Χρήση dislike

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Οκτ 31, 2025 10:24 pm

Μου λείπει το κουμπί dislike. Ναι μεν να μην γίνεται κατάχρηση, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η δικιά μου πρόταση, δεν ξέρω αν μπορούσε να εφαρμοστεί να υπάρχει cap στον αριθμό των dislike που θα μπορεί κάθε μέλος να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφευχθεί η κατάχρηση.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Παρ Οκτ 31, 2025 10:26 pm

kite26 έγραψε:
Μου λείπει το κουμπί dislike. Ναι μεν να μην γίνεται κατάχρηση, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η δικιά μου πρόταση, δεν ξέρω αν μπορούσε να εφαρμοστεί να υπάρχει cap στον αριθμό των dislike που θα μπορεί κάθε μέλος να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφευχθεί η κατάχρηση.
Το dislike ομως δεν μπορεί να θεωρηθεί και ως "αγένεια" στην αποψη του άλλου?

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:

Παρ Οκτ 31, 2025 10:28 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
kite26 έγραψε:
Όταν διαφωνείς με κάποιον στην αληθινή ζωή είναι αγένεια;

Τέλος πάντων, μια ιδέα ήθελα να δώσω. Αν δεν γίνεται να εφαρμοστεί, οκ, όλα καλά.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Σάβ Νοέμ 01, 2025 10:40 am

kite26 έγραψε:
Giwrgos_AEK έγραψε:

Τέλος πάντων, μια ιδέα ήθελα να δώσω. Αν δεν γίνεται να εφαρμοστεί, οκ, όλα καλά.
Όταν διαφωνείς όμως με κάποιον στην αληθινή ζωή σε κάτι δεν του κουνάς το δάκτυλο προς τα κάτω, του λες σε τι διαφωνείς.
Εγώ βλέπω ότι γινόταν κατάχρηση τους, πολλοί χρήστες το εκλάμβαναν ως κάτι αρνητικό και ότι μας οδηγούσε αντί να γράφουμε σε τι διαφωνούμε να περιοριζόμαστε στα reactions. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Σάβ Νοέμ 01, 2025 10:47 am

Conan1982 έγραψε:
Σάβ Νοέμ 01, 2025 10:40 am
kite26 έγραψε:

Όταν διαφωνείς όμως με κάποιον στην αληθινή ζωή σε κάτι δεν του κουνάς το δάκτυλο προς τα κάτω, του λες σε τι διαφωνείς.
Εγώ βλέπω ότι γινόταν κατάχρηση τους, πολλοί χρήστες το εκλάμβαναν ως κάτι αρνητικό και ότι μας οδηγούσε αντί να γράφουμε σε τι διαφωνούμε να περιοριζόμαστε στα reactions. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.
Θα συμφωνήσω, έχω την εντύπωση από την μέρα που καταργήθηκε το dislike, αποφεύχθηκαν αρκετές παρεξηγήσεις και εντάσεις.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
BillyPao

champion
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Νοέμ 01, 2025 11:32 am

Σχετικά με το dislike, συμφωνώ με τον kite26, και εμένα μου λείπει ως επιλογή. Από τη μία, κατανοώ το βάσιμο επιχείρημα ότι ένα στείρο dislike στο ποστ ενός συμφορουμίτη μας δε βοηθάει στο να γίνεται ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαφωνία που μπορεί να έχουμε μαζί του. Ωστόσο, όταν καλώς ή κακώς ο συνομιλητής δε δείχνει διατεθειμένος να ακούσει τη γνώμη μου, το να του απαντήσω χάνει το νόημα του. Επομένως, θεωρώ ότι για τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει μια εναλλακτική επιλογή αντίδρασης.

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Σάβ Νοέμ 01, 2025 11:33 am

Μα και η αντίδραση με τα γέλια, μπορεί και
χρησιμοποιειται πολύ συχνα για να χλευασουμε ή να αποδοκιμασουμε απόψεις και ποστ αλλων. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Φαίνεται ποτε ένα ποστ είναι χιουμοριστικό και επομένως η συγκεκριμένη αντίδραση είναι κυριολεκτικη και πότε όχι.

BillyPao

champion
Reactions:

Σάβ Νοέμ 01, 2025 11:39 am

Erether έγραψε:
χρησιμοποιειται πολύ συχνα για να χλευασουμε ή να αποδοκιμασουμε απόψεις και ποστ αλλων. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Φαίνεται ποτε ένα ποστ είναι χιουμοριστικό και επομένως η συγκεκριμένη αντίδραση είναι κυριολεκτικη και πότε όχι.
Η αντίδραση με τη φατσούλα που γελάει, έχει θεωρηθεί ότι εκφράζει ειρωνεία και όχι διαφωνία. Ωστόσο εγώ αναγκαστικά αυτή θα χρησιμοποιήσω όταν διαφωνώ με το ποστ κάποιου, ή εναλλακτικά την κατακόκκινη φατσούλα (το angry).

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Σάβ Νοέμ 01, 2025 11:44 am

BillyPao έγραψε:
Σάβ Νοέμ 01, 2025 11:39 am
Erether έγραψε:
Η αντίδραση με τη φατσούλα που γελάει, έχει θεωρηθεί ότι εκφράζει ειρωνεία και όχι διαφωνία. Ωστόσο εγώ αναγκαστικά αυτή θα χρησιμοποιήσω όταν διαφωνώ με το ποστ κάποιου, ή εναλλακτικά την κατακόκκινη φατσούλα (το angry).
Ναι έτσι είναι. Και η ειρωνία όμως έχει μέσα της την έννοια της διαφωνίας. Και μάλιστα σε πιο έντονο μια τοξικό βαθμό.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Σάβ Νοέμ 01, 2025 1:42 pm

Να έχετε υπόψιν ότι η χρήση της φατσουλας με τα γέλια μπορεί και έχει οδηγήσει σε αποκλεισμό του μέλους συνολικά από την χρήση των reactions αν χρησιμοποιείται με ειρωνικό σκοπό.

Reactions.
Τα reactions σκοπό έχουν να συμβάλουν στην ευκολότερη αλληλεπίδραση των μελών μεταξύ τους και όχι με σκοπό να προσβάλουν, προκαλέσουν, ειρωνευτούν τα υπόλοιπα μέλη. Η μη ορθή χρήση τους κατά την κρίση της διαχειριστικής ομάδας μπορεί να οδηγήσει στην άρση της δυνατότητας χρήσης τους

Επίσης να υπενθυμίσω ή να ενημερώσω ότι υπάρχει η δυνατότητα από τον κάθε χρήστη να αποκλείει την δυνατότητα reactions στα ποστ του με το τίμημα ότι χάνει και αυτός την δυνατότητα χρήσης τους.

viewtopic.php?p=240609#p240609

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Νοέμ 01, 2025 4:22 pm

εγω το προτιμω ετσι..αν και ουτε εβαζα σε κανεναν ουτε με πειραζε αν μου εβαζε καποιος,δεν το θεωρω ευγενικο..και οσοι τα χρησιμοποιουσαν τα σπαμαρανε.Αν δεν σαρεσει η αποψη του αλλου κανε διαλογο η αγνοησε την και πες την δικη σου.

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:

Σάβ Νοέμ 01, 2025 7:35 pm

Το καταλαβαίνω, γιατί είμαστε ανώριμοι ως κοινωνία, εκλαμβάνοντας τη διαφωνία ως "ειπθετική ενέργεια", παραμερίζοντας την επιχειρηματολογία και τη λογική. Συνεπώς, ας μείνει ως έχει για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και εντάσεις.

Θα ήταν όμως αν ωριμάζαμε κοινωνικά και τότε θα είχαμε τη δυνατότητα να καταλάβουμε πως το like και το dislike δεν είναι τίποτα άλλο παρά ισότιμα. Επειδή το πρόβλημα είναι και σε κάποιους που το βάζουν καταχρηστικά, αλλά και σε αυτούς που το παρερμηνεύουν, δε θα το ξανασχολιάσω. Να ξέρουν όλα τα μέλη όμως, σε ό,τι αφορά εμένα, όταν λέω σε κάποιον δε συμφωνώ, δε σημαίνει "αντιπάθεια" ή όταν συμφωνώ, δεν σημαίνει αντίστοιχα "συμπάθεια". Αν και συμπαθώ την πλειονότητα των μελών, όπως και να 'χει.

Όταν καταργήθηκε από το YT και το fc, το ίδιο ένιωσα. Κάτι έλειπε...Τέλος πάντων, προχωράμε ως έχει.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Σάβ Νοέμ 01, 2025 7:43 pm

Θα μπορούσαν επίσης να καταργηθούν και όλα τα reactions και να επικεντρωθούμε στην γραπτή επικοινωνία και τον διάλογο.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ο Χώρος των Μελών: Προτάσεις - Mπασκετικές Αγγελίες - Συζητήσεις - Αναφορές Προβλημάτων”