Η ομάδα έκανε το αυτονόητο πήγαμε στην οκτάδα, αυτό που συζυτούσαμε και εμείς εδώ στο φόρουμ, από εδώ και πέρα ψάχνουμε την υπέρβαση. Για σήμερα θα πω ότι παρότι δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα - θύμισε λίγο το παιχνίδι με την Ιταλία στην πρεμιέρα - υπήρξαν στιγμές που αγχωθήκαμε παραπάνω από το φυσιολογικό. Εκεί είτε διστάσαμε να εκτελέσουμε π.χ. η φάση με τον Κώστα που τη σπάει για τρεις ένώ είναι φάτσα με το καλάθι, είτε πουλήσαμε κάποιες μπάλες μετά από επαναφορά (μία ο Σλούκας και μία ο Παπανικολάου).
- Μπορεί σε ένα τουρνουά 2μιση εβδομάδων να χάσεις αγωνιστικά έναν έμπειρο παίκτη γιατί π.χ. δεν είναι σε καλή κατάσταση (Μήτογλου) και να κερδίσεις έναν νέο λόγω αγνοιας κινδύνου/θράσους (Σαμοντούροφ). Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα, ότι ο ένας "τελειώσε" από το τουρνουά και ο άλλος θα πρέπει να πάρει άμεσα τη θέση του.
- Η διαιτησία σήμερα μας πήγε καλά, τα βρίσκω λίγο υπερβολικά τα σχόλια των βαγγελοδημήτρηδων της ΕΡΤ, όπως και κάποια που διάβασα εδώ στο φόρουμ. Ο Ιάπωνας θεωρείτε από τους καλύτερους διαθέσιμους διαιτητές της FIBA ασχέτως αν εμείς δεν τον γνωρίζουμε ιδιαίτερα. Το πρόβλημα είναι άλλο στη διαιτησία.
- Οι Λιθουανία παίζει στα όρια του φάουλ. Βαράνε όλοι τους, ειδικά οι Radzevicius και Sedekerskis, για 40 λεπτά. Δε θα πρέπει να τους αφήσουμε να νιώσουν άνετα στο παιχνίδι, να μας πάρουν διαφορά και να κυνηγάμε στο σκορ. O Kurtinaitis θα βάλει κοντό πάνω στον Γιάννη.