Super Cup Ελλάδας

Συντονιστής: Captains

glenrice90

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 28, 2025 8:06 pm

kein έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 11:00 am
Erether έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 10:00 am

Περιφρόνηση-πολεμος προς τον ΕΟΚ μαζι με αίσθημα μεγαλοϊδεατισμού. Ειναι απλό.

Λες και το κύπελλο που θα πάνε να παίξουν το Γενάρη είνα καμια υπερδιοργανωση. Ένα ντέρμπυ αιωνιων είναι πάλι ουσιαστικα.
κατηγορείς τον Παναθηναϊκό ότι δεν πήρε μέρος, ενώ το τουρνουά το έχει κανονίσει από τον Δεκέμβριο που πέρασε, και η προκήρυξη του σουπερ καπ έγινε πολύ καθυστερημένα για να του δημιουργήσει προβλήματα. Όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα άσπρη ή μαύρη. Μπορεί να είναι κάπου στη μέση ή πάνω κάτω. Και η ΕΟΚ ήξερε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι θα του απορρίψουν (την αντικειμενικά ενδιαφέρουσα πρόταση για το σουπερ καπ) και αυτό είναι κάτι που θα βόλευε και τους 2.
2022: 2 Οκτωβρίου 2022

2023: 29-30 Σεπτεμβρίου 2023

2024: 28-29 Σεπτεμβρίου 2024

2025: 26-27 Σεπτεμβρίου

Το Σούπερ Καπ στην ουσία γίνεται την ίδια περίοδο κάθε χρονο, ανάλογα που πέφτει το ΠΣΚ. Καμία ομάδα στη Ευρώπη δε κανονίζει φιλικά πριν μαθει τις ημερομηνίες των εγχώριων διοργανώσεων (και δεν έχει μόνο στην Ελλάδα σουπερκαπ).

Καταλαβαίνεις ότι είναι στα όρια του σουρεαλισμού το να προσαρμοστεί η ΕΟΚ (και οι υπόλοιπες ομάδες του Σούπερκαπ) με βάση το πλάνο φιλικών του ΠΑΟ, και όχι το ανάποδο έτσι;

Ναι προφανώς μαγκιά του ΠΑΟ αν δε θέλει να κατέβει εφόσον πλήρωσε και το πρόστιμο, αλλα προφανώς είναι νταβατζιλικι του Τάκη το να πιστεύει ότι πρέπει να προσαρμοστούν οι υπόλοιποι επειδή αυτός έκλεισε φιλικά από Δεκέμβρη ξέρω γω

Άβαταρ μέλους
montechristo

nba
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Σεπ 28, 2025 8:14 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 7:59 pm
BillyPao έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 7:50 pm

Εσύ πριν έλεγες ότι καλά κάνουμε που δε συμμετέχουμε...
φυσικα αφου δεν τα υπολογιζουμε τα παιχνιδια
φετος καναμε το σωστο
τα προηγουμενα χρονια απο τοτε που ειναι ο αταμαν στην ομαδα καναμε το λαθος :welcome:

οταν βγαινει ενας προπονητης και λεει οτι ειναι μπιτς καπ και γελαει στην καμερα φαντασου τι λεει στους παιχτες στα αποδυτηρια
τι νοημα εχει να παιζεις σε εναν τετοιο θεσμο που ο προπονητης σου το βλεπει και γελαει?
για τον παο πιο μεγαλη σημασια εχει το παυλος γιαννακοπουλος παρα το σουπερ καπ
Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Αν ο Αταμάν ήταν προπονητής στην Τουρκία σε τουρκική ομάδα, πρώτον θα γελούσε σε μια παρόμοια περίπτωση, και δεύτερον θα τολμούσε να μην κατεβάσει την ομάδα του περιφρονώντας έτσι τον θεσμό;

"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Σεπ 28, 2025 8:26 pm

montechristo έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 7:59 pm

φυσικα αφου δεν τα υπολογιζουμε τα παιχνιδια
φετος καναμε το σωστο
τα προηγουμενα χρονια απο τοτε που ειναι ο αταμαν στην ομαδα καναμε το λαθος :welcome:

οταν βγαινει ενας προπονητης και λεει οτι ειναι μπιτς καπ και γελαει στην καμερα φαντασου τι λεει στους παιχτες στα αποδυτηρια
τι νοημα εχει να παιζεις σε εναν τετοιο θεσμο που ο προπονητης σου το βλεπει και γελαει?
για τον παο πιο μεγαλη σημασια εχει το παυλος γιαννακοπουλος παρα το σουπερ καπ
Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Αν ο Αταμάν ήταν προπονητής στην Τουρκία σε τουρκική ομάδα, πρώτον θα γελούσε σε μια παρόμοια περίπτωση, και δεύτερον θα τολμούσε να μην κατεβάσει την ομάδα του περιφρονώντας έτσι τον θεσμό;
1. Δεν το γνωρίζουμε, αλλά ό,τι και να πιστεύει για τον θεσμό είναι δικαίωμα του.

2. Δεν ήταν απόφαση του Αταμάν να μην αγωνιστεί η ομάδα στο Super Cup, αλλά απόφαση του οργανισμού που προτίμησε η ομάδα να αγωνιστεί στο τουρνουά στην Αυστραλία.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Σεπ 28, 2025 8:28 pm

montechristo έγραψε:

δεν ξερω αν θα το εκανε νομιζω και τα κυπελλα τουρκιας δεν τα υπολογιζε οταν ηταν στην εφες

εμενα με νοιαζει τι κανει οσο ειναι προπονητης στην ομαδα μου

εφοσον η ομαδα θεωρει το σουπερ καπ μπιτς καπ πρεπει να μην συμμετεχει
το ιδιο ισχυει και για το κυπελλο
περυσι που το πηραμε με το που μπηκε στα αποδυτηρια ειπε αυτο ειναι για χαρη του σλουκα που το ηθελε πολυ εμενα ξερετε ποιοι 2 τιτλοι με νοιαζουν

μαλιστα το κυπελλο ελλαδα το ειπε σλουκας καπ

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Δευ Σεπ 29, 2025 10:16 am

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 8:28 pm
montechristo έγραψε:

δεν ξερω αν θα το εκανε νομιζω και τα κυπελλα τουρκιας δεν τα υπολογιζε οταν ηταν στην εφες

εμενα με νοιαζει τι κανει οσο ειναι προπονητης στην ομαδα μου

εφοσον η ομαδα θεωρει το σουπερ καπ μπιτς καπ πρεπει να μην συμμετεχει
το ιδιο ισχυει και για το κυπελλο
περυσι που το πηραμε με το που μπηκε στα αποδυτηρια ειπε αυτο ειναι για χαρη του σλουκα που το ηθελε πολυ εμενα ξερετε ποιοι 2 τιτλοι με νοιαζουν

μαλιστα το κυπελλο ελλαδα το ειπε σλουκας καπ
Μα η διοίκηση και η ομάδα του Παναθηναϊκού υποτίθεται ότι ήθελαν να συμμετάσχουν. Απλά με τους δικούς της όρους. Δηλαδή όλη η πρόταση περί διοργάνωσης στο ΣΕΦ εν μέσω της σεζόν τι ήταν;

Ο,τι κι αν πιστεύει ο Αταμάν, οι παίκτες μια χαρά σκυλιαζουν να νικήσουν. Έτσι είναι ο ανταγωνισμός. Εδώ σκυλιαζουν σε ένα ματς ευρωλιγκας στη regular season που βαθμολογικά η ηττα καλύπτεται άνετα.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Δευ Σεπ 29, 2025 10:25 am

Το supercup κοστολογειται από τον εσακε 20κ.
Το τουρνουά στην Αυστραλία ήταν +1,5-2 εκ(του χρόνου η πρόταση για Κίνα είναι 3 εκ)

Δεν υπάρχει σοβαρό management που θα διάλεγε το supercup.Ειναι προφανές ποια ήταν η προτεραιότητα της ΚΑΕ ,δε νομίζω καν να προβληματιστηκαν

Yγ ο Αταμαν τι σχέση έχει πάλι? Δεν αποφασίζει αυτός για αυτά.

Erether

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 10:26 am

kein έγραψε:
Erether έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 10:00 am

Περιφρόνηση-πολεμος προς τον ΕΟΚ μαζι με αίσθημα μεγαλοϊδεατισμού. Ειναι απλό.

Λες και το κύπελλο που θα πάνε να παίξουν το Γενάρη είνα καμια υπερδιοργανωση. Ένα ντέρμπυ αιωνιων είναι πάλι ουσιαστικα.
Προφανώς και υπάρχει κόντρα με την ΕΟΚ και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση να μην συμμετάσχει, ωστόσο τον χαρακτηρισμό "μεγαλοϊδεατισμος" είναι κάτι που απλώς υποθέτεις ή θέλεις να υποθέσεις, γιατί επέτρεψε μου να σου πω ότι το εξετάζεις με πολύ "κόκκινα" κριτήρια.
Ο παναθηναϊκός πρότεινε ένα φορμάτ για την διεξαγωγή του, που κάποια άτομα ολυμπιακοί εδώ μέσα είπαν ότι ήταν πραγματικά ΚΑΛΗ ιδέα. Εγώ προσωπικά αν είχε κάνει την ίδια πρόταση ο Ολυμπιακός θα του έλεγα μπράβο και θα την υποστήριζα.
Θες να σου πω τι έγινε; Το προφανές, αυτή η κόντρα και η τοξικότητα (και των δυο πλευρών) που διαιωνίζεται, θα τρώει λίγο λίγο τα συκώτια του ελληνικού μπάσκετ (για να τιμήσουμε και τις μυθολογικές καταβολές μας).

Αν θες να μιλήσουμε έξω από ομαδικές εμμονές, η αλήθεια είναι ότι αυτό το κύπελλο, δεν έχει κάτι να προσφέρει μπασκετικά. Ιδίως τώρα που η Ευρωλίγκα κάθε χρόνο μεγαλώνει και παρέα με αυτή επιμηκύνεται η σεζόν. Αντί να το κοιτάξουν οι 2 αιώνιοι και να κάνουν κάτι προς όφελος και των 2, συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός απλώς έκανε αυτό που το συνέφερε, είδε ότι το πρόστιμο ήταν 20 χιλιάρικα και το πλήρωσε και τέλειωσε η ιστορία. Το τουρνουά "Πάυλος Γιαννακόπουλος" είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι μεγαλύτερο σαν event από το super cup. Δες τι προβολή είχε, πόσο προβλήθηκε ο Παναθηναϊκός στο εξωτερικό και πόσα έσοδα είχε από αυτό. Ε κάλα έκανε στην τελική. Επαγγελματικό είναι το άθλημα.

Αυτό που κάνουμε σαν οπαδοί (πράσινοι και κόκκινοι) είναι μερικές φορές να "παραβλέπουμε" κάποιους παράγοντες, να τους προσπερνάμε και να βγάζουμε συμπεράσματα που είναι "μονόπαντα". Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ένας, είναι η αντιπαλότητα των 2 που οδηγεί σε αυτό το αδιέξοδο. Παραδείγματος χάριν : εγώ αντίστοιχα θα σου πω (με τα δικά μου πράσινα οπαδικά γυαλιά) κατηγορείς τον Παναθηναϊκό ότι δεν πήρε μέρος, ενώ το τουρνουά το έχει κανονίσει από τον Δεκέμβριο που πέρασε, και η προκήρυξη του σουπερ καπ έγινε πολύ καθυστερημένα για να του δημιουργήσει προβλήματα. Όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα άσπρη ή μαύρη. Μπορεί να είναι κάπου στη μέση ή πάνω κάτω. Και η ΕΟΚ ήξερε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι θα του απορρίψουν (την αντικειμενικά ενδιαφέρουσα πρόταση για το σουπερ καπ) και αυτό είναι κάτι που θα βόλευε και τους 2.

Όσο δεν θέλουμε να το βλέπουμε, θα συντηρούμε την ακόπαστη τοξικότητα και θα είμαστε μέρος του προβλήματος κι εμείς. Υπάρχουν σοβαρά θέματα στο ελληνικό μπάσκετ και τα προσπερνάμε ελαφρά την καρδία, διαβάζοντας τον Μπούκουρα του Sdna ή τον αντίστοιχο έμμισθο Κόκκινο γραφιά του αντίστοιχου ιστοχώρου, και θα είμαστε τα πιόνια που θα υπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Στα γράφω όλα αυτά γιατί μια έκφραση όπως ο "μεγαλοϊδεατισμός" που άστοχα παρέθεσες, κάνει αυτό που ακριβώς εξηγώ πιο πάνω. συντηρεί την τοξικότητα. Αν εμείς εδώ μέσα προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις μας και δεν προκαλούμε την αντίδραση των απέναντι μπορούμε να συζητάμε πολιτισμένα. Αν παρέβλεπες αυτό το χαρακτηρισμό να είσαι σίγουρος και εγώ και άλλοι πράσινοι θα συμφωνούσαν μαζί σου. Ότι δηλαδή, έτσι που ήρθαν τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα αγωνιστικά ένα τέτοιο τεστ. Αυτό ακριβώς εξέφραζε και ο pan24 στο μήνυμα που απάντησες.

Αν θες δες το χωρίς προκατάληψη το μήνυμά μου και πάμε να ξεκινήσουμε λίγο χάλαρα τη σεζόν, μήπως μπορέσουμε εδώ μέσα να κάνουμε μια μπασκετική όαση.

:peace:
Δε δημιουργώ καμία αντιπαράθεση. Την άποψη μου παρέθεσα με όλη την καλή διάθεση, χωρίς να απαιτώ δάφνες ή να θέλω να προκαλέσω. Επέτρεψε μου να θεωρώ μεγαλοϊδεατισμό το πάρτυ που γινόταν όλες τις μέρες στα σοσιαλ και στα γνωστά μέσα για το τουρνουά στην Αυστραλία. Έχουμε παιξει σαν ελληνικές ομάδες φιλικά με τους Μπουλς του Τζόρνταν και τον Λεμπρον Τζειμς! Και τώρα κάνουμε σαν ιθαγενείς Αβορίγινες που μας δέχτηκαν οι Αυστραλοί; Το τουρνουά στην Αυστραλια ήταν ένα εμπορικό κόλπο, μαγκιά τους που το διοργάνωσαν και εκμεταλλεύτηκαν και την παρουσία της ελληνικής παροικίας. Έως εκεί. Που να έρχονταν δηλαδή οι Σέλτικς για φίλικο στο ΟΑΚΑ!
Ολη αυτη η φρενίτιδα χρησιμοποιήθηκε κιόλας για να περιφρονήσει το σούπερ καπ, που φυσικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι μέρος του πρωταθλήματος. Φυσικά οι ομάδες μας έχουν ξεφύγει από το ελληνικό πλαίσιο. Όχι όμως επειδή έγινε ένα τουρνουα αρπαχτη σε άλλη ήπειρο. Αλλά γιατί έχουν πλασαριστεί σαν ευρωπαϊκά μεγαθήρια που κάθε χρόνο διεκδικούν το δεύτερο μεγαλύτερο τίτλο στον πλανήτη μπάσκετ.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Σεπ 29, 2025 10:32 am

Erether έγραψε:
Όχι όμως επειδή έγινε ένα τουρνουα αρπαχτη σε άλλη ήπειρο.
Γιατί είναι «αρπαχτή»;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Δευ Σεπ 29, 2025 10:36 am

Erether έγραψε:
kein έγραψε:

Προφανώς και υπάρχει κόντρα με την ΕΟΚ και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση να μην συμμετάσχει, ωστόσο τον χαρακτηρισμό "μεγαλοϊδεατισμος" είναι κάτι που απλώς υποθέτεις ή θέλεις να υποθέσεις, γιατί επέτρεψε μου να σου πω ότι το εξετάζεις με πολύ "κόκκινα" κριτήρια.
Ο παναθηναϊκός πρότεινε ένα φορμάτ για την διεξαγωγή του, που κάποια άτομα ολυμπιακοί εδώ μέσα είπαν ότι ήταν πραγματικά ΚΑΛΗ ιδέα. Εγώ προσωπικά αν είχε κάνει την ίδια πρόταση ο Ολυμπιακός θα του έλεγα μπράβο και θα την υποστήριζα.
Θες να σου πω τι έγινε; Το προφανές, αυτή η κόντρα και η τοξικότητα (και των δυο πλευρών) που διαιωνίζεται, θα τρώει λίγο λίγο τα συκώτια του ελληνικού μπάσκετ (για να τιμήσουμε και τις μυθολογικές καταβολές μας).

Αν θες να μιλήσουμε έξω από ομαδικές εμμονές, η αλήθεια είναι ότι αυτό το κύπελλο, δεν έχει κάτι να προσφέρει μπασκετικά. Ιδίως τώρα που η Ευρωλίγκα κάθε χρόνο μεγαλώνει και παρέα με αυτή επιμηκύνεται η σεζόν. Αντί να το κοιτάξουν οι 2 αιώνιοι και να κάνουν κάτι προς όφελος και των 2, συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός απλώς έκανε αυτό που το συνέφερε, είδε ότι το πρόστιμο ήταν 20 χιλιάρικα και το πλήρωσε και τέλειωσε η ιστορία. Το τουρνουά "Πάυλος Γιαννακόπουλος" είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι μεγαλύτερο σαν event από το super cup. Δες τι προβολή είχε, πόσο προβλήθηκε ο Παναθηναϊκός στο εξωτερικό και πόσα έσοδα είχε από αυτό. Ε κάλα έκανε στην τελική. Επαγγελματικό είναι το άθλημα.

Αυτό που κάνουμε σαν οπαδοί (πράσινοι και κόκκινοι) είναι μερικές φορές να "παραβλέπουμε" κάποιους παράγοντες, να τους προσπερνάμε και να βγάζουμε συμπεράσματα που είναι "μονόπαντα". Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ένας, είναι η αντιπαλότητα των 2 που οδηγεί σε αυτό το αδιέξοδο. Παραδείγματος χάριν : εγώ αντίστοιχα θα σου πω (με τα δικά μου πράσινα οπαδικά γυαλιά) κατηγορείς τον Παναθηναϊκό ότι δεν πήρε μέρος, ενώ το τουρνουά το έχει κανονίσει από τον Δεκέμβριο που πέρασε, και η προκήρυξη του σουπερ καπ έγινε πολύ καθυστερημένα για να του δημιουργήσει προβλήματα. Όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα άσπρη ή μαύρη. Μπορεί να είναι κάπου στη μέση ή πάνω κάτω. Και η ΕΟΚ ήξερε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι θα του απορρίψουν (την αντικειμενικά ενδιαφέρουσα πρόταση για το σουπερ καπ) και αυτό είναι κάτι που θα βόλευε και τους 2.

Όσο δεν θέλουμε να το βλέπουμε, θα συντηρούμε την ακόπαστη τοξικότητα και θα είμαστε μέρος του προβλήματος κι εμείς. Υπάρχουν σοβαρά θέματα στο ελληνικό μπάσκετ και τα προσπερνάμε ελαφρά την καρδία, διαβάζοντας τον Μπούκουρα του Sdna ή τον αντίστοιχο έμμισθο Κόκκινο γραφιά του αντίστοιχου ιστοχώρου, και θα είμαστε τα πιόνια που θα υπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Στα γράφω όλα αυτά γιατί μια έκφραση όπως ο "μεγαλοϊδεατισμός" που άστοχα παρέθεσες, κάνει αυτό που ακριβώς εξηγώ πιο πάνω. συντηρεί την τοξικότητα. Αν εμείς εδώ μέσα προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις μας και δεν προκαλούμε την αντίδραση των απέναντι μπορούμε να συζητάμε πολιτισμένα. Αν παρέβλεπες αυτό το χαρακτηρισμό να είσαι σίγουρος και εγώ και άλλοι πράσινοι θα συμφωνούσαν μαζί σου. Ότι δηλαδή, έτσι που ήρθαν τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα αγωνιστικά ένα τέτοιο τεστ. Αυτό ακριβώς εξέφραζε και ο pan24 στο μήνυμα που απάντησες.

Αν θες δες το χωρίς προκατάληψη το μήνυμά μου και πάμε να ξεκινήσουμε λίγο χάλαρα τη σεζόν, μήπως μπορέσουμε εδώ μέσα να κάνουμε μια μπασκετική όαση.

:peace:
Δε δημιουργώ καμία αντιπαράθεση. Την άποψη μου παρέθεσα με όλη την καλή διάθεση, χωρίς να απαιτώ δάφνες ή να θέλω να προκαλέσω. Επέτρεψε μου να θεωρώ μεγαλοϊδεατισμό το πάρτυ που γινόταν όλες τις μέρες στα σοσιαλ και στα γνωστά μέσα για το τουρνουά στην Αυστραλία. Έχουμε παιξει σαν ελληνικές ομάδες φιλικά με τους Μπουλς του Τζόρνταν και τον Λεμπρον Τζειμς! Και τώρα κάνουμε σαν ιθαγενείς Αβορίγινες που μας δέχτηκαν οι Αυστραλοί; Το τουρνουά στην Αυστραλια ήταν ένα εμπορικό κόλπο, μαγκιά τους που το διοργάνωσαν και εκμεταλλεύτηκαν και την παρουσία της ελληνικής παροικίας. Έως εκεί. Που να έρχονταν δηλαδή οι Σέλτικς για φίλικο στο ΟΑΚΑ!
Ολη αυτη η φρενίτιδα χρησιμοποιήθηκε κιόλας για να περιφρονήσει το σούπερ καπ, που φυσικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι μέρος του πρωταθλήματος. Φυσικά οι ομάδες μας έχουν ξεφύγει από το ελληνικό πλαίσιο. Όχι όμως επειδή έγινε ένα τουρνουα αρπαχτη σε άλλη ήπειρο. Αλλά γιατί έχουν πλασαριστεί σαν ευρωπαϊκά μεγαθήρια που κάθε χρόνο διεκδικούν το δεύτερο μεγαλύτερο τίτλο στον πλανήτη μπάσκετ.
Δεν νομιζω οτι ο ενθουσιασμος ειχε να κανει με την δυναμικοτητα και την λαμπροτητα των αντιπαλων που επαιξε ο Παναθηναικος, αλλα το οτι στην μια περιπτωση ειχαμε ενα μεγαλο ποσοστο των Ελληνων της Αυστραλιας που πηγαν να δουν την ομαδα,γενικοτερα,και εκτος αγωνα,και οτι στην μια περιπτωση ειχαμε αγωνες με 10000 κοσμο να παρακολουθει(λογικο αφου παιζει μια ελληνικη ομαδα μπασκετ στην Αυστραλια) και απο την αλλη το super cup εγινε μεταξυ συγγενων και φιλων.

Erether

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 10:37 am

nikolas_asteri έγραψε:
Erether έγραψε:
Όχι όμως επειδή έγινε ένα τουρνουα αρπαχτη σε άλλη ήπειρο.
Γιατί είναι «αρπαχτή»;
Από ένα κείμενο 200 λέξεων, πιάστηκες από μια; Ένα τουρνουά που δεν έχει στόχο την προετοιμασία των ομάδων αλλά καθαρά το οικονομικό όφελος. Ας το πω λίγο πιο σωστά. Δεν έγινε κάποια εξαπάτηση φυσικά.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Erether την Δευ Σεπ 29, 2025 10:42 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Erether

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 10:41 am

j-kidd13 έγραψε:
Erether έγραψε:

Δεν νομιζω οτι ο ενθουσιασμος ειχε να κανει με την δυναμικοτητα και την λαμπροτητα των αντιπαλων που επαιξε ο Παναθηναικος, αλλα το οτι στην μια περιπτωση ειχαμε ενα μεγαλο ποσοστο των Ελληνων της Αυστραλιας που πηγαν να δουν την ομαδα,γενικοτερα,και εκτος αγωνα,και οτι στην μια περιπτωση ειχαμε αγωνες με 10000 κοσμο να παρακολουθει(λογικο αφου παιζει μια ελληνικη ομαδα μπασκετ στην Αυστραλια) και απο την αλλη το super cup εγινε μεταξυ συγγενων και φιλων.
Εσείς εδώ ωραία τα γράφατε. Για τις υπερβολές στα σοσιαλ και στα μέσα μίλησα. Τεράστιο legacy, ξέφυγε από τα ευρωπαϊκά πλαίσια κλπ. Ίσως κάποιοι και εντός ομάδας/διοικησης να τα πιστεύουν αυτα, ποιος ξέρει;
Και ο Οικονομόπουλος να παει στην Αυστραλία, χαμός θα γίνει. :D

Το σούπερ καπ ήταν απλά άλλη μια αφορμή για στρουθοκαμηλισμο από κάποιους. Όλοι συμφωνούμε ότι είναι μια εντελώς παρηκμασμένη διοργάνωση. Όπως και το ελληνικό πρωτάθλημα πέρα των 2 αιωνίων.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Erether την Δευ Σεπ 29, 2025 10:43 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Σεπ 29, 2025 10:43 am

Erether έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 10:37 am
nikolas_asteri έγραψε:

Γιατί είναι «αρπαχτή»;
Από ένα κείμενο 200 λέξεων, πιάστηκε από μια; Ένα τουρνουά που δεν έχει στόχο την προετοιμασία των ομάδων αλλά καθαρά το οικονομικό όφελος. Ας το πω λίγο πιο σωστά. Δεν έγινε κάποια εξαπάτηση φυσικά.
Ναι διότι ήθελα διευκρίνιση σε αυτό το κομμάτι. Δεν ήθελα να συζητήσω τα υπόλοιπα. Δεν είναι τόσο περίεργο. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση/διόρθωση λοιπόν.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Δευ Σεπ 29, 2025 10:48 am

Στρουθοκαμηλισμος είναι να κάνεις πως δε βλέπεις αυτο που είναι μπροστά σου

Αφού κι εσύ παραδέχεσαι πως το super cup είναι μια παρηκμασμενη διοργάνωση (ενώ το τουρνουά εμπορικά πετυχημενο) ποιος στρουθοκαμηλιζει?Αυτός που λέει καλύτερα που πήγαμε εκεί, και εμπορικά ωφεληθηκαμε και ματς γιορτή (με τη κυριολεκτική έννοια του ορου) δώσαμε?

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Δευ Σεπ 29, 2025 10:57 am

Erether έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 10:41 am
j-kidd13 έγραψε:

Εσείς εδώ ωραία τα γράφατε. Για τις υπερβολές στα σοσιαλ και στα μέσα μίλησα. Τεράστιο legacy, ξέφυγε από τα ευρωπαϊκά πλαίσια κλπ. Ίσως κάποιοι και εντός ομάδας/διοικησης να τα πιστεύουν αυτα, ποιος ξέρει;
Και ο Οικονομόπουλος να παει στην Αυστραλία, χαμός θα γίνει. :D

Το σούπερ καπ ήταν απλά άλλη μια αφορμή για στρουθοκαμηλισμο από κάποιους. Όλοι συμφωνούμε ότι είναι μια εντελώς παρηκμασμένη διοργάνωση. Όπως και το ελληνικό πρωτάθλημα πέρα των 2 αιωνίων.
Ενταξει, εκ των πραγματων ξεφυγε απο τα ευρωπαικα πλαισια, γιατι πηγε σε αλλη ηπειρο :lol:

Erether

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 11:14 am

big_lebowski έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 10:48 am
Στρουθοκαμηλισμος είναι να κάνεις πως δε βλέπεις αυτο που είναι μπροστά σου

Αφού κι εσύ παραδέχεσαι πως το super cup είναι μια παρηκμασμενη διοργάνωση (ενώ το τουρνουά εμπορικά πετυχημενο) ποιος στρουθοκαμηλιζει?Αυτός που λέει καλύτερα που πήγαμε εκεί, και εμπορικά ωφεληθηκαμε και ματς γιορτή (με τη κυριολεκτική έννοια του ορου) δώσαμε?
Μα δε λέει κανείς ότι θα μπορούσε να ακυρώσει ολόκληρο τουρνουά σε άλλη ήπειρο για να παίξει στο σούπερ καπ. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν κυρώσεις, έτσι; Η συζήτηση ξεκίνησε απο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε 5 μέρες νωρίτερα, αλλά και πάλι επέλεξε να μην συμμετάσχει. Υπήρξε κατ'εμε επικοινωνιακη εργαλειοποίηση της απόφασης, η οποία εκφράστηκε και με τον μεγαλοϊδεατισμό που ανέφερα. Αυτό δε χρειαζόταν. Τελοσπαντων, ξέρουμε πως λειτουργεί το πράγμα εδώ και χρόνια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα Α1”