Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό σε αυτό το "σκάρτο" αγωνιστικά 2020, απέναντι στην Ρεάλ. Δεύτερο συνεχόμενο μάλιστα, αφού δύο μέρες νωρίτερα φιλοξένησε την Βαλένθια από την οποία ηττήθηκε με 85-96, κάνοντας ίσως την χειρότερη του αμυντική του εμφάνιση, κόντρα βέβαια και σε έναν αντίπαλό που έπαιξε πάρα πολύ καλά. Ήττα που πόνεσε τους Πειραιωτές, αφού η Βαλένθια είναι ομάδα με ίδιους στόχους με εκείνους και μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στο τέλος, ενώ με αυτή έφτασαν τις 4 σε 7 ματς στο ΣΕΦ και κινδυνεύουν να τελειώσουν τον πρώτο γύρο με αρνητικό ρεκόρ εντός έδρας μετά από πάρα πολλά χρόνια! Απέναντι στην Ρεάλ λοιπόν θέλουν να επανέλθουν αγωνιστικά και να την πλησιάσουν επιπλέον σε απόσταση μιας νίκης, με ματς λιγότερο κιόλας. Πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ο Πρίντεζης που αποκόμισε ένα πρόβλημα στην μέση από προχτές, ενώ αυξημένες πιθανότητες να επιστρέψει έχει ο Παπανικολάου χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρος.
Αντίπαλος η Ρεάλ. Η Βασίλισσα μετά το κάκιστο ξεκίνημα που έκανε με 4 ήττες στα πρώτα 5 ματς, πλέον αργά αλλά σταθερά βρίσκει ρυθμό και μετράει τώρα 8 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια, με την μοναδική ήττα να είναι αυτή στην Μόσχα με το τετράποντο του James στο τέλος. Προέρχεται από μια αρκετά δύσκολη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό στην δεύτερη παράταση παρά το γεγονός ότι σούταρε πολύ άσχημα από το τρίποντο, και με ρεκόρ 9-5 βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Ομάδα με πολύ ταλέντο στην επίθεση που αρέσκεται να πηγαίνει τα παιχνίδια σε υψηλό τέμπο, σκοράροντας κατά μέσο όρο 82,5 πόντους ανά παιχνίδι. Είναι αρκετά καλή στην δημιουργία με 18,6 ασίστ και μόλις 11,7 λάθη ανά αγώνα, ενώ η παρουσία του Tavares δίνει σημαντική ώθηση και στον τομέα των ριμπάουντ και της άμυνας μέσα στο ζωγραφιστό, ή σε καταστάσεις pick n roll στην επίθεση. Μειονεκτήματα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός είναι η άμυνα των Ισπανών στο low post αλλά και η αμυντική συμπεριφορά των κοντών στο pick n roll.
Με την αποχώρηση του Campazzo ξεχωρίζει φυσικά ο Tavares με 11,5 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 1,8 τάπες ανά αγώνα, καθώς και οι Thompkins και Randolph που είναι ο 2ος και 3ος σκόρερ της ομάδας αντίστοιχα. Παράλληλα, σημαντική συνεισφορά έχει και ο νεοφερμένος Abalde που ήταν και ο MVP της νίκης στο ΟΑΚΑ. Δίχως απουσίες οι Ισπανοί.
Ελαφρά υπέρ της Ρεάλ η προϊστορία, με 16 νίκες σε 30 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο Euroleague. Στο ΣΕΦ πάντως ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή παράδοση, αφού έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές σε 13 παιχνίδια. Από το αρχείο του forum ένα από τα προηγούμενα ματς για την σεζόν 2010-2011, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την νίκη με 82-66 στην πρεμιέρα, με κορυφαίους τους Σπανούλη και Μπουρούση.