Euroleague 2025-26, 5η Αγωνιστική, Maccabi Tel Aviv vs Olympiacos Piraeus
Συντονιστής: Captains
- tokalytero3d

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
2
-
Stam Tziant

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Το 3-2 δεδομένων των απουσιών Φουρνιέ και Γουόκαπ είναι αξιοπρεπέστατο. Σήμερα κλέψαμε ένα ματς που δεν αξίζαμε. Τραγική άμυνα για 36 λεπτά, κυρίως στα 6 πρώτα λεπτά του τελευταίου 10λέπτου. Πολλά λάθη και εμφανής έλλειψη ένας καλού χειριστή στο πρώτο κυρίως ημίχρονο. Παρόλαυτα ένα ονειρικό τετράλεπτο στο τέλος σε συνδυασμό με την αδιανόητη αφέλεια της Μακάμπι έδωσαν τη νίκη.
- βήματα εκτός φάσης

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
0
-
Christofis

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Την τελευται βδομαδα την βγαλαμε με τον Λι που δεν ειναι ασσος και τον Νιλικινια που ειναι 15 ημερες στην ομαδα και ειναι για 2ο-3ος.
Απολογισμος 2 νικες και 1 ηττα στην ευρωλιγκα που θα μπορουσαμε να ειχαμε αποφυγει και νικη στο αιωνιο ντερμπι μεσα σε 7 ημερολογιακες μερες. Το λες και κατορθωμα.
Θα ξεκινησω με τα αρνητικα.
1. Ο λι δυστυχως δεν ταιριαζει με το παιχνιδι που παιζουμε αγχωνεται και τα κανει ολα λαθος. Ακομη και εγω που ειμαι υποστηρικτης του εχω πιστει οτι ο παικτης δεν θα μπορεσει να ειναινποτε ο παικτης που θαυμασα με Μανρεσα( μου ειχε κινησει το ενδιαφερον η 50αρα που ειχε βαλει) και Μακαμπι.
2. Ο Νιλικινια δεν κανει για ρολο περαν του 3ου πλειμεικερ.
3. Ο Χολ χρειαζεται πικ ν ρολ παιχνιδι γιατι αλλιως ειναι πραγματικα πληρως αχρηστεμενος.
4. Χωρις Γουοκαπ ειμαστε παιδικη χαρα στην περιφερικη αμυνα.
5. Ο μακκισικ και το καθετο παιχνιδι του λειπει πολυ απο την second unit.
Θετικα:
1. Βρηκαμε εναν γρηγοροτερο και κοντυτερο prime παπανικολαου. Γουορντ πραγματικος γκλου γκαι. Ο τυπος βλεπει γηπεδοκαι φαινεται οτι τελικα ειναι παικτης Μπαρτζωκα(εγω αμφεβαλλα μεχρι περυσι που τον ειδα στα πλειοφς) και σιγουρα θα γινεται καλυτερος μερα με την μερα.
2. Ο φετινος ντορσευ ειναι τοπ γκαρντ. ο τυπος ειναι πιο ωριμος απο ποτε. Δεν ειναι μονο το σκορ αλλα οτι πλεον επιτελους βλεπει γηπεδο. Τα 2,5 χαρτια (ελεω και διαβατηριου) του χρονου θα φανταζουν λιγα. Για μενα ο καλυτερος παικτης του γηπεδου μετα τον Γουορντ σημερα.
3. Ο Μιλουτινοφ ευτυχως που ανανεωσε τονκαλοκαιρι.
4. Η ομαδα εβγαλε επιτελους το refuse to loose που ειχε χασει τα τελευταια χρονια.
Χρειαζομαστε εναν οργανωτη σκορερ. Σπενσερ Ντινγουιντι (ειχαμε ρωτησει και το καλοκαιρι) και δεν θα μας βλεπει κανεις. Τελος παντων παω να κοιμηθω γιατι μαλλον μονο ετσι θα τον δω με τον εφηβο.
Απολογισμος 2 νικες και 1 ηττα στην ευρωλιγκα που θα μπορουσαμε να ειχαμε αποφυγει και νικη στο αιωνιο ντερμπι μεσα σε 7 ημερολογιακες μερες. Το λες και κατορθωμα.
Θα ξεκινησω με τα αρνητικα.
1. Ο λι δυστυχως δεν ταιριαζει με το παιχνιδι που παιζουμε αγχωνεται και τα κανει ολα λαθος. Ακομη και εγω που ειμαι υποστηρικτης του εχω πιστει οτι ο παικτης δεν θα μπορεσει να ειναινποτε ο παικτης που θαυμασα με Μανρεσα( μου ειχε κινησει το ενδιαφερον η 50αρα που ειχε βαλει) και Μακαμπι.
2. Ο Νιλικινια δεν κανει για ρολο περαν του 3ου πλειμεικερ.
3. Ο Χολ χρειαζεται πικ ν ρολ παιχνιδι γιατι αλλιως ειναι πραγματικα πληρως αχρηστεμενος.
4. Χωρις Γουοκαπ ειμαστε παιδικη χαρα στην περιφερικη αμυνα.
5. Ο μακκισικ και το καθετο παιχνιδι του λειπει πολυ απο την second unit.
Θετικα:
1. Βρηκαμε εναν γρηγοροτερο και κοντυτερο prime παπανικολαου. Γουορντ πραγματικος γκλου γκαι. Ο τυπος βλεπει γηπεδοκαι φαινεται οτι τελικα ειναι παικτης Μπαρτζωκα(εγω αμφεβαλλα μεχρι περυσι που τον ειδα στα πλειοφς) και σιγουρα θα γινεται καλυτερος μερα με την μερα.
2. Ο φετινος ντορσευ ειναι τοπ γκαρντ. ο τυπος ειναι πιο ωριμος απο ποτε. Δεν ειναι μονο το σκορ αλλα οτι πλεον επιτελους βλεπει γηπεδο. Τα 2,5 χαρτια (ελεω και διαβατηριου) του χρονου θα φανταζουν λιγα. Για μενα ο καλυτερος παικτης του γηπεδου μετα τον Γουορντ σημερα.
3. Ο Μιλουτινοφ ευτυχως που ανανεωσε τονκαλοκαιρι.
4. Η ομαδα εβγαλε επιτελους το refuse to loose που ειχε χασει τα τελευταια χρονια.
Χρειαζομαστε εναν οργανωτη σκορερ. Σπενσερ Ντινγουιντι (ειχαμε ρωτησει και το καλοκαιρι) και δεν θα μας βλεπει κανεις. Τελος παντων παω να κοιμηθω γιατι μαλλον μονο ετσι θα τον δω με τον εφηβο.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Οσοι μιλατε για την αμυνα μαλλον δεν εχετε δει και τα υπολοιπα ματς της ευρωλιγκας..οι ομαδες εχουν αποφασισει να μην παιζουν δυνατα στην αμυνα για να μην κουραστουν απο τωρα και να μην αυξηθουν οι τραυματισμοι.το χει πει και ο μπαρτζωκας αυτο..Και εμεις γιαυτο σκοραρουμε τοσο παροτι παιζουμε οπως να ναι...επειδη οι αλλοι δεν παιζουν αμυνα..
-
Stam Tziant

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
O Ward έχει 18 ασίστ και 3 λάθη σε 5 παιχνίδια Ευρωλίγκας, χωρίς να έχει και κανένα μεγάλο χρόνο συμμετοχής ακόμα. Το παλικάρι πραγματικά μπορεί να παίξει on ball, να πάρει αποφάσεις, να παίξει άμυνα, να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Τεράστια προσθήκη και η τρομακτική του βελτίωση σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο είναι το ταβάνι του.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
εκτος απο το αγωνιστικο του γουορντ που ακομα δεν εχουμε δει τιποτα θεωρω ..ο τυπος δενει με την ομαδα ,την φιλοσοφια..τον κοσμο..Βαλτε να δειτε τι δηλωσεις κανει καθε φορα..νεος φουρνιε σε αυτον τον τομεα..θα μεινει για χρονια αυτος εδω.Stam Tziant έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 12:24 amO Ward έχει 18 ασίστ και 3 λάθη σε 5 παιχνίδια Ευρωλίγκας, χωρίς να έχει και κανένα μεγάλο χρόνο συμμετοχής ακόμα. Το παλικάρι πραγματικά μπορεί να παίξει on ball, να πάρει αποφάσεις, να παίξει άμυνα, να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Τεράστια προσθήκη και η τρομακτική του βελτίωση σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο είναι το ταβάνι του.
-
Stam Tziant

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Απο τις ομάδες που έχουν 5 παιχνίδια, έχουμε χειρότερη αμυντική συγκομιδή μόνο από τη Μακάμπι και τη Μπαρτσελονα. Και δεν είναι ότι είμαστε και καμιά ομάδα που της αρέσει να πηγαίνει σε πολλές κατοχές. Αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με τη Ντουμπάι, η άμυνα μας μέχρι στιγμής είναι τραγική.shaq7 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 12:23 amΟσοι μιλατε για την αμυνα μαλλον δεν εχετε δει και τα υπολοιπα ματς της ευρωλιγκας..οι ομαδες εχουν αποφασισει να μην παιζουν δυνατα στην αμυνα για να μην κουραστουν απο τωρα και να μην αυξηθουν οι τραυματισμοι.το χει πει και ο μπαρτζωκας αυτο..Και εμεις γιαυτο σκοραρουμε τοσο παροτι παιζουμε οπως να ναι...επειδη οι αλλοι δεν παιζουν αμυνα..
-
Stam Tziant

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μακάρι αν και φοβάμαι το ΝΒΑ. Ο τύπος είναι λατρεία, αλλά αν συνεχίσει να βελτιώνεται έτσι και αν σταθεροποιήσει το σουτ του βλέπω να το κάνει το ταξίδι σε 1-2 χρόνια.shaq7 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 12:27 amεκτος απο το αγωνιστικο του γουορντ που ακομα δεν εχουμε δει τιποτα θεωρω ..ο τυπος δενει με την ομαδα ,την φιλοσοφια..τον κοσμο..Βαλτε να δειτε τι δηλωσεις κανει καθε φορα..νεος φουρνιε σε αυτον τον τομεα..θα μεινει για χρονια αυτος εδω.Stam Tziant έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 12:24 amO Ward έχει 18 ασίστ και 3 λάθη σε 5 παιχνίδια Ευρωλίγκας, χωρίς να έχει και κανένα μεγάλο χρόνο συμμετοχής ακόμα. Το παλικάρι πραγματικά μπορεί να παίξει on ball, να πάρει αποφάσεις, να παίξει άμυνα, να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Τεράστια προσθήκη και η τρομακτική του βελτίωση σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο είναι το ταβάνι του.
- Boston1

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
- Προειδοποιήσεις:
0
Εκτός από το εξαιρετικό ασίστ/λάθη του Ward μου αρέσει που πατάει πολύ ρακέτα και οτί έχει τέτοιο πάθος λες και είχε αφίσα του Σπανούλη στο παιδικό του δωμάτιο.
Άλλη μια παρατήρηση είναι οτί ο Βεζένκοφ και ο Μιλού έχουν χάσει λίγα κιλά από πέρσι. Θα τολμήσω να πω οτί ο Σάσα προσπαθεί περισσότερο στην άμυνα φέτος. Έμφαση στο «προσπαθεί».
Για Νιλικίνα και Χολ τα έχουμε πει. Ο Χολ χρειάζεται pick και roll. Αξιότιμη η προσπάθεια του πάντως.
Με τόσες απουσίες, καλό το ρεκόρ που έχουμε αν συνυπολογίσουμε οτί είχαμε και ντέρμπι.
Άλλη μια παρατήρηση είναι οτί ο Βεζένκοφ και ο Μιλού έχουν χάσει λίγα κιλά από πέρσι. Θα τολμήσω να πω οτί ο Σάσα προσπαθεί περισσότερο στην άμυνα φέτος. Έμφαση στο «προσπαθεί».
Για Νιλικίνα και Χολ τα έχουμε πει. Ο Χολ χρειάζεται pick και roll. Αξιότιμη η προσπάθεια του πάντως.
Με τόσες απουσίες, καλό το ρεκόρ που έχουμε αν συνυπολογίσουμε οτί είχαμε και ντέρμπι.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ναι δεν λεω οτι δεν εχουμε τραγικη αμυνα απλα λεω οτι φετος κανενας δεν παιζει..εμεις εχουμε παιξει και με ρεαλ εφες ηδη αλλα και την μακαμπι με την μπασκονια στην εδρα τους που σκοραρουν πολυ..Η αμυνα οταν χρειαστει θα ειναι εκει οπως και καθε χρονο..Ο ασσος δεν θα εμφανιστει απο μονος του ομως..Stam Tziant έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 12:28 amΑπο τις ομάδες που έχουν 5 παιχνίδια, έχουμε χειρότερη αμυντική συγκομιδή μόνο από τη Μακάμπι και τη Μπαρτσελονα. Και δεν είναι ότι είμαστε και καμιά ομάδα που της αρέσει να πηγαίνει σε πολλές κατοχές. Αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με τη Ντουμπάι, η άμυνα μας μέχρι στιγμής είναι τραγική.shaq7 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 12:23 amΟσοι μιλατε για την αμυνα μαλλον δεν εχετε δει και τα υπολοιπα ματς της ευρωλιγκας..οι ομαδες εχουν αποφασισει να μην παιζουν δυνατα στην αμυνα για να μην κουραστουν απο τωρα και να μην αυξηθουν οι τραυματισμοι.το χει πει και ο μπαρτζωκας αυτο..Και εμεις γιαυτο σκοραρουμε τοσο παροτι παιζουμε οπως να ναι...επειδη οι αλλοι δεν παιζουν αμυνα..
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ο μιλου μπορει ακομα να εχει μπακα αλλα ειναι το καλυτερο 5ρι της ευρωλιγκας πλεον (δεν εχω ολα τα ματς αλλα δεν μου ερχεται καποιος καλυτερος)..Ο οποιος ειχε υπογραψει με την μιλανο και εμεινε μονο επειδη τραυματιστηκε ο φαλ..Εντωμεταξυ σκοραρει 23π χωρις ασσο...που να χαμε και καποιον να του πασαρει.
- montechristo

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
5
Αντιθέτως, εγώ πιστεύω ότι παρ' όλη την άσχημη αμυντικά εμφάνιση το παιχνίδι άξιζε να το κερδίσουμε. Ή να το πω αλλιώς: δεν το άξιζε η Μακάμπι.Stam Tziant έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 12:14 amΤο 3-2 δεδομένων των απουσιών Φουρνιέ και Γουόκαπ είναι αξιοπρεπέστατο. Σήμερα κλέψαμε ένα ματς που δεν αξίζαμε. Τραγική άμυνα για 36 λεπτά, κυρίως στα 6 πρώτα λεπτά του τελευταίου 10λέπτου. Πολλά λάθη και εμφανής έλλειψη ένας καλού χειριστή στο πρώτο κυρίως ημίχρονο. Παρόλαυτα ένα ονειρικό τετράλεπτο στο τέλος σε συνδυασμό με την αδιανόητη αφέλεια της Μακάμπι έδωσαν τη νίκη.
Είχαμε σαν ομάδα PIR 115 και η Μακάμπι μόνο 93. Αυτό μου δείχνει ότι παίξαμε καλύτερα.
"Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου"

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο