Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Gkstavros

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 22, 2025 12:13 pm

Jeight έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 11:58 am
Η ομαδα θελει εναν ακομα two way guard υψηλου επιπεδου και το ροστερ θα κλεισει. Αν δεν παρει θα εχουμε θεμα οσο καλος και αν ειναι ο Εβανς γιατι ο Λι δεν θεωρω οτι μπορει να βοηθησει. Δεν χρειαζεται αυτος ο παικτης να ειναι επιπεδου Μισιτς που εκοβαν φλεβες μερικοι αλλα θα πρεπει να εχει iso στοιχεια και να ειναι ανω του μετριου στην αμυνα. Ενας χειροτερος Εβανς δηλαδη που και παλι πολυ καλος θα ειναι καθως ο Εβανς ειναι ελιτ
Νομίζω ότι περιγράφεις ακριβώς τον Goss , αλλά δυστυχώς έφυγε. Πιστεύω με Evans , Walkup και Goss υγιείς θα ήμασταν μια χαρά.

FabrizioOberto

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Παρ Αύγ 22, 2025 12:25 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 9:25 am
reignman έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 5:59 am

Γιατι στα f4 ερχεται ο θανατος της Motion και ο fall εγινε "παικτης του 8" εξαιτιας του συστηματος.
Αν δεν τον παιρναμε εμεις το 21 σε οποιαδηποτε αλλη ομαδα πηγαινε θα εφευγε στο τελος της χρονιας οπως και γινοταν για 8 σερι χρονια.
Όταν έχεις στο παρκέ στα κρίσιμα Γκός, Ουόκαπ, Μακίσικ και Φαλ και ο Σάσα παίζει 30 λεπτά και δεν μπορεί να πάρει ανάσα, τότε η μότιον αχρηστεύεται πολύ εύκολα.

Όταν έχεις στο παρκέ Έβανς, Φουρνιέ, Γουόρντ, Σάσα, Μίλου μια χαρά μπορεί να γυρίσει η μπάλα. Απειλούν όλοι από το τρίποντο και ο Μίλου στην ρακέτα δεν είναι Φαλ να σπάσει την μπάλα έξω. Αν έχει ευκαιρία θα γυρίσει και θα τελειώσει την φάση.

Οπότε ίσως χρειαστεί να στείλεις και 2ο παίκτη πάνω του, όπως γινόταν όταν ο Φαλ ήταν στα prime του και του έστελναν βοήθειες και είχε γαμηθει στις ασίστ.

Το ίδιο έγινε και στον τελικό με ΠΑΟ που έπαιρνε την μπάλα ο Μίλου στο short roll και είτε τελείωνε με σουτάκι από τα 4 μέτρα ή έσπαγε την μπάλα σε όποιον έκανε κόψιμο προς την ρακέτα.

Φέτος θα δούμε άλλο επίπεδο μπάσκετ. Με Φουρνιέ να είναι η 2η του σεζόν στην ομάδα, με Γουορντ που είναι καλύτερος σουτέρ από Παπ, με Έβανς στα γκάρντ που δεν συγκρίνεται το τρίποντο του με του Γκός, δεν θα υπάρχει παίκτης στο παρκέ εκτός από τον Θωμά που δεν θα απειλεί από τα 6.75.

Ακόμα και ο Θωμάς θα είναι πιο εύστοχος, γιατί θα παίρνει σουτ ελεύθερα που του αναλογούν και τα έχει, και όχι σκοτωμένα τρίποντα στα 3 δευτερόλεπτα της επίθεσης.

Η ομάδα δεν θα είναι τόσο προβλέψιμη στην επίθεση να ψάχνουν όλοι Φουρνιέ ή Σάσα. Ούτε θα βλέπουμε το κακό φαινόμενο με Γκός, Βιλτόζα και Λι να σπάνε την μπάλα ο ένας στον άλλο επειδή φοβούνται να σουτάρουν.

Ήδη ο Ντόρσει έδειξε τον δρόμο στους τελικούς. Με έναν τρίτο πόλο στην επίθεση και άλλαξε όλη η εικόνα της ομάδας.

Ο Πίτερς φέτος θα παίξει παραπάνω, ήδη ο Σάσα ακόμα δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο (3 φορές στο ίδιο πόδι μέσα σε ένα χρόνο όπως δήλωσε ο ίδιος), και δεν θα παίζει 30 λεπτά ακόμα και με Προμηθέα. Βασικά βλέπω να μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος του στα περισσότερα ματς της Ευρωλίγκας, εκτός και αν το ματς είναι στον πόντο και πρέπει να κερδίσουμε όπωσδηποτε.

Τα παραπάνω ισχύουν με το υπάρχον ρόστερ και χωρίς προσθήκες.
Συμφωνώ σε όλα, αν και είμαι της άποψης πως θα χρειαστεί + ένας tweener ψηλός (ιδανικά κάτι καλύτερο από Πέτγουει) και ένας περιφερειακός με αξιόπιστο σουτ μετά από τρίπλα και 2-way χαρακτηριστικά.

Τα περί "ηγετών" δε με αγγίζουν. Αν φτάσει στο σουτ κάποιο παιχνίδι κάποιος θα το πάρει. Πιο πολύ με απασχολεί να μη γίνεται ομάδα να μας κλειδώσει παίζοντας ξύλο, αφενός γιατί θα έχουμε + φέτος στην αθλητικότητα αφετέρου γιατί θα έχουμε κάποιους έξτρα πόλους στην επίθεση (Κίναν, Ντόρσεϊ).

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος FabrizioOberto την Παρ Αύγ 22, 2025 12:35 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 22, 2025 12:28 pm

FabrizioOberto έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 9:25 am

Όταν έχεις στο παρκέ στα κρίσιμα Γκός, Ουόκαπ, Μακίσικ και Φαλ και ο Σάσα παίζει 30 λεπτά και δεν μπορεί να πάρει ανάσα, τότε η μότιον αχρηστεύεται πολύ εύκολα.

Όταν έχεις στο παρκέ Έβανς, Φουρνιέ, Γουόρντ, Σάσα, Μίλου μια χαρά μπορεί να γυρίσει η μπάλα. Απειλούν όλοι από το τρίποντο και ο Μίλου στην ρακέτα δεν είναι Φαλ να σπάσει την μπάλα έξω. Αν έχει ευκαιρία θα γυρίσει και θα τελειώσει την φάση.

Οπότε ίσως χρειαστεί να στείλεις και 2ο παίκτη πάνω του, όπως γινόταν όταν ο Φαλ ήταν στα prime του και του έστελναν βοήθειες και είχε γαμηθει στις ασίστ.

Το ίδιο έγινε και στον τελικό με ΠΑΟ που έπαιρνε την μπάλα ο Μίλου στο short roll και είτε τελείωνε με σουτάκι από τα 4 μέτρα ή έσπαγε την μπάλα σε όποιον έκανε κόψιμο προς την ρακέτα.

Φέτος θα δούμε άλλο επίπεδο μπάσκετ. Με Φουρνιέ να είναι η 2η του σεζόν στην ομάδα, με Γουορντ που είναι καλύτερος σουτέρ από Παπ, με Έβανς στα γκάρντ που δεν συγκρίνεται το τρίποντο του με του Γκός, δεν θα υπάρχει παίκτης στο παρκέ εκτός από τον Θωμά που δεν θα απειλεί από τα 6.75.

Ακόμα και ο Θωμάς θα είναι πιο εύστοχος, γιατί θα παίρνει σουτ ελεύθερα που του αναλογούν και τα έχει, και όχι σκοτωμένα τρίποντα στα 3 δευτερόλεπτα της επίθεσης.

Η ομάδα δεν θα είναι τόσο προβλέψιμη στην επίθεση να ψάχνουν όλοι Φουρνιέ ή Σάσα. Ούτε θα βλέπουμε το κακό φαινόμενο με Γκός, Βιλτόζα και Λι να σπάνε την μπάλα ο ένας στον άλλο επειδή φοβούνται να σουτάρουν.

Ήδη ο Ντόρσει έδειξε τον δρόμο στους τελικούς. Με έναν τρίτο πόλο στην επίθεση και άλλαξε όλη η εικόνα της ομάδας.

Ο Πίτερς φέτος θα παίξει παραπάνω, ήδη ο Σάσα ακόμα δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο (3 φορές στο ίδιο πόδι μέσα σε ένα χρόνο όπως δήλωσε ο ίδιος), και δεν θα παίζει 30 λεπτά ακόμα και με Προμηθέα. Βασικά βλέπω να μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος του στα περισσότερα ματς της Ευρωλίγκας, εκτός και αν το ματς είναι στον πόντο και πρέπει να κερδίσουμε όπωσδηποτε.

Τα παραπάνω ισχύουν με το υπάρχον ρόστερ και χωρίς προσθήκες.
Συμφωνώ σε όλα, αν και είμαι της άποψης πως θα χρειαστεί + ένας tweener ψηλός (ιδανικά κάτι καλύτερο από Πέτγουει) και ένας περιφερειακός με αξιόπιστο σουτ μετά από τρίπλα και 2-way χαρακτηριστικά.
Ναι και εγώ πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν ψηλό ακόμη στο επίπεδο του Χολ. Το γκάρντ θα εξαρτηθεί από το πως θα παρουσιαστεί ο Λι στην προετοιμασία και στα φιλικά, αλλά και στα πρώτα επίσημα.

Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να δούμε τον Λι της Μακάμπι, οπότε μετά δεν θα χρειαστεί να πάρουμε παίκτη.

FabrizioOberto

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Παρ Αύγ 22, 2025 12:34 pm

Dimmitz έγραψε:
FabrizioOberto έγραψε:

Ναι και εγώ πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν ψηλό ακόμη στο επίπεδο του Χολ. Το γκάρντ θα εξαρτηθεί από το πως θα παρουσιαστεί ο Λι στην προετοιμασία και στα φιλικά, αλλά και στα πρώτα επίσημα.

Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να δούμε τον Λι της Μακάμπι, οπότε μετά δεν θα χρειαστεί να πάρουμε παίκτη.
Θα δείξει. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, πιστεύω.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Αύγ 22, 2025 12:37 pm

Dimmitz έγραψε:
FabrizioOberto έγραψε:

Κι εγω για καποιο λογο πιστευω οτι ειναι πιθανον φετος να δουμε εναν διαφορετικο Λη.
Καθως ο Λη που ειδαμε περυσι στον Ολυμπιακο δεν εχει καμια σχεση με τον κανονικο Λη. Απλα το θεμα ειναι αν ηταν θεμα προσαρμογης (οποτε θα ειναι καλυτερος φετος) ή δεν κολλαει με το μπασκετ του μπαρτζωκα (οποτε δεν θα ειναι καλυτερος).

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Αύγ 22, 2025 1:02 pm

Gkstavros έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 12:13 pm
Jeight έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 11:58 am
Η ομαδα θελει εναν ακομα two way guard υψηλου επιπεδου και το ροστερ θα κλεισει. Αν δεν παρει θα εχουμε θεμα οσο καλος και αν ειναι ο Εβανς γιατι ο Λι δεν θεωρω οτι μπορει να βοηθησει. Δεν χρειαζεται αυτος ο παικτης να ειναι επιπεδου Μισιτς που εκοβαν φλεβες μερικοι αλλα θα πρεπει να εχει iso στοιχεια και να ειναι ανω του μετριου στην αμυνα. Ενας χειροτερος Εβανς δηλαδη που και παλι πολυ καλος θα ειναι καθως ο Εβανς ειναι ελιτ
Νομίζω ότι περιγράφεις ακριβώς τον Goss , αλλά δυστυχώς έφυγε. Πιστεύω με Evans , Walkup και Goss υγιείς θα ήμασταν μια χαρά.
Ο Γκος ειχε two way στοιχεια αλλα δεν ειχε pull up. Το release του ηταν τοσο αργο που σπανια επαιρνε pull up και προτιμουσε τα φλοατερ. Ο ντορσει, φουρνιε, εβανς εχουν pull up εκτελεση. Εναν τετοιο παικτη που να μπορει να δημιουργησει το δικο του σου αποτελεσματικα και να εχει και drive χρειαζομαστε

basilis_.kts

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Αύγ 22, 2025 1:06 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 12:07 pm
basilis_.kts έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 10:23 am

οταν εχεις στην 5αδα εβανς,φουρνιε,γουορντ,σασα,μιλου δεν ξερω αν αυτο που εχει ο μπαρτζωκας ως μοσιον μπορει να το παιξει.βασικα δεν νομιζω πως παιζεται μοσιον.οπως μοσιον δεν παιχτηκε στους τελικους κυριως απο την στιγμη που τραυματιστηκε στους τελικους ο φαλ και μετα
Δεν έχεις δίκιο στο παραπάνω. Μια χαρά μότιον παίχτηκε με Μίλου στο παρκέ. Η διαφορά είναι ότι ο Μίλου που και που τελείωνε καμία φάση, δεν έσπαγε μόνο την μπάλα στους γύρω του.

Βασικά ήταν ο ορισμός της μότιον: ο Μίλου έπαιρνε την μπάλα στο short roll, συνήθως έτρεχαν δυο παίκτες του ΠΑΟ να τον μαρκάρουν, και την έσπαγε σε Μακίσικ που έκοβε προς την ρακέτα, ή την έδινε στον Ντόρσει που έκανε τα δικά του.

Μότιον δεν σημαίνει να κινούνται όλοι κυκλικά σαν μαριονέτες. Μπορείς να παίξεις μότιον και με τον Ντόρσει στο παρκέ. Απλά όταν έχεις παίκτες τύπου Ντόρσει και όχι παίκτες τύπου Γκός μέσα, μπορείς να βγεις και εκτός ρεπερτορίου.

Ο Ντόρσει θα εξαρτηθεί αν θα έχει ρόλο φέτος ή όχι, πρώτον από το πως θα εμφανιστεί με την εθνική, και, δεύτερον, από το ποιος παίκτης θα αποκτηθεί. Αν συνεχίσει τις μεστές εμφανίσεις με το εθνόσημο, όπου παίζει για την ομάδα και δεν τραβάει τις προσπάθειες από τα μαλλιά, μια χαρά σοβαρό ρόλο βλέπω να έχει του χρόνου.
τον ντορσει πρεπει και ορισμενες φορες να τον αφηνεις να κανει τα δικα του.μονο ετσι θα τον κερδισεις τον παικτη.και στους τελικους τα δικα του εκανε πολλες φορες αλλά μας αρεσε γιατι τα εβαζε.ειναι παρα πολυ δυσκολο παικτης που ειχε αυτην την διαχειριση ολη την χρονια να βγαινει μπροστα το μαιο και να κανει τετοιους τελικους.στην ζωη γενικως δεν πρεπει να εισαι αχαριστος με ανθρωπους που σε βοηθησαν σε κρισιμες στιγμες.ο ντορσει καλλιστα θα μπορουσε να ειναι αδιαφορος και να πει εξασφαλισμενα τα χρηματα μου αφου εχω κλειστο συμβολαιο και αν θελαμε να τον διωξουμε θα ζητουσε καμια τρελη αποζημιωση.εγω ειλικρινα το πιστευω αν ο ντορσει επαιζε στον ημιτελικο και ηταν ο 3ος πολος μαζι με φουρνιε,βεζενκοφ ο βεζενκοφ θα ηταν εντελως διαφορετικος γιατι δεν θα εκαναν 2πλο μαρκαρισμα πανω του και θα ειχε χωρο παιρνοντας πιο ''καθαρα'' σουτ

Άβαταρ μέλους
montechristo

nba
Reactions:

Παρ Αύγ 22, 2025 1:30 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 12:47 am
kraftf έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 12:29 am

Ποια ροπή ρε μάστορα? Θες να μας πεις ότι ο Κουμαντζε μοιάζει με το Φαλ? Είναι εφευρεση αυτή η θεώρηση αλλά για πες μας ποιον άλλο σου θυμίζει ο Κουμαντζε και διέγνωσες τη ροπή του Μπαρτζώκα?? Για φώτισε μας ρε φίλε!!!
Αλλά όπως λέει και ο Jeight εδώ υπάρχει δίψα για αίμα!!!
Έχει αρκετά κοινά με τον Φαλ ο Κουμάντζε, εκτός από το ύψος. Στα πρόχειρα μπορώ να σου πω ότι είναι αργός, σκοράρει (σχεδόν) μόνο με καρφώματα και είναι μετριοκακός στις βολές.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του Φαλ, αυτά που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του και τον έφτασαν να συγκαταλέγεται στους καλύτερους σέντερ της λίγκας, δεν τα έχει ούτε ο Κουμάντζε ούτε το 80% των άλλων σέντερ.

Αρκετά πια με την απαξίωση των πάντων (φίλε Μπίλι, αυτό το τελευταίο δεν πάει σε σένα).

"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
Άβαταρ μέλους
montechristo

nba
Reactions:

Παρ Αύγ 22, 2025 1:37 pm

basilis_.kts έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 1:59 am
kraftf έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 12:29 am

Ποια ροπή ρε μάστορα? Θες να μας πεις ότι ο Κουμαντζε μοιάζει με το Φαλ? Είναι εφευρεση αυτή η θεώρηση αλλά για πες μας ποιον άλλο σου θυμίζει ο Κουμαντζε και διέγνωσες τη ροπή του Μπαρτζώκα?? Για φώτισε μας ρε φίλε!!!
Αλλά όπως λέει και ο Jeight εδώ υπάρχει δίψα για αίμα!!!
Δεν ειμαι μαστορας αλλά ας απαντησω.ο κουμαντζε ειναι ιδιο στυλ με φαλ,ακριβως ομως.κακος επιθετικος,παιρνει την μπαλα και την σπαει κατευθειαν εξω εκτος αν ειναι με προσωπο στο καλαθι και το καλαθι απεχει 5 εκ,κακος στις βολες,αργος δυσκινητος,φοβικος,ατεχνος.οταν απο την ομαδα εχουν περασει παικτες οπως ο πετρουσεφ,ο μιλουτινοφ,ο ραιτ,ο μπολομποι κι εσυ βρεξει χιονισει εβαζες βασικο τον φαλ δεν λεγεται απλως ροπη αλλά τεσπα προχωραμε.θα κρατησω στο μυαλο μου το θετικο σεναριο πως ηρθε για την προετοιμασια και τελος
Για πρώτη και μοναδική φορά θα απαντήσω σε ένα θέμα που είπες, αφού έχω δηλώσει ότι θα ασχολούμαι μόνο με όσους σέβομαι τη γνώμη τους:
Αν κάποιος θέλει να περιγράψει ένα μέρος από το παιχνίδι του Φαλ, αυτό της πάσας, δεν θα σταθεί ότι "ο Φαλ σπάει τη μπάλα προς τα έξω", αλλά στο ότι ο Φαλ έχει μπασκετικό νιονιό, που του επιτρέπει να βλέπει γήπεδο και να δίνει τη σωστή πάσα στο σωστό χρόνο. Γι' αυτό έχει και πολλές ασίστ.

"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 22, 2025 1:50 pm

basilis_.kts έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 12:07 pm

Δεν έχεις δίκιο στο παραπάνω. Μια χαρά μότιον παίχτηκε με Μίλου στο παρκέ. Η διαφορά είναι ότι ο Μίλου που και που τελείωνε καμία φάση, δεν έσπαγε μόνο την μπάλα στους γύρω του.

Βασικά ήταν ο ορισμός της μότιον: ο Μίλου έπαιρνε την μπάλα στο short roll, συνήθως έτρεχαν δυο παίκτες του ΠΑΟ να τον μαρκάρουν, και την έσπαγε σε Μακίσικ που έκοβε προς την ρακέτα, ή την έδινε στον Ντόρσει που έκανε τα δικά του.

Μότιον δεν σημαίνει να κινούνται όλοι κυκλικά σαν μαριονέτες. Μπορείς να παίξεις μότιον και με τον Ντόρσει στο παρκέ. Απλά όταν έχεις παίκτες τύπου Ντόρσει και όχι παίκτες τύπου Γκός μέσα, μπορείς να βγεις και εκτός ρεπερτορίου.

Ο Ντόρσει θα εξαρτηθεί αν θα έχει ρόλο φέτος ή όχι, πρώτον από το πως θα εμφανιστεί με την εθνική, και, δεύτερον, από το ποιος παίκτης θα αποκτηθεί. Αν συνεχίσει τις μεστές εμφανίσεις με το εθνόσημο, όπου παίζει για την ομάδα και δεν τραβάει τις προσπάθειες από τα μαλλιά, μια χαρά σοβαρό ρόλο βλέπω να έχει του χρόνου.
τον ντορσει πρεπει και ορισμενες φορες να τον αφηνεις να κανει τα δικα του.μονο ετσι θα τον κερδισεις τον παικτη.και στους τελικους τα δικα του εκανε πολλες φορες αλλά μας αρεσε γιατι τα εβαζε.ειναι παρα πολυ δυσκολο παικτης που ειχε αυτην την διαχειριση ολη την χρονια να βγαινει μπροστα το μαιο και να κανει τετοιους τελικους.στην ζωη γενικως δεν πρεπει να εισαι αχαριστος με ανθρωπους που σε βοηθησαν σε κρισιμες στιγμες.ο ντορσει καλλιστα θα μπορουσε να ειναι αδιαφορος και να πει εξασφαλισμενα τα χρηματα μου αφου εχω κλειστο συμβολαιο και αν θελαμε να τον διωξουμε θα ζητουσε καμια τρελη αποζημιωση.εγω ειλικρινα το πιστευω αν ο ντορσει επαιζε στον ημιτελικο και ηταν ο 3ος πολος μαζι με φουρνιε,βεζενκοφ ο βεζενκοφ θα ηταν εντελως διαφορετικος γιατι δεν θα εκαναν 2πλο μαρκαρισμα πανω του και θα ειχε χωρο παιρνοντας πιο ''καθαρα'' σουτ
Για να μην έχει αποκτηθεί ακόμα παίκτης στα γκάρντ σημαίνει ότι ο Μπαρτζώκας το εκτιμάει αυτό και τον προορίζει για σοβαρό ρόλο.

Αν πάρεις παίκτη, ακόμα και να φύγει ο Λι, δεν περισσεύει χρόνος για τον Ντόρσει: Ουόκαπ 20, Έβανς 15, Φουρνιέ 15(+10 στο τρία), μεταγραφή 20 και μένει ένα σκάρτο δεκάλεπτο για Ντόρσει.

Όπως βλέπεις δεν βγαίνουν οι χρόνοι. Αν μείνει ο Λι γίνεται πιο εύκολο: Έβανς 15-Ουόκαπ 20-Φουρνιέ 15, Ντορσει 15-20, Λι 10-15.

Στα γκάρντ είσαι καλυμμένος, διότι έχεις και Μακίσικ για backup σε περίπτωση τραυματισμού.

basilis_.kts

senior
Reactions:

Παρ Αύγ 22, 2025 1:53 pm

montechristo έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 1:37 pm
basilis_.kts έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 1:59 am

Δεν ειμαι μαστορας αλλά ας απαντησω.ο κουμαντζε ειναι ιδιο στυλ με φαλ,ακριβως ομως.κακος επιθετικος,παιρνει την μπαλα και την σπαει κατευθειαν εξω εκτος αν ειναι με προσωπο στο καλαθι και το καλαθι απεχει 5 εκ,κακος στις βολες,αργος δυσκινητος,φοβικος,ατεχνος.οταν απο την ομαδα εχουν περασει παικτες οπως ο πετρουσεφ,ο μιλουτινοφ,ο ραιτ,ο μπολομποι κι εσυ βρεξει χιονισει εβαζες βασικο τον φαλ δεν λεγεται απλως ροπη αλλά τεσπα προχωραμε.θα κρατησω στο μυαλο μου το θετικο σεναριο πως ηρθε για την προετοιμασια και τελος
Για πρώτη και μοναδική φορά θα απαντήσω σε ένα θέμα που είπες, αφού έχω δηλώσει ότι θα ασχολούμαι μόνο με όσους σέβομαι τη γνώμη τους:
Αν κάποιος θέλει να περιγράψει ένα μέρος από το παιχνίδι του Φαλ, αυτό της πάσας, δεν θα σταθεί ότι "ο Φαλ σπάει τη μπάλα προς τα έξω", αλλά στο ότι ο Φαλ έχει μπασκετικό νιονιό, που του επιτρέπει να βλέπει γήπεδο και να δίνει τη σωστή πάσα στο σωστό χρόνο. Γι' αυτό έχει και πολλές ασίστ.
θα ηθελα απο την στιγμη που λες ευθαρσως,ίσως και προκλητικα,πως δεν σεβεσαι την αποψη μου να μην σχολιαζεις τις αναρτησεις μου.εχεις την αποψη σου για τον φαλ,εχω την δικη μου και προχωραμε.σε ευχαριστω και καλη συνεχεια
εγω απαιτω απο εναν σεντερ που ειναι 2.20 να μπορει μεσα στον αγωνα να γυρναει και να τελειωνει φασεις με ανεση εχοντας διαφορα υψους 10-15ποντους απο τον μεσο αντιπαλο σεντερ και οντας τοσο κοντα στο καλαθι οπως παιζουν τα σεντερ,απαιτω οταν εισαι 2.20 και ξερεις πως πολλες φορες θα σου κανουν φαουλ για να σε σταματησουν να εχεις δουλεψει στις βολες και να εχεις ενα 80-85%[ο λεσορτ ειχε σπασει το ποδι του,ηταν σε καροτσακι και προπονουνταν οσο μπορουσε στις βολες].οταν επι 4 χρονια γινεσαι καθε χρονο και χειροτερος στις βολες απλα δεν δουλευεις,απαιτω να μπορεις να ποσταρεις καθως με τον ογκο που εχεις ειναι πολυ δυσκολο να σε εκτοπισουν και αν ηθελες θα εκανες χαλαρα 6-7 καρφωματα σε καθε ματς.εχεις ενα απιστευτο πλεονεκτημα να εισαι 2.20 και δεν εχεις διαθεση να δουλεψεις
Αν αυτες οι απαιτησεις σου φαινονται παραλογες παω πασο,εγω τις θεωρω βασικα πραγματα για να θεωρεισαι ολοκληρωμενος σεντερ και επιπεδου τοπ3 που θα μπορουσε καλλιστα να ηταν ο φαλ.απλα δεν δουλεψε σε αυτα που περιγραφω ποτε και εμαθε απλα να σπαει εξω την μπαλα

basilis_.kts

senior
Reactions:

Παρ Αύγ 22, 2025 2:03 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 1:50 pm
basilis_.kts έγραψε:

Για να μην έχει αποκτηθεί ακόμα παίκτης στα γκάρντ σημαίνει ότι ο Μπαρτζώκας το εκτιμάει αυτό και τον προορίζει για σοβαρό ρόλο.

Αν πάρεις παίκτη, ακόμα και να φύγει ο Λι, δεν περισσεύει χρόνος για τον Ντόρσει: Ουόκαπ 20, Έβανς 15, Φουρνιέ 15(+10 στο τρία), μεταγραφή 20 και μένει ένα σκάρτο δεκάλεπτο για Ντόρσει.

Όπως βλέπεις δεν βγαίνουν οι χρόνοι. Αν μείνει ο Λι γίνεται πιο εύκολο: Έβανς 15-Ουόκαπ 20-Φουρνιέ 15, Ντορσει 15-20, Λι 10-15.

Στα γκάρντ είσαι καλυμμένος, διότι έχεις και Μακίσικ για backup σε περίπτωση τραυματισμού.
διαφωνουμε παρα πολυ στον τρομο κατανομης των λεπτων οποτε δεν υπαρχει και νοημα να συζηταμε για ποιος παικτης μας χρειαζεται και ποιος οχι.η σκεψη μας για τις πραγματικες αναγκες της ομαδας διαφερουν πολυ οποτε λογικο να διαφερουν και τα λεπτα συμμετοχης
Οταν λεμε οτι ο γουοκαπ θα εχει και φετος 20λ συμμετοχης και θα ειναι ο βασικος μας ασσος βασει αναλογιας λεπτων που περιγραφεις εμενα μου φανταζει ενα εφιαλτικο σεναριο που μετα τον 4ο χαμενο φαιναλ φορ ηλπιζα να αλλαξει.το πιθανοτερο ειναι να δικαιωθεις εσυ και οντως ετσι να πανε οι χρονοι αλλά δεν μπορω να κανω διαλογο εχοντας ως βαση τα 20λ γουοκαπ.δεν στο λεω επικριτικα φυσικα,απλα εγω δεν μπορω να το δεχτω

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basilis_.kts την Παρ Αύγ 22, 2025 2:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Αύγ 22, 2025 2:17 pm

Ο Κουματζε ειναι ενας χειροτερος Φαλ. Πανω κατω εχουν το ιδιο στυλ παιχνιδιου,αλλα ο Κουματζε ειναι σε χαμηλοτερο λεβελ απο τον Φαλ.Δεν βρισκω λογικη την αποκτηση του,εκτος αν θελουν απλα ενα αντιστοιχο ψηλο κορμι, να παιζει οποτε χρειαζεται για λιγα λεπτα.Ο Φαλ εκτος απο καλυτερο πακετο,εχει και γενικοτερα καλυτερη αισθηση οσον αφορα την πασα,κατι που ηταν σημαντικο μερος στην επιθεση του Ολυμπιακου,ακομα και στην Βιλερμπαν εγραφε σχεδον 2 ασιστ ανα ματς,αντιθετα ο Κουματζε δεν εχει την ιδια ικανοτητα, επομενως δεν καλυπτει αυτο το κομματι εν τη απουσια του Φαλ.
Το οτι ο Φαλ δεν ποσταρει,και με το που παρει την μπαλα ψαχνει αμεσως την πασα χωρις να εξεταζει καν το positioning του,ειναι αποτελεσμα του τροπου που τον χρησιμοποιει η ομαδα του, το τεχνικο τιμ.Πολλες φορες ο Φαλ παιρνει την μπαλα εχοντας οχι απλα miss match, αλλα πολλες φορες να ειναι μονος, το οποιο ομως δεν εχει αντιληφθει γιατι ο τροπος που εχει μαθει να παιζει στον Ολυμπιακο ειναι να κοιταει αμεσως δεξια/αριστερα να δει αν υπαρχει ανοικτη πασα.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Αύγ 22, 2025 2:25 pm

@Montechristo οι ειρωνείες και οι προσβολές δεν επιτρέπονται κατ εξαίρεση αναλόγως πως κρίνει ο καθένας τον συνομιλητή του.
Σου προτείνω να σταματήσεις να ασχολείσαι στις αναρτήσεις και να κρίνεις τους άλλους, μπορείς να τους βάλεις στην αγνόηση όποιον δεν θέλεις να βλέπεις αντί να τους σχολιάζεις υποτιμητικά.

basilis_.kts

senior
Reactions:

Παρ Αύγ 22, 2025 2:33 pm

j-kidd13 έγραψε:
Παρ Αύγ 22, 2025 2:17 pm
Ο Κουματζε ειναι ενας χειροτερος Φαλ. Πανω κατω εχουν το ιδιο στυλ παιχνιδιου,αλλα ο Κουματζε ειναι σε χαμηλοτερο λεβελ απο τον Φαλ.Δεν βρισκω λογικη την αποκτηση του,εκτος αν θελουν απλα ενα αντιστοιχο ψηλο κορμι, να παιζει οποτε χρειαζεται για λιγα λεπτα.Ο Φαλ εκτος απο καλυτερο πακετο,εχει και γενικοτερα καλυτερη αισθηση οσον αφορα την πασα,κατι που ηταν σημαντικο μερος στην επιθεση του Ολυμπιακου,ακομα και στην Βιλερμπαν εγραφε σχεδον 2 ασιστ ανα ματς,αντιθετα ο Κουματζε δεν εχει την ιδια ικανοτητα, επομενως δεν καλυπτει αυτο το κομματι εν τη απουσια του Φαλ.
Το οτι ο Φαλ δεν ποσταρει,και με το που παρει την μπαλα ψαχνει αμεσως την πασα χωρις να εξεταζει καν το positioning του,ειναι αποτελεσμα του τροπου που τον χρησιμοποιει η ομαδα του, το τεχνικο τιμ.Πολλες φορες ο Φαλ παιρνει την μπαλα εχοντας οχι απλα miss match, αλλα πολλες φορες να ειναι μονος, το οποιο ομως δεν εχει αντιληφθει γιατι ο τροπος που εχει μαθει να παιζει στον Ολυμπιακο ειναι να κοιταει αμεσως δεξια/αριστερα να δει αν υπαρχει ανοικτη πασα.
συμφωνω πως ο κουμαντζι ειναι ενας χειροτερος φαλ
η δευτερη παραγραφος δεν ισχυει και η αποδειξη ειναι ο μιλουτινοφ.ο μπαρτζωκας ηθελε να μετατρεψει τον μιλουτινοφ σε νεο φαλ αλλά ο μιλουτινοφ εχει επιθετικο ταλεντο και λεει πως εγω μολις παρω την μπαλα θα προσπαθησω να βαλλω καλαθι γιατι αυτο μπορω και αυτο ειναι η δουλεια μου.στους τελικους ολο το βραδυ ποσταρε τον μητογλου γιατι ηξερε πως εχει πλεονεκτημα κι ας ελεγε ο μπαρτζωκας τις φιλοσοφιες του[δωσε πασα κλπ].ο φαλ αυτο δεν θα το εκανε.ακομα και ο καμπατσο να ηταν απεναντι του δεν θα τον ποσταρε γιατι δεν εχει δουλεψει ποτε το ποστ και γιατι παρα τα 2.20 ειναι σοφτ.πρεπει να καταλαβαουμε πως το αθλημα λεγεται μπασκετ και δεν παιζουμε τα μηλα

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”