EuroBasket 2025 - Offtopic και Ειδήσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Αύγ 25, 2025 4:22 pm

ssoulliss έγραψε:
Δευ Αύγ 25, 2025 4:05 pm
Από τα κολλέγια χωρίς να το έχω ψάξει καλά νομίζω πως μόνο ο Muurinen της Φινλανδίας κατεβαίνει να παίξει. Όλοι οι υπόλοιποι πρωτοετής προσπέρασαν τη διοργάνωση.
Ο Muurinen δεν είναι σε κολλέγιο. Λύκειο πάει ακόμα :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Δευ Αύγ 25, 2025 4:36 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Αύγ 25, 2025 4:22 pm
ssoulliss έγραψε:
Δευ Αύγ 25, 2025 4:05 pm
Από τα κολλέγια χωρίς να το έχω ψάξει καλά νομίζω πως μόνο ο Muurinen της Φινλανδίας κατεβαίνει να παίξει. Όλοι οι υπόλοιποι πρωτοετής προσπέρασαν τη διοργάνωση.
Ο Muurinen δεν είναι σε κολλέγιο. Λύκειο πάει ακόμα :D
Σωστά!!! Από ότι βλέπω έχει αποκλείσει αρκετά κολλέγια και έχουν μείνει 7 που τον διεκδικούν.

Ακόμη χειρότερα δηλαδή, μάλλον δεν υπάρχει ούτε ένα "ναι" φέτος από το NCAA. :roll: (Ωραία που θα περάσουμε τα επόμενα χρόνιας εις τας Ευρώπας!!!) :dribble:

basilis_.kts

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Αύγ 25, 2025 6:00 pm

Μια ερωτηση αν εχεις καποιος να μου προτεινει κατι
Δεν εχω νοβα αλλά θα ηθελα να χαζεψω και κανενα ματσακι απο τα υπολοιπα πλην εθνικης στο ευρωμπασκετ.εχει καποιος καμια καλη ιδεα?κανενα καλο stream?ή καμια αλλη λυση?

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Αύγ 25, 2025 6:44 pm

basilis_.kts έγραψε:
Δεν εχω νοβα αλλά θα ηθελα να χαζεψω και κανενα ματσακι απο τα υπολοιπα πλην εθνικης στο ευρωμπασκετ.εχει καποιος καμια καλη ιδεα?κανενα καλο stream?ή καμια αλλη λυση?
Σου έστειλα προσωπικό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Δευ Αύγ 25, 2025 6:46 pm

basilis_.kts έγραψε:
Το επίσημο streaming της FIBA: https://www.courtside1891.basketball/

Υπάρχει διαθέσιμο πακέτο στα 18 ευρώ, με πρόσβαση σε όλα τα ματς του EuroBasket.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Αύγ 25, 2025 8:58 pm

Στα 41 EuroBasket που έχουν διεξαχθεί, οι εκπλήξεις που έφτασαν μέχρι το φινάλε είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

1983 - Στη Γαλλία η διοργάνωση, με τα φαβορί Σοβιετική Ένωση να χάνει με απίθανο τρόπο από την Ισπανία και τη Γιουγκοσλαβία να μένει εκτός τετράδας. Η Ιταλία κατακτά τον πρώτο της τίτλο - αήττητη με 7-0 ρεκόρ - κερδίζοντας στον τελικό την Ισπανία με 105-96. Είχε παίκτες όπως οι Marzorati, Saccheti, Riva και ο Meneghin με τον Αργεντινο Vilalta να είναι ο νατουραλιζέ της εποχής :P .

Το εντυπωσιακό της διοργάνωσης είναι πως στην κορυφαία πεντάδα δεν υπήρχε ούτε ένας από την πρωταθλήτρια Ευρώπης!!! :drunk:

1987 - Στη χώρα μας η διοργάνωησ, είναι γνωστά σε όλους όσα έχουν συμβεί εντός και εκτός παρκέ. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι στις προβλέψεις της εποχής η Ελλάδα, δεν πέρναγε τον όμιλο! :D

1993 - Στη ενωμένη πλέον Γερμανία, η διοργανώτρια χώρα - χωρίς όμως τον Schrempf - κάνει την έκπληξη κερδίζοντας τα φαβορί Ισπανία, Ελλάδα και Ρωσία στον τελικό με 71-70 κατακτώντας το χρυσό. Η Κροατία που ήταν ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ κάνει μια ήττα στον ημιτελικό από τη Ρωσία και μένει στο χάλκινο μετάλλιο. Ναι μεν ήταν επηρεασμένοι από το θάνατο του Drazen όμως θεωρώ ότι εκείνη η Ρωσία είχε υποτιμηθεί πολύ και ειδικά ο Bazarevitch. Εκτός του MVP Welp, η Γερμανία διέθετε παίκτες όπως ο Harnisch (με την κορδέλα στο κεφάλι), ο Gnad, ο "κουβάς" :P Nürnberger και ο γνώριμος μας Koch.

1999 - Τα φαβορί εδώ ήταν η γκλαμουράτη Γιουγκοσλαβία, η γηπεδούχος Γαλλία και η Λιθουανία των Sabonis και Karnišovas. Στον τελικό όμως βρέθηκαν οι απίθανοι Ισπανοί αποκλείωντας στη σειρά τους Λιθουανούς - η τεράστια έκπληξη - και τους Γάλλους, με την Ιταλία του σπουδαίου Bogdan Tanjević να σοκάρει τη Γιουγκοσλαβία στον ημιτελικό. Ως πολυτιμότερος αναδείχτηκε ο Fučka, με τον Carlton Myers να φορτώνει τα καλάθια και τους υπολοίπους Meneghin, Galanda, Basile, Marconato και Chiacig να συνθέτουν μια πολύ καλή ομάδα.

Ως μικρές-εκπλήξεις μπορούμε να θεωρήσουμε τις κατακτήσεις της Ελλάδας το 2005, της Ρωσίας το 2007 και της Ισπανίας το 2022. Αυτό όμως σηκώνει συζήτηση! :P Στις υπόλοιπες 34 διοργανώσεις εύκολα ή δύσκολα ένα από τα φαβορί ή το απολύτο φαβορί κατακτούσε το τρόπαιο. :bball:

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Δευ Αύγ 25, 2025 9:57 pm

Πρόταση: Νομιζω οτι το πιο πάνω ποστ του ssoulliss θα ηταν καλο να γινει ξεχωριστο τοπικ με τίτλο "Ιστορία των Ευρωμπάσκετ" μιας και αποτελεί ενδιαφέρον θέμα για ανάπτυξη.. Πιστεύω συμφωνεί και ο ίδιος :)

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:

Τρί Αύγ 26, 2025 7:36 am

ssoulliss έγραψε:
1999 - Τα φαβορί εδώ ήταν η γκλαμουράτη Γιουγκοσλαβία, η γηπεδούχος Γαλλία και η Λιθουανία των Sabonis και Karnišovas. Στον τελικό όμως βρέθηκαν οι απίθανοι Ισπανοί αποκλείωντας στη σειρά τους Λιθουανούς - η τεράστια έκπληξη - και τους Γάλλους, με την Ιταλία του σπουδαίου Bogdan Tanjević να σοκάρει τη Γιουγκοσλαβία στον ημιτελικό. Ως πολυτιμότερος αναδείχτηκε ο Fučka, με τον Carlton Myers να φορτώνει τα καλάθια και τους υπολοίπους Meneghin, Galanda, Basile, Marconato και Chiacig να συνθέτουν μια πολύ καλή ομάδα.
Η παρουσία της Ισπανίας στον τελικό του 1999 ήταν σίγουρα έκπληξη αλλά η κατάκτηση του τροπαίου από την Ιταλία όχι και τόσο. Δύο χρόνια νωρίτερα οι Ιταλοί είχαν βρεθεί ξανά στον τελικό και στη φάση των ομίλων είχαν μάλιστα κερδίσει τους Γιουγκοσλάβους. Η συγκεκριμένη φουρνιά του ιταλικού μπάσκετ είχε επίσης διακριθεί και στις μικρές εθνικές, με κατακτήσεις μεταλλίων στις αρχές των 90s. Ήταν μια πολύ καλή εποχή για το ιταλικό μπάσκετ, με τα ιταλικά clubs επίσης να πρωταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:

Τρί Αύγ 26, 2025 11:50 am

Η τελική 12άδα της Κύπρου:

Χρίστος Λοϊζίδης (2,01μ – 34 – ΑΕΚ Λάρνακας)
Κωνσταντίνος Σιμιτζής (1,84μ – 30 – ΑΕΚ Λάρνακας)
Ιωάννης Πασιαλής (2,02μ – 27 – Κεραυνός Στροβόλου)
Σάιμον Μιχαήλ (1,84μ – 33 – Κεραυνός Στροβόλου)
Στέφανος Ηλιάδης (1,87μ – 31 – Απόλλων Λεμεσού)
Ανδρέας Χριστοδούλου (1,97μ – 30 – ΑΕΛ Λεμεσού)
Αινέας Γιουνγκ (2,03μ – 23 – Kinghts Kircheim Γερμανίας)
Ιωάννης Γιανναράς (1,87μ – 26 – ΑΕΚ Λάρνακας)
Μιχάλης Κουμής (2,05μ – 28 – Κεραυνός Στροβόλου)
Φίλιππος Τίγκας (1,82μ – 22 – Κεραυνός Στροβόλου)
Ντάραλ Γουίλις (2,06 – 29 – Άρης Θεσσαλονίκης)
Νίκος Στυλιανού (1,95μ – 36 – Κεραυνός Στροβόλου)

https://www.cbf.basketball/el/events/de ... F%84%CE%B7

Dakotas

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C

Τρί Αύγ 26, 2025 12:40 pm

GK_23 έγραψε:
Τρί Αύγ 26, 2025 11:50 am
Η τελική 12άδα της Κύπρου:

Χρίστος Λοϊζίδης (2,01μ – 34 – ΑΕΚ Λάρνακας)
Κωνσταντίνος Σιμιτζής (1,84μ – 30 – ΑΕΚ Λάρνακας)
Ιωάννης Πασιαλής (2,02μ – 27 – Κεραυνός Στροβόλου)
Σάιμον Μιχαήλ (1,84μ – 33 – Κεραυνός Στροβόλου)
Στέφανος Ηλιάδης (1,87μ – 31 – Απόλλων Λεμεσού)
Ανδρέας Χριστοδούλου (1,97μ – 30 – ΑΕΛ Λεμεσού)
Αινέας Γιουνγκ (2,03μ – 23 – Kinghts Kircheim Γερμανίας)
Ιωάννης Γιανναράς (1,87μ – 26 – ΑΕΚ Λάρνακας)
Μιχάλης Κουμής (2,05μ – 28 – Κεραυνός Στροβόλου)
Φίλιππος Τίγκας (1,82μ – 22 – Κεραυνός Στροβόλου)
Ντάραλ Γουίλις (2,06 – 29 – Άρης Θεσσαλονίκης)
Νίκος Στυλιανού (1,95μ – 36 – Κεραυνός Στροβόλου)

https://www.cbf.basketball/el/events/de ... F%84%CE%B7
Όχι πως έχει ιδιεταιρη σημασία αλλά ειχα την αίσθηση ότι ο λοιζιδης είναι πιο ψηλός

Dakotas

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C

Τρί Αύγ 26, 2025 12:40 pm

Θα έχουμε αφιέρωμα;;;

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Τρί Αύγ 26, 2025 2:50 pm

GK_23 έγραψε:
Τρί Αύγ 26, 2025 7:36 am
ssoulliss έγραψε:
Η παρουσία της Ισπανίας στον τελικό του 1999 ήταν σίγουρα έκπληξη αλλά η κατάκτηση του τροπαίου από την Ιταλία όχι και τόσο. Δύο χρόνια νωρίτερα οι Ιταλοί είχαν βρεθεί ξανά στον τελικό και στη φάση των ομίλων είχαν μάλιστα κερδίσει τους Γιουγκοσλάβους. Η συγκεκριμένη φουρνιά του ιταλικού μπάσκετ είχε επίσης διακριθεί και στις μικρές εθνικές, με κατακτήσεις μεταλλίων στις αρχές των 90s. Ήταν μια πολύ καλή εποχή για το ιταλικό μπάσκετ, με τα ιταλικά clubs επίσης να πρωταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.
Είναι πάρα πολύ σωστή η επισήμανση σου, όντως εκείνη η Ιταλία είχε μια 7ετία - με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 - που ήταν στους διεκδικητές. Εκείνο το EuroBasket το έχω παρακολουθήσει με πολύ ηρεμία, ήταν το διάλειμμα μου από την εξεταστική (νομίζω η τελευταία διοργάνωση που έγινε Ιούνιο) και πράγματι την Ιταλία την είχα για να προχωρήσει αλλά δεν την είχα να κερδίσει εκείνη τη Γιουγκοσλαβία στον ημιτελικό. Η Γιουγκοσλαβία του 1997 που αναφέρεις, νομίζω ότι ήταν αρκετά υποδεέστερη της ομάδας του 1999- σε ένα μάλλον χειρότερο EuroBasket αυτό το 1997- και στην πορεία μέχρι τον ημιτελικό είχε εντυπωσιάσει. Αλλά στον ημιτελικό ο Tanjević έδεσε κόμπο τον Obradović και σχετικά άνετα πήραν το ματσάκι.

Η Ισπανία έχει περάσει στα προημιτελικά γιατί η Σλοβενία - στην τελευταία εμφάνιση του Zdovc - δεν κέρδισε την αδιάφορη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική, όποτε θα έμεναν εκτός οκτάδας, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και η αρχή της κυριάρχίας των Gasol-Navarro θα καθυστερούσε 2 χρόνια. Μετά απλά κοιμήθηκε ο θεός και με τον Herreros μπροστάρη έφτασαν έως τον τελικό.

kostas1978

junior
Reactions:

Τρί Αύγ 26, 2025 4:38 pm

τι ξεκατινιασμα ειναι αυτο στην εθνικη σλοβενιας????

basilis_.kts

senior
Reactions:

Τρί Αύγ 26, 2025 4:50 pm

kostas1978 έγραψε:
Τρί Αύγ 26, 2025 4:38 pm
τι ξεκατινιασμα ειναι αυτο στην εθνικη σλοβενιας????
εμενα μου αρεσουν αυτα.θελει content ο λαος :banana:

basilis_.kts

senior
Reactions:

Τρί Αύγ 26, 2025 6:08 pm

Προβλεψη για την 4η ομαδα της 4αδας?[αν υποθεσουμε πως γαλλοι,γερμανοι,σερβοι ειναι οι αλλοι 3]
Εγω λεω λογικα πως η μαχη θα ειναι μεταξυ 1ης του δικου μας ομιλου vs λιθουανια
Αν ειμαστε εμεις 1οι στον ομιλο δινω εμας 4αδα,αν ειναι ισπανια ή ιταλια δινω λιθουανια 4αδα
Αν ηταν 4 τα μεταλλια θα ελεγα πως θα το παλεψουμε καλα,τωρα που ειναι 3 και πρεπει καποιον να κερδισουμε απο τους 3 παραπανω ειμαστε ζορικα
Αν παντως ολα πανε λογικα-καλα και βγουμε πρωτοι στον ομιλο και περασουμε απο 16 και απο 8 στον ημιτελικο βρισκουμε σερβια στα διασταυρωματα[τον χειροτερο ρε γμτ]

Απάντηση

Επιστροφή στο “Eurobasket 2025”