Dimmitz έγραψε: ↑Παρ Νοέμ 07, 2025 2:40 pm
Με τα χάλια που παρουσιάζει ο αιώνιος, έχω ρίξει λίγο νερό στο κρασί μου και θα είμαι πιο μετριοπαθής στην κριτική της ομάδας από εδώ και πέρα.
Προφανώς και ένας παίκτης τύπου Μπάτλερ ή Ντιντγιούντι θα μας άλλαζε επίπεδο (ο δεύτερος μου άρεσε περισσότερο από αυτά που έχω δει από τους δύο παίκτες σε Μπάγερν και Ερυθρό αντίστοιχα).
Καλά αυτά που γράφετε για 4-5 τύπου Σμιτς ή πρωτοκλασάτο άσο, αλλά να θυμίσω ότι δεν παίζουμε PlayStation και ότι η μεταγραφική περίοδος είναι μεταβαλλόμενη ανάλογα με τις συνθήκες-ανάγκες που επικρατούν σε μια ομάδα, αλλά και στην αγορά.
Ας πούμε για παράδειγμα ότι ερχόταν ο Σμιτς ή ανάλογος παίκτης τώρα. Δεν θα έπρεπε να μπει να παίξει 10-15 λεπτά; Σε ποιανού τι θέση;
Ήδη στην ομάδα υπάρχει ένας δυσαρεστημένος (Πίτερς), ο Μιλου κάνει σεζόν dominant ψηλού (άρα δεν μπορείς να του μειώσεις τον χρόνο) και ο Ντόντα Χολ δείχνει να προσαρμόζεται πολύ καλά και να βελτιώνεται όσο παίζει. Αν του έκοβες 5-10 λεπτά, το πιθανότερο είναι να μην έπαιρνες το 100% του.
Στα Γκαρντ όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Ντιλικινά έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα αρκεί να είναι ο τρίτος χειριστής. Παρόλαυτα, αν είχαμε ήδη τον Μπάτλερ, ο Ντιλικινά δεν θα πατούσε παρκέ (όπως ο Λι τώρα) και θα έκαιγες τελείως μια μεταγραφή που έκανες πριν ένα μήνα. Τι θέλω να πω; Είναι πιο εύκολο να πάρει παραπάνω χρόνο τώρα που η ομάδα έχει ανάγκη και τα παιχνίδια είναι ναι μεν κρίσιμα, αλλά ακόμα έχουμε Νοέμβριο, και να μειωθεί σταδιακά ο χρόνος του όταν επιστρέψει ο Έβανς ή αποκτηθεί άλλος γκάρντ, παρά το αντίθετο.
Κάναμε υπομονή τόσους μήνες, ο Έβανς είναι θεωρητικά έτοιμος να μπει την Κυριακή. Εδώ που φτάσαμε του δίνεις μια ευκαιρία 1-2 μηνών να δούμε αν κάνει ή όχι γι αυτό το επίπεδο πλεον.
Και το μεγαλύτερο ζήτημα κατ´ έμε είναι η απόδοση του Φουρνιε. Δεν έχει ξεκινήσει καλά, ήταν άρρωστος και είναι αμφίβολος για σήμερα και έχει και τον τραυματισμό στο πόδι. Είναι πιο μεγάλο ζητούμενο να ξαναβρεί ο παίκτης τον ρόλο του και τα πατήματα του αυτή την στιγμή, παρά το αν θα έρθει ο γαμιάς στον ασο.
Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται στην αγορά και εξετάζει παίκτες και θα κινηθεί γρήγορα σε περίπτωση πχ τραυματισμού ενός ψηλού να φέρει γρήγορα έναν καλό αντικαταστάτη που θα μπορεί να κολλήσει στην ομάδα ως τρίτος ψηλός και να μην κουτουλάει με τους άλλους. Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα.
Βλέπουμε και τον ΠΑΟ που έκλεισε νωρίς το ρόστερ του και κατά γενική ομολογία έλεγαν όλοι ότι έχει ίσως το πληρέστερο ρόστερ όλων των εποχών, να βγαίνουν τώρα όλοι φίλοι και σχολιαστές (πχ hoopfellas) και να μιλάνε για προσθήκες τόσο δυο παικτών στους ψηλούς όσο και για τριάρι αμυντικό εξολοθρευτή!
Βλέπουμε δηλαδή ότι ένα ρόστερ που στα χαρτιά και στο PlayStation να έκοβε κολαρακια, αλλά τελικά στο γήπεδο να φαίνεται να μην δουλεύει και να έχει δομικές ελλείψεις.
Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο δλδ. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και αν δεν δεις την ομάδα πλήρη και πως κουμπώνουν τα κομμάτια του παζλ μεταξύ τους, δεν μπορείς να έχεις καθαρή εικόνα ακόμα και αν είσαι top level coach (σε αυτό είχε δίκιο ο Μπαρτζώκας).
Επισης, είναι πιο εύκολο να κάνεις διορθωτικές κινήσεις όταν έχεις αφήσει περιθώριο - χώρο στο ρόστερ για να γίνουν αυτές, παρά αν έχεις μπουκώσει ή υπερφορτώσει το ρόστερ όπως έχει κάνει ο ΠΑΟ ή άλλες ομάδες.
Άποψη μου πάντα.