Στο ευρωμπασκετ και γενικά στα ματς της Φιμπα είναι αρκετά εύκολο να ξεχωρίσουν κάποιοι παίχτες που ειναι σπεσιαλιστες σε έναν τομέα του παιχνιδιού, κάτι που σε επίπεδο συλλογών και γιουρολιγκ δεν αρκεί σε καμία περίπτωση, εκεί θες πιο ολοκληρωμένο και two way παιχνιδι για να επιβιώσεις. Ο λόγος είναι απλός, στο ευρωμπασκετ λείπουν οι αθλητικοί, γρήγοροι, εκρηκτικοι αφροαμερικανοι που δίνουν ένα τελείως διαφορετικό pace στο τρόπο που αναπτύσσεται το παιχνίδι. Για αυτό ακόμη ξεχωρίζουν οι post up ψηλοί στο Ευρωμπασκετ, γιατί δεν υπάρχουν ελίτ mobile centers να τους εκθέσουν αμυντικά, για αυτο 3 τρίποντα του Obst στο ρυθμό που παίζεται η ευρωλιγκα μπορεί να μην λένε πολλά, αλλά στο ευρωμπασκετ να κρίνουν ένα ματς. Μέσα σε όλα αυτά το τέρας αθλητικοτητας Κώστας ξεχωρίζει στο ευρωμπασκετ, στη γιουρολιγκ όμως είναι ακομη ένας από τους ατεχνους ΜΑΠ. Παρόλα αυτά το ζήτημα με τον Κώστα ήταν και είναι το conditioning του και το κατά πόσο μπορεί να μείνει υγιής, όχι απαραίτητα η ποιότητα του. Είναι πολύ σπάνιο ο τρίτος σεντερ μιας ομάδας που το βασικό στοιχείο που πρέπει να έχει ειναι η διαθεσιμότητα ΟΠΟΤΕ χρειαστεί να τραυματιζεται πιο συχνά από τους πρώτους δύο. Σε συνδυασμό με τον Milutinov γίνεται επικίνδυνο το μείγμα και ο τίμιος Hall δεν αρκεί για να σώσει τη κατάσταση, νομίζω είναι απλό αυτό που λέει. Άσε που Hall και Κωστακουμπο είναι ίδιο στυλ παίχτες και άρα τρακαρουν μεταξύ τους.Dimmitz έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 23, 2025 11:31 pmΚάτσε μην αναστηθεί ο Κωστακούμπο που μασάει σίδερα με την εθνική και δούμε καμία μεταμόρφωση. Ο Μπαρτζωκας έχει ειδικότητα σε αυτό.JohnnyPao έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 23, 2025 6:34 pm
Σε 35 ματς επαιξε ο Φαλ απτα 40 περσινα της γιουρολιγκ και σε 29 ο Μιλου παντως, οποτε δεν επιβεβαιώνονται οσα λες για την αιτια της καταστασης του Μιλου και τη ταση του να χανει ματς. Σε αυτα τα 10 ματς που θα χασει και φετος και στα αλλα 5 που θα ναι με κοιλιά και θα σερνεται, θα εχετε σοβαρο θεμα στο σεντερ. 15 ματς δεν ειναι λιγα για να εξερτάστε απο τον Χολ. Εγω νομιζω οτι το μεγαλο σας θεμα ειναι στους ψηλους λοιπον και οχι στα γκαρντ. Επισης αν ο Χολ δεν παιζει καλα τη μοσιον, δεν θα μου κανει εντυπωση να θυμισει Μπολομποι απτη θητεια του σε εσας.
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται ο σχεδιασμός. Ο Μακίσικ μια χαρά είναι τα 500κ και θα έχει ρόλο όταν η ομάδα μπουκώσει από κόπωση-τραυματισμούς. Από το να βγεις στην αγορά τότε, μια χαρά είναι ο Σάκαρος που έχει αποδείξει και την αξία του στα δύσκολα. Μην ξεχνάς ότι με Σάκαρο σας πήραμε πέρυσι στους τελικούς.
ΟΚ, ο Λάρε είναι περίπτωση που πληρώνεις υπεραξία για να παίζει Α1 και να κάνει πλακίτσα με Σάσα-Μίλου στα αποδυτήρια. Νετζηπογλου και Καραγιαννιδη δεν τους σχολιάζω καν.
Αν μπορούσες να μην τους πάρεις και να φέρεις πεντάρι καλύτερο του Χολ με δυο χαρτιά τύπου Ατσιούα (που δεν υπάρχει τώρα στην αγορά), Ε τότε έχεις κάνει μαλακία.
Αν, όμως, δεν βρεθεί ψηλός διαθέσιμος Οκτωμβρη μήνα τι θα έκανες; Σαν την Φενερ πέρυσι θα ήσουν με κανένα Μαριανοβιτς πρώην αθλητη.
Ο Λαρε για μένα είναι κατανοητή επιλογή το να ανανεωθεί, όπως και η προσθήκη του Νετζηπογλου, έτσι κι αλλιώς θέλατε 7 Έλληνες, δεν υπάρχει θέμα εδώ, δεν αρκούν πλέον οι 6, καθώς αν χτυπήσει ένας δεν μπορείς να κατεβάσεις καν 12αδα. Οπότε αυτό που λέει ο Σακ ότι ο Όμηρος ήρθε για αντικατάσταση του Λαρε και τώρα θα πάει δανεικός δεν νομίζω πως ισχύει. Ο McKissic και ο Lee είναι απλά για βάθος, ίσως και αχρείαστο όμως. Αν ο λόγος που δεν πήρατε σούπερ γκαρντ είναι οικονομικός, δλδ δεν έχετε 2,5 μυρια και έχετε 1, εε με τα λεφτά αυτών των δύο θα είχατε φτάσει στο νούμερο που θέλατε. Αν είναι αγωνιστική επιλογή του Μπαρτζώκα να μην προσθέσετε άλλο lead guard τότε πάω πάσο, συμφωνώ βασικά με αυτή την επιλογή. Όμως διαφωνώ με την επιλογή Hall, αν εδώ πάλι ήταν οικονομικός ο λόγος, τότε η επιλογή Καραγιαννιδη ήταν εντελώς ακατανόητη, ο οποίος Καραγιαννιδης δεν έχει χώρο στον οσφπ όσο υπάρχει ο Κώστας. Πεταμένα λεφτά εδώ πέρα. Τώρα το πως πήρατε το πρωτάθλημα με τον Shaq δεν θα το σχολιάσω, έχω εκφράσει πολλάκις τη γνώμη μου.
Ο οσφπ προσπέρασε αυτό το καλοκαίρι καλύτερες επιλογές από τον Hall, δεν ισχύει ότι δεν υπήρχαν παιχτες. Κακή off-season για τον Μπαρτζω overall.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο