Erether έγραψε: ↑Πέμ Οκτ 16, 2025 8:43 am
Μάλιστα. Οι περιπτώσεις που αναφέρω, έδειχναν πλαδαροι βασικά. Χεζονια, Παπ, Βεζενκοφ, Κουφός, Αμπρινες κλπ. Όλοι το ίδιο πλαδαροι. Σκεφτόμουν μήπως υπάρχει συγκεκριμένο είδος διατροφής και εκγύμνασης στην Αμερική, που δίνει τεράστια μυϊκή μάζα την οποία τα σώματα των Ευρωπαίων συνήθως δεν μπορούν να "μεταβολίσουν". Δεν μπορούν να γίνουν όλοι κτηνοι. Ή αυτο ή αφέθηκαν το τελευταίο διάστημα πριν την επιστροφή με αποτέλεσμα η μυϊκή μάζα που είχαν φτιάξει, να γινει λίπος. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι συνέβη σε όλες τις περιπτώσεις αυτό, καθώς πρώτον μιλάμε για αθλητές με φιλοδοξίες και καλό work ethic και δεύτερον είχαν κίνητρο εκείνη την περίοδο να βρουν συμβόλαιο.
Παίζει ίσως ρόλο ο τρόπος λειτουργίας των ομάδων και το γεγονός ότι ήταν οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης; Πχ έλεγε ο Παπ ότι το γήπεδο εκει ήταν διαθέσιμο για προπόνηση μόνο πολυ πρωινές ώρες. Εδώ στην Ευρώπη είναι όλα τα πόδια τους. Κάθονται όσο θέλουν και όποτε θέλουν στο γήπεδο και το γυμναστήριο με επίβλεψη του σταφ.
Για το ΝΒΑ έχω κι εγώ απορία τι παίζει με την προπόνηση τους, πόσο δίνουν την ίδια σημασία σε όλους και τι μέσα έχουν στην διάθεση τους, η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι ότι τους αναλώσιμους δεν καίγονται να τους βελτιώσουν, μόνοι τους πρέπει να μπουν σε αυτήν την διαδικασία.
Στην περίπτωση του Αβδάλα μιλάμε για κολλέγια όχι για το NBA, και η λογική είναι διαφορετική.
Όμως πόσο καιρό προπονείται ο Αβδάλας στην Αμερική; 3 μήνες; Αποκλείεται να σημείωσε τόσο θεαματική αύξηση στα μυϊκά κιλά τόσο γρήγορα εκτός αν πήρε στεροειδή (που δεν πήρε το παιδί, μην παρεξηγηθώ), λίγο η φωτογραφία, λίγο η γράμμωση, λίγο το pumb δίνουν αυτήν την αίσθηση.
Για την μυϊκή ανάπτυξη και την διατροφή δεν υπάρχουν νομίζω ιδιαίτερα μυστικά στην εκγύμναση, ανεξάρτητα από τα εντυπωσιακά μηχανήματα, τις καινούριες μεθόδους οι βασικές αρχές νομίζω παραμένουν σταθερές, δεν είναι ότι στο NBA έχουν κάποιο μυστικό πρόγραμμα που δημιουργεί υπεραθλητές, καλύτερη τεχνογνωσία και μέσα ναι.
Και να πούμε και γι' αυτό με το λίπος μια που το ανάφερες, ακούμε για body recomposition, λίπος που μετατρέπεται σε μυς, μυς που μετατρέπονται σε λίπος κλπ. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, άλλο είναι το λίπος, άλλο οι μυς, μπορεί τα λιποκύταρα να "αδειάσουν" και να συρρικνωθούν, μπορεί οι ίνες των μυών να αυξηθούν ή να μειωθούν σε όγκο, ίσως σε περιπτώσεις να μεταβληθεί και ο αριθμός τους αλλά μετατροπή του ενός σε άλλου δεν υπάρχει.