Round of 16: Τουρκία - Σουηδία (06/09, 12:00)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:19 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Σεπ 06, 2025 2:18 pm
Στο τουιτερ λένε ότι την σφάξαν στο γόνατο την Σουηδία..δεν το είδα το ματς να χω άποψη , δίκιο έχουν ;;
Η διαιτησια εσρπωξε ξεδιαντροπα την Τουρκια στο 2ο ημιχρονο.

Ο Σενγκουν εχει πολυ μεγαλυτερη διαιτητικη προστασια απ τον Γιαννη, ενω η διαρκης μιρλα/τοξικοτητα του Αταμαν μαλλον ειναι...winning tactic για να εχεις καλη διαιτησια.

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Andre_Miller

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φανης, Λουκα
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota Timberwolves

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:21 pm

Καλά ο Αταμάν συνέχεια τέτοια κάνει, για αυτό ταιριάζει και με τον ινσταγκράμερ.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:25 pm

Andre_Miller έγραψε:
Καλά ο Αταμάν συνέχεια τέτοια κάνει, για αυτό ταιριάζει και με τον ινσταγκράμερ.
Την Σερβία πάντως μια χαρά την κέρδισε και αν κάποιος πήρε έστω και ένα σφύριγμα σε εκείνο το ματς δεν ήταν η Τουρκία. Μην τυφλώνεστε από τις προσωπικές αντιπάθειες, η Τουρκία στους ομίλους έπαιξε το πιο όμορφο και ουσιαστικό μπάσκετ.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Ξεχειλίζει το κόμπλεξ και η εμπάθεια κάποιων για τον Αταμάν...

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:26 pm

Λίγο να περιοριστούν οι αναφορές για τη διαιτησία

Κάποια σχόλια τοξικά θα διαγραφούν

Μη κάνετε/λέτε αυτά που αν τα πουν άλλοι τρελαίνεστε μερικοι

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:28 pm

Είμαστε πιο χαλαροί παιδιά στο Ευρωμπάσκετ αλλά τείνουμε να μιλάμε όλο και περισσότερο για εεξωγηπεδικα και λιγότερο για μπάσκετ, σας παρακαλώ να επικεντρωθούμε στον άθλημα.

Επίσης αφήσαμε κακώς αναρτήσεις,.θα τις χαρακτηρίσω ως και μίσους, με βαριές εκφράσεις γαι τους Ισπανούς. Όλοι μάλλον δεν τους συμπαθούμε, εντός γηπέδου όμως. Παρακαλώ επίσης όχι χαρακτηρισμούς για πρόσωπα, έθνη, ομάδες.

Andre_Miller

a1greece
Reactions:

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:33 pm

kein έγραψε:
Andre_Miller έγραψε:
Την Σερβία πάντως μια χαρά την κέρδισε και αν κάποιος πήρε έστω και ένα σφύριγμα σε εκείνο το ματς δεν ήταν η Τουρκία. Μην τυφλώνεστε από τις προσωπικές αντιπάθειες, η Τουρκία στους ομίλους έπαιξε το πιο όμορφο και ουσιαστικό μπάσκετ.
Δεν έχω καμμιά εμπάθεια με τον Αταμάν, μετά τη Μιννεσότα η δεύτερη μου ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός :mrgreen:
Ούτε είπα πως η Τουρκία δεν έχει καλή ομάδα η δεν κερδίζει δίκαια.
Αλλά τον Ντιπιτζι ώρες ώρες δεν τον αντέχω καθόλου, ούτε και αυτή τη κατάσταση γαυροβαζελικής τοξικότητας που είναι τελευταία σε έξαρση κυρίως εξ αιτίας του.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:39 pm

Andre_Miller έγραψε:
kein έγραψε:

Δεν έχω καμμιά εμπάθεια με τον Αταμάν, μετά τη Μιννεσότα η δεύτερη μου ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός :mrgreen:
Αλλά τον Ντιπιτζι ώρες ώρες δεν τον αντέχω καθόλου, ούτε και αυτή τη κατάσταση γαυροβαζελικής τοξικότητας που είναι τελευταία σε έξαρση κυρίως εξ αιτίας του.
Τον ΔΠΓ ούτε εγώ τον συμπαθώ σαν χαρακτήρα, το έχω εκφράσει πολλάκις. Είναι εντελώς αντίθετα τα πιστεύω μου σε κοινωνικά- πολιτικά - ανθρωπιστικά στάνταρ. Αλλά δεν προσπαθώ σε κάθε ευκαιρία να τον αναφέρω γιατί δεν υπάρχει λόγος. Κρίνω μόνο σε μπασκετικά πλαίσια και κρίνω την προσφορά στον σύλλογο.
Γενικά καλό είναι να κρίνουμε το έργο και όχι τον άνθρωπο. Γιατί αν κρίναμε τον άνθρωπο και τα πιστεύω του, θα ακυρώναμε πολύ μεγαλύτερες προσωπικότητες. Πχ τον Έζρα Πάουντ στην λογοτεχνία ή τον Χαιντιγκερ στην φιλοσοφία.

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:44 pm

Κοιτώντας λίγο τα καθαρά αγωνιστικά βλέπω τα 18 επιθετικά rebounds των Tούρκων που έδωσαν αρκετούς πόντους δεύτερης ευκαιρίας στην Τουρκία. 9 πήρε μόνος του ο Sengun. Ήταν ένα από τα στοιχεία που μέτρησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Η Σουηδία έμεινε μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της νίκης χωρίς να κάνει κάποιο πολύ σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι.

Θα συμφωνήσω επίσης με το φίλο Giannis83 και τα όσα είπε σχετικά με τη διαφορά των αγώνων του ομίλου και της φάσης των νοκ-άουτ. Κάποιοι παίκτες των Τούρκων (πχ Sipahi, Korkmaz) που έπαιζαν πάνω από τις δυνατότητες τους στην 1η φάση, σήμερα ήταν ωσεί παρόντες στο ματς. Εντελώς διαφορετική η ψυχολογία των νοκ-άουτ αγώνων, ειδικά όταν μπαίνει στην εξίσωση το "πρέπει" της νίκης. Κανείς από τους Τούρκους παίκτες, πλην Larkin, δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GK_23 την Σάβ Σεπ 06, 2025 2:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Andre_Miller

a1greece
Reactions:

kein έγραψε:
Andre_Miller έγραψε:

Τον ΔΠΓ ούτε εγώ τον συμπαθώ σαν χαρακτήρα, το έχω εκφράσει πολλάκις. Είναι εντελώς αντίθετα τα πιστεύω μου σε κοινωνικά- πολιτικά - ανθρωπιστικά στάνταρ. Αλλά δεν προσπαθώ σε κάθε ευκαιρία να τον αναφέρω γιατί δεν υπάρχει λόγος. Κρίνω μόνο σε μπασκετικά πλαίσια και κρίνω την προσφορά στον σύλλογο.
Γενικά καλό είναι να κρίνουμε το έργο και όχι τον άνθρωπο. Γιατί αν κρίναμε τον άνθρωπο και τα πιστεύω του, θα ακυρώναμε πολύ μεγαλύτερες προσωπικότητες. Πχ τον Έζρα Πάουντ στην λογοτεχνία ή τον Χαιντιγκερ στην φιλοσοφία.
Δεν είπα πως ο ΝτιΠιΤζι δεν έχει κάνει καλά πράγματα, και ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού και σαν επιχειρηματίας.
Αλλά ορισμένες πράξεις η λόγια του με κάνου πως να το πω, να απορώ; Να νιώθω άβολα;
Είμαι σίγουρος πως πολλοί νιώθουν έτσι.

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:46 pm

Δε μιλαει κανεις για τον DPG εδω, δηλαδη στο ματς με την Ισπανια που γραφαμε παλι για τις συμπεριφορες των Ισπανων και τα σφυριγματα, σχετιζοταν με DPG;

Εγω βλεπω οτι ο Σενγκουν παιρνει σφυριγματα, ο Ντονσιτς παιρνει σφυριγματα (ακομα περισσοτερα παιρνει αυτος βασικα...), κατι Ισπανοι ανυπαρκτοι τυπου Αλνταμα παιρνουν.....ε ο Γιαννης δεν παιρνει.

Και μεχρι να δω ιδια αντιμετωπιση, θα το σχολιαζω, οπως θα σχολιαζω οτι η διαρκης μιρλα του Αταμαν και το υφακι οτι "εγω ειμαι ο **** των παντων και ερχομαι για την κουπα" (με τη λουζεροΤουρκια) ειναι απεχθης.

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:52 pm

Andre_Miller έγραψε:
kein έγραψε:

Δεν είπα πως ο ΝτιΠιΤζι δεν έχει κάνει καλά πράγματα, και ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού και σαν επιχειρηματίας.
Αλλά ορισμένες πράξεις η λόγια του με κάνου πως να το πω, να απορώ; Να νιώθω άβολα;
Είμαι σίγουρος πως πολλοί νιώθουν έτσι.
Τα ίδια αισθήματα τρέφω κι εγώ, απλώς επιλεγω να τον αγνοώ και να μην τον αναφέρω καθόλου. δεν έχει νόημα, χαμένος χρόνος είναι, προτιμώ να ασχολούμαι με τα αμιγώς μπασκετικά.

Andre_Miller

a1greece
Reactions:

Σάβ Σεπ 06, 2025 2:54 pm

Reaper έγραψε:
Σάβ Σεπ 06, 2025 2:46 pm
Δε μιλαει κανεις για τον DPG εδω, δηλαδη στο ματς με την Ισπανια που γραφαμε παλι για τις συμπεριφορες των Ισπανων και τα σφυριγματα, σχετιζοταν με DPG;

Εγω βλεπω οτι ο Σενγκουν παιρνει σφυριγματα, ο Ντονσιτς παιρνει σφυριγματα (ακομα περισσοτερα παιρνει αυτος βασικα...), κατι Ισπανοι ανυπαρκτοι τυπου Αλνταμα παιρνουν.....ε ο Γιαννης δεν παιρνει.

Και μεχρι να δω ιδια αντιμετωπιση, θα το σχολιαζω, οπως θα σχολιαζω οτι η διαρκης μιρλα του Αταμαν και το υφακι οτι "εγω ειμαι ο **** των παντων και ερχομαι για την κουπα" (με τη λουζεροΤουρκια) ειναι απεχθης.
Ο Γιάννης δεν παίρνει τα σφυρίγματα που παίρνουν οι παικταράδες που αναφέρεις γιατί είναι άλλου είδους παίκτης, δεν κάνει φάουλ μπεϊτινγκ όπως ο Ντόντσις. Βασίζεται στη δύναμη, αθλητικότητα και στον εξαιρετικό για το μέγεθός του χειρισμό της μπάλας. Είναι πολύ φύζικαλ παίκτης του γίνονται αλλά και κάνει αρκετά φάουλ που δεν σφυρίζονται.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Σεπ 06, 2025 3:08 pm

Καλά με την Ισπανία του σφύριξαν 4 φάουλ μπαμ μπαμ και τον κοπάναγαν 4 σε κάθε φάση .. φέτος δεν έχει καλή αντιμετώπιση μέχρι στιγμής

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Σάβ Σεπ 06, 2025 3:11 pm

Η Σουηδία ήταν/είναι η πιο συμπαθής μικρομεσαία ομάδα του τουρνουά. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαρετική, στο δεύτερο η Τουρκία ανέβασε την απόδοση της στην άμυνα ταυτόχρονα οι λύσεις από τον πάγκο της Σουηδίας είναι φτωχές και κάπως έτσι γύρισε το παιχνίδι.

- Ο Sengun είχε 0 ασσίστς στο πρώτο μέρος, 6 στο δεύτερο όπου ουσιαστικά μπήκε στο παιχνίδι.

- Ο Larkin είναι μια μετριότητα όταν παίζει με την Τουρκία. Κανόνας του είναι οι εμφανίσεις σαν τη σημερινή και όχι η προχθεσινή με τη Σερβία. Μπορεί για δεύτερο σερί ματς να είχε 0 λάθη αλλά δε βοήθησε την ομάδα του, όπως θα περίμεναν.

- Οι δηλώσεις του Ataman είναι κλασσικά εικονογραφημένα. Δε θα έπρεπε καν να ασχολούμαστε με ωράρια αγώνων, κάτι που ήταν γνωστό εδώ και ένα χρόνο όταν είχε βγει το πρόγραμμα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Eurobasket 2025”