Super Cup Ελλάδας

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Σεπ 29, 2025 11:19 am

24/9 γύρισαν
Και 26/9 ήταν η media day στην οποία δε παιζεις και δε κάνεις προπονηση

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 29, 2025 11:53 am

big_lebowski έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 11:19 am
24/9 γύρισαν
Και 26/9 ήταν η media day στην οποία δε παιζεις και δε κάνεις προπονηση
Βρε εσείς τα λέγατε χθες. Δεν το ξεκίνησα εγώ. Εγώ σε αλλο πραγμα σταθηκα. Στην τελική ας έβγαζαν και μια επίσημη ανακοίνωση να εξηγήσουν γιατί δε γινόταν, αντί να το παίζουν αφ'υψηλού όλοι.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 12:06 pm

Εγώ λέω αυτά που λέω, δε ξερω που απευθύνεσαι με πρώτο πληθυντικό

Κι εχθές για τη media day έγραψα.Η ομάδα γύρισε 24/9 και 26/9 ειχε media day,το 5 μέρες πριν δεν ισχυει

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Δευ Σεπ 29, 2025 1:35 pm

big_lebowski έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 12:06 pm
Εγώ λέω αυτά που λέω, δε ξερω που απευθύνεσαι με πρώτο πληθυντικό

Κι εχθές για τη media day έγραψα.Η ομάδα γύρισε 24/9 και 26/9 ειχε media day,το 5 μέρες πριν δεν ισχυει
Δικά σου λόγια από προηγούμενο πόστ 1 σελίδα πίσω:
big_lebowski έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 10:25 am
Το supercup κοστολογειται από τον εσακε 20κ.
Το τουρνουά στην Αυστραλία ήταν +1,5-2 εκ(του χρόνου η πρόταση για Κίνα είναι 3 εκ)

Δεν υπάρχει σοβαρό management που θα διάλεγε το supercup.Ειναι προφανές ποια ήταν η προτεραιότητα της ΚΑΕ ,δε νομίζω καν να προβληματιστηκαν

Yγ ο Αταμαν τι σχέση έχει πάλι? Δεν αποφασίζει αυτός για αυτά.
Άρα δε μπορεί να σταθεί ως ισχυρισμός ότι η media day ήταν ο βασικός λόγος της μη συμμετοχής του ΠΑΟ, αν όντως αυτό θες να πεις. Σε περίπτωση μάλιστα που ο επίσημος ΠΑΟ ισχυρίστηκε ή πάει να ισχυριστεί κάτι τέτοιο (δεν έχω καθόλου εικόνα), άποψη μου είναι πως θα πρόκειτα απλώς για αφήγημα και τίποτα παραπάνω. Εάν ήθελε η ΚΑΕ ΠΑΟ να συμμετάσχει, πολύ απλά θα έβρισκε τρόπο να το κάνει, ούτως ή άλλως φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως δεν υπήρχε καν λόγος να διαλέξει μεταξύ του super cup και του τουρνουά στην Αυστραλία, όπως πολύ σωστά έγραψε και ο Pan24. Το γιατί δεν το έκανε μπορεί να έχει πολλά κίνητρα από πίσω, μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι έδω μέσα και έχει ο καθένας τη γνώμη του.

Τώρα ένα γενικότερο σχόλιο με αφορμή τα λεγόμενα τα δικά σου και άλλων συμφορουμιτών, χωρίς να είναι άμεση απάντηση. Για μένα είναι εμφανές λοιπόν πως δεν τον νοιάζει τον ΠΑΟ ο θεσμός του SC και τον υποτιμά (για φέτος). Μερίδα των φιλάθλων ίσως να υποτιμά και το κύπελλο. Ο προπονητής σας ως επίσημο πρόσωπο της ΚΑΕ έχει εφραστεί υποτιμητικά και για τα 2 κατά τη διάρκεια της θητείας στην ομάδα σας. Δικαιωματικά βέβαια όλα τα παραπάνω, αν έτσι θέλουν να πιστεύουν. Απλώς είναι δικαίωμα δικό μου και άλλων να θυμόμαστε ότι τη σεζόν 2021-2022 που ο ΠΑΟ κατέκτησε μόνο το super cup, μια χαρά μέτρησε για τίτλος για να έχουν και την περηφάνεια οι πράσινοι οπαδοί να λένε ότι το μπασκετικό τμήμα αντρών κατακτά τουλάχιστον ένα τρόπαιο κάθε σεζόν για πολλά σερί χρόνια. Ούτε πέρυσι που πήρε το κύπελλο είδα κάποιον πράσινο οπαδό ή μέλος της ΚΑΕ να υποτιμά την κατάκτηση.

Θα αντάλλασα 10 super cup ή 5 κύπελλα για 1 ευρωλίγκα;; Ναι, προφανώς. Εχθές κιόλας.
Σημαίνει πως αυτοί οι αρκετά κατώτεροι θεσμοί είναι και σκουπίδια; Όχι, είναι επίσημοι τίτλοι, όσο μικροί και ασήμαντοι μπορεί να θεωρηθούν από κάποιους.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 1:47 pm

Eγω λέω ότι δε τέθηκε ποτέ θέμα επιλογής και ως εκ τουτου λόγω ημερομηνιών δεν υπήρχε θέμα "α προλάβαινα και τα 2"

Δε μπορώ να καταλάβω τι σας μπερδεύει σε ο,τι λέω .Είμαι πολύ σαφης

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Δευ Σεπ 29, 2025 2:14 pm

big_lebowski έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 1:47 pm
Eγω λέω ότι δε τέθηκε ποτέ θέμα επιλογής και ως εκ τουτου λόγω ημερομηνιών δεν υπήρχε θέμα "α προλάβαινα και τα 2"

Δε μπορώ να καταλάβω τι σας μπερδεύει σε ο,τι λέω .Είμαι πολύ σαφης
Τίποτα δε μας μπερδεύει, εμένα τουλάχιστον.

Έσυ τώρα λες πως του ΠΑΟ δε του δόθηκε η επιλογή πρακτικά να είναι παρών και στα δύο, οπότε διάλεξε το πιο ωφέλιμο για αυτόν. Γούστο του και μαγκιά του στην τελική.

Εμένα η άποψη μου είναι παρόμοια με του glenrice μερικά ποστ πιο πάνω, ότι εφόσον ξέρουμε χονδρικά τις ημερομηνίες που αναμένεται να διεξαχθεί το SC κάθε χρόνο, δε μπορεί να στέκει σαν δικαιολογία μια ομάδα να πει ξέρετε επειδή κατά διαβολική σύμπτωση διεξάγω ένα φιλικό τουρνουά προς τιμήν της μνήμης ενός σημαντικού παράγοντα μου, αλλάξτε σας παρακαλώ την ημερομηνία διεξαγωγής αυτού του (όχι και τόσο σημαντικού) τίτλου, αν με θέλετε εκεί να παίξω. Η ομάδα αυτή διάλεξε να το προγραμματίσει το φιλικό τουρνουά τότε, δηλαδή έχει ήδη κάνει την επιλογή της μη παρουσίας στο SC ουσιαστικά. Η πιο λογική απάντηση λοιπόν είναι αυτή η ομάδα να φάει άκυρο, ναι ακόμα και αν μιλάμε για τον ΠΑΟ (ή και τον ΟΣΦΠ αν ήταν στη θέση του), ακομά και αν ο τιτλος είναι SC ή ήταν κάτι τοπικού χαρακτήρα τύπου κύπελλο Πελοποννήσου. Μερίδα του πράσινου τύπου καθώς και οπαδών, φιλάθλων (όχι παιδιά από εδώ μέσα), πήγαν να δώσουν σε όλο αυτό το θέμα μια ιντριγκαδόρικη και κατ εμέ ανυπόστατη διάσταση, αναγάγοντας το σε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που πραγματικά είναι.

Συνεπώς έχουμε διαφορετική ανάγνωση της κατάστασης και διαφωνούμε μεταξύ μας αρκετοί εδώ. Τίποτα το μεμπτό δεν βλέπω.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 2:34 pm

2η φορά που με ερμηνεύεις κατά το δοκούν

Δεν ειπα ότι δε του δόθηκε επιλογή.Ειπα οτι δε τεθηκε καν θεμα επιλογης απο τη ΚΑΕ.Το τουρνουα θα γινοταν τις δεδομενες ημερομηνίες

Κσι δε λέω τώρα πως διάλεξε το ποιο ωφέλιμο, εξ αρχής αυτό λέω...

Και του χρόνου αν οι χορηγοί του βάλουν το ταξίδι τέλη Σεπτέμβρη, θα το προγραμματίσει εκεί και ουδεμία επιλογή δε πρόκειται να κάνει
Η ομάδα αυτή διάλεξε να το προγραμματίσει το φιλικό τουρνουά τότε, δηλαδή έχει ήδη κάνει την επιλογή της μη παρουσίας στο SC ουσιαστικά.
Αυτό λέω τόση ώρα
Δε μπήκε καν στη διαδικασία επιλογής

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Δευ Σεπ 29, 2025 2:40 pm

Δεν νομιζω πως οταν επισημοποιηθηκε η διεξαγωγη του τουρνουα στην Αυστραλια, ηταν γνωστη η ημερομηνια διεξαγωγης του supercup και εις γνωση της ΚΑΕ οριστηκε λιγο πριν το Παυλος Γιαννακοπουλος. Ενδεχομενως θα ξεραμε οτι θα γινει προς το τελος Σεπτεμβριου, αλλα επισημα δεν νομιζω πως ειχε οριστει.
Απο κει και περα απορω τι συζηταμε τοσο πολυ,το Παυλος Γιαννακοπουλος ειναι ενα πολυ σημαντικο τουρνουα για την ομαδα, αποφασιστηκε να γινει στην Αυστραλια, προφανως για εμπορικους λογους και τον ολο ντορο που θα γινει (κατι που εμπορικα προσφερε πολλα στην ομαδα, αγωνιστικα δεν προσφερε τιποτα,μην πω οτι ζημιωθηκε κι ολας, αντι η ομαδα να ειναι συγκεντρωμενη στο να προπονειται στο ΟΑΚΑ,πηγε τουρ σαν την Εθνικη του Παναγουλια το 94,events,happenings,φωτογραφιες κλπ,συν το πολυωρο κουραστικο ταξιδι πηγαινε ελα), αντιθετα το supercup ειναι ενας θεσμος της πλακας,και ας ειναι επισημος.Προσωπικα,αν βγαλω στην ακρη το θεμα της προετοιμασιας της ομαδας(που λαμβανοντας το υποψιν δεν ημουν υπερ του ολου αυτου νταβαντουριου), καλα κανανε και προτιμησανε το τουρνουα με τα εσοδα απο το να παιξουν το supercup.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος j-kidd13 την Δευ Σεπ 29, 2025 2:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Σεπ 29, 2025 2:47 pm

steph.larry έγραψε:
Ούτε πέρυσι που πήρε το κύπελλο είδα κάποιον πράσινο οπαδό ή μέλος της ΚΑΕ να υποτιμά την κατάκτηση.
Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν μέλη εδώ (είμαι κι εγώ μέσα σε αυτά) και φυσικά και ο Αταμάν που δεν μας νοιάζει καθόλου το κύπελλο.

Γι'αυτό που έγραψες για το σούπερ καπ έχεις εν μέρει δίκιο αλλά το ότι είναι "κάποιος τίτλος" δεν τον κάνει και σημαντικό. Ναι έγραψαν ότι παίρνει τίτλο κάθε χρόνο (εντελώς ανούσιο κατόρθωμα imo) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μετράει και πολύ. Απλά είναι +1 στη σούμα που για κάποιο λόγο θέλουν να προβάλλουν για να λένε ιστορίες.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Δευ Σεπ 29, 2025 2:50 pm

big_lebowski έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 2:34 pm
2η φορά που με ερμηνεύεις κατά το δοκούν

Δεν ειπα ότι δε του δόθηκε επιλογή.Ειπα οτι δε τεθηκε καν θεμα επιλογης απο τη ΚΑΕ.Το τουρνουα θα γινοταν τις δεδομενες ημερομηνίες

Κσι δε λέω τώρα πως διάλεξε το ποιο ωφέλιμο, εξ αρχής αυτό λέω...

Και του χρόνου αν οι χορηγοί του βάλουν το ταξίδι τέλη Σεπτέμβρη, θα το προγραμματίσει εκεί και ουδεμία επιλογή δε πρόκειται να κάνει
Η ομάδα αυτή διάλεξε να το προγραμματίσει το φιλικό τουρνουά τότε, δηλαδή έχει ήδη κάνει την επιλογή της μη παρουσίας στο SC ουσιαστικά.
Αυτό λέω τόση ώρα
Δε μπήκε καν στη διαδικασία επιλογής
Ο γραπτός λόγος ενέχει πάντα το ρίσκο παρερμηνείας, ειδικά εδώ σε φόρουμ όπου γράφουμε πολλοί μαζί.

Πρακτικά λοιπόν δεν διαφωνούμε πουθενά, απλώς εγώ ορμώμενος από το παρακάτω σου αρχικό σχόλιο, προσπαθώ να επισημάνω με λίγη έμφαση παραπάνω ότι δεν μπορεί να έχει καμία σχέση μια media day με το αν ο ΠΑΟ θέλει/μπορεί να κατέβει σε ένα SC ή όχι. Έχει κάνει την επιλογή του πολύ πιο πριν.
big_lebowski έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 10:50 am
Η media day ήταν ο βασικός λόγος.Την ειχε ορίσει η ευρολιγκα 26 και δεν επιτρέπει η elpa ούτε αγώνες ούτε προπονησεις την ημέρα αυτη

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 2:52 pm

nikolas_asteri έγραψε:
steph.larry έγραψε:
Ούτε πέρυσι που πήρε το κύπελλο είδα κάποιον πράσινο οπαδό ή μέλος της ΚΑΕ να υποτιμά την κατάκτηση.
Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν μέλη εδώ (είμαι κι εγώ μέσα σε αυτά) και φυσικά και ο Αταμάν που δεν μας νοιάζει καθόλου το κύπελλο.

Γι'αυτό που έγραψες για το σούπερ καπ έχεις εν μέρει δίκιο αλλά το ότι είναι "κάποιος τίτλος" δεν τον κάνει και σημαντικό. Ναι έγραψαν ότι παίρνει τίτλο κάθε χρόνο (εντελώς ανούσιο κατόρθωμα imo) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μετράει και πολύ. Απλά είναι +1 στη σούμα που για κάποιο λόγο θέλουν να προβάλλουν για να λένε ιστορίες.
Εμενα ουτε το κυπελλο με ενδιαφερει,δεν συζηταω για το supercup.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Δευ Σεπ 29, 2025 2:55 pm

j-kidd13 έγραψε:
Δεν νομιζω πως οταν επισημοποιηθηκε η διεξαγωγη του τουρνουα στην Αυστραλια, ηταν γνωστη η ημερομηνια διεξαγωγης του supercup και εις γνωση της ΚΑΕ οριστηκε λιγο πριν το Παυλος Γιαννακοπουλος. Ενδεχομενως θα ξεραμε οτι θα γινει προς το τελος, αλλα επισημα δεν νομιζω πως ειχε οριστει.
Απο κει και περα απορω τι συζηταμε τοσο πολυ,το Παυλος Γιαννακοπουλος ειναι ενα πολυ σημαντικο τουρνουα για την ομαδα, αποφασιστηκε να γινει στην Αυστραλια, προφανως για εμπορικους λογους και τον ολο ντορο που θα γινει (κατι που εμπορικα προσφερε πολλα στην ομαδα, αγωνιστικα δεν προσφερε τιποτα,μην πω οτι ζημιωθηκε κι ολας, αντι η ομαδα να ειναι συγκεντρωμενη στο να προπονειται στο ΟΑΚΑ,πηγε τουρ σαν την Εθνικη του Παναγουλια το 94,events,happenings,φωτογραφιες κλπ,συν το πολυωρο κουραστικο ταξιδι πηγαινε ελα), αντιθετα το supercup ειναι ενας θεσμος της πλακας,και ας ειναι επισημος.Προσωπικα,αν βγαλω στην ακρη το θεμα της προετοιμασιας της ομαδας(που λαμβανοντας το υποψιν δεν ημουν υπερ του ολου αυτου νταβαντουριου), καλα κανανε και προτιμησανε το τουρνουα με τα εσοδα απο το να παιξουν το supercup.
Κανένα πρόβλημα με ό,τι λες, ίσα-ίσα που το βλέπω ως μια πολύ ειλικρινή στάση. Το θέμα είναι όσοι την υιοθετούν (δε μιλάω για εσένα προσωπικά και ούτε καν για συμφορουμίτες Παναθηναϊκούς), να τη διατηρούν διαχρονικά και ανεξαρτήτως αποτελέσματος της εκάστοτε σεζόν. Την κουβέντα δηλάδη εξαρχής την έθεσα σε ένα γενικότερο υπόβαθρο.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 3:01 pm

steph.larry έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 2:55 pm
j-kidd13 έγραψε:
Δεν νομιζω πως οταν επισημοποιηθηκε η διεξαγωγη του τουρνουα στην Αυστραλια, ηταν γνωστη η ημερομηνια διεξαγωγης του supercup και εις γνωση της ΚΑΕ οριστηκε λιγο πριν το Παυλος Γιαννακοπουλος. Ενδεχομενως θα ξεραμε οτι θα γινει προς το τελος, αλλα επισημα δεν νομιζω πως ειχε οριστει.
Κανένα πρόβλημα με ό,τι λες, ίσα-ίσα που το βλέπω ως μια πολύ ειλικρινή στάση. Το θέμα είναι όσοι την υιοθετούν (δε μιλάω για εσένα προσωπικά και ούτε καν για συμφορουμίτες Παναθηναϊκούς), να τη διατηρούν διαχρονικά και ανεξαρτήτως αποτελέσματος της εκάστοτε σεζόν. Την κουβέντα δηλάδη εξαρχής την έθεσα σε ένα γενικότερο υπόβαθρο.
Δεν υπαρχει περιπτωση σε μια σεζον που ο Παναθηναικος θα εχει χασει ευρωλιγκα και πρωταθλημα,αλλα θα εχει κατακτησει το super cup,να βγω να πω οτι κατι πετυχε.Οχι ,θα εχει αποτυχει παταγωδως.Θα ειναι σαν να μην εχει κατακτησει τιποτα.Ακομα και το κυπελλο να εχει παρει.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Δευ Σεπ 29, 2025 3:06 pm

nikolas_asteri έγραψε:
steph.larry έγραψε:

Παίδες σεβαστό είναι αυτό που λες και εσύ αλλά και ο j-kidd. Απλώς είναι και τελείως υποκειμενικό, απλώς αν εσύ πχ έχεις την ωριμότητα να παραδεχτείς ότι δε σε ενδιαφέρει προσωπικά ούτε ένα τετοιο σερί κατάκτησης ενός τουλάχιστον τίτλου καθέ σεζόν, δε σημαίνει ότι δεν νοιάζει και τον μέσο Παναθηναϊκό.

Να στο πάω και ένα βήμα παραπέρα, εσύ πχ μπορεί όντως να λες πως στο μπασκετ η ομάδα μου έχει 41 πρωταθληματα και 7 ευρωπαϊκα, και κάτι ψιλά και ασήμαντα που δε με αφορούν. Δικαίωμα σου είναι.

Για μένα όλοι οι επίσημοι τίτλοι που διοργανώνονται από τους αντίστοιχους θεσμούς είναι κομμάτι της ιστορίας μια όμαδας, και όλοι με νοιάζουν, είτε είναι οι κύριοι στόχοι είτε είναι οι λιγότερο σημαντικοί.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 3:09 pm

steph.larry έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 3:06 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Για μένα όλοι οι επίσημοι τίτλοι που διοργανώνονται από τους αντίστοιχους θεσμούς είναι κομμάτι της ιστορίας μια όμαδας, και όλοι με νοιάζουν, είτε είναι οι κύριοι στόχοι είτε είναι οι λιγότερο σημαντικοί.
Σωστο ειναι αυτο, αλλα για να μιλησω για εμενα, οταν η ομαδα μου ειναι με διαφορα η πολυνικης ομαδα της Α1,και εχει 7 ευρωπαικους τιτλους, δεν μπορω να θεωρησω επιτυχια αν μια σεζον ο μονος της τιτλος ειναι το supercup, και ας ειναι επισημη διοργανωση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα Α1”