Μικρός Τελικός: Ελλάδα - Φινλανδία (14/09 - 17:00)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 14, 2025 8:43 pm

Ο @Giannis_An34
, μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και είπε αυτά:
«Δεν θέλω να πιέσω τον κόουτς Σπανούλη, αλλά αν δεν είναι κι αυτός εδώ, δεν θα είμαι κι εγώ. Από τη στιγμή που είναι εδώ, είμαι κι εγώ. Είναι τόσο απλό. Βγάζει τον καλύτερο εαυτό σε μένα και στην ομάδα, έχει νοοτροπία νικητή και θέλω να μπορώ να είμαι με ανθρώπους που έχουν μεγαλείο, που ξέρουν να νικάνε και ξέρουν να σπρώχνουν μπροστά τους παίκτες τους και όλη την ομάδα».

ειναι αστειο να λεγεται οτι ο σπανουλης ειναι ακομα απειρος και κατι ''αταμαν και μπαρτζω'' μιλια μπροστα του προπονητικα..οταν αυτο που εχει ο σπανουλης δεν το χει κανενας αλλος (πλην σαρας)

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Ομορφες εικονες, ομορφα λογια σημερα απ' ολους.

Τι ωραια σκηνη η αγκαλια των "παλιων"...

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Κυρ Σεπ 14, 2025 8:44 pm

GK_23 έγραψε:
Κυρ Σεπ 14, 2025 8:37 pm
ssoulliss έγραψε:
Κυρ Σεπ 14, 2025 8:33 pm
Από αυτά που δήλωσε ο Σλούκας, συμπεραίνω ότι μάλλον σταματάει από την εθνική. Το "μάλλον" το τοποθετώ διότι ο Ιωάννου όταν τον ρώτησε ευθέως, δεν του απάντησε ξεκάθαρρα "ναι".

Ο Σπανούλης και αυτός μου έκανε σκεπτικός στις δηλώσεις του για το θέμα της ανανέωσης, ίσως όμως δεν είναι και η κατάλληλη στιγμή για να απαντήσει. Θυμίζω ότι η εθνική έχει off το επόμενο καλοκαίρι και εκεί πιστεύω θα δείξει αν θα συνεχίσουν, αυτοί που μεγάλωσαν και με ποιον προπονητή θα πορευτούμε.
Έχει "παράθυρα" η εθνική το χειμώνα αλλά και το επόμενο καλοκαίρι (Ιούνιο και Σεπτέμβριο). Εσύ προφανώς το γνωρίζεις αυτό :)

Επίσης είχαμε και δήλωση Γιάννη με νόημα πριν από λίγο:

https://www.sport24.gr/basket/giannis-a ... spanoulis/
Εντυπωσιακή η δήλωση του Γιάννη, ειλικρινά δεν την περίμενα!!! :shock:

Για το άλλο που έγραψες δίκαιο έχεις, εννοούσα ότι δεν υπάρχει μακρόχρονη προετοιμασία για κάποια διοργάνωση. Το ένα παράθυρο του Ιουνίου είναι κολλητά με τους τελικούς της Α1, το άλλο του Σεπτεμβρίου είναι μέσα στην προετοιμασία των συλλόγων. :)

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Κυρ Σεπ 14, 2025 8:48 pm

shaq7 έγραψε:
Ο @Giannis_An34
, μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και είπε αυτά:
«Δεν θέλω να πιέσω τον κόουτς Σπανούλη, αλλά αν δεν είναι κι αυτός εδώ, δεν θα είμαι κι εγώ. Από τη στιγμή που είναι εδώ, είμαι κι εγώ. Είναι τόσο απλό. Βγάζει τον καλύτερο εαυτό σε μένα και στην ομάδα, έχει νοοτροπία νικητή και θέλω να μπορώ να είμαι με ανθρώπους που έχουν μεγαλείο, που ξέρουν να νικάνε και ξέρουν να σπρώχνουν μπροστά τους παίκτες τους και όλη την ομάδα».

ειναι αστειο να λεγεται οτι ο σπανουλης ειναι ακομα απειρος και κατι ''αταμαν και μπαρτζω'' μιλια μπροστα του προπονητικα..οταν αυτο που εχει ο σπανουλης δεν το χει κανενας αλλος (πλην σαρας)
Κανονικα τα λογια του Γιαννη για τον Σπανουλη επρεπε να σωπασουν πολυ κοσμο που βρηκε το παραθυρο σε μια κακη βραδια να βγαλει φορα παρτιδα τα οπαδικα του συμπλεγματα.

Άβαταρ μέλους
montechristo

nba
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Σεπ 14, 2025 8:53 pm

Μια ερμηνεία των σημερινών δηλώσεων Σπανούλη (άφησε στο αέρα το αν θα συνεχίσει στην εθνική) και Γιάννη (αν δεν είναι ο Σπανούλης, δεν θα είμαι ούτε εγώ) μπορεί να είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναδούμε τον Γιάννη με την εθνική, αφού ο Σπανούλης μάλλον θα σταματήσει , ειδικά αν μετά το τέλος της φετινής σεζόν κλείσει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
Petran911

a1greece
Reactions:

Κυρ Σεπ 14, 2025 8:54 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Σεπ 14, 2025 7:47 pm
tarp7 έγραψε:
Κυρ Σεπ 14, 2025 7:41 pm
Ο ρογκα όσο είναι Σπανούλης δεν νομίζω να καλεστεί. Ο Παπαπέτρου γιατί δεν περίμενε να σταματήσει με την Εθνική ξέρει κανείς;
ειχε πονους στα ποδια δεν νομιζω οτι μπορουσε να συνεχισει να παιζει
Δεν παίζει αυτο, υπομονή για 3 μήνες θα έκανε.

Giannis83

junior
Reactions:

Κυρ Σεπ 14, 2025 8:57 pm

montechristo έγραψε:
Μια ερμηνεία των σημερινών δηλώσεων Σπανούλη (άφησε στο αέρα το αν θα συνεχίσει στην εθνική) και Γιάννη (αν δεν είναι ο Σπανούλης, δεν θα είμαι ούτε εγώ) μπορεί να είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναδούμε τον Γιάννη με την εθνική, αφού ο Σπανούλης μάλλον θα σταματήσει , ειδικά αν μετά το τέλος της φετινής σεζόν κλείσει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.
Ο Σπανούλης είναι ο νέος Γιαννάκης που βρήκε η Εθνική μετά από 20 χρόνια. Δεν χρειάζεται να έχει την κατάληξη του Γιαννάκη, όποια κι αν είναι η επιλογή του σε επίπεδο συλλόγου.
Ας ωριμάσουν όλοι όσοι πρέπει να ωριμάσουν, και πολύ χαίρομαι που η δήλωση του Γιάννη πιέζει αφόρητα πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions:

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:03 pm

Επειδή το μέλλον είναι δύσκολο για μένα η πορεία στο μέλλον είναι

-Αβδαλας - Σάμο κάνουν στεπ απ και αρχίζουν και λαμβάνουν ρόλους βασικού

- Ο ρογκα τα βρίσκει με Σπανούλη

- Δίνουμε λεφτά και βρίσκουμε έναν παιχταρά 2αρι νατουραλιζε

- Οκ αν Σλούκας /Παπ μπορέσουν να έρθουν για 12κατοι μια χαρά

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:10 pm

montechristo έγραψε:
Μια ερμηνεία των σημερινών δηλώσεων Σπανούλη (άφησε στο αέρα το αν θα συνεχίσει στην εθνική) και Γιάννη (αν δεν είναι ο Σπανούλης, δεν θα είμαι ούτε εγώ) μπορεί να είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναδούμε τον Γιάννη με την εθνική, αφού μάλλον θα σταματήσει ο Σπανούλης, ειδικά αν μετά το τέλος της φετινής σεζόν κλείσει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.
Θέλω να πιστεύω ότι απλά δεν ήθελε να δεσμευτεί στον αέρα κι ότι δεν ήθελε τη δεδομένη στιγμή να πάρει τα φώτα από την εθνική ομάδα και να τα στρέψει πάνω του. Αν όντως σταματήσει όμως θα είναι χειρότερο και από την επικείμενη λειψανδρια. Πήρε μονάδες που ήταν ρολίστες στις ομάδες τους, κάποιοι ούτε καν αυτό, και παρουσίασε μια μαχητική ομάδα που είχε πλάνο. Προσωπικά δεν τους είχα να περνάνε την 1η φάση των νοκ-άουτ. Φοβήθηκα τα φαντάσματα του παρελθόντος. Τελικά φέρανε μετάλλιο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:13 pm

Giannis83 έγραψε:
Κυρ Σεπ 14, 2025 8:57 pm
montechristo έγραψε:
Ο Σπανούλης είναι ο νέος Γιαννάκης που βρήκε η Εθνική μετά από 20 χρόνια. Δεν χρειάζεται να έχει την κατάληξη του Γιαννάκη, όποια κι αν είναι η επιλογή του σε επίπεδο συλλόγου.
Ας ωριμάσουν όλοι όσοι πρέπει να ωριμάσουν, και πολύ χαίρομαι που η δήλωση του Γιάννη πιέζει αφόρητα πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.
Ποιοι να ωριμασουν. Το sdna παρακαλουσε σημερα να χασει η Εθνικη. Αμα παει και στον Ολυμπιακο ο Σπαν παιζει ο Κουβοπουλος να βαλει βομβα στην ΕΟΚ.

Spiroth

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Giannis / 3D
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:15 pm

montechristo έγραψε:
Ελπίζω αν υπάρχει τέτοιο σενάριο, ο Σπανούλης να διαλέξει την Εθνική από τον Ολυμπιακό.

Ο Σπανούλης μπορεί να προπονήσει τον Ολυμπιακό το 2030, μετά το τέλος του Γιάννη από την Εθνική μετά το επόμενο Ευρωμπάσκετ.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:24 pm

Μιας και μιλαμε για τυχον αποχωρήσεις και μέλλον της εθνικής, υπενθυμιζω:

Παπανικολαου 35
Σλουκας 35
Θανάσης 33
Λαρυ 32

ενω κι ο Γιαννης είναι ηδη 30...

Και η επόμενη διοργάνωση είναι σε 2 χρόνια

Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:31 pm

🥉ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο μετά από 16 χρόνια για την εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ❗️

Μετά από δεκαέξι άγονα χρόνια, η «επίσημη αγαπημένη» μας επέστρεψε ξανά στο βάθρο του Ευρωμπάσκετ, κερδίζοντας με καρδιά και ψυχή το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη μαχητική Φινλανδία με σκορ 92-89.

🎖️Ένα μετάλλιο που άξιζαν με το παραπάνω δύο σπουδαίοι αρχηγοί, ο Κώστας Σλούκας και ο Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι από το 2011 μέχρι σήμερα δεν έλειψαν από καμία μεγάλη διοργάνωση, δίνοντας το παρών σε κάθε μάχη, σε κάθε καλοκαίρι. Ήταν δίκαιο – και έγινε πράξη – να ανταμειφθεί η προσφορά και η πίστη τους με μια θέση στο πόντιουμ.

🚨Ένα μετάλλιο που άξιζε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο άνθρωπος–σύμβολο αυτής της ομάδας, που κουβάλησε στις πλάτες του το όνειρο, που δεν λύγισε ποτέ, που ήταν ο μπροστάρης σε ένα απίστευτο τουρνουά.

🇬🇷Η φετινή Εθνική είχε θέληση και λαχτάρα . Είχε ανάγκη να σπάσει την «κατάρα» των τελευταίων ετών. Και η δίψα αυτή έγινε ορμή και φλόγα, την οποία η Φινλανδία, όσο κι αν πάλεψε, δεν κατάφερε να σταματήσει.

🎖️Τα ΕΞΙ μετάλλια της εθνικής ομάδας σε Ευρωμπάσκετ

▪️1949 🥉
▪️1987 🏆
▪️1989 🥈
▪️2005 🏆(από το 1989 έως το 2005 είχαν περάσει και τότε 16 άγονα χρόνια ,μια χαμένη γενιά παικτών Σιγάλας,Ρεντζιάς,Αλβέρτης ,Οικονόμου,Κορωνιός ,Γαλακτερός ,Παπανικολάου,Γιαννούλης,Τσαγκαλιδης, Διαμαντοπουλος,Χατζης κα ) μια γενιά υπέρ ταλαντούχων παικτών που δεν κατάφεραν οι περισσότεροι να ανέβουν στο podium κάποιας μεγάλης διοργάνωσης)-ο μόνος που επιβίωσε από αυτή τη γενιά ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας το 2005 (Ευρωμπάσκετ )και 2006 (Παγκόσμιο)
▪️2009 🥉
▪️2025 🥉

ΥΓ. Στις παρακάτω τρεις φωτογραφίες οι εκατό πρώτοι σκόρερ της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης σε Ευρωμπάσκετ (τελική φάση Ευρωμπάσκετ )

Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions:

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:44 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:

Παπανικολαου 35
Σλουκας 35
Θανάσης 33
Λαρυ 32

Mια δωδεκάδα που ίσως να είχε νόημα σε 2 χρόνια από τωρα

Αβδαλας, Τολιοπούλος, (Σλουκας ίσως)
Νατουραλιζε, Λιοτοπουλος
Ρογκα, Καλαιτζακης
Σαμοντουροφ, Μητογλου
Γιάννης, Κώστας, Παπαγιαννης

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Σεπ 14, 2025 9:47 pm

slok έγραψε:
Κυρ Σεπ 14, 2025 9:44 pm
Giwrgos_AEK έγραψε:

Παπανικολαου 35
Σλουκας 35
Θανάσης 33
Λαρυ 32

Mια δωδεκάδα που ίσως να είχε νόημα σε 2 χρόνια από τωρα

Αβδαλας, Τολιοπούλος
Νατουραλιζε, Λιοτοπουλος
Ρογκα, Καλαιτζακης
Σαμοντουροφ, Μητογλου
Γιάννης, Κώστας, Παπαγιαννης
και ο ναν να ειναι ο νατουραλιζε δεν σωζεται η φαση..μαλλον μεταγραφη τον ντονσιτς πρεπει να φερουμε :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Eurobasket 2025”