγμή και να σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει.
Αν θέλουμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι ως το τέλος, πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την άμυνά μας κοντά στο καλάθι γιατί οι 48 πόντοι παθητικό είναι πολλοί και δύσκολα να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το ψηλό σκορ.
- GK_23

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Και η άμυνα στο ζωγραφιστό επίσης. Όπως και η πικ εν ρολ άμυνα, οι ψηλοί μας δεν "στρίβουν" εύκολαSteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 28, 2025 10:47 pmΤα ριμπάουντ μέχρι στιγμής το πρόβλημα. Έχουν 10 επιθετικά και εμείς μόνο 9 αμυντικά. Παίρνουν έτσι δεύτερες ευκαιρίες.
Επιθετικά κάνουμε καλό παιχνίδι πάντως. Βλέπουμε και ωραία πράγματα από τον Καζαμία σήμερα.
Ξεχωρίζει φυσικά ο Λέφας. Τρομερή επαφή με το καλάθι, αέρινη κίνηση και εξαιρετικός με τη μπάλα στα χέρια επίσης.
Πρέπει να προσεχθεί αρκετά η εκγύμνασή του τα επόμενα χρόνια.
-
change_therim333

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: galis
- Αγαπημένη ομάδα: kamia
- Προειδοποιήσεις:
0
Mου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ο Σερμπέζης, άλλος παίκτης!!
Ο Λέφας το χει το σουτάκι, πράγμα σπάνιο και καθόλου αμελητέο, αλλά πρέπει να βελτιωσει και άλλα πράγματα,
Ένα από τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν είναι ότι δεν μπορούμε να περάσουμε καθόλου τη μπάλα στους ψηλούς, προφανώς δεν έχει δουλευτεί και ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι. Επίσης τον Παπασταύρου γιατί τον έχει τόσο παραγκωνισμένο? Με αυτά που βλέπουμε στο 4, .. ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή τη θέση.
Θετικό επίσης ότι ανέβηκε ο Καζαμίας.. γιατί ο Μακαρατζής μόνος θα σκαγε.
Ο Λέφας το χει το σουτάκι, πράγμα σπάνιο και καθόλου αμελητέο, αλλά πρέπει να βελτιωσει και άλλα πράγματα,
Ένα από τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν είναι ότι δεν μπορούμε να περάσουμε καθόλου τη μπάλα στους ψηλούς, προφανώς δεν έχει δουλευτεί και ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι. Επίσης τον Παπασταύρου γιατί τον έχει τόσο παραγκωνισμένο? Με αυτά που βλέπουμε στο 4, .. ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή τη θέση.
Θετικό επίσης ότι ανέβηκε ο Καζαμίας.. γιατί ο Μακαρατζής μόνος θα σκαγε.
-
change_therim333

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: galis
- Αγαπημένη ομάδα: kamia
- Προειδοποιήσεις:
0
-
Giannis83

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Για να το γενικεύσω λίγο -κι ας βγω κάπως εκτός θέματος- νομίζω ότι ο Άρης θα πρέπει να προσέξει συνολικά την φανταστική τριάδα νέων περιφερειακών που έχει στην κατοχή του (Καζαμίας-Λέφας-Χατζηλάμπρου). Σε μερικά χρόνια θα μπορούσαν να συνυπάρχουν οι τρεις τους όχι απλά στην 5άδα του Άρη, αλλά ακόμη και στο ρόστερ της μεγάλης Εθνικής.
Κλείνω την παρένθεση.
Σχετικά με την ομάδα τώρα, έκλεισε η συνάντησή μας με την Σλοβενία στο χιαστί παιχνίδι (Τετάρτη στις 18:00).
Νομίζω μας ταιριάζει ως ομάδα πολύ περισσότερο από Σέρβους και Λιθουανούς που αντιμετωπίσαμε ως τώρα, γιατί δεν έχει φόβητρα κοντά στο καλάθι και βασίζεται κυρίως στην περιφέρειά της. Εκεί που δείχνουμε κι εμείς πολύ δυνατοί ως ομάδα.
Η τριάδα με Μακαρατζή στον άσσο (1ος σε ασσίστ στη διοργάνωση ως τώρα, χωρίς να έχει μάλιστα και αξιόπιστο ψηλό να τροφοδοτήσει) και Λέφα-Σερπέζη στο 2-3 (Νο3 και Νο8 αντίστοιχα στην λίστα των σκόρερς της διοργάνωσης) νομίζω είναι από τις καλύτερες του τουρνουά. Πόσο μάλλον αν εμφανιστεί ξανά ο Καζαμίας στην κατάσταση που ήταν χθες.
Το ζήτημα που έχουμε όμως στο "4" και κυρίως στο "5" είναι μεγάλο.
Έχω κι εγώ την απορία γιατί είναι τόσο περιορισμένος ο ρόλος του Παπασταύρου, που με βάση το τουρνουά U16 πριν 2 χρόνια και την παρουσία του στο φετινό Rising με τον Πανιώνιο, στο δικό μου μυαλό ήταν ο θεωρητικά βασικός στο "4" όταν γίνανε οι κλήσεις.
- GK_23

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Για τον Λέφα είναι σημαντικό όταν βάλει όγκο και γεμίσει το frame του, να μην χάσει αυτή την "αέρινη" κίνηση και ευελιξία που έχει. Επίσης, τα scoring insticts που διαθέτει είναι σπάνια για Έλληνα παίκτη. Περισσότερο ...Ισπανό μου θυμίζει η ευκολία με την οποία σκοράρει.Giannis83 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 29, 2025 9:50 amΓια να το γενικεύσω λίγο -κι ας βγω κάπως εκτός θέματος- νομίζω ότι ο Άρης θα πρέπει να προσέξει συνολικά την φανταστική τριάδα νέων περιφερειακών που έχει στην κατοχή του (Καζαμίας-Λέφας-Χατζηλάμπρου). Σε μερικά χρόνια θα μπορούσαν να συνυπάρχουν οι τρεις τους όχι απλά στην 5άδα του Άρη, αλλά ακόμη και στο ρόστερ της μεγάλης Εθνικής.
Κλείνω την παρένθεση.
Σχετικά με την ομάδα τώρα, έκλεισε η συνάντησή μας με την Σλοβενία στο χιαστί παιχνίδι (Τετάρτη στις 18:00).
Νομίζω μας ταιριάζει ως ομάδα πολύ περισσότερο από Σέρβους και Λιθουανούς που αντιμετωπίσαμε ως τώρα, γιατί δεν έχει φόβητρα κοντά στο καλάθι και βασίζεται κυρίως στην περιφέρειά της. Εκεί που δείχνουμε κι εμείς πολύ δυνατοί ως ομάδα.
Η τριάδα με Μακαρατζή στον άσσο (1ος σε ασσίστ στη διοργάνωση ως τώρα, χωρίς να έχει μάλιστα και αξιόπιστο ψηλό να τροφοδοτήσει) και Λέφα-Σερπέζη στο 2-3 (Νο3 και Νο8 αντίστοιχα στην λίστα των σκόρερς της διοργάνωσης) νομίζω είναι από τις καλύτερες του τουρνουά. Πόσο μάλλον αν εμφανιστεί ξανά ο Καζαμίας στην κατάσταση που ήταν χθες.
Έχω κι εγώ την απορία γιατί είναι τόσο περιορισμένος ο ρόλος του Παπασταύρου, που με βάση το τουρνουά U16 πριν 2 χρόνια και την παρουσία του στο φετινό Rising με τον Πανιώνιο, στο δικό μου μυαλό ήταν ο θεωρητικά βασικός στο "4" όταν γίνανε οι κλήσεις.
Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της απέναντι στη Σερβία την 1η αγωνιστική. Συμφωνώ πως η Σλοβενία μας ταιριάζει σαν ομάδα και θεωρώ ότι θα τους κερδίσουμε.
-
Giannis83

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Θα συμφωνήσω σε όλα για τον Λέφα.
Εκτός του ενστίκτου του σκόρερ, είναι γενικά πολυδιάστατος παίχτης που μπορεί να κάνει κι άλλα πολλά πράγματα στο παρκέ.
Για παράδειγμα στο φετινό Rising, εκτός από μακράν πρώτος σκόρερ και πρώτος σε αξιολόγηση στην διοργάνωση, ήταν και πρώτος ριμπάουντερ όλου του τουρνουά. Το μέγεθός του για την θέση του είναι μεγάλο.
Δεν μας έχει βοηθήσει ως τώρα όσο περίμενα στα ριμπάουντς (που έχουμε πρόβλημα) στο EuroBasket. Ελπίζω να το κάνει στη συνέχεια, γιατί μπορεί.
Μιας που μίλησα για Rising και ριμπάουντς, 2ος στη σχετική στατιστική κατηγορία ήταν ο Νικολάου της ΑΕΚ. Ο οποίος ήταν επίσης 1ος σε κοψίματα, 4ος σε συνολική αξιολόγηση και γενικότερα έδειξε ως το πιο αθλητικό 4-5άρι που αγωνίστηκε στο Rising. Νομίζω η ΑΕΚ τον προώθησε και στην πρώτη ομάδα.
Με την εικόνα των υπολοίπων ψηλών μας, ειδικά σε άμυνα και ριμπάουντς, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν κλήθηκε ούτε καν στην προεπιλογή. Εκτός αν υπήρχε κάποιο θέμα τραυματισμού που δεν το γνωρίζω.
Εκτός του ενστίκτου του σκόρερ, είναι γενικά πολυδιάστατος παίχτης που μπορεί να κάνει κι άλλα πολλά πράγματα στο παρκέ.
Για παράδειγμα στο φετινό Rising, εκτός από μακράν πρώτος σκόρερ και πρώτος σε αξιολόγηση στην διοργάνωση, ήταν και πρώτος ριμπάουντερ όλου του τουρνουά. Το μέγεθός του για την θέση του είναι μεγάλο.
Δεν μας έχει βοηθήσει ως τώρα όσο περίμενα στα ριμπάουντς (που έχουμε πρόβλημα) στο EuroBasket. Ελπίζω να το κάνει στη συνέχεια, γιατί μπορεί.
Μιας που μίλησα για Rising και ριμπάουντς, 2ος στη σχετική στατιστική κατηγορία ήταν ο Νικολάου της ΑΕΚ. Ο οποίος ήταν επίσης 1ος σε κοψίματα, 4ος σε συνολική αξιολόγηση και γενικότερα έδειξε ως το πιο αθλητικό 4-5άρι που αγωνίστηκε στο Rising. Νομίζω η ΑΕΚ τον προώθησε και στην πρώτη ομάδα.
Με την εικόνα των υπολοίπων ψηλών μας, ειδικά σε άμυνα και ριμπάουντς, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν κλήθηκε ούτε καν στην προεπιλογή. Εκτός αν υπήρχε κάποιο θέμα τραυματισμού που δεν το γνωρίζω.
Και σκέψου ότι στο πέντε η πρώτη επιλογή ήταν ο Σκληρός, αλλά τραυματίστηκε κι επιστρατεύτηκε ο ψιλοκομμένος νταψης ο οποίος στο φακό δείχνει να έχει βάλει 10 κιλά, από την άνοιξη. Δηλαδή έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα στο 5.Giannis83 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 29, 2025 9:50 am
Από την άλλη ο προπονητής έχει Παπασταύρου και Μουταφη που αν μη τι άλλο είναι παιδιά με πολλά ματς στα πόδια τους και επιμένει να μας εκπλήσσει με τον Θωμακο.
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Old-school For Ever
-
ilovebasket

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η ομάδα δεν έχει 4αρι και 5αρι.
Θεωρητικά είναι μια κακή φουρνιά παικτών που εκτός από 2-3 παίκτες, οι υπόλοιποι δεν γεμίζουν το μάτι.
Ο Παπασταύρου στα τελευταία 8-9 παιχνίδια της u18, έχει μείνει σχεδόν απόντος και άχρωμος με εξαίρεση τα δύο τρίποντα με την Τουρκία.
Τον Θωμακο , τον πήρε σαν τον καλύτερο 2008αρη?
Ο Πατρινός κοουτς (από το περιβάλλον του προέδρου) , πήρε στην 12αδα μονό 2 άτομα από την Αθήνα?
Θεωρητικά είναι μια κακή φουρνιά παικτών που εκτός από 2-3 παίκτες, οι υπόλοιποι δεν γεμίζουν το μάτι.
Ο Παπασταύρου στα τελευταία 8-9 παιχνίδια της u18, έχει μείνει σχεδόν απόντος και άχρωμος με εξαίρεση τα δύο τρίποντα με την Τουρκία.
Τον Θωμακο , τον πήρε σαν τον καλύτερο 2008αρη?
Ο Πατρινός κοουτς (από το περιβάλλον του προέδρου) , πήρε στην 12αδα μονό 2 άτομα από την Αθήνα?

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο