Η Λιθουανία αποτελείται από 10 αναλώσιμους, χρήσιμους, ορισμένοι είναι πραγματικά καλοι παίκτες και τον σταρ τους, τον Valanciunas. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα μας ταράξουν στην αγωνιστική φάπα

, με τα προσόντα τους (είναι πιο δυνατοί και μεγαλόσωμοι ειδικά στην περιφέρεια τους) και με τη φόρα που έχουν γενικά σε όλο το τουρνουά. Θα πάρουν ώθηση από τους δέκα χιλιάδες (και βάλε) που θα έχουν στις κερκίδες και ταυτόχρονα θα περιμένουν εμείς να μασήσουμε, να κωλώσουμε όπως ακριβώς συνέβει με τη Λεττονία, με τη Σουηδία, με τη Φινλανδία. Άρα είναι ζητούμενο για εμάς να είμαστε ήρεμοι, να μη διαμαρτυρόμαστε και να τελειώνουμε τις φάσεις ειδικά στην αρχή - στο πρώτο ημίχρονο.
Δεν ισχυρίζομαι ότι οι δικοί μας είναι τίποτε μαλθακοί, απλά οι αντίπαλοι μας αυτό το χαρτί θα παίξουν και αν τους βγει τους βγήκε. Έχουν λοιπόν 10 παλλικάρια που θα βάζουν τα χέρια τους σε κάθε φάση ( ε πόσα θα σφυρίξουν οι γκρι σου λένε) και τον Valanciunas ο οποίος θα παίξει μόνο αν μείνουν πίσω στο σκορ και χρειάζονται πόντους ή όταν θα ξεκουράζεται ο Γιάννης. Σε καμμία άλλη περίπτωση, γιατί γνωρίζουν ότι εμείς στο πάνω κάτω έχουμε το καθαρόαιμο και ο σταρ τους μετά από 2 ή 3 μεταβάσεις θα τερματήσει.
Μην λησμονούμε επίσης ότι ο Kurtinaitis είναι κάτι σαν τον Σπανούλη στη Λιθουανία, μπορεί και παραπάνω. Το μέγεθος, το εκτόπισμα του είναι αντίστοιχο, ως προπονητής δεν είναι ρούκουνας και είμαι βέβαιος ότι αυτό που τους λέει, αυτό ακολουθούν οι παίκτες του. Καμμία σχέση δηλαδή με τον συμπαθή προκάτοχο του, Maksvitis.
Δεν πιστεύω ακόμη, ότι αν τους πάμε αμύνα-άμυνα θα τους κερδίσουμε, αντιθέτως θα πρέπει να μπουμε όπως ακριβώς με την Ισπανία και να δείξουμε ότι είμαστε το αφεντικό και ο Γιάννης ο μπαμπάς τους. Εκεί θα τελειώσει και το παιχνίδι διότι τους λείπουν πράγματα ώστε να είναι ανταγωνιστικοί για 40 λεπτά. Παρεμπιπτόντως η Λιθουανία δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ την Ελλάδα με τον Γιάννη στη σύνθεση μας και αυτό νομίζω ότι είναι καλό για εμάς, αλλά θα φανεί στο γήπεδο.
Είναι το μεγαλύτερο ματς στην καριέρα και των 23 παικτών (εντάξει ο Valanciunas έχει παίξει έναν τελικό το 2015 αλλά από τότε το έχει ξεχάσει

) που θα κατέβουν αύριο, μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος.