Euroleague 2025-2026, Νέα, επικαιρότητα και Οfftopic

Συντονιστής: Captains

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 11, 2025 10:42 am

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Σεπ 11, 2025 10:10 am
Στη συμβαση παραχώρησης του ΟΑΚΑ υπάρχει όρος που λέει πως η αποκλειστική παραχώρηση ΔΕΝ ισχυει σε περίοδος ευρωπαϊκών αγώνων, πρωταθληματων η αγώνων εθνικών ομάδων(επειδή γράφτηκε περι μισθωματος στον Παναθηναικο το γράφω,δεν ισχυει)

Το έχουμε ξαναπεί η διοργάνωση είναι εθνικη ,τη διεκδίκησε το κράτος και η περιφέρεια με το Δήμο,ο Παναθηναϊκός δε προβλέπεται να έχει κέρδη από αυτήν (πλην της διαφήμισης του brand και του γηπέδου του)
και ενος πλεονεκτηματος για την κατακτηση της ευρωλιγκας...

Erether

euroleague
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 10:45 am

j-kidd13 έγραψε:
Πέμ Σεπ 11, 2025 8:48 am
Εμενα μου κανει εντυπωση η μάχη του Ολυμπιακου να μην παει το F4 στο ΟΑΚΑ, ενω το 2017 αν δεν κανω λαθος, μετα τον τελικο με την Φενερ, ενας απο τους 2 ιδιοκτητες του Ολυμπιακου δήλωνε on camera οτι δεν εκανε και καποιο μεγαλο κατορθωμα η Φενερ,και ας γινει επιτελους ενας τελικος και στην Αθηνα,ας γινει και στο ΟΑΚΑ, για να εχει 15000 Ολυμπιακους.
Ε,ηρθε η ωρα να πραγματοποιηθει η "επιθυμια" του,οχι με 15000 κοσμο βεβαια,αλλα σιγουρα, με παρα πολυ κοσμο.
Αν η εναλλακτικη της Αθηνας ηταν η Κωνσταντινουπολη ή η Μαδριτη, που λες να ηθελαν να γινει;

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:05 am

Erether έγραψε:
Πέμ Σεπ 11, 2025 10:42 am
big_lebowski έγραψε:
Στη συμβαση παραχώρησης του ΟΑΚΑ υπάρχει όρος που λέει πως η αποκλειστική παραχώρηση ΔΕΝ ισχυει σε περίοδος ευρωπαϊκών αγώνων, πρωταθληματων η αγώνων εθνικών ομάδων(επειδή γράφτηκε περι μισθωματος στον Παναθηναικο το γράφω,δεν ισχυει)

Το έχουμε ξαναπεί η διοργάνωση είναι εθνικη ,τη διεκδίκησε το κράτος και η περιφέρεια με το Δήμο,ο Παναθηναϊκός δε προβλέπεται να έχει κέρδη από αυτήν (πλην της διαφήμισης του brand και του γηπέδου του)
και ενος πλεονεκτηματος για την κατακτηση της ευρωλιγκας...
Aν περάσει φ4 ίσως...αν και δε θέλει πολύ αυτά τα πλεονεκτήματα να μετατραπούν σε παγιδες(σιγουριά,απώλεια κινήτρου λόγω πανηγυρικου κλίματος κλπ)

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:14 am

Erether έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Πέμ Σεπ 11, 2025 8:48 am
Εμενα μου κανει εντυπωση η μάχη του Ολυμπιακου να μην παει το F4 στο ΟΑΚΑ, ενω το 2017 αν δεν κανω λαθος, μετα τον τελικο με την Φενερ, ενας απο τους 2 ιδιοκτητες του Ολυμπιακου δήλωνε on camera οτι δεν εκανε και καποιο μεγαλο κατορθωμα η Φενερ,και ας γινει επιτελους ενας τελικος και στην Αθηνα,ας γινει και στο ΟΑΚΑ, για να εχει 15000 Ολυμπιακους.
Ε,ηρθε η ωρα να πραγματοποιηθει η "επιθυμια" του,οχι με 15000 κοσμο βεβαια,αλλα σιγουρα, με παρα πολυ κοσμο.
Αν η εναλλακτικη της Αθηνας ηταν η Κωνσταντινουπολη ή η Μαδριτη, που λες να ηθελαν να γινει;
Αλλο λεω, ο ιδιοκητητης δηλωνε on camera να γινει f4 στην Αθηνα,ας γινει και στο ΟΑΚΑ,και οταν εφτασε το πληρωμα του χρονου να γινει το f4 στο ΟΑΚΑ, εκανε ολοκληρο αγωνα και συμμαχιες,και δηλωσεις μετα τους τελικους κλπ, για να μην γινει τελικα στο ΟΑΚΑ,αυτο που ζητουσε δηλαδη.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:32 am

big_lebowski έγραψε:

Για το μίσθωμα εγώ το έγραψα, δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά το λες και μόνος σου, αφορά την παραχώρηση για ότι αφορά τις Εθνικές Ομάδες, το ότι την διεκδίκησε η περιφέρεια είναι άσχετο νομίζω. Για να είχαμε σαφή άποψη βέβαια θα έπρεπε να διαβάσουμε την σύμβαση που έχει συναφθεί με τους ειδικότερους όρους.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:43 am

Δεν αφορά τις εθνικές ομάδες μόνο,λέει ευρωπαϊκοί αγώνες,πρωταθλήματα Η αγώνες εθνικών ομάδων

Αφορά οποιαδήποτε χρήση από εθνικό φορέα όπως αν δεν είχε παραχωρηθεί το γηπεδο.Για αυτό το τονιζω διαρκώς ότι η διοργάνωση έχει την αιγιδα του υπουργείου αθλητισμού (αν και με τόσες τοποθετήσεις του Βρουτση τις τελευταίες 2 μέρες είναι σαφές πλέον νομίζω)

Η σύμβαση είναι στον Ν 4934/2022 στο άρθρο 44

Το β.1 νομίζω είναι το επιμαχο(αν και αναφέρεται και παρακάτω)

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:48 am

big_lebowski έγραψε:
Δεν αφορά τις εθνικές ομάδες μόνο,λέει ευρωπαϊκοί αγώνες,πρωταθλήματα Η αγώνες εθνικών ομάδων

Αφορά οποιαδήποτε χρήση από εθνικό φορέα όπως αν δεν είχε παραχωρηθεί το γηπεδο.Για αυτό το τονιζω διαρκώς ότι η διοργάνωση έχει την αιγιδα του υπουργείου αθλητισμού (αν και με τόσες τοποθετήσεις του Βρουτση τις τελευταίες 2 μέρες είναι σαφές πλέον νομίζω)
Δεν επιμένω για κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω άλλωστε.

Erether

euroleague
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:53 am

j-kidd13 έγραψε:
Erether έγραψε:

Αλλο λεω, ο ιδιοκητητης δηλωνε on camera να γινει f4 στην Αθηνα,ας γινει και στο ΟΑΚΑ,και οταν εφτασε το πληρωμα του χρονου να γινει το f4 στο ΟΑΚΑ, εκανε ολοκληρο αγωνα και συμμαχιες,και δηλωσεις μετα τους τελικους κλπ, για να μην γινει τελικα στο ΟΑΚΑ,αυτο που ζητουσε δηλαδη.
Τι αλλο λες φιλε μου; Τι συγκρινεις ακριβως; Μια δηλωση προ 7ετιας υπο εντελως αλλες συνθηκες με το σημερα; Λες και το ειπαν περυσι ξερω γω. Η πραγματικοτητα εχει να κανει με αυτο που σε ρωτησα και δεν μπηκες καν στον κοπο να απαντησεις. Η υποψηφιοτητα της Αθηνας εγινε φετος: Ουτε περυσι, ουτε προπερσυ. Τι δεδομενα εχουμε φετος λοιπον; Ενα Βελιγραδι στο οποιο ο Ολυμπιακος παλι θα ειχε τον περισσοτερο κοσμο. Τι εχει παραπανω να κερδισει απο τη διοργανωση στην Αθηνα; Τιποτα μηπως;

Μπορουμε φυσικα να συζητησουμε για τη σταση τους υπο το πρισμα του συλλογικου καλου του μπασκετ μας, για το αν θα επρεπε ή οχι να εναντιωθουν. Δικο τους θεμα ειναι. Το σιγουρο ειναι παντως οτι δεν ειχαν αντιστοιχα λογο να συμφωνησουν και να στηριξουν. Προφανως και θα ηθελαν να γινει στο οακα αν η εναλλακτικη ηταν μια ουδετερη εδρα...

Θα μπορουσα να γινω και εγω εριστικος και να πιασω μια απο τις 100αδες δηλωσεις του εφευρετη on camera, αλλα δε θα μπω στον κοπο. Ξερεις απο μονος σου ποσα μαργαριταρια βρισκονται εκει.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:58 am

Erether έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Τι αλλο λες φιλε μου; Τι συγκρινεις ακριβως; Μια δηλωση προ 7ετιας υπο εντελως αλλες συνθηκες με το σημερα; Λες και το ειπαν περυσι ξερω γω. Η πραγματικοτητα εχει να κανει με αυτο που σε ρωτησα και δεν μπηκες καν στον κοπο να απαντησεις. Η υποψηφιοτητα της Αθηνας εγινε φετος: Ουτε περυσι, ουτε προπερσυ. Τι δεδομενα εχουμε φετος λοιπον; Ενα Βελιγραδι στο οποιο ο Ολυμπιακος παλι θα ειχε τον περισσοτερο κοσμο. Τι εχει παραπανω να κερδισει απο τη διοργανωση στην Αθηνα; Τιποτα μηπως; Μπορουμε φυσικα να συζητησουμε για τη σταση τους υπο το πρισμα του συλλογικου καλου του μπασκετ μας, για το αν θα επρεπε ή οχι να εναντιωθουν. Δικο τους θεμα ειναι. Το σιγουρο ειναι παντως οτι δεν ειχαν αντιστοιχα λογο να συμφωνησουν και να στηριξουν. Προφανως και θα ηθελαν να γινει στο οακα αν η εναλλακτικη ηταν μια ουδετερη εδρα...

Θα μπορουσα να γινω και εγω εριστικος και να πιασω μια απο τις 100αδες δηλωσεις του εφευρετη on camera, αλλα δε θα μπω στον κοπο. Ξερεις απο μονος σου ποσα μαργαριταρια βρισκονται εκει.
Aκριβως, συγκρινω μια δηλωση που εγινε το 2017,γιατι εγινε,οτι εχουν περαασει 8 χρονια δεν αλλαζει το νοημα της δηλωσης αυτης,και την "αλλαγη" για να το πω κομψα, που εγινε τον Ιουνιο στους τελικους,και τον ολοκληρο αγωνα που εγινε τωρα για να επηρεαστει η τελικη αποφαση.
Τωρα αν εσυ πιστευεις πως επεμεναν για Βελιγραδι γιατι ειναι μονο θεμα ποσοτητας κοσμου,και μεταξυ πχ Κωνσταντινουπολης και Οακα, θα διαλεγαν το ΟΑΚΑ,πιστευε το.Εγω πιστευω πως αν ειχαν να διαλεξουν στο διαστημα η στο ΟΑΚΑ,θα εκαναν αγωνα για να γινει στο διαστημα.

Και δεν βλεπω που ειναι το εριστικο, σχολιαζω τι δηλωσε ο προεδρος της ομαδας το 2017 ,και τι αγωνα εκανε εναντια της δηλωσης του,το 2025.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος j-kidd13 την Πέμ Σεπ 11, 2025 12:01 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Σεπ 11, 2025 11:59 am

big_lebowski έγραψε:

Αν κοιτάζεις το σχετικό με τη σύμβαση ΦΕΚ, τότε αυτά που αναφέρεις νομίζω ότι αφορούν το parking του OAKA, όχι το σύνολο των παραχωρηθέντων χώρων. Η μίσθωση και παραχώρηση του ΟΑΚΑ από την ΚΑΕ ΠΑΟ σε τρίτους ρυθμίζεται από τους ειδικούς όρους της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ ΚΑΕ ΠΑΟ και διοίκησης ΟΑΚΑ. Αυτό το έγγραφο δεν νομίζω ότι έχει δημοσιοποιηθεί. Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω δει κάπου αναρτημένο.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 12:05 pm

GK_23 έγραψε:
Πέμ Σεπ 11, 2025 11:59 am
big_lebowski έγραψε:

Αν κοιτάζεις το σχετικό με τη σύμβαση ΦΕΚ, τότε αυτά που αναφέρεις νομίζω ότι αφορούν το parking του OAKA, όχι το σύνολο των παραχωρηθέντων χώρων. Η μίσθωση και παραχώρηση του ΟΑΚΑ από την ΚΑΕ ΠΑΟ σε τρίτους ρυθμίζεται από τους ειδικούς όρους της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ ΚΑΕ ΠΑΟ και διοίκησης ΟΑΚΑ. Αυτό το έγγραφο δεν νομίζω ότι έχει δημοσιοποιηθεί. Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω δει κάπου αναρτημένο.
Έχεις δίκιο

Παρακάτω (2/στ) λέει Το σύνολο των παραχωρούμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων μπορεί να χρησιμοποιείται και για τη φιλοξενία παγκοσμίων ή πανευρωπαϊκών αγώνων ή πρωταθλημάτων και αγώνων εθνικών ομάδων, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους της Σύμβασης.

Erether

euroleague
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 12:09 pm

j-kidd13 έγραψε:
Erether έγραψε:

Τι αλλο λες φιλε μου; Τι συγκρινεις ακριβως; Μια δηλωση προ 7ετιας υπο εντελως αλλες συνθηκες με το σημερα; Λες και το ειπαν περυσι ξερω γω. Η πραγματικοτητα εχει να κανει με αυτο που σε ρωτησα και δεν μπηκες καν στον κοπο να απαντησεις. Η υποψηφιοτητα της Αθηνας εγινε φετος: Ουτε περυσι, ουτε προπερσυ. Τι δεδομενα εχουμε φετος λοιπον; Ενα Βελιγραδι στο οποιο ο Ολυμπιακος παλι θα ειχε τον περισσοτερο κοσμο. Τι εχει παραπανω να κερδισει απο τη διοργανωση στην Αθηνα; Τιποτα μηπως; Μπορουμε φυσικα να συζητησουμε για τη σταση τους υπο το πρισμα του συλλογικου καλου του μπασκετ μας, για το αν θα επρεπε ή οχι να εναντιωθουν. Δικο τους θεμα ειναι. Το σιγουρο ειναι παντως οτι δεν ειχαν αντιστοιχα λογο να συμφωνησουν και να στηριξουν. Προφανως και θα ηθελαν να γινει στο οακα αν η εναλλακτικη ηταν μια ουδετερη εδρα...

Aκριβως, συγκρινω μια δηλωση που εγινε το 2017,γιατι εγινε,οτι εχουν περαασει 8 χρονια δεν αλλαζει το νοημα της δηλωσης αυτης,και την "αλλαγη" για να το πω κομψα, που εγινε τον Ιουνιο στους τελικους,και τον ολοκληρο αγωνα που εγινε τωρα για να επηρεαστει η τελικη αποφαση.
Τωρα αν εσυ πιστευεις πως επεμεναν για Βελιγραδι γιατι ειναι μονο θεμα ποσοτητας κοσμου,και μεταξυ πχ Κωνσταντινουπολης και Οακα, θα διαλεγαν το ΟΑΚΑ,πιστευε το.Εγω πιστευω πως αν ειχαν να διαλεξουν στο διαστημα η στο ΟΑΚΑ,θα εκαναν αγωνα για να γινει στο διαστημα.

Και δεν βλεπω που ειναι το εριστικο, σχολιαζω τι δηλωσε ο προεδρος της ομαδας το 2017 ,και τι αγωνα εκανε εναντια της δηλωσης του,το 2025.
Εχεις την αποψη σου, οκ. Αλλα ως ενηλικας φανταζομαι, οτι καταλαβαινεις, οτι δεν μπορει να σταθει πουθενα σαν σοβαρο επιχειρημα. Αν αρχισει ο καθενας να αραδιαζει θεωριες, που δεν στηριζονται πουθενα, δε θα τελειωσουμε ποτε.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 12:16 pm

Erether έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Εχεις την αποψη σου, οκ. Αλλα ως ενηλικας φανταζομαι, οτι καταλαβαινεις, οτι δεν μπορει να σταθει πουθενα σαν σοβαρο επιχειρημα. Αν αρχισει ο καθενας να αραδιαζει θεωριες, που δεν στηριζονται πουθενα, δε θα τελειωσουμε ποτε.
Aγαπητε εσυ με ρωτησες πρωτα,αν ειχαν να διαλεξουν Μαδριτη η Κωνσταντινουπολη, τι νομιζεις θα διαλεγαν.Θεωρια ειναι αντιστοιχα.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Πέμ Σεπ 11, 2025 12:19 pm

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί έχει πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες? Επειδή ας πούμε ξέρουν τα καλάθια καλύτερα? Ας είμαστε σοβαροί. Πλεονέκτημα θα είχε αν είχε μόνο παναθηναικούς μέσα, πράγμα που δεν θα ισχύει.
Μοιρασμένα θα είναι τα εισιτήρια, όποιος έχει καλύτερη ομάδα ή καλύτερη φόρμα θα το πάρει.
Φανταστείτε τις άλλες ομάδες τι θα λένε όταν θα ακούνε τον Οσφπ να γκρινιάζει.

Erether

euroleague
Reactions:

Πέμ Σεπ 11, 2025 12:19 pm

j-kidd13 έγραψε:
Πέμ Σεπ 11, 2025 12:16 pm
Erether έγραψε:

Aγαπητε εσυ με ρωτησες πρωτα,αν ειχαν να διαλεξουν Μαδριτη η Κωνσταντινουπολη, τι νομιζεις θα διαλεγαν.Θεωρια ειναι αντιστοιχα.
Η ερωτηση καπου ηθελε να καταληξει. Για μενα η απαντηση ειναι προφανης. Δεν περιμενα να πιστευεις το αντιθετο. Ειλικρινα, βρηκα ανησυχητικη την απαντηση σου, αλλα τι να πω. Ο καθενας με τη γνωμη του.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”