Euroleague 8η αγωνιστική : AS Monaco vs Panathinaikos AKTOR Athens

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
agnwstos_nikos

junior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Νοέμ 02, 2025 8:30 pm

Πάντως αν το καλοσκεφτούμε, ας αποδεχτούμε ότι έχουμε ένα κάρο θέματα (καμμία αντίρρηση), πείτε μου μία ομάδα αυτή τη στιγμή της Ευρωλίγκας που την βλέπετε και λέτε "να μια ομαδάρα, αυτή μάλιστα είναι ομάδα πλήρης". Δηλαδή συγνώμη κιόλας, θεωρείτε τόσο απίστευτη υπερομάδα που παίζει το απόλυτα ολοκληρωμένο μπάσκετ τον βασικό μας αντίπαλο Ολυμπιακό?
Τρέμετε τόσο πολύ τη Ρεάλ που και φέτος συνεχίζει από εκει που έμεινε, δηλαδή τη φάπα? Την μπαρτσελόνα που όταν φτάνουν τα play off ή τα f4 εξαφανίζεται? Έχετε τρομοκρατηθεί από τη πρωτάρα Χαποέλ? Έχετε υποκλειθεί στο μεγαλείο της Μονακό που όταν σφίγγουν τα γάλατα ο Τζεήμς αρχίζει τις άστοχες ποικιλίες? Τους περσινούς πρωταθλητές Φενέρ που έχουν μείνει ακόμα στις περσινές σαμπάνιες και σε τελική ανάλυση ούτε αυτή υπήρξαν ποτέ υπερομάδα. Ή το πολυδιαφημισμένο Ντουμπάι που μας υπενθύμισε ότι παίζει ακόμα μπάσκετ ο Μπέικον?
Θέλω να πω ότι όλες οι ομάδες έχουν τα θέματά τους, θεμιτή η κριτική για την ομάδα μας, αλλά υπερβολικό να μιλάμε για καταστροφική χρονιά από τώρα και ότι δεν σώζεται. Και αν είμαστε μέτριοι (που ξακάθαρα είμαστε αυτή τη περίοδο), ε η ουσία είναι να είσαι καλύτερος από τους αντιπάλους σου, δε γράφουμε κανά διαγώνισμα. By the way, οι στοιχηματικές μας έχουν αυτή τη στιγμή πρώτο φαβορί, χωρίς αυτό να είναι καμμιά πανάκεια ούτε αντίκείμενο πανηγυρισμού, αλλά κάτι μου λέει ότι ο υπόλοιπος κόσμους δεν μας έχει τόσο ξεγραμμένους αν ο Σορτς δεν αποδόσει ή αν ο Λεσόρ δεν είναι ο παλιός του ευατός.
Ρε σεις, τα πάντα κρίνονται τον Απρίλιο και πως θα είναι οι παίχτες μας τότε. Και για να μιλήσουμε και μπασκετικά, καλά παίξαμε την πρώτη χρονιά, αλλά μη τρελαθούμε ότι παίξαμε κανά απόλυτο μπάσκετ, με τη Μακάμπι (σε ουδέτερο γήπεδο έπαιζε) το ρίξαμε στις προσευχές και στις γονυκλισίες για να περάσουμε (και ένα απίθανο τρίποντο του Παπαπέτρου στυλ πλάγιο για το πάμε σε 5ο ματς). Και η Ρεάλ που έκανε όλη τη χρονιά 5 ήττες όλες και όλες (για εσάς που μοιρολογείτε για το σκορ μας) βρήκε στον τελικό έναν Σλούκα να κάνει το καλύτερο ματς της ζωής του και να έχει 95% στα σουτ και να αλλάζει όλο το momentum ενός ματς τελικού.
Το μπάσκετ μπορεί να κριθεί από τόσες απρόβλεπτες λεπτομέρειες που δεν μπορούν να προβλεθούν οπωσδήποτε από τη μεταγραφή του 3-4 που ρίχνει ξύλο ή του 5ριου που έμεινε ελέυθερος από το Nba.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Νοέμ 02, 2025 8:47 pm

agnwstos_nikos έγραψε:
Το μπάσκετ μπορεί να κριθεί από τόσες απρόβλεπτες λεπτομέρειες που δεν μπορούν να προβλεθούν οπωσδήποτε από τη μεταγραφή του 3-4 που ρίχνει ξύλο ή του 5ριου που έμεινε ελέυθερος από το Nba.
Άρα η πρόταση σου ποιά είναι;

Αφού δεν έχει νόημα να κρίνουμε τα αρνητικά αφού "τον Απρίλιο κρίνονται οι τίτλοι" και δεν υπάρχουν και πολλά θετικά να πούμε, τι θα γράψουμε; Απλή μετάδοση του αγώνα και σχολιασμό των bloopers;

Επίσης αφού το μπάσκετ έχει πολλές μεταβλητές, δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάποιες από αυτές ώστε να μικρύνουμε την διακύμανση;

Εικόνα
agnwstos_nikos

junior
Reactions:

Κυρ Νοέμ 02, 2025 8:54 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Νοέμ 02, 2025 8:47 pm
agnwstos_nikos έγραψε:
Άρα η πρόταση σου ποιά είναι;

Αφού δεν έχει νόημα να κρίνουμε τα αρνητικά αφού "τον Απρίλιο κρίνονται οι τίτλοι" και δεν υπάρχουν και πολλά θετικά να πούμε, τι θα γράψουμε; Απλή μετάδοση του αγώνα και σχολιασμό των bloopers;

Επίσης αφού το μπάσκετ έχει πολλές μεταβλητές, δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάποιες από αυτές ώστε να μικρύνουμε την διακύμανση;
Φίλε μου, αν διαβάσεις ξάνα με προσοχή τι έγραψα, γράφω σε ένα σημείο πως επιβάλλεται να κάνουμε κριτική και να γκρινιάζουμε, αυτό που δεν αντέχω είναι την καταστροφολογία "τέλος η χρονιά", " δεν σώζεται" κτλ.
Νομίζω πως οι περισσότεροι έχουν πάθει μετατραυματικό στρες από την ήττα με τη Φενέρ. Μέχρι εκείνο το σημείο, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του forum έγραφε πριν το ματς "καλώς ήρθες πελατάκι Σάρας", "ευκολάκι ξεκούραστο", "90% νικητής Παο" και άλλα χαριτωμένα που δεν συμμεριζόμουν καθόλου (υπάρχει το ιστορικό μου). Και επειδή είμαστε Έλληνες και είμαστε ακραίοι στις αντιδράσεις μας (συμβαίνει το ίδιο ακριβώς και με τους φίλους Ολυμπιακούς), το έχουμε γυρίσει στην καταστροφολογία και στην απαισιοδοξία τώρα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Νοέμ 02, 2025 9:10 pm

Ο ένας κυρ-Νίκος θέλει να πει στον άλλον κυρ-Νίκο, ότι η καταστροφολογία και η κριτική απέχουν πολύ. Η κριτική πάντα είναι καλό να ασκείται, όμως το μέτρο είναι αυτό που την κάνει γόνιμη.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Νοέμ 02, 2025 9:45 pm

agnwstos_nikos έγραψε:
Κυρ Νοέμ 02, 2025 8:54 pm
Φίλε μου, αν διαβάσεις ξάνα με προσοχή τι έγραψα, γράφω σε ένα σημείο πως επιβάλλεται να κάνουμε κριτική και να γκρινιάζουμε, αυτό που δεν αντέχω είναι την καταστροφολογία "τέλος η χρονιά", " δεν σώζεται" κτλ.
Νομίζω πως οι περισσότεροι έχουν πάθει μετατραυματικό στρες από την ήττα με τη Φενέρ. Μέχρι εκείνο το σημείο, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του forum έγραφε πριν το ματς "καλώς ήρθες πελατάκι Σάρας", "ευκολάκι ξεκούραστο", "90% νικητής Παο" και άλλα χαριτωμένα που δεν συμμεριζόμουν καθόλου (υπάρχει το ιστορικό μου). Και επειδή είμαστε Έλληνες και είμαστε ακραίοι στις αντιδράσεις μας (συμβαίνει το ίδιο ακριβώς και με τους φίλους Ολυμπιακούς), το έχουμε γυρίσει στην καταστροφολογία και στην απαισιοδοξία τώρα.
Ο καθένας κάνει κριτική με διαφορετικό τρόπο όμως και μάλιστα στον γραπτό λόγο είναι και πιο δύσκολο να καταλάβεις τι εννοεί ο καθένας.

Πάρε για παράδειγμα τον Στέλιο. Μπορεί να επαναλαμβάνεται αλλά ασκεί κριτική για την έλλειψη ψηλών. Μπορεί το ύφος του να φαίνεται γκρινιάρικο (πχ "δεν παίζουμε άμυνα, βλέπουμε τα τραίνα να περνούν, ξύπνα Αταμάν κάτσε με τον Γιούρτσε") όμως περιγράφει ένα πολύ υπαρκτό πρόβλημα.

Άλλοι μιλάνε για την λάθος αξιοποίηση του Σορτς. Αυτό είναι κριτική. Έχουν και τον παραλληλισμό με την χρήση του Μπράουν οπότε φοβούνται (λογικά κατ'εμέ) ότι η ιστορία έχει όλα τα φόντα να επαναληφθεί. Αν το γράψεις λίγο πιο δραματικά τότε κατηγορείσαι για γκρινιάρης.

Το 2023 όταν ήρθε ο Αταμάν κι εγώ φυσικά έλεγα "υπομονή, να βρεθεί η ομάδα, ήμασταν τελευταίοι, πάμε σιγά σιγά και λοιπά". Τώρα δεν είμαστε καινούρια ομάδα. Είμαστε 3 χρόνια με τον ίδιο κορμό. Δεν γίνεται να είναι ίδια η μπάρα με πρόπερσι.

Πέρυσι μαζί με τον Ολυμπιακό ήμασταν φαβορί. Όπως λες κι εσύ φέτος μας δίνουν φαβορί. Επειδή η χρονιά παίζεται σε μια σειρά και 2 ματς εμένα δεν μου λέει πολλά τι λέει η στοιχηματική. Οι παθογένειες της ομάδας είναι φανερές και το χειρότερο είναι πως δεν είναι καινούριες. Είναι ίδιες με πέρυσι και γι'αυτό ανησυχεί ο κόσμος (δικαίως πάλι κατ'εμέ) ότι θα είναι ίδια η κατάληξη.

Όλοι (οι περισσότεροι τεσπα) που έχουν γράψει κάτι εδώ περιγράφουν ως επι το πλείστον φανερά προβλήματα που σε συνδυασμό με τη τροχιά της περσυνής χρονιάς τους κάνει να ανησυχούν. Το να λες "μη γκρινιάζετε, κάντε υπομονή" δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καθώς 1. Μεταξύ μας μιλάμε δεν τα λέμε στον Σλούκα 2. Πότε θα γκρινιάξουν; Στο τέλος της χρονιάς που θα λέμε "Πάει πέρασε, πάμε για άλλα";

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Νοέμ 02, 2025 9:51 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Νοέμ 02, 2025 9:45 pm

Όλοι (οι περισσότεροι τεσπα) που έχουν γράψει κάτι εδώ περιγράφουν ως επι το πλείστον φανερά προβλήματα που σε συνδυασμό με τη τροχιά της περσυνής χρονιάς τους κάνει να ανησυχούν. Το να λες "μη γκρινιάζετε, κάντε υπομονή" δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καθώς 1. Μεταξύ μας μιλάμε δεν τα λέμε στον Σλούκα 2. Πότε θα γκρινιάξουν; Στο τέλος της χρονιάς που θα λέμε "Πάει πέρασε, πάμε για άλλα";
Το να επαναλαμβάνεις (δεν μιλάω για σένα, αλλά γενικά) συνέχεια το ίδιο πράγμα την ίδια ένσταση, στο τέλος κουράζει. Η γόνιμη κριτική γεννά και γόνιμο διάλογο.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”