Προημιτελικός: Λιθουανία - Ελλάδα (09/09, 21:00)

Συντονιστής: Captains

Andre_Miller

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φανης, Λουκα
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota Timberwolves
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Σεπ 10, 2025 2:30 am

tarp7 έγραψε:
Τρί Σεπ 09, 2025 11:46 pm
Andre_Miller έγραψε:
Τρί Σεπ 09, 2025 11:37 pm

Και πως να μην τους χειροκροτήσουν όταν μετά από τόσες απουσίες και ειδικά τον οδυνηρό τραυματισμό του Γιοκουμπαϊτις τα έδωσαν όλα και είχαν μια πολύ αξιοπρεπή παρουσία.
Θα μπορούσαν αν είχαν τους Σαμπόνις, Μπουζέλις, Γιακουτσιόνις και Μπρζδεϊκις να ήταν από τα μεγάλα φαβορί!
Τον μπρασδεικις δεν τον λες και απουσία :D
Είναι πολύ καλός με την εθνική τους.

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Σεπ 10, 2025 2:35 am

Με κίνδυνο να γίνω εριστικός, νισαφι πια με την Τουρκία και το ότι δήθεν είναι φαβορί, έως και ότι ΟΚ τώρα θα χάσουμε αλλά πάμε για χάλκινο είδα σχόλιο.

Κολοκύθια φαβορί είναι.

Ο σταρ της είναι χειρότερος απ' τον δικό μας, η φανέλα της πούπουλο όταν δεν παίζει εντός έδρας (και σφυριζεται σκανδαλωδώς), και ο προπονητής της της είναι κατώτερος απ' τον δικό μας (μερικοί τον έχουν θεό, αλλά δεν πειράζει, θα το ξεπεράσουν όταν τον δουν την Παρασκευή να χοροπηδάει μετά την αποβολή του και να κλαίγεται αφού τον έχουμε αποκλείσει).

Άντε που θα ανάγουμε την...Τουρκία σε υπερδύναμη, μη χειρότερα.

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Τετ Σεπ 10, 2025 3:32 am

RedEmperor έγραψε:
Τετ Σεπ 10, 2025 1:21 am
Γερμανία δύσκολα την χτυπάμε. Την θεωρώ το ακλόνητο φαβορί. Έχουν πολύ δυνατή χημεία η συγκεκριμένη φουρνιά και ταλέντο.

Αλλά την Τουρκία μπορούμε να την κερδίσουμε και να πάμε τελικό.
Αυτό ονειρεύομαι προσωπικά

Σκοτώνουμε όλους τους δαίμονες που μας στοιχειώνουν με νίκη στον τελικό επί της Γερμανίας

Μιλάμε για τουρνουά ονείρωξη αν γίνουν όλα αυτά και πάρουμε το χρυσό

Αυτά τα λέω τώρα οπαδικα . Χαμηλά η μπάλα , η ομάδα είναι σε τροχιά μεταλλίων, ήδη επιτυχημένη και πάμε βήμα βήμα . Ένα ακόμη ματς

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τετ Σεπ 10, 2025 3:44 am

ετσι οπως ηρθαν τα ζευγαρια

ελλαδα τουρκια

γερμανια γεωργια/φιλανδια

αν δεν παρουμε καποιο μεταλλιο θα ειναι το καζο του αιωνα
δεν θα ξαναβρεθει τοσο αδυναμη 4αδα με εξω 2 απτα πρωτα φαβορι

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Σεπ 10, 2025 4:02 am

Reaper έγραψε:
Με κίνδυνο να γίνω εριστικός, νισαφι πια με την Τουρκία και το ότι δήθεν είναι φαβορί, έως και ότι ΟΚ τώρα θα χάσουμε αλλά πάμε για χάλκινο είδα σχόλιο.

Κολοκύθια φαβορί είναι.

Ο σταρ της είναι χειρότερος απ' τον δικό μας, η φανέλα της πούπουλο όταν δεν παίζει εντός έδρας (και σφυριζεται σκανδαλωδώς), και ο προπονητής της της είναι κατώτερος απ' τον δικό μας (μερικοί τον έχουν θεό, αλλά δεν πειράζει, θα το ξεπεράσουν όταν τον δουν την Παρασκευή να χοροπηδάει μετά την αποβολή του και να κλαίγεται αφού τον έχουμε αποκλείσει).

Οκ καταλαβαινω οτι εισαι οπαδικά προκατειλημμένος , αλλα ας μην αντιστρέφουμε και τελειως τη πραγματικοτητα...

Αταμαν > Σπανουλης (το εχει δειξει η ιστορια)
Λαρκιν > Σλουκας (σε αυτη τη φαση της καριερας τους)
Οσμαν > Παπανικολαου (το ιδιο)
Γιαννης >> Σενγκουν
Πάγκος Τουρκίας > Πάγκος Ελλάδας

Τι να κανουμε τωρα, η Τουρκια μπαινει ως φαβορι, παιζει εξαιρετικα απτην αρχη του τουρνουα και φαινεται απο καιρο ετοιμη για μεγαλα πραγματα αυτο το καλοκαιρι. Εμενα μαρεσει πως μπαινουμε ως outsider, κανείς δεν αποκλείει το να γίνει η έκπληξη, αλλα δεν θα ναι αποτυχια μια ηττα απο μια ξεκαθαρα καλύτερη ομαδα απο εμας. Εμεις εχουμε βεβαια πιο μεγαλες προσωπικοτητες, και φυσικα εχουμε και τον καλυτερο παιχτη του τουρνουα, οποτε αν το ματς ειναι κοντα στο σκορ το τελευταιο 2λεπτο θα ειμαι αισιδοξος.

Μακαρι να τους νικησουμε! Το ειπα και πριν, μια χαρα ειναι το χαλκινο για τον Αταμαν, θα εχει κι αλλες ευκαιριες αυτη η εθνικη Τουρκιας, για εμας ειναι το last dance, θα το ξεπερασει ο κοουτς με τη 4η του γιουρολιγκ ετσι κι αλλιως.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Σεπ 10, 2025 4:05 am

Reaper έγραψε:

Κολοκύθια φαβορί είναι.

ενω η φανελα της ελλαδα ειναι απο μεταλλο απτα πολλα μεταλλια που εχει παρει τα τελευταια χρονια :welcome:

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τετ Σεπ 10, 2025 7:55 am

Spiroth έγραψε:
Τρί Σεπ 09, 2025 11:07 pm
Ο Γιάννης πάντως είναι σε Mission!!!
Τεράστιος ΗΓΕΤΗΣ!!! Ο Σλούκας και ο Παπανικολάου από δίπλα!!!

Ρίγος!!! (στη Ρίγα😂)
Ή αλλιώς στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Έχει βελτιωθεί επιθετικά αλλά, το κυριότερο, στο διάβασμα του παιχνιδιού. Πλέον, θα πάρει με επιτυχία το σουτ από μέση απόσταση, θα χρησιμοποιήσει fade away και δεν θα εκβιάσει τη διείσδυση αλλά θα ψάξει την πάσα. Κοινώς, παίρνει αυτό που του δίνει η άμυνα. Ο προπονητής τον εκμεταλλεύεται σωστά και έχει στήσει αρμονικά την ομάδα γύρω του, γιατί μόνος του δε νικάει κανείς. Αυτή τη στιγμή, φαινόμαστε ικανοί και για τελικό αλλά και εδώ που φτάσαμε, είναι τεράστια επιτυχία.

Υ. Γ. Από τη μία τον έβλεπα και χαιρομουν και από την άλλη σκεφτόμουν ότι είναι κρίμα που χαραμιζει το πικ του στο Μιλγουόκι, το οποίο είναι στάσιμο εδώ και μια τετραετία. Θα τα πούμε βέβαια πιο αναλυτικά στο nba section, δεν είναι της παρούσης.

Atenejin

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδος

Τετ Σεπ 10, 2025 8:21 am

Μερικά τελευταία σχόλια γιατί σήμερα είμαι σαν… κοτόπουλο μετά το χθεσινό ματς (ήταν στις 3 το πρωί τοπική μου ώρα).

Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι μόνο επειδή μπήκαμε στην τετράδα, αλλά γιατί αυτή η ομάδα το άξιζε και με το παραπάνω – τίποτα δεν της χαρίστηκε.

Στην αρχή οι εντυπώσεις ήταν χλιαρές. Το τοξικό κλίμα που έχει ποτίσει τους Αιώνιους λίγο έλειψε να σαμποτάρει την Εθνική: επιστολές, περίεργες δηλώσεις, φήμες για τον Γιάννη ότι δεν θα παίξει λόγω μη πληρωμής ασφάλειας ή Bucks, κακές εμφανίσεις στα φιλικά… Προσωπικά, οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλές. Και αν και φανατικός της Εθνικής από παιδί, ήταν η πρώτη φορά που δίστασα αν αξίζει να πληρώσω συνδρομή Courtside για να δω τα ματς.

Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής με διέψευσε πανηγυρικά.

Βλέπουμε μια εξαιρετική ομάδα με κορυφαίο προπονητή που, παρά την απειρία του, ξέρει να εμψυχώνει (βγάζει vibes Γιαννάκη). Έναν Γιάννη προσαρμοσμένο στο FIBA game, που παίζει και ομαδικά και σκοράρει 25+ πόντους. Έναν Παπανικολάου να παίζει 36 λεπτά στα 35 του, κάνοντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση με την Εθνική. Έναν Σλούκα σε prime mode να οργανώνει, να σκοράρει και να δίνει ψυχή - mea culpa Κώστα, όσοι αμφιβάλαμε, κάναμε λάθος.

Βλέπουμε νεαρούς (Σάμο, Κωστοκούμπο, Τολιόπουλο) να καλύπτουν κενά, τον Ντόρσεϊ να βρίσκει μεγάλα σουτ όταν χρειαστεί, και γενικά μια ομάδα που βγάζει ΟΜΟΨΥΧΙΑ. Μια Εθνική που έχει προετοιμαστεί σωστά και δεν παίζει… με φιλοσοφία Μυκόνου. Αν εξαιρέσουμε την απογοήτευση για το Μητογλου (που ελπίζω να μας διαψεύσει και αυτός με τη σειρά του στο ματς με τη Τουρκία).

Ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα, εγώ είμαι ικανοποιημένος. Φυσικά θέλω μετάλλιο και μακάρι να κερδίσουμε την Τουρκία. Δεν μιλάω για χρυσό, αλλά θα ήθελα να δω την Εθνική σε τελικό μετά από 19 χρόνια – για τον 18χρονο εαυτό μου που ακόμα θυμάται το 2007, όταν βρίζαμε την οθόνη βλέποντας την Ισπανία να μας παίρνει το ματς με το σπρώξιμο των διαιτητών και να μας πετάει εκτός τελικού.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Σεπ 10, 2025 9:39 am

H εθνική στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα,μετά το νωθρό ξεκίνημα ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια της αναμετρησης ,και έδειξε οτι δεν μπορεί να απειληθεί απο αυτή την Λιθουανία.Η διαφορά θα μπορούσε να είναι και σε υψηλότερα επίπεδα.Όσοι έπαιξαν πρόσφερα,δεν υπήρχε κάποιος αρνητικός παίκτης,ακόμα και ο Ντίνος με τον Σάμο που ήταν άστοχοι.
Πάμε στα επόμενα που θα είναι και δύσκολα.

abovetherim

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Σεπ 10, 2025 10:08 am

Atenejin έγραψε:
Τετ Σεπ 10, 2025 8:21 am
Μερικά τελευταία σχόλια γιατί σήμερα είμαι σαν… κοτόπουλο μετά το χθεσινό ματς (ήταν στις 3 το πρωί τοπική μου ώρα).

Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι μόνο επειδή μπήκαμε στην τετράδα, αλλά γιατί αυτή η ομάδα το άξιζε και με το παραπάνω – τίποτα δεν της χαρίστηκε.

Στην αρχή οι εντυπώσεις ήταν χλιαρές. Το τοξικό κλίμα που έχει ποτίσει τους Αιώνιους λίγο έλειψε να σαμποτάρει την Εθνική: επιστολές, περίεργες δηλώσεις, φήμες για τον Γιάννη ότι δεν θα παίξει λόγω μη πληρωμής ασφάλειας ή Bucks, κακές εμφανίσεις στα φιλικά… Προσωπικά, οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλές. Και αν και φανατικός της Εθνικής από παιδί, ήταν η πρώτη φορά που δίστασα αν αξίζει να πληρώσω συνδρομή Courtside για να δω τα ματς.

Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής με διέψευσε πανηγυρικά.

Βλέπουμε μια εξαιρετική ομάδα με κορυφαίο προπονητή που, παρά την απειρία του, ξέρει να εμψυχώνει (βγάζει vibes Γιαννάκη). Έναν Γιάννη προσαρμοσμένο στο FIBA game, που παίζει και ομαδικά και σκοράρει 25+ πόντους. Έναν Παπανικολάου να παίζει 36 λεπτά στα 35 του, κάνοντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση με την Εθνική. Έναν Σλούκα σε prime mode να οργανώνει, να σκοράρει και να δίνει ψυχή - mea culpa Κώστα, όσοι αμφιβάλαμε, κάναμε λάθος.

Βλέπουμε νεαρούς (Σάμο, Κωστοκούμπο, Τολιόπουλο) να καλύπτουν κενά, τον Ντόρσεϊ να βρίσκει μεγάλα σουτ όταν χρειαστεί, και γενικά μια ομάδα που βγάζει ΟΜΟΨΥΧΙΑ. Μια Εθνική που έχει προετοιμαστεί σωστά και δεν παίζει… με φιλοσοφία Μυκόνου. Αν εξαιρέσουμε την απογοήτευση για το Μητογλου (που ελπίζω να μας διαψεύσει και αυτός με τη σειρά του στο ματς με τη Τουρκία).

Ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα, εγώ είμαι ικανοποιημένος. Φυσικά θέλω μετάλλιο και μακάρι να κερδίσουμε την Τουρκία. Δεν μιλάω για χρυσό, αλλά θα ήθελα να δω την Εθνική σε τελικό μετά από 19 χρόνια – για τον 18χρονο εαυτό μου που ακόμα θυμάται το 2007, όταν βρίζαμε την οθόνη βλέποντας την Ισπανία να μας παίρνει το ματς με το σπρώξιμο των διαιτητών και να μας πετάει εκτός τελικού.
Ήθελα να γράψω ένα παρόμοιο ποστ, αλλά με κάλυψες εξαιρετικά. Είχα τα ίδια συναισθήματα από την αρχή της προετοιμασίας, ίσως ήταν και καλό τελικά, γιατί χωρίς Γιάννη στα φιλικά και με τις ήττες, δεν μας υπολόγιζαν και πολύ απ' ότι φαίνεται, χαίρομαι που διαψεύστηκα και περισσότερο χαίρομαι που οι φόβοι μου για το χθεσινό διαψεύστηκαν με τον πιο πειστικό τρόπο.
Η χημεία της ομάδας βγαίνει σούπερ μέχρι τώρα, ο Σπανούλης εμπνέει, κοουτσάρει, βγάζει λαγούς από το καπέλο του (Σάμο), ο Γιάννης για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με την εθνική δείχνει τέτοιο προσήλωση, προσαρμοστικότητα, ωριμότητα, έχοντας αναπτύξει και στοιχεία όπως η πάσα. Απόλυτα προσαρμοσμένος στο ΦΙΜΠΑ μπάσκετ, με αξιόπιστο mid range πλέον (μπράβο Μιχάλη Καλαβρέ), δεν είναι ανάγκη να πάει να κουτουλήσει πάνω σε τοίχους, τα βάζει από τα 4-5 που του τα δίνουν. Ηγέτης σε όλα, μέσα κι έξω από το παρκέ.
Έχουμε πολύ μεγάλη τύχη με Τουρκία θεωρώ, ο Σενγκούν δεν είναι Γιάννης και όπως έχω ξαναγράψει αν και Παναθηναϊκός δεν χωνεύω καθόλου τον Αταμάν. Vamos λοιπόν!
Μακάρι 20 χρόνια μετά (2005) να ξαναδούμε τελικό Ελλάδα-Γερμανία! Αυτό κι αν θα είναι πεπρωμένο, μόνο που αυτοί τη φορά οι ρόλοι είναι αντεστραμμένοι: τότε εμείς ομάδα και εκείνοι Νοβίτσκι και οι υπόλοιποι, τώρα εκείνοι ομάδα κι εμείς Γιάννης και οι υπόλοιποι (δεν αδικώ τους υπόλοιπους, ούτε υποτιμώ, αλλά σε έναν τελικό με Γερμανούς, κάπως έτσι θα είναι).
Μακάρι τελικός και ας είναι ότι να είναι! Άλλωστε ο Γιάννης το έχει κάνει και σε δυσκολότερες συνθήκες (πρωτάθλημα με Μπακς).

Υ.Γ. Όπως βλέπω πια την ομάδα να ρολάρει παιχνίδι με το παιχνίδι αν πραγματικά της λείπει κάτι, είναι ο Καλάθης αντί του Κατσίβελη, ως μπακ απ του Σλούκα, παίζοντας και άνετα το πικ εν ρολ με Γιάννη και Κώστα. Θεωρώ ότι θα ήταν τέλεια προσθήκη. Από την άλλη, θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει ο Τολιόπουλος; Δεν ξερω πραγματικά....

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος abovetherim την Τετ Σεπ 10, 2025 10:13 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Τετ Σεπ 10, 2025 10:25 am

Πολύ ευχάριστο ότι ποσταρουν στο θρεντ της εθνικής παιδια που δεν έχουν ενεργή συμμετοχή μέσα στη σεζόν. Είναι νεα μέλη; Είναι μέλη που συμμετείχαν, αλλά σταμάτησαν να γράφουν για κάποιο λόγο; Είναι μελη που παρακολουθούσαν το σάιτ και απλα δεν έγραφαν;

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Σεπ 10, 2025 10:38 am

Ρε μήπως τα καραγκιοζιλίκια που κάναμε πριν το τουρνουά ήταν mind games για να μπούμε με το κεφάλι χαμηλά?
Όποτε πάμε με ψυχολογία φαβορί και δε σας βλέπουμε χάνουμε στο πρώτο νοκ άουτ. Τέσπα, εγώ έβλεπα έυκολη νίκη χθες και δικαιώθηκα πανηγυρικά. Μάλιστα αν έμπαινε έστω και ένα από τα 27 ελεύθερα τρίποντα των Σάμο Σλούκα Ντόρσει ή Κάλα θα είχε σχολάσει νωρίτερα ο γάμος. Δεν πειράζει ας τα κρατήσουν κάβα για την Τουρκία.
Με την Τουρκία να πω ότι μπαίνουμε με την ιδανική συνθήκη. Ως αουτσάιντερ δλδ, αλλά όχι με τεράστια διαφορά για να μας κόψει τα πόδια. Δεν θεωρώ ότι έχουν παίχτη να σταματήσουν τον Γιάννη και ούτε θεωρώ τον Αταμάν κανάν μάστορα της άμυνας που θα βγάλει λαγούς από το καπέλο και κάποιο τρικ για να τον σταματήσει. Αν οι υπόλοιποι είναι στοιχειωδώς εύστοχοι (που πιστεύω θα είναι γιατί είναι μεγάλο ματς και θα είναι συγκεντρωμένοι) έχουμε βάσιμες ελπίδες για τη νίκη. Από την Τουρκία φοβάμαι περισσότερο τον Λάρκιν παρά τον Σενγκούν.
Πρόβλεψη μου είναι 55-45 για Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Σεπ 10, 2025 10:55 am

Δεν θα με πειραξει παντως αν κανεις καποιος αλλος την βρωμικη δουλεια να πεταξει εξω την γερμανια και εμεις σαν αλλη ισπανια εκμεταλλευτουμε την κατασταση και το παρουμε .

Gkstavros

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan

Τετ Σεπ 10, 2025 11:08 am

coach blue έγραψε:
Τετ Σεπ 10, 2025 10:55 am
Δεν θα με πειραξει παντως αν κανεις καποιος αλλος την βρωμικη δουλεια να πεταξει εξω την γερμανια και εμεις σαν αλλη ισπανια εκμεταλλευτουμε την κατασταση και το παρουμε .
Και εγώ αυτό πιστεύω , θα την κάνει την δουλειά ο Doncic και θα έχουμε ακόμη μια έκπληξη στο τουρνουά.

Μακάρι να τα καταφέρουμε με Τουρκία και μετά όλα είναι ανοιχτά.

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Τετ Σεπ 10, 2025 11:34 am

Δε χάνει η Γερμανία, μην τρέφετε αυταπάτες. Παίζουν σε άλλη ταχύτητα οι τύποι. Και τα σουτ να μην τους μπουν, χτυπανε στο τρανζισιον. Ακόμα και σε φαινομενικά σετ επιθέσεις, ο Σρέντερ δημιουργει πλεονέκτημα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Eurobasket 2025”