– Ασβελ : Η Βιλερμπαν έχει ως ώρας στη σύνθεση της μόλις 13 παίχτες, μάλλον ο Tony Parker έβαλε ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ της Αλμπα για τις περισσότερες ήττες σε μια σεζόν. Μου θες και ΝΒΑ...
– Μπασκονια : Ο Κερεχετας έχει φτιάξει ροστερ μόλις 12 παιχτών, και πέρσι είχαν από τα μικρότερα ροστερ, αλλά φέτος φαίνεται να το παρακανουν. Μάλιστα από αυτούς μόλις οι 4 είναι γκαρντ και μόλις 2 κλασικοί σεντερ. Δεν καταλαβαίνω τι σκέφτονται.
– Μπαρτσα : Με 14 παίχτες ξεκινάνε τη σεζόν οι Καταλανοί, κάποιος θα έλεγε πως με τόσο γέρικο ροστερ (ο μεγαλύτερος Μ.Ο. ηλικίας στη διοργάνωση) καλό θα ήταν να είχαν λίγο έξτρα βάθος. Ένας επιπλέον forward που θα μπορούσε να παίξει και λίγη άμυνα δεν νομίζω να τους κακόπεφτε.
– Μονακο : Με τους Μονεγάσκους κλείνει η λίστα και μου κάνει εντύπωση που βρίσκονται σε αυτήν, μιας και είναι απτις ομάδες φαβορί για τη κατάκτηση. Μέχρι χθες στο μεταξυ είχαν 16 παίχτες και ξαφνικά δίνουν τον Loyd στην Εφες (δεν ξέρω γιατί θεωρούν τον Nedovic αναβάθμιση) και ανακοινώνουν πως οι Καλαθης και Motiejunas δεν υπολογίζονται. Νομίζω πως είναι σημαντικό να προσθέσουν ένα γκαρντ κι ένα φόργουορντ για να ξεκινήσουν πλήρεις τη σεζόν.
Από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πάνω από 15 παίχτες, ποσοτικά δηλαδή είναι πλήρεις, αλλά υπάρχουν κάποιες που ποιοτικά έχουν ελλείψεις. Για παράδειγμα έχω στο μυαλό μου τη Βιρτους και τη Ζαλγκιρις που έχουν κάνει πολύ μεστό μεταγραφικό καλοκαίρι, έχουν φτιάξει σούπερ περιφερειακες γραμμες και είνα κρίμα οι Λιθουανοι απτη μια να πάνε στα σεντερ μόνο με Wright, Tubelis, Birutis (θέλουν κάτι ακόμα εκει) και οι Ιταλοί από την άλλη να μην πάρουν έναν forward με έφεση στο σκοράρισμα (στο "3" έχουν μόνο Niang, Jallow και στο "4" μόνο Alston, Akele). Αν ο Smailagic υπολογίζεται ως 4αρι και οχι ως σεντερ, τότε έχουν θέμα στο "5".
ΥΓ. Φέτος πέρα από ΠΑΟ θα γουστάρω να βλέπω Εφες και Μακαμπι, τις πιστεύω.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο