Ευρωλίγκα, 2η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός (2/10/2025, 21:45)

Συντονιστής: Captains

NIKOS 75

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: ΠΑΟ
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Οκτ 03, 2025 12:38 pm

Το μπάσκετ είναι ένα.

Όσο ο Μπαρτζώκας και η αυλή του πιστεύουν ότι υπάρχει το μπάσκετ του Μπαρτζώκα και το μπάσκετ όλων των άλλων αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Η ευθύνη βαραίνει την διοίκηση που έχει επιτρέψει στον Μπαρτζώκα να θεωρεί τον εαυτό του μεγαλύτερο μέγεθος από την ίδια την ομάδα και να προσπαθεί κάθε χρόνο να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει με τον "τρόπο του".

Γιατί ?
Γιατί βάζει τον εγωισμό του πάνω από την ομάδα.
Δυστυχώς.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Παρ Οκτ 03, 2025 12:41 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Οκτ 03, 2025 11:11 am
Εμένα αυτό που με εκνευρίζει και φέτος είναι η κατάσταση στο 4.
Αγαπώ και μ' άρεσει ο Σάσα, όμως περίμενα να περιοριστεί λίγο ο χρόνος του ειδικά όταν είναι άστοχος, και να μπει λίγο παραπάνω ο Πίτερες και να του βγάλουν μερικά σουτ. Είναι κρίμα άποψη μου να έχουμε τον καλύτερο πιθανόν σουτέρ της Ευρωλίγκα (από πάσες) και να τον υποεκμεταλευόμαστε έτσι όταν δεν μπορούμε να σταυρώσουμε τρίποντο.
Για τον σέντερ δεν τον ξεγράφω τον Χολ, έχει δυνατότητες θα δούμε κατά πόσο θα προσαρμοστεί και θα βοηθήσει. Στο 1 είναι η κύρια ανησυχία μου.
Για τον Πίτερς πιστεύω και εγώ ότι είναι ο καλύτερος spot-up shooter στη λίγκα. Δεν υπάρχει παίχτης με καλύτερη μηχανική στα χέρια. Είναι τρελό αυτογκόλ να μην έχει λίγα παραπάνω plays η ομάδα που να τον βγάζουν τελικό αποδέκτη της μπάλας.

Τώρα ο Σάσα είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο παίχτης είναι επιπέδου mvp μόνο στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό με το play-style Μπαρτζώκα, δηλάδη με την συνεχή κίνηση της μπάλας, κοψίματα στη ρακέτα, high-low σεταρίσματα όπου το πεντάρι είναι "σκαλοπάτι" στο high ποστ και ο Βεζε μένει κάτω από το καλάθι (αυτό το είχε πολύ στο ρεπερτόριο του ο Φαλ παρεπιμπτόντως), κτλ. Όταν τον Βεζένκοβ τον απομωνούν με επιτυχία οι αντίπαλες άμυνες, ούτε κι αυτός δε ξέρει πολλές φορές τι να κάνει. Εκβιάζει προσπάθειες για να μπει στο ματς και είναι αναποτελεσματικός.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Παρ Οκτ 03, 2025 1:22 pm

Για τον βεζενκοφ εχω γραψει την αποψη μου απο περυσι , στο ξεκινημνα της χρονιας μαλιστα .

Ο παικτης γυρισε χειροτερος απο το NBA σε θεματα μαιντσετ και νοοτροπιας . Αφηνω τελευταια την αμυντικη συμπεριφορα . Ας μην παιξει ποτε αμυνα απο την στιγμη που ο μπαρτζωκας δεν εχει προβλημα με αυτο .

Πλεον εχει την συμπεριφορα σουπερσταρ , απαιτει να πηγαινει με ευκολια στην γραμμη των βολων και με καθε τιναγμα των χεριων η του σωματος να κερδιζει φαουλ . Πριν το nba δεν τα εκανε τοσο πολυ αυτα .

Στην επιθεση αν δεν του παει το ματς απο νωρις δεν εχει υπομονη και συχνα εκβιαζει προσπαθειες .

Ειχα γραψει απο τα φιλικα προετοιμασιας οτι φετος το εργο θα παιχτει διαφορετικα και τον περιμενει ζορικη χρονια αν δεν αλλαξει μαιντ σετ .

Δεν θα του χαρισει κανενας αντιπαλος τιποτα οπως επισης κανενας αντιπαλος παικτης δεν σεβεται τον φλοπερ οσο μεγαλος παικτης κι αν ειναι .

Απο νωρις δειχνει εντονα σημαδια εκνευρισμου και πιεσης . Στο ματς με την μπασκονια για πρωτη φορα χαμογελασε πεντε δευτερα πριν το τελος στις βολες του ντορσει .

Δεν ειναι κακο τωρα στην αρχη να τον πανε πιο χαλαρα και να παιζει λιγο παραπανω ο πιτερς . Δεν χαθηκε κι ο κοσμος .

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:25 pm

χτες ημασταν κακοι κυριως πνευματικα . Ακομα κι οταν βλεπεις να στραβωνει το παιχνιδι δεν κατεβαζεις τα χερια και αν ειναι να χασεις κυνηγας να χασεις με οσο το δυνατον μικροτερη διαφορα. ειδατε πως το κυνηγουσαν οι Ισπανοι χτες μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο να ανοιξουν τη διαφορα? καθα ρα επαγγελματικη προσεγγιση.εμεις σε αυτο το θεμα λειτουργουμε με διαφορετικο τροπο ,σχεδον ερασιτεχνικα μπορω να πω (ρισκαροντας να με παραξηγησετε) Αλλο παραδειγμαερασιτεχνικης προσεγγισης εχει ο ταβαρες σχεδον στο μισο τεταρτο δεκαλεπτο 4 φαουλ και δεν κυνηγησε ενας παικτης την επαφη να παρει το πεμπτο φαουλ του ψηλου αντιθετως ολοι εψαχναν την ηρωικη ενεργεια που αθ τους εκανε να νιωσουν καβαλα στο αλογο . το ματς τελειωσε για μενα στο 74-71 που εχασε ο γουοκαπ το σουτακι (κερδιζοντας το φαουλ ) αν εμπαινε εκεινο το σουτακι κι εβαζε τη βολη το ματς θα πηγαινε ισοπαλια και ειμαι σιγουρος οτι θα μιλαγε το ενστικτο των παικτων κι ισως να κερδιζαμε .Αντιθετα , απο εκεινο το σημειο και μετα ολη η ομαδα εκανε την μια ματσολια μετα την αλλη λες και "ξεφουσκωσε" πνευματικα . Οκ αρχη της χρονιας ειναι ,διαβολοβδομαδα ειναι αλλα ρε γμτ αν θελεις να λογιζεσαι φαβορι τετοια ματς τα χτυπας δεν ειναι οτι εχεις μαι δωδεκαδα ρουκηδων που ειδαν φως και μπηκαν . ολοι μας οι παικτες μπαρουτοκαπνισμενοι ειναι . το γιατι μας πνιγει το αγχος δεν καταλαβαινω ιδιαιτερα σε αυτο το σημειο της χρονιας.

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:26 pm

coach blue έγραψε:
Για τον βεζενκοφ εχω γραψει την αποψη μου απο περυσι , στο ξεκινημνα της χρονιας μαλιστα .

Ο παικτης γυρισε χειροτερος απο το NBA σε θεματα μαιντσετ και νοοτροπιας . Αφηνω τελευταια την αμυντικη συμπεριφορα . Ας μην παιξει ποτε αμυνα απο την στιγμη που ο μπαρτζωκας δεν εχει προβλημα με αυτο .

Πλεον εχει την συμπεριφορα σουπερσταρ , απαιτει να πηγαινει με ευκολια στην γραμμη των βολων και με καθε τιναγμα των χεριων η του σωματος να κερδιζει φαουλ . Πριν το nba δεν τα εκανε τοσο πολυ αυτα .

Στην επιθεση αν δεν του παει το ματς απο νωρις δεν εχει υπομονη και συχνα εκβιαζει προσπαθειες .

Ειχα γραψει απο τα φιλικα προετοιμασιας οτι φετος το εργο θα παιχτει διαφορετικα και τον περιμενει ζορικη χρονια αν δεν αλλαξει μαιντ σετ .

Δεν θα του χαρισει κανενας αντιπαλος τιποτα οπως επισης κανενας αντιπαλος παικτης δεν σεβεται τον φλοπερ οσο μεγαλος παικτης κι αν ειναι .

Απο νωρις δειχνει εντονα σημαδια εκνευρισμου και πιεσης . Στο ματς με την μπασκονια για πρωτη φορα χαμογελασε πεντε δευτερα πριν το τελος στις βολες του ντορσει .

Δεν ειναι κακο τωρα στην αρχη να τον πανε πιο χαλαρα και να παιζει λιγο παραπανω ο πιτερς . Δεν χαθηκε κι ο κοσμος .
φιλε μου ειναι η κουβεντα που ειχα το πρωι στο φαρμακειο με μια πελατισσα μπασκετοφατσα. ο σασα πρεπει να το παρει αλλιως γιατι ρισκαρει να τον φαει το αγχος του .

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:27 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
coach blue έγραψε:

φιλε μου ειναι η κουβεντα που ειχα το πρωι στο φαρμακειο με μια πελατισσα μπασκετοφατσα. ο σασα πρεπει να το παρει αλλιως γιατι ρισκαρει να τον φαει το αγχος του .

Άβαταρ μέλους
montechristo

nba
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Οκτ 03, 2025 1:28 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Παρ Οκτ 03, 2025 12:12 pm
«Να έρθει ένας γκαρντ που να την κάνει κομπολόι»...
Εδώ κρύβονται καντάρια μπασκετικής γνώσης που πάνε χαμένα στη σχετική αφάνεια του μπάσκετ φόρουμ. Μιλάμε για απόκρυφη σοφία που μας την κρύβουν επιμελώς αυτοί που ζουν ανάμεσά μας... :secret:
Κι άλλος την είχε κάνει κομπολόι και την είδαμε την κατάληξη :

Εικόνα

"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:30 pm

coach blue έγραψε:

Το γράφω κι εγώ από πέρσι ότι ο Πίτερς και ο Μιλου θέλουν μερικά πλεης για να εισαστε ακόμα πιο αποδοτικοί στην επίθεση. Ιδίως όταν κολαει το μόσιον λόγω επιθετικής άμυνας του αντιπάλου. Επίσης έγραφα ότι πρέπει να βρει χρόνια στον ντορσει και να τον ξεκινάει στα παιχνίδια για να βρει ψυχολογία. Από αυτά τα 2/3 ήδη τα έχει δουλέψει π μπαρτζωκας. Το τρίτο είναι ο Πίτερς και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φεν κόβει πέντε λεπτά από τον Σασα να του βγάλει 2-3 σουτ ελεύθερα. Θα είναι καλό και για τον Βεζενκοφ να έχει ανάσες και να είναι πιο φρέσκος

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:30 pm

montechristo έγραψε:
Εδώ κρύβονται καντάρια μπασκετικής γνώσης που πάνε χαμένα στη σχετική αφάνεια του μπάσκετ φόρουμ. Μιλάμε για απόκρυφη σοφία που μας την κρύβουν επιμελώς αυτοί που ζουν ανάμεσά μας... :secret:

Εικόνα

να γινω και λιγο berry :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:32 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
coach blue έγραψε:

Αααα η γιαγια μου θα ητανε :D

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:34 pm

Μερικά προσωπικά συμπεράσματα και σκέψεις μετά τις πρώτες 2 αγωνιστικές. Το 1-1 είναι ένα οκ ρεκόρ, για διαβολοβδομάδα στην Ισπανία. Όχι κάτι για να πετάς, ούτε κάτι για να τα βάψεις μαύρα. Η εικόνα της ομάδας είναι σχετικά άγουρη και αυτό είναι λογικό για την εποχή και ισχύει για όλες τις ομάδες. Τώρα όσον αφορά την εικόνα των παικτών και τους ρόλους που έχουν (ή δεν έχουν) στο ρόστερ εγώ βλέπω τα εξής:

Παίκτες με ρόλο:

Walkup:
Βασικός PG, εξαιρετικός floor general σε άμυνα και επίθεση, ελίτ point of attack αμυντικός, με τις γνωστές αδυναμίες στο σκοράρισμα και στο σουτ.
Dorsey:
Streaky σκόρερ, όταν ζεσταθεί είναι ασταμάτητος, αλλά παραμένει ασταθής (ακόμα και στο ίδιο ματς) και όχι αξιόπιστος decision maker. Καλός spot up σουτέρ για spacing.
Fournier:
Ελίτ φτερό, εξαιρετικός σκόρερ με βαρύτητα για την αντίπαλη άμυνα (κι ας μην ήταν η καλή του εβδομάδα), δευτερεύον pnr χειριστής, τίμιος αμυντικά. Επίσης εξαιρετικός σουτέρ που προσφέρει spacing.
Ward:
High energy, versatile φτερό με πολύ μεγάλο potential. Μπορεί να τρέξει, να πάει σε drive, να κόψει, ακόμα και να λειτουργήσει σαν χειριστής/δημιουργός σε λίγες κατοχές. Μπορεί να μαρκάρει από το 1 ως το 4. Περιμένω ο ρόλος του και τα λεπτά του να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον. Αμυντικά μερικές φορές είναι παραπάνω ενθουσιώδης απ' όσο πρέπει, αλλά θεωρώ θα προσαρμοστεί.
Παπανικολάου:
Περιορισμένος αλλά χρήσιμος ρόλος. Forward που θα έρχεται από τον πάγκο για λίγα λεπτά να δώσει άμυνα, εμπειρία.
Vezenkov:
Παραμένει ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στη λίγκα (επίσης όχι στην καλή του εβδομάδα). Ο καλύτερος off-ball παίκτης στην Ευρώπη, μεγάλη βαρύτητα για την αντίπαλη άμυνα. Εξαιρετικός ριμπάουντερ (ειδικά στο επιθετικό), στην καλύτερη μέτριος αμυντικός.
Peters:
Back-up 4άρι, επίσης θα ήθελα να τον δω σε περισσότερα λεπτά δεδομένης της αστοχίας του Vezenkov. Ίσως ο καλύτερος ετερόφωτος σουτέρ στην Ευρώπη, χρειάζεται ρυθμό και actions.
Milutinov:
Dominant ψηλός, κορυφαίος ριμπάουντερ, μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Τίμιος αλλά και περιορισμένων δυνατοτήτων αμυντικά. Σημαντικό να μείνει υγιής (πράγμα που ακόμα δεν έχει αποδείξει στην καριέρα του).

Παίκτες χωρίς ρόλο:
Lee, Hall

Παίκτες συμπληρωματικοί στην Ευρωλίγκα:
Λαρεντζάκης, Νετζήπογλου, Antetokounmpo

Παίκτες που περιμένουμε να δούμε αν και τι ρόλο θα έχουν:
Ntilikina, Evans, McKissic

Ανάγκες ρόστερ για ρόλους:

1) Φανερή ανάγκη για έναν περιφερειακό που μπορεί να παίξει και ως 1 και ως 2, με καλό decision making και δημιουργία, καλό χειρισμό, σκορ και σουτ μετά από ντρίμπλα. Αν ο Evans δεν καταφέρει να πάρει άμεσα αυτό το ρόλο, θα πρέπει να γίνει προσθήκη.
2) 5άρι που μπορεί να παίξει ως 2ος αλλά και ως 1ος αν χρειαστεί. Ο Hall δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο, ειδικά απέναντι σε ψηλούς με όγκο. Θα ήταν χρήσιμος ως 3η επιλογή μόνο για Ευρωλίγκα, με τον Κώστα να είναι 3η επιλογή στην Ελλάδα.
3) Γκαρντ με point of attack άμυνα (για περιορισμένα λεπτά), καθώς πέρα από τον Walkup δεν υπάρχει άλλος περιφερειακός με αυτή την ικανότητα. Ο Ntilikina νομίζω θα πάρει αυτό το ρόλο.

Ιδανική 12άδα στην Ευρωλίγκα:
G: Walkup, Evans (ή μεταγραφή), Ntilikina, Dorsey, Fournier
F: Ward, Παπανικολάου, Vezenkov, Peters
C: Milutinov, Μεταγραφή, Hall

Συμπληρωματικοί:
Lee (ή Evans), ΜcKissic, Λαρεντζάκης, Νετζήπογλου, Antetokounmpo.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 1:40 pm

montechristo έγραψε:

Εικόνα
αλλη ειχε κανει κομπολοι αυτος οχι τη μπαλα ...

todorris

a1greece
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 2:06 pm

Ο παίκτης που περιγράφετε κ θέλετε οι περισσότεροι πιστεύω κ εγώ ότι θα μπορούσε να είναι αυτός που πρότεινε συνέχεια ο Σακ ,εκ Τουρκίας,πριν ξεφύγει το κασέ του γιατί ξεκίνησε φουριόζος...κ φέρνει κ κάτι από Μάικ Τζέιμς

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Παρ Οκτ 03, 2025 2:18 pm

todorris έγραψε:
Παρ Οκτ 03, 2025 2:06 pm
Ο παίκτης που περιγράφετε κ θέλετε οι περισσότεροι πιστεύω κ εγώ ότι θα μπορούσε να είναι αυτός που πρότεινε συνέχεια ο Σακ ,εκ Τουρκίας,πριν ξεφύγει το κασέ του γιατί ξεκίνησε φουριόζος...κ φέρνει κ κάτι από Μάικ Τζέιμς
Ναι , μη και δεν δωσουμε μπαι αουτ εμεις :D
Αν καποιος ειναι ελευθερος ουτε να τον φτυσουμε .Αν δουμε ομως γκαρντ με βερα μας πιανουν τα μητρικα μας .

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Οκτ 03, 2025 2:25 pm

Δίνεις 1εκ στην μπαχτατσεχιρ πως την λένε και 1 στον φλυν και τελειώνει η υπόθεση.. Η δώσε 1,5 σε εκείνον από τους σπερς που είναι και καλύτερος

Το θέμα είναι ότι εμείς θέλουμε τέτοιον παίκτη.. και όχι ο μπαρτζωκας ..οπότε τσάμπα τα γράφουμε

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”