Τίποτα δεν μπορουν να τους κανουν. Τους παρακαλανε να πάνε στην εθνική εκεί καταντησαμε,τουλουμπα έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:21 pmτο ιδιο ξενερωμενοι και και πολλοι παιχτες απλα δεν μπορουν να τα πουνε αυτα επισημα γιατι θα τους τελειωσουνtarp7 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:15 pmΑπό τη στιγμή που επιτράπηκε στις εθνικές ομάδες οι ξένοι παίκτες, όπως θέλετε του βαφτίζετε, έπαψαν να είναι και εθνικές ομάδες. Όταν μπήκε ο Γουόκαπ στην εθνική προσωπικά ξενέρωσα και δεν πολυενδιαφερομαι. Κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος αναδείχθηκε μέσα από τις μικρές εθνικές ομάδες έχει ηθική υποχρέωση να συμμετεχει στην εθνική ανδρών κατάτη γνωμη μου. .. Απο κει και περα από τη στιγμή που έπαψαν να έχουν το χαρακτήρα που είχαν οι εθνικές ομάδες δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος πάει η δεν πάει.
Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα
Συντονιστής: Captains
-
tarp7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
0
-
tarp7

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ήδη έχει αρχίσει να καταστρατηγειται σε ορισμένες εθνικέςGiwrgos_AEK έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:30 pmετσι ειναι ακριβως και πιστευω σταδιακά θα πάψουν να είναι εθνικές ομάδες. Η λογικη λέει δηλ οτι απο το 1 νατουραλιζε θα παμε στους 2, μετα στους 3 και μετα στους οσους θελει ο καθενας. ...tarp7 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:15 pmΑπό τη στιγμή που επιτράπηκε στις εθνικές ομάδες οι ξένοι παίκτες, όπως θέλετε του βαφτίζετε, έπαψαν να είναι και εθνικές ομάδες. Όταν μπήκε ο Γουόκαπ στην εθνική προσωπικά ξενέρωσα και δεν πολυενδιαφερομαι. Κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος αναδείχθηκε μέσα από τις μικρές εθνικές ομάδες έχει ηθική υποχρέωση να συμμετεχει στην εθνική ανδρών κατάτη γνωμη μου. .. Απο κει και περα από τη στιγμή που έπαψαν να έχουν το χαρακτήρα που είχαν οι εθνικές ομάδες δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος πάει η δεν πάει.
-
tarp7

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Είναι πολύ τραβηγμένο σιγά μη βαλουν και μπραβους νατους δειρουν. αυτοί που παίζουν ειδικά στον παο και οσφπ δεν τους πείραξε κανείς οπότε θέλουν πάνε στην εθνική. Αυτοί που παίζουν στο εξωτερικό σκασίλα τους μεγάλη.τι θα γράψουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Το πρόβλημά δεν είναι μόνο η ελληνικη εθνική αλλά όλες οι εθνικές, έχει σημασία τι κάνει η φιμπα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tarp7 την Παρ Αύγ 08, 2025 1:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Φίλε μου, δεν ξέρω τι προσπαθείς να κάνεις ή να συμπεράνεις αλλά αρχικό μου ποστ (στο οποίο εσύ απάντησες) γράφω σε πολύ απλά και κατανοητά ελληνικά με απόλυτο σαφήνεια την άποψη μου. Παραθέτω ποιες πιθανές αιτίες μπορεί να κάνουν έναν αθλητή να αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην εθνική. Παραδείγματα είναι, απλή παράθεση αιτιών, πιθανών αιτιών. ΔΕΝ παίρνω κανια θέση ως προς την ορθότητα ή την ηθική. Δεν με ενδιαφέρει. Εξετάζω μόνο το γεγονός ότι ένας αθλητής που δεν θέλει να παίξει στην εθνική αν πάει θα είναι ζημιά και γι αυτόν και για την εθνική. Επίσης αναφέρω ξεκάθαρα ότι ζούμε στο 2025 σε δημοκρατικές και ελεύθερες εποχές, και ο κάθε αθλητής είναι πρωτίστως ελεύθερο ον και αποφασίζει κατά βούληση. Αν δεν θέλει να πάει δεν μας πέφτει λόγος.change_therim333 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:07 pmΔε κατάλαβα ποιος είναι ο λόγος που θίχτηκες. Δεν απομόνωσα κάτι, ούτε διέστρεψα κάτι, σχολίασα κάτι συγκεκριμένο που έγραψες και που έκανε εντύπωση το οποίο btw ήταν εντελώς πολιτικό σχόλιο μιας και γράφεις παρακάτω ότι εδώ κάνουμε αποκλειστικά μπασκετική συζήτηση.kein έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 9:24 am
Δεν ξέρω ποιος ο λόγος να απαντήσεις στο ποστ μου απομονώνοντας μόνο μία από τις πιθανές αιτίες αποχής που απλά ανέφερα ως θεμελιώδη δικαιώματα ελευθερίας του κάθε ατόμου εν έτει 2025 - αιτίες που πουθενά στο μήνυμα μου ΔΕΝ αναφέρω αν τις ασπάζομαι ή όχι (και δεν είναι υποχρέωση μου να το κάνω πάρα μόνο αν θελήσω να ψηφίσω) και συνεπώς δεν τοποθετήθηκα ως προς την ορθότητα αλλά ως προς το δικαίωμα. Προφανώς απάντησες για να κάνεις την δική σου πολιτική τοποθέτηση, που είναι πολύ ξεκάθαρη (για να κάνω λογοπαίγνιο με τον νεροχύτη), και αφού τώρα την έκανες, θα σου έλεγα, μιας και βλέπω είσαι ΝΕΟ μέλος της κοινότητας μας, να επικεντρωθείς περισσότερο στην μπασκετική συζήτηση. Για πολιτική υπάρχουν άλλα πιο κατάλληλα site.
Δικαίωμα λοιπόν κάποιου είναι να επικαλεστεί επαγγελματικούς λόγους ή ακόμα και ότι δεν πάω στην εθνική γιατι δε γουσταρω τα μούτρα του Σπανούλη.
Ανθρώπινο δικαίωμα ήταν αυτό που κάνανε οι μαύροι πάνθηρες στο 200 αρι στη Ολυμπιάδα στο Μεξικό το 1968, με το τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν παίρνοντας το ρίσκο να τους τελειώσουν, όπως και έγινε.
Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αθλητής που βγάζει μύρια να λέει ότι είμαι "αναρχικός" άρα δε κατεβαίνω σε αθλητικές διοργανώσεις με εθνικές ομάδες γιατί εκτός από άκυρο, όπως εξήγησα και πιο πάνω, με αυτό το τρόπο ευτελίζονται και οι έννοιες.![]()
Ξαναδιάβασε το μήνυμα μου και θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που προσπαθείς πλαγίως να εκμαιεύσεις. Τουλάχιστον θα πάρεις αυτές που αναφέρονται στο ποστ μου ή όσες άλλες θέλω να μοιραστώ εδώ στο φόρουμ.
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- τουλουμπα

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
απο αδιστακτους ανθρωπους που ενδιαφερονται μονο για τα προσωπικα του οφελη ολα μπορεις να τα περιμενειςtarp7 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:39 pmΕίναι πολύ τραβηγμένο σιγά μη βαλουν και μπραβους νατους δειρουν. αυτοί που παίζουν ειδικά στον παο και οσφπ δεν τους πείραξε κανείς οπότε θέλουν πάνε στην εθνική. Αυτοί που παίζουν στο εξωτερικό σκασίλα τους μεγάλη.τι θα γράψουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Το πρόβλημά δεν είναι μόνο η ελληνικη εθνική αλλά όλες οι εθνικές, έχει σημασία τι κάνει η φιμπα
- Giwrgos_AEK

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Respect σε Λιθουανία και Σερβία που αρνούνται να συμπεριλάβουν νατουραλιζεtarp7 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:33 pmΉδη έχει αρχίσει να καταστρατηγειται σε ορισμένες εθνικέςGiwrgos_AEK έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:30 pm
ετσι ειναι ακριβως και πιστευω σταδιακά θα πάψουν να είναι εθνικές ομάδες. Η λογικη λέει δηλ οτι απο το 1 νατουραλιζε θα παμε στους 2, μετα στους 3 και μετα στους οσους θελει ο καθενας. ...
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η αλήθεια είναι ότι οι νατουραλιζε έχουν αλλοιώσει ή να το πω καλύτερα , έχουν αλλάξει την έννοια εθνική ομάδα. Πολύς κόσμος βλέπει ότι αυτό που θαύμαζε στην εθνική (δηλαδή το κάποιο ρομαντισμό και το αντίβαρο στον στυγνό επαγγελματισμό) έχει εκλείψει. Πλέον οι εθνικές λειτουργούν σαν τις επαγγελματικές ομάδες με μεταγραφές και πληρωμένους μισθοφόρους. Δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό κάτι να θες να ταυτιστείς.Giwrgos_AEK έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:46 pmRespect σε Λιθουανία και Σερβία που αρνούνται να συμπεριλάβουν νατουραλιζε
-
change_therim333

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: galis
- Αγαπημένη ομάδα: kamia
- Προειδοποιήσεις:
0
και εγω σε απλα και κατανοητα ελληνικά μιλαώ, τώρα οτι καταλαβαίνει ο καθέναςkein έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:39 pmΦίλε μου, δεν ξέρω τι προσπαθείς να κάνεις ή να συμπεράνεις αλλά αρχικό μου ποστ (στο οποίο εσύ απάντησες) γράφω σε πολύ απλά και κατανοητά ελληνικά με απόλυτο σαφήνεια την άποψη μου. Παραθέτω ποιες πιθανές αιτίες μπορεί να κάνουν έναν αθλητή να αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην εθνική. Παραδείγματα είναι, απλή παράθεση αιτιών, πιθανών αιτιών. ΔΕΝ παίρνω κανια θέση ως προς την ορθότητα ή την ηθική. Δεν με ενδιαφέρει. Εξετάζω μόνο το γεγονός ότι ένας αθλητής που δεν θέλει να παίξει στην εθνική αν πάει θα είναι ζημιά και γι αυτόν και για την εθνική. Επίσης αναφέρω ξεκάθαρα ότι ζούμε στο 2025 σε δημοκρατικές και ελεύθερες εποχές, και ο κάθε αθλητής είναι πρωτίστως ελεύθερο ον και αποφασίζει κατά βούληση. Αν δεν θέλει να πάει δεν μας πέφτει λόγος.change_therim333 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:07 pm
Δε κατάλαβα ποιος είναι ο λόγος που θίχτηκες. Δεν απομόνωσα κάτι, ούτε διέστρεψα κάτι, σχολίασα κάτι συγκεκριμένο που έγραψες και που έκανε εντύπωση το οποίο btw ήταν εντελώς πολιτικό σχόλιο μιας και γράφεις παρακάτω ότι εδώ κάνουμε αποκλειστικά μπασκετική συζήτηση.
Δικαίωμα λοιπόν κάποιου είναι να επικαλεστεί επαγγελματικούς λόγους ή ακόμα και ότι δεν πάω στην εθνική γιατι δε γουσταρω τα μούτρα του Σπανούλη.
Ανθρώπινο δικαίωμα ήταν αυτό που κάνανε οι μαύροι πάνθηρες στο 200 αρι στη Ολυμπιάδα στο Μεξικό το 1968, με το τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν παίρνοντας το ρίσκο να τους τελειώσουν, όπως και έγινε.
Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αθλητής που βγάζει μύρια να λέει ότι είμαι "αναρχικός" άρα δε κατεβαίνω σε αθλητικές διοργανώσεις με εθνικές ομάδες γιατί εκτός από άκυρο, όπως εξήγησα και πιο πάνω, με αυτό το τρόπο ευτελίζονται και οι έννοιες.![]()
Ξαναδιάβασε το μήνυμα μου και θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που προσπαθείς πλαγίως να εκμαιεύσεις. Τουλάχιστον θα πάρεις αυτές που αναφέρονται στο ποστ μου ή όσες άλλες θέλω να μοιραστώ εδώ στο φόρουμ.
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα είναι θέμα αντίληψης του καθένα.change_therim333 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:59 pmκαι εγω σε απλα και κατανοητα ελληνικά μιλαώ, τώρα οτι καταλαβαίνει ο καθέναςkein έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:39 pm
Φίλε μου, δεν ξέρω τι προσπαθείς να κάνεις ή να συμπεράνεις αλλά αρχικό μου ποστ (στο οποίο εσύ απάντησες) γράφω σε πολύ απλά και κατανοητά ελληνικά με απόλυτο σαφήνεια την άποψη μου. Παραθέτω ποιες πιθανές αιτίες μπορεί να κάνουν έναν αθλητή να αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην εθνική. Παραδείγματα είναι, απλή παράθεση αιτιών, πιθανών αιτιών. ΔΕΝ παίρνω κανια θέση ως προς την ορθότητα ή την ηθική. Δεν με ενδιαφέρει. Εξετάζω μόνο το γεγονός ότι ένας αθλητής που δεν θέλει να παίξει στην εθνική αν πάει θα είναι ζημιά και γι αυτόν και για την εθνική. Επίσης αναφέρω ξεκάθαρα ότι ζούμε στο 2025 σε δημοκρατικές και ελεύθερες εποχές, και ο κάθε αθλητής είναι πρωτίστως ελεύθερο ον και αποφασίζει κατά βούληση. Αν δεν θέλει να πάει δεν μας πέφτει λόγος.
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μα τι θα πει "ξένος";tarp7 έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:28 pmΠριν 20 χρόνια δεν επιτρεπόταν οι ξένοι στις εθνικές ομάδες, μετά αλλαξετους κανόνες η φιμπα. Με την ανοχή της φιμπα γίνεται όλο αυτο, αν ήθελε θα μπορούσε να το σταματούσεnikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:22 pm
Είσαι λίγο άδικος εδώ γιατί στην πραγματικότητα ο σκοπός δεν ήταν να επιτραπούν "ξένοι" απλά οι ομάδες πάτησαν σε αυτό και το ξεχείλωσαν. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον "σωστό" κανόνα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δυστυχώς (τουλάχιστον για μένα), στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει χώρος για ρομαντισμό και ηθική, ο μόνος στόχος είναι το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Αυτό συμβαίνει δε θα πω πάντα, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.kein έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:53 pmΗ αλήθεια είναι ότι οι νατουραλιζε έχουν αλλοιώσει ή να το πω καλύτερα , έχουν αλλάξει την έννοια εθνική ομάδα. Πολύς κόσμος βλέπει ότι αυτό που θαύμαζε στην εθνική (δηλαδή το κάποιο ρομαντισμό και το αντίβαρο στον στυγνό επαγγελματισμό) έχει εκλείψει. Πλέον οι εθνικές λειτουργούν σαν τις επαγγελματικές ομάδες με μεταγραφές και πληρωμένους μισθοφόρους. Δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό κάτι να θες να ταυτιστείς.Giwrgos_AEK έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:46 pm
Respect σε Λιθουανία και Σερβία που αρνούνται να συμπεριλάβουν νατουραλιζε
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό αναφέρω και πιο πάνω. Έχουν αλλάξει οι εποχές, έχει αλλάξει ο κόσμος. Δεν είμαστε στο 1987 αλλά στο 2025. Και θα πρέπει να κρίνουμε τους παίχτες και τις εθνικές με βάση αυτό το δεδομένο.BillyPao έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 2:34 pmΔυστυχώς (τουλάχιστον για μένα), στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει χώρος για ρομαντισμό και ηθική, ο μόνος στόχος είναι το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Αυτό συμβαίνει δε θα πω πάντα, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.kein έγραψε: ↑Παρ Αύγ 08, 2025 1:53 pm
Η αλήθεια είναι ότι οι νατουραλιζε έχουν αλλοιώσει ή να το πω καλύτερα , έχουν αλλάξει την έννοια εθνική ομάδα. Πολύς κόσμος βλέπει ότι αυτό που θαύμαζε στην εθνική (δηλαδή το κάποιο ρομαντισμό και το αντίβαρο στον στυγνό επαγγελματισμό) έχει εκλείψει. Πλέον οι εθνικές λειτουργούν σαν τις επαγγελματικές ομάδες με μεταγραφές και πληρωμένους μισθοφόρους. Δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό κάτι να θες να ταυτιστείς.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο