Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026
Συντονιστής: Captains
- montechristo

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
5
"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
-
kite26

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Προειδοποιήσεις:
0
Παρών!! Πωπω η αγαπημένη μου ταινία!coach blue έγραψε: ↑Τετ Σεπ 03, 2025 8:39 pmΟταν οι λευκογαμπιτες θα ψοφολογανε να τους αλλαξουμε ζιγκλερ τοτε ...montechristo έγραψε: ↑Τετ Σεπ 03, 2025 5:49 pm
Κατά τη γνώμη μου "μακάρι". Δεν θέλουμε δραματικές αλλαγές, αλλά στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις.
Όπως στα καρμπυρατέρ, που είχαν οι μηχανές μας παλιά: ρετάριζε και πήγαινε ψόφια, και με μισή στροφή της βίδας μεταμορφωνόταν σε πουλάρι ατίθασο (από αυτά που αρέσουν στον φίλο Χαρταετό).
Ο χαρταετος θελει KTM και καθαροαιμα οχι το μηχανακι του τσακωνα
Θέλω να βλέπω πουλάρια καθαρόαιμα
κι όχι γαϊδάρους σακάτηδες,
ερυθρόλευκα παλικάρια, θερμόαιμα,
όξω όλοι οι δήθεν τραυματίες-ακαμάτηδες...
Όλη τους η σοφτίλα
κάνει μπαμ και στ' άπειρο μάτι,
το πουλάρι σου φέρνει πρωτόγνωρο δέος, ανατριχίλα,
σα Yamaha μ' εξάτμιση διπλή στον τρελό της αναβάτη!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kite26 την Πέμ Σεπ 04, 2025 1:36 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
https://www.youtube.com/@lyricnaut
https://www.youtube.com/@lyricnaut
- georbap

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Έχω καιρό να γράψω μιας και με κούρασε η καλοκαιρινή Μιτσιτσιάδα και έκανα μια παύση περιμένοντας το κλείσιμο της off season για να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Βέβαια έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει ακόμα μια κίνηση αν βρεθεί κάτι ενδιαφέρον από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά θα κάνω κριτική μα τα τωρινά δεδομένα.
Δεν θα πω ψέματα , αλλά ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την επιλογή Κωστακούμπο. Ψάχνω έναν σοβαρό λόγο που έγινε αυτή η προσθήκη και ειλικρινά ως τώρα δεν τον έχω βρει. Μακάρι βέβαια να έχω λάθος.
Επίσης δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός πως έχω μεγάλη αγωνία για την επιστροφή του Κίναν.
Αν είναι καλά, τότε η περιφέρειά μας είναι πληρέστατη. Αν όχι , τότε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί δεν υπάρχει χρόνος να καλυφθεί το κενό επάξια, αλλά ούτε και η πολυτέλεια να περιμένει η ομάδα την προσθήκη και την ενσωμάτωση νέου guard.
Γενικά μιλώντας , ήταν ένα πολύ φτωχό μεταγραφικά καλοκαίρι για την ομάδα μας , χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.
Για την ακρίβεια η φάση είναι δίκοπο μαχαίρι.
Είτε σου βγαίνουν τα ρίσκα σε frontline και leading guard , είτε θα ζορίσουν πολύ τα πράγματα από νωρίς.
Γνώμη μου πάντως είναι ότι θα έπρεπε η σεζόν να ξεκινάει με πολύ μικρότερα ρίσκα , αλλά δεν έχουμε και εικόνα από όλα τα δεδομένα , οπότε υπομονή.
Βέβαια έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει ακόμα μια κίνηση αν βρεθεί κάτι ενδιαφέρον από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά θα κάνω κριτική μα τα τωρινά δεδομένα.
Δεν θα πω ψέματα , αλλά ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την επιλογή Κωστακούμπο. Ψάχνω έναν σοβαρό λόγο που έγινε αυτή η προσθήκη και ειλικρινά ως τώρα δεν τον έχω βρει. Μακάρι βέβαια να έχω λάθος.
Επίσης δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός πως έχω μεγάλη αγωνία για την επιστροφή του Κίναν.
Αν είναι καλά, τότε η περιφέρειά μας είναι πληρέστατη. Αν όχι , τότε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί δεν υπάρχει χρόνος να καλυφθεί το κενό επάξια, αλλά ούτε και η πολυτέλεια να περιμένει η ομάδα την προσθήκη και την ενσωμάτωση νέου guard.
Γενικά μιλώντας , ήταν ένα πολύ φτωχό μεταγραφικά καλοκαίρι για την ομάδα μας , χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.
Για την ακρίβεια η φάση είναι δίκοπο μαχαίρι.
Είτε σου βγαίνουν τα ρίσκα σε frontline και leading guard , είτε θα ζορίσουν πολύ τα πράγματα από νωρίς.
Γνώμη μου πάντως είναι ότι θα έπρεπε η σεζόν να ξεκινάει με πολύ μικρότερα ρίσκα , αλλά δεν έχουμε και εικόνα από όλα τα δεδομένα , οπότε υπομονή.
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η απάντηση στο ερώτημα σου θα δωθεί σύντομα: πλέον έχουμε στην ομάδα Έβανς, Ward, Ντόρσει και Λι. Αν δούμε τον Ντόρσει πάλι να γίνεται αλλαγή στην πρώτη άστοχη ατομική ενέργεια, τον Έβανς να παίζει σαν τον Γκός και να μην παίρνει τις προσπάθειες που έπαιρνε στην Ζαλγκίρις, τον Ward να μην κάνει τα coast to coast και τα μπασίματα που έκανε με την Παρί, σημαίνει ότι όντως ο Μπι τους βάζει σε καλούπι.Sokos έγραψε: ↑Τετ Σεπ 03, 2025 11:47 pmΦίλε κόμη δεν έχεις κουραστεί να κατασκευάζεις εχθρούς μόνο και μόνο για να αναλάβεις τον ρόλο του προστάτη του Μπαρτζώκα;
Είπα εγώ τον Β χειρότερο προπονητή της λίγκας; Βασικά κανένας απ όσους έχεις κράξει κατά καιρούς δεν τον έχει πει. Εσύ το γραψες τώρα ώστε να πάρεις φόρα για άλλη μια επίθεση επειδή δήθεν σου έθιξαν το ιερό τοτέμ.
Ο Μπαρτζωκας είθισται να βάζει χαλινάρι στους παίκτες, πως να το κάνουμε τώρα; Θέλει να προσαρμοστούν εκείνοι σε αυτόν κι όχι αυτός σε εκείνους, χωρίς να είναι απαραιτήτως κακό. Υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις σε αυτό. Αν εσύ πιστεύεις ότι τους απελευθερώνει και τους δίνει χώρο για πρωτοβουλίες με γεια σου με χαρά σου. Άσε εμάς τους αδαείς να πιστεύουμε το αντίθετο.
Όσο για την μπασκετική ερώτηση, δεν μας πάτησε χάμω μόνο η Monaco πέρυσι. Και η Fener αρκετά άνετα μας κέρδισε μέσα έξω. Είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια αντίπαλοι που μπορούν να φέρουν μέγεθος και αθλητικότητα ή να μας δυσκολεύουν αφάνταστα είτε απλά να μας κερδίζουν.
Αν εσύ σε όλα αυτά τα χρόνια του Μπαρτζώκα το μόνο για το οποίο έχεις να του ασκήσεις κριτική είναι η απόκτηση Κωστακουμπο, μιλάμε για θρησκευτική λατρεία, όχι για υποστήριξη.
Για μένα το μεγάλο στοίχημα είναι ο Λι, που δεν είναι μπροστά στο ροτεισον σε σχέση με άλλους και η χρησιμοποίηση του. Αν τον δούμε να παίζει όπως πέρυσι και να σπάει την μπάλα και να πηγαίνει στις γωνιές, σημαίνει ότι ο Μπι δεν εχει αλλάξει μυαλά. Αν, επίσης, δούμε τον Χολ να κάνει τον Φαλ ή τον Μπόλομποι, πάλι είναι ανησυχητικό δείγμα.
Όσο για την αθλητικοτητα, μπορεί να μην σας άρεσαν οι φετινές μεταγραφές, αλλά τουλάχιστον το θέμα της αθλητικοτητας το έλυσαν σε ένα βαθμό.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας, αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο post, μην κάνουμε σαν τις γκόμενες που τους έχεις κάνει κάτι στο πρώτο 6μηνο της σχέσης και στο πετάνε πέντε χρόνια μετά.
ΟΚ, ο Μπι έχει κάνει λάθη, έχει υπάρξει εμμονικός, αλλά δείχνει να προσαρμόζεται και να καταλαβαίνει τα λάθη του και ας μην βγαίνει να το παραδεχτεί δημόσια.
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
1
Χαλιναρι δεν εχει βαλει στους περισσοτερους παικτες που εχει προπονησει. Ουτε στον Σβεντ εβαλε, ουτε στον Σπανουλη, ουτε στον Ντιλεινι και στον Ραντολφ, ουτε στον Σλουκα που εκανε νταπα ντουπα στο παρκε μεχρι να βρει πετρελαιο. Και σιγουρα οχι στον Φουρνιε.Sokos έγραψε: ↑Τετ Σεπ 03, 2025 11:47 pmΦίλε κόμη δεν έχεις κουραστεί να κατασκευάζεις εχθρούς μόνο και μόνο για να αναλάβεις τον ρόλο του προστάτη του Μπαρτζώκα;
Είπα εγώ τον Β χειρότερο προπονητή της λίγκας; Βασικά κανένας απ όσους έχεις κράξει κατά καιρούς δεν τον έχει πει. Εσύ το γραψες τώρα ώστε να πάρεις φόρα για άλλη μια επίθεση επειδή δήθεν σου έθιξαν το ιερό τοτέμ.
Ο Μπαρτζωκας είθισται να βάζει χαλινάρι στους παίκτες, πως να το κάνουμε τώρα; Θέλει να προσαρμοστούν εκείνοι σε αυτόν κι όχι αυτός σε εκείνους, χωρίς να είναι απαραιτήτως κακό. Υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις σε αυτό. Αν εσύ πιστεύεις ότι τους απελευθερώνει και τους δίνει χώρο για πρωτοβουλίες με γεια σου με χαρά σου. Άσε εμάς τους αδαείς να πιστεύουμε το αντίθετο.
Όσο για την μπασκετική ερώτηση, δεν μας πάτησε χάμω μόνο η Monaco πέρυσι. Και η Fener αρκετά άνετα μας κέρδισε μέσα έξω. Είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια αντίπαλοι που μπορούν να φέρουν μέγεθος και αθλητικότητα ή να μας δυσκολεύουν αφάνταστα είτε απλά να μας κερδίζουν.
Αν εσύ σε όλα αυτά τα χρόνια του Μπαρτζώκα το μόνο για το οποίο έχεις να του ασκήσεις κριτική είναι η απόκτηση Κωστακουμπο, μιλάμε για θρησκευτική λατρεία, όχι για υποστήριξη.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Τον Ντόρσεϊ δεν τον έβγαζε για τις ενέργειες που έκανε στην επίθεση αλλά για την εικόνα που έδειχνε στην άμυνα. Αν ο Ντόρσεϊ προσπαθεί όπως με την Εθνική στην άμυνα θα βρεί χρόνο και ρόλο και στην φετινή ομάδα.
Και μ' αυτό δεν δικαιολογώ την συμπεριφορά του Μπαρτζώκα προς τον Ντόρσεϊ που δεν μ' άρεσε καθόλου.
Και μ' αυτό δεν δικαιολογώ την συμπεριφορά του Μπαρτζώκα προς τον Ντόρσεϊ που δεν μ' άρεσε καθόλου.
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Ο Ντορσει εμπαινε και προσπαθουσε να βρει ρυθμο απο την επιθεση και στο πρωτο χαμενο σουτ εχανε τον παικτη του στην αμυνα. Επισης ξεκαθαρα προσπαθουσε να παιζει η ομαδα για αυτον.Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 04, 2025 11:00 amΤον Ντόρσεϊ δεν τον έβγαζε για τις ενέργειες που έκανε στην επίθεση αλλά για την εικόνα που έδειχνε στην άμυνα. Αν ο Ντόρσεϊ προσπαθεί όπως με την Εθνική στην άμυνα θα βρεί χρόνο και ρόλο και στην φετινή ομάδα.
- karamelitsa

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
0
Πάντως επειδή έχω δει όλα τα ματς της Εθνικής (και τα φιλικά) ο Κωστακούμπο είναι αρκετά καλός και σταθερός, παίζει άμυνα, βάζει τα ποντάκια του, ρίχνει ταπίδια, ενώ πλέον μοιράζει και ασσίστς!!! Παραμένει το θέμα με το ανύπαρκτο σουτ του και τις αστείες βολές, όπως κάνει κάτι χαζά χωρίς λόγω φάουλ, άλλα σαν σύνολο είναι θετικός, και αν δεν τραυματιστεί άνετα μπορεί να μας βοηθήσει παίζοντας 5-10 λεπτά ακόμα και σε δύσκολα ματς. Με λίγα λόγια αυτό που βλέπω στην Εθνική είναι πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα.
Υ.Γ. Ασχετο τον Μίσιτς που είχαμε τρελαθεί όλοι τον βλέπετε στην Εθνική Σερβίας? Πέρα από την μπυροκιλιά, ο άνθρωπος ούτε να τρέξει μπορεί, ούτε να μαρκάρει ούτε τίποτα, παίζει άθλια και δεν ξέρω πόσο χρόνο και αν μπορεί πραγματικά να επανέρθει στο τοπ επίπεδο.
Υ.Γ. Ασχετο τον Μίσιτς που είχαμε τρελαθεί όλοι τον βλέπετε στην Εθνική Σερβίας? Πέρα από την μπυροκιλιά, ο άνθρωπος ούτε να τρέξει μπορεί, ούτε να μαρκάρει ούτε τίποτα, παίζει άθλια και δεν ξέρω πόσο χρόνο και αν μπορεί πραγματικά να επανέρθει στο τοπ επίπεδο.
-
Gkstavros

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αλήθεια σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον Κωστακούμπο ; Εγώ και να θέλω να πω κάτι θετικό στην επόμενη φάση το χαλάει. Θα κάνει μια ασσίστ και μια τάπα και μετά θα πάει να πέσει πάνω σε κάποιον έτσι χωρίς λόγο. Βολές ποτέ , μέχρι και ο Φαλ φαίνεται καλύτερος σε αυτό το κομμάτι.karamelitsa έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 04, 2025 1:08 pmΠάντως επειδή έχω δει όλα τα ματς της Εθνικής (και τα φιλικά) ο Κωστακούμπο είναι αρκετά καλός και σταθερός, παίζει άμυνα, βάζει τα ποντάκια του, ρίχνει ταπίδια, ενώ πλέον μοιράζει και ασσίστς!!! Παραμένει το θέμα με το ανύπαρκτο σουτ του και τις αστείες βολές, όπως κάνει κάτι χαζά χωρίς λόγω φάουλ, άλλα σαν σύνολο είναι θετικός, και αν δεν τραυματιστεί άνετα μπορεί να μας βοηθήσει παίζοντας 5-10 λεπτά ακόμα και σε δύσκολα ματς. Με λίγα λόγια αυτό που βλέπω στην Εθνική είναι πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα.
Επίσης , αυτό που δεν μπορώ (γενικά σε κανένα παίχτη) είναι που κάνει ένα κάρφωμα και ας έχει κάνει 5 βλακείες πριν ή να χάνουμε με 20 πόντους , θα πανηγυρίσει λες και πήρε το ευρωπαϊκό..
Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι θέμα ταλέντου ή προσόντων (τα οποία έχει) αλλά φαίνεται να είναι τελείως αλλού (να το πω ευγενικά) όταν παίζει. Το 1/3 work ethic να είχε του Γιάννη θα ήταν ένα πάρα πολύ καλό 5ρι στην Euroleague.
- karamelitsa

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν είπα ότι με τρελένει προφανώς, άλλα δεν είναι τόσο τρισάθλιος όσο λέμε όλοι μας, έχει θετικό πρόσιμο παρά τις όποιες γκάφες κάνει, όπως είπα για 5-10 λεπτά είναι οκ, θα σου μαζέψει 2-3 ριμπάουντ, θα βάλει κανένα κάρφωμα, θα ρίξει και καμια τάπα...μέχρι εκει. Θα ξεκουράσει με λίγα λόγια το βασικό δίδυμο ψηλών...μην ξεχνάμε ότι για 3ο ψηλό τον πήραμε, και αν όλα πάνε καλά σπάνια θα παίζει πάνω από 6-7 λεπτά.Gkstavros έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 04, 2025 1:25 pmΑλήθεια σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον Κωστακούμπο ; Εγώ και να θέλω να πω κάτι θετικό στην επόμενη φάση το χαλάει. Θα κάνει μια ασσίστ και μια τάπα και μετά θα πάει να πέσει πάνω σε κάποιον έτσι χωρίς λόγο. Βολές ποτέ , μέχρι και ο Φαλ φαίνεται καλύτερος σε αυτό το κομμάτι.karamelitsa έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 04, 2025 1:08 pmΠάντως επειδή έχω δει όλα τα ματς της Εθνικής (και τα φιλικά) ο Κωστακούμπο είναι αρκετά καλός και σταθερός, παίζει άμυνα, βάζει τα ποντάκια του, ρίχνει ταπίδια, ενώ πλέον μοιράζει και ασσίστς!!! Παραμένει το θέμα με το ανύπαρκτο σουτ του και τις αστείες βολές, όπως κάνει κάτι χαζά χωρίς λόγω φάουλ, άλλα σαν σύνολο είναι θετικός, και αν δεν τραυματιστεί άνετα μπορεί να μας βοηθήσει παίζοντας 5-10 λεπτά ακόμα και σε δύσκολα ματς. Με λίγα λόγια αυτό που βλέπω στην Εθνική είναι πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα.
Επίσης , αυτό που δεν μπορώ (γενικά σε κανένα παίχτη) είναι που κάνει ένα κάρφωμα και ας έχει κάνει 5 βλακείες πριν ή να χάνουμε με 20 πόντους , θα πανηγυρίσει λες και πήρε το ευρωπαϊκό..
Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι θέμα ταλέντου ή προσόντων (τα οποία έχει) αλλά φαίνεται να είναι τελείως αλλού (να το πω ευγενικά) όταν παίζει. Το 1/3 work ethic να είχε του Γιάννη θα ήταν ένα πάρα πολύ καλό 5ρι στην Euroleague.
Για το δεύτερο σκέλος ο Θανάσης είναι χειρότερος σε αυτό, βγάζει μια καλή άμυνα και πανηγυρίζει λες και σηκώσαμε τρόπαιο!!!
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ο υγιής Κωστακούμπο είναι μια χαρά και με το παραπάνω για 3ος ψηλός.
Στην Α1 μπορεί να πάρει χοντρά λεπτά και στην Ευρωλίγκα αν χρειαστεί να παίξει 5-10 λεπτά μπορεί να το κάνει.
Το πρόβλημα του είναι οι συχνοί μικροτραυματισμοί που ειδικά πέρσι ήταν σχεδόν πάντα τραυματίας.
Αν με κάποιο τρόπο αυτό λυθεί θα βγει καλή κίνηση.
Στην Α1 μπορεί να πάρει χοντρά λεπτά και στην Ευρωλίγκα αν χρειαστεί να παίξει 5-10 λεπτά μπορεί να το κάνει.
Το πρόβλημα του είναι οι συχνοί μικροτραυματισμοί που ειδικά πέρσι ήταν σχεδόν πάντα τραυματίας.
Αν με κάποιο τρόπο αυτό λυθεί θα βγει καλή κίνηση.
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Το προβλημα του Κωστα ειναι οτι δεν χρειαστηκε να ζοριστει και να αποδειξει πραγματα στην καριερα του. Ο Γιανναης και ο Θανασης ηταν αγνωστοι και τα εδωσαν ολα λιωνοντας προκειμενου να εδραιωθουν. Οταν αρχισε να παιζε ο Κωστας ηταν ηδη αδερφος 2 εκατομμυριουχων NBAερς. Δεν υπηρχε θεμα πιεσης η βιοπορισμου της οικογενειας. Το ιδιο και ο Αλεξ.
Αν συγκρινεις το work ethic του Θαναση και του Γιαννα με του Κωστα και του Αλεξ ειναι η μερα με την νυχτα.
Αν συγκρινεις το work ethic του Θαναση και του Γιαννα με του Κωστα και του Αλεξ ειναι η μερα με την νυχτα.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο