Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 08, 2025 1:30 pm

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:21 pm
tarp7 έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:15 pm
Από τη στιγμή που επιτράπηκε στις εθνικές ομάδες οι ξένοι παίκτες, όπως θέλετε του βαφτίζετε, έπαψαν να είναι και εθνικές ομάδες. Όταν μπήκε ο Γουόκαπ στην εθνική προσωπικά ξενέρωσα και δεν πολυενδιαφερομαι. Κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος αναδείχθηκε μέσα από τις μικρές εθνικές ομάδες έχει ηθική υποχρέωση να συμμετεχει στην εθνική ανδρών κατάτη γνωμη μου. .. Απο κει και περα από τη στιγμή που έπαψαν να έχουν το χαρακτήρα που είχαν οι εθνικές ομάδες δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος πάει η δεν πάει.
το ιδιο ξενερωμενοι και και πολλοι παιχτες απλα δεν μπορουν να τα πουνε αυτα επισημα γιατι θα τους τελειωσουν
Τίποτα δεν μπορουν να τους κανουν. Τους παρακαλανε να πάνε στην εθνική εκεί καταντησαμε,

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Παρ Αύγ 08, 2025 1:31 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:28 pm

Πριν 20 χρόνια δεν επιτρεπόταν οι ξένοι στις εθνικές ομάδες, μετά αλλαξετους κανόνες η φιμπα. Με την ανοχή της φιμπα γίνεται όλο αυτο, αν ήθελε θα μπορούσε να το σταματούσε
μπορει καλλιστα η ομοσπονδια να μην το ακολουθησει αυτο το μοντελο δεν θα τους υποχρωσουν να ελληνοποιουν η να εχουν κατι απιθανους νατουραλιζε που δεν εχουν καμια σχεση με την χωρα

και μετα τους φταει ο κανονισμος των 6 ξενων που δεν βγαινουν νεα ταλεντα

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 08, 2025 1:33 pm

tarp7 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:21 pm

το ιδιο ξενερωμενοι και και πολλοι παιχτες απλα δεν μπορουν να τα πουνε αυτα επισημα γιατι θα τους τελειωσουν
Τίποτα δεν μπορουν να τους κανουν. Τους παρακαλανε να πάνε στην εθνική εκεί καταντησαμε,
αλλο αυτο και αν βγει καποιος και πει επισημα αυτα που εγραψες και συμφωνω προφανως
θα τον τελειωσει το συστημα θα βαλουν δημοσιοογραφους να τον βριζουν ολη μερα και μπορει να φτασουν και σε ακραιες αλλες καταστασεις

tarp7

champion
Reactions:

Giwrgos_AEK έγραψε:
tarp7 έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:15 pm
Από τη στιγμή που επιτράπηκε στις εθνικές ομάδες οι ξένοι παίκτες, όπως θέλετε του βαφτίζετε, έπαψαν να είναι και εθνικές ομάδες. Όταν μπήκε ο Γουόκαπ στην εθνική προσωπικά ξενέρωσα και δεν πολυενδιαφερομαι. Κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος αναδείχθηκε μέσα από τις μικρές εθνικές ομάδες έχει ηθική υποχρέωση να συμμετεχει στην εθνική ανδρών κατάτη γνωμη μου. .. Απο κει και περα από τη στιγμή που έπαψαν να έχουν το χαρακτήρα που είχαν οι εθνικές ομάδες δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος πάει η δεν πάει.
ετσι ειναι ακριβως και πιστευω σταδιακά θα πάψουν να είναι εθνικές ομάδες. Η λογικη λέει δηλ οτι απο το 1 νατουραλιζε θα παμε στους 2, μετα στους 3 και μετα στους οσους θελει ο καθενας. ...
Ήδη έχει αρχίσει να καταστρατηγειται σε ορισμένες εθνικές

tarp7

champion
Reactions:

Παρ Αύγ 08, 2025 1:39 pm

τουλουμπα έγραψε:
tarp7 έγραψε:

αλλο αυτο και αν βγει καποιος και πει επισημα αυτα που εγραψες και συμφωνω προφανως
θα τον τελειωσει το συστημα θα βαλουν δημοσιοογραφους να τον βριζουν ολη μερα και μπορει να φτασουν και σε ακραιες αλλες καταστασεις
Είναι πολύ τραβηγμένο σιγά μη βαλουν και μπραβους νατους δειρουν. αυτοί που παίζουν ειδικά στον παο και οσφπ δεν τους πείραξε κανείς οπότε θέλουν πάνε στην εθνική. Αυτοί που παίζουν στο εξωτερικό σκασίλα τους μεγάλη.τι θα γράψουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Το πρόβλημά δεν είναι μόνο η ελληνικη εθνική αλλά όλες οι εθνικές, έχει σημασία τι κάνει η φιμπα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tarp7 την Παρ Αύγ 08, 2025 1:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

change_therim333 έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:07 pm
kein έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 9:24 am

Δεν ξέρω ποιος ο λόγος να απαντήσεις στο ποστ μου απομονώνοντας μόνο μία από τις πιθανές αιτίες αποχής που απλά ανέφερα ως θεμελιώδη δικαιώματα ελευθερίας του κάθε ατόμου εν έτει 2025 - αιτίες που πουθενά στο μήνυμα μου ΔΕΝ αναφέρω αν τις ασπάζομαι ή όχι (και δεν είναι υποχρέωση μου να το κάνω πάρα μόνο αν θελήσω να ψηφίσω) και συνεπώς δεν τοποθετήθηκα ως προς την ορθότητα αλλά ως προς το δικαίωμα. Προφανώς απάντησες για να κάνεις την δική σου πολιτική τοποθέτηση, που είναι πολύ ξεκάθαρη (για να κάνω λογοπαίγνιο με τον νεροχύτη), και αφού τώρα την έκανες, θα σου έλεγα, μιας και βλέπω είσαι ΝΕΟ μέλος της κοινότητας μας, να επικεντρωθείς περισσότερο στην μπασκετική συζήτηση. Για πολιτική υπάρχουν άλλα πιο κατάλληλα site.
Δε κατάλαβα ποιος είναι ο λόγος που θίχτηκες. Δεν απομόνωσα κάτι, ούτε διέστρεψα κάτι, σχολίασα κάτι συγκεκριμένο που έγραψες και που έκανε εντύπωση το οποίο btw ήταν εντελώς πολιτικό σχόλιο μιας και γράφεις παρακάτω ότι εδώ κάνουμε αποκλειστικά μπασκετική συζήτηση.
Δικαίωμα λοιπόν κάποιου είναι να επικαλεστεί επαγγελματικούς λόγους ή ακόμα και ότι δεν πάω στην εθνική γιατι δε γουσταρω τα μούτρα του Σπανούλη.
Ανθρώπινο δικαίωμα ήταν αυτό που κάνανε οι μαύροι πάνθηρες στο 200 αρι στη Ολυμπιάδα στο Μεξικό το 1968, με το τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν παίρνοντας το ρίσκο να τους τελειώσουν, όπως και έγινε.
Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αθλητής που βγάζει μύρια να λέει ότι είμαι "αναρχικός" άρα δε κατεβαίνω σε αθλητικές διοργανώσεις με εθνικές ομάδες γιατί εκτός από άκυρο, όπως εξήγησα και πιο πάνω, με αυτό το τρόπο ευτελίζονται και οι έννοιες. :peace:
Φίλε μου, δεν ξέρω τι προσπαθείς να κάνεις ή να συμπεράνεις αλλά αρχικό μου ποστ (στο οποίο εσύ απάντησες) γράφω σε πολύ απλά και κατανοητά ελληνικά με απόλυτο σαφήνεια την άποψη μου. Παραθέτω ποιες πιθανές αιτίες μπορεί να κάνουν έναν αθλητή να αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην εθνική. Παραδείγματα είναι, απλή παράθεση αιτιών, πιθανών αιτιών. ΔΕΝ παίρνω κανια θέση ως προς την ορθότητα ή την ηθική. Δεν με ενδιαφέρει. Εξετάζω μόνο το γεγονός ότι ένας αθλητής που δεν θέλει να παίξει στην εθνική αν πάει θα είναι ζημιά και γι αυτόν και για την εθνική. Επίσης αναφέρω ξεκάθαρα ότι ζούμε στο 2025 σε δημοκρατικές και ελεύθερες εποχές, και ο κάθε αθλητής είναι πρωτίστως ελεύθερο ον και αποφασίζει κατά βούληση. Αν δεν θέλει να πάει δεν μας πέφτει λόγος.
Ξαναδιάβασε το μήνυμα μου και θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που προσπαθείς πλαγίως να εκμαιεύσεις. Τουλάχιστον θα πάρεις αυτές που αναφέρονται στο ποστ μου ή όσες άλλες θέλω να μοιραστώ εδώ στο φόρουμ.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 08, 2025 1:40 pm

tarp7 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

Είναι πολύ τραβηγμένο σιγά μη βαλουν και μπραβους νατους δειρουν. αυτοί που παίζουν ειδικά στον παο και οσφπ δεν τους πείραξε κανείς οπότε θέλουν πάνε στην εθνική. Αυτοί που παίζουν στο εξωτερικό σκασίλα τους μεγάλη.τι θα γράψουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Το πρόβλημά δεν είναι μόνο η ελληνικη εθνική αλλά όλες οι εθνικές, έχει σημασία τι κάνει η φιμπα
απο αδιστακτους ανθρωπους που ενδιαφερονται μονο για τα προσωπικα του οφελη ολα μπορεις να τα περιμενεις :welcome:

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Παρ Αύγ 08, 2025 1:46 pm

tarp7 έγραψε:
Giwrgos_AEK έγραψε:

ετσι ειναι ακριβως και πιστευω σταδιακά θα πάψουν να είναι εθνικές ομάδες. Η λογικη λέει δηλ οτι απο το 1 νατουραλιζε θα παμε στους 2, μετα στους 3 και μετα στους οσους θελει ο καθενας. ...
Respect σε Λιθουανία και Σερβία που αρνούνται να συμπεριλάβουν νατουραλιζε

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 08, 2025 1:53 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Η αλήθεια είναι ότι οι νατουραλιζε έχουν αλλοιώσει ή να το πω καλύτερα , έχουν αλλάξει την έννοια εθνική ομάδα. Πολύς κόσμος βλέπει ότι αυτό που θαύμαζε στην εθνική (δηλαδή το κάποιο ρομαντισμό και το αντίβαρο στον στυγνό επαγγελματισμό) έχει εκλείψει. Πλέον οι εθνικές λειτουργούν σαν τις επαγγελματικές ομάδες με μεταγραφές και πληρωμένους μισθοφόρους. Δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό κάτι να θες να ταυτιστείς.

change_therim333

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: galis
Αγαπημένη ομάδα: kamia

Παρ Αύγ 08, 2025 1:59 pm

kein έγραψε:
change_therim333 έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:07 pm

Δε κατάλαβα ποιος είναι ο λόγος που θίχτηκες. Δεν απομόνωσα κάτι, ούτε διέστρεψα κάτι, σχολίασα κάτι συγκεκριμένο που έγραψες και που έκανε εντύπωση το οποίο btw ήταν εντελώς πολιτικό σχόλιο μιας και γράφεις παρακάτω ότι εδώ κάνουμε αποκλειστικά μπασκετική συζήτηση.
Δικαίωμα λοιπόν κάποιου είναι να επικαλεστεί επαγγελματικούς λόγους ή ακόμα και ότι δεν πάω στην εθνική γιατι δε γουσταρω τα μούτρα του Σπανούλη.
Ανθρώπινο δικαίωμα ήταν αυτό που κάνανε οι μαύροι πάνθηρες στο 200 αρι στη Ολυμπιάδα στο Μεξικό το 1968, με το τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν παίρνοντας το ρίσκο να τους τελειώσουν, όπως και έγινε.
Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αθλητής που βγάζει μύρια να λέει ότι είμαι "αναρχικός" άρα δε κατεβαίνω σε αθλητικές διοργανώσεις με εθνικές ομάδες γιατί εκτός από άκυρο, όπως εξήγησα και πιο πάνω, με αυτό το τρόπο ευτελίζονται και οι έννοιες. :peace:
Φίλε μου, δεν ξέρω τι προσπαθείς να κάνεις ή να συμπεράνεις αλλά αρχικό μου ποστ (στο οποίο εσύ απάντησες) γράφω σε πολύ απλά και κατανοητά ελληνικά με απόλυτο σαφήνεια την άποψη μου. Παραθέτω ποιες πιθανές αιτίες μπορεί να κάνουν έναν αθλητή να αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην εθνική. Παραδείγματα είναι, απλή παράθεση αιτιών, πιθανών αιτιών. ΔΕΝ παίρνω κανια θέση ως προς την ορθότητα ή την ηθική. Δεν με ενδιαφέρει. Εξετάζω μόνο το γεγονός ότι ένας αθλητής που δεν θέλει να παίξει στην εθνική αν πάει θα είναι ζημιά και γι αυτόν και για την εθνική. Επίσης αναφέρω ξεκάθαρα ότι ζούμε στο 2025 σε δημοκρατικές και ελεύθερες εποχές, και ο κάθε αθλητής είναι πρωτίστως ελεύθερο ον και αποφασίζει κατά βούληση. Αν δεν θέλει να πάει δεν μας πέφτει λόγος.
Ξαναδιάβασε το μήνυμα μου και θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που προσπαθείς πλαγίως να εκμαιεύσεις. Τουλάχιστον θα πάρεις αυτές που αναφέρονται στο ποστ μου ή όσες άλλες θέλω να μοιραστώ εδώ στο φόρουμ.
και εγω σε απλα και κατανοητα ελληνικά μιλαώ, τώρα οτι καταλαβαίνει ο καθένας

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 08, 2025 2:02 pm

change_therim333 έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:59 pm
kein έγραψε:

και εγω σε απλα και κατανοητα ελληνικά μιλαώ, τώρα οτι καταλαβαίνει ο καθένας
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα είναι θέμα αντίληψης του καθένα.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Αύγ 08, 2025 2:15 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:28 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 1:22 pm

Είσαι λίγο άδικος εδώ γιατί στην πραγματικότητα ο σκοπός δεν ήταν να επιτραπούν "ξένοι" απλά οι ομάδες πάτησαν σε αυτό και το ξεχείλωσαν. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον "σωστό" κανόνα στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Πριν 20 χρόνια δεν επιτρεπόταν οι ξένοι στις εθνικές ομάδες, μετά αλλαξετους κανόνες η φιμπα. Με την ανοχή της φιμπα γίνεται όλο αυτο, αν ήθελε θα μπορούσε να το σταματούσε
Μα τι θα πει "ξένος";

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Αύγ 08, 2025 2:34 pm

kein έγραψε:
Giwrgos_AEK έγραψε:

Η αλήθεια είναι ότι οι νατουραλιζε έχουν αλλοιώσει ή να το πω καλύτερα , έχουν αλλάξει την έννοια εθνική ομάδα. Πολύς κόσμος βλέπει ότι αυτό που θαύμαζε στην εθνική (δηλαδή το κάποιο ρομαντισμό και το αντίβαρο στον στυγνό επαγγελματισμό) έχει εκλείψει. Πλέον οι εθνικές λειτουργούν σαν τις επαγγελματικές ομάδες με μεταγραφές και πληρωμένους μισθοφόρους. Δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό κάτι να θες να ταυτιστείς.
Δυστυχώς (τουλάχιστον για μένα), στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει χώρος για ρομαντισμό και ηθική, ο μόνος στόχος είναι το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Αυτό συμβαίνει δε θα πω πάντα, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Αύγ 08, 2025 2:36 pm

Για μενα και η 8αδα επιτυχια ειναι, διοτι δεν εχω σε καμια εκτιμηση ακομα και τους Ευρωλιγκατους του ροστερ.

Η φαση ειναι Γερμανια 2005, ο Ντιρκ (Γιαννης) και το χαος.

Αν μπορει το 2025 να επαναληφθει κατι τετοιο (για 4αδα, δε λεω για τελικο), μακαρι, αλλα το θεωρω απιθανο.

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 08, 2025 2:37 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Αύγ 08, 2025 2:34 pm
kein έγραψε:

Δυστυχώς (τουλάχιστον για μένα), στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει χώρος για ρομαντισμό και ηθική, ο μόνος στόχος είναι το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Αυτό συμβαίνει δε θα πω πάντα, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Αυτό αναφέρω και πιο πάνω. Έχουν αλλάξει οι εποχές, έχει αλλάξει ο κόσμος. Δεν είμαστε στο 1987 αλλά στο 2025. Και θα πρέπει να κρίνουμε τους παίχτες και τις εθνικές με βάση αυτό το δεδομένο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”