Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Νοέμ 28, 2025 4:18 pm

Sokos έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 10:07 am
Dimmitz έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 9:51 am

Ναι φίλε Σοκο αυτά τα έχουμε χιλιοπεί περί προγραμματισμού, με το να τα επαναλαμβάνουμε δεν θα αλλάξει η κατάσταση. Ο γέγονε γέγονε.

Ο Γκος σαφώς και είναι πολύ πιο ποιοτικός από τον Ντιλικινά, αλλά τι να το κάνεις όταν είναι πιο ευπαθής από τον Γάλλο και στις κρίσιμες καμπές της σεζόν (φ4, τελικούς Α1) δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του;
Στον Ntilikina δεν μπορείς να βασιστείς είτε παίζει, είτε δεν παίζει. Δεν είναι χειρότερο αυτό?

Κι εσύ ακόμα πάντως, που περιμένεις να δείς την ομάδα πλήρη (το οποίο ακούγεται λίγο ανέκδοτο έχοντας φτάσει Δεκέμβριο πλέον - με το συμπάθειο πάντα) το θαύμα περιμένεις. Έχουμε φτάσει στο σημείο που οι αισιόδοξοι περιμένουν το θαύμα και οι απαισιόδοξοι το καλοκαίρι.
Νομιζω ο Ντιλικινα ειναι γενικα πιο ευπαθης απο τον Γκος δυστυχως..

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Νοέμ 28, 2025 4:28 pm

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 1:42 pm
fotis vlachopoulos έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 12:29 pm
το καλοκαιρι ουτως η αλλως θα παρθουν πιστευω πολλες και σημαντικες αποφασεις γιατι εδω που τα λεμε εχουμε φτασει σε μια κατασταση που δεν μπορει να συνεχιστει .
παντως στα σοσιαλ αρχισε να γραφεται οτι ο μπαρτζωκας ανανεωσε ως το 28
Μου το ειπε φιλος αυτο εχθες, οτι υπαρχει προφορικη συμφωνια, αλλα το περασα για τρολλια! :lol:

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Νοέμ 28, 2025 4:37 pm

Rivers15 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

Μου το ειπε φιλος αυτο εχθες, οτι υπαρχει προφορικη συμφωνια, αλλα το περασα για τρολλια! :lol:
Και όμως….δεν είναι τρολιά! Μου το μεταφέρανε και εμένα οπότε σίγουρα έχει βάση και μεγάλη μάλιστα!!! Μάλιστα το έχουνε πάει σε ποσοστά του τύπου 90-10 να ολοκληρωθεί, οπότε όπως φαίνεται είναι πάρα πολύ πιθανό!Σαφέστατα και διαφωνώ, αλλά εγώ πλην δύο διαρκείας ( που δεν με υποχρεώνει και κανένας να πάρω) σαφώς και δεν έχω λόγο επί του θέματος!! Προσωπική άποψη ναι, λόγο ΟΧΙ!!!

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Νοέμ 28, 2025 4:42 pm

Τα θέλει ο κώλος τους των προέδρων. Μου θυμίζει την εποχή Γιαννάκη, που έμεινε παρά την δυσαρέσκεια και μετά έφυγε άρον άρον μέσα στη σεζόν.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Παρ Νοέμ 28, 2025 4:48 pm

Rivers15 έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

μπορει και να ειναι μουφα αλλα εχει αρχισει και ανακυκλωνεται απο χτες

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Παρ Νοέμ 28, 2025 4:48 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 3:10 pm
Ο φετινός Μιλου είναι κοντά στον prime Μιλου της ΤΣΚΚΑ. Πέρυσι αν εξαιρέσεις τις εμφανίσεις στους τελικούς της Α1 ήταν άφαντος και με το ένα πόδι εκτός ομάδας.

Πέρυσι είχες τον Ράιτ εκτός όλη την σεζόν και τελικά κατέληξες να παίξεις σειρά αγώνων με μοναδικό πεντάρι τον Πίτερς. Μην τα ξεχνάμε αυτά!
Άφαντος ή μη, ο Milutinov πέρυσι ήταν ο καλύτερος σέντερ του Ολυμπιακού. Και πρόπερσι επίσης. Τα νούμερα αυτό λένε.

Με το ένα πόδι εκτός ομάδας ήταν διότι οι αποφάσεις που λαμβάνει ο οργανισμός που λέγεται Olympiacos BC δεν βασίζονται σε ορθολογικά/αξιοκρατικά κριτήρια αλλά στις ιδεοληψίες των ιδιοκτητών του.

tarp7

champion
Reactions:

Παρ Νοέμ 28, 2025 4:51 pm

Η ομάδα μ αυτούς που διάλεξε να έχει είναι πλήρης εκτός Έβανς που δεν τον είχε και ποτέ.
Δεν ξέρω αν είμαστε καλύτεροι η χειρότεροι από πέρυσι, αυτό που ξέρω είναι αν δεν έρθει σοβαρός άσος η ομάδα έχει ταβάνι τα πλευ οφ.

Προσωπικά ο ντε Κόλο δεν με τρελαίνει. Μάλλον για παλαίμαχος μου κάνει. Χρειαζόμαστε κανονικό παίκτη.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Παρ Νοέμ 28, 2025 5:01 pm

παντως πρεπει να πειτε ενα ευχαριστω στον ταραντουλα που χωθηκε στην συμφωνια μιλουτινοφ μιλανο και σας αναγκασε να αναβασετε προσφορα και να τον κρατησετε

φανταστειτε πως θα εισασταν τωρα αν δεν ειχατε και τον μιλουτινοφ και στην θεση του κανα στοιχημα απτο νβα

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Νοέμ 28, 2025 5:19 pm

Sokos έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 3:57 pm
Dimmitz έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 2:06 pm

Τα περί θαύματος δεν τα συμμερίζομαι. Δεν περιμένω να έρθει ούτε ο Μεσσίας, ούτε ο Μίσιτς. Θεωρώ ότι με ένα παίκτη στο επίπεδο του Ντε κολο και άνω, η ομάδα θα μεταμορφωθεί όπως έγινε και στο αντίπαλο στρατόπεδο με τον Φαρίντ. Οπότε τα περί ανέκδοτου που αναφέρεις δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Το ποιος έχει δίκιο θα το ξέρουμε το καλοκαίρι.
Κι όμως, θαύμα περιμένεις φίλε μου. Ναι μεν δεν ζητάς να έρθει ο Curry, ζητάς όμως να έρθει ένας παίκτης που για κάποιο λόγο η ομάδα δεν έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να αποκτήσει. Ένας παίκτης που θα αναγκάσει αντίπαλες άμυνες να αλλάξουν τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται αυτό. Για την ομάδα μας βασικά φαίνεται ακατόρθωτο. Η πεποίθησή σου ότι θα έρθει τώρα που δεν κυκλοφορεί τίποτα στην αγορά είναι αξιοθαύμαστη αλλά και κάπως ουτοπική.

Μακάρι να ναι ο De Colo αυτός και όντως να έρθει. Στα χάλια μας στο 1 θα ναι όντως όαση.

Ένα ερώτημα είναι βέβαια πως αποφάσισε πριν 3 χρόνια να παέι στην Asvel να παίζει ουσιαστικά χωρίς στόχους και ανταγωνισμό. Μήπως απλά θέλει να κάνει την πλάκα του μέχρι να αποσυρθεί? Και εμείς περιμένουμε ότι θα έρθει εδώ να έχει αφόρητη πίεση για αποτελέσματα και έναν ημίτρελο να του ρίχνει μπινελίκια για κάθε λάθος ή βιαστική απόφαση.

Το "ανέκδοτο" το λέω γιατί η ομάδα δεν περιμένει κάποιον ή κάποιους να επιστρέψουν από τραυματισμό (με εξαίρεση το αμυντικό χαφ), ώστε να την δούμε πλήρη. Αυτή είναι η ομάδα και χωρίς μεταγραφή, έτσι θα παραμείνει. Το ότι "κάτι της λείπει" δεν σημαίνει ότι δεν είναι πλήρης σαν ρόστερ. Το ότι το ρόστερ είναι κακοφτιαγμένο και οι ελλείψεις κάνουν μπαμ, είναι άλλη υπόθεση.

Στο σχολιό σου ότι ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να αποχωρήσει το καλοκαίρι θα συμφωνήσω 100%. Πιστεύω ο κύκλος του έχει κλείσει και μόνο χειρότερος θα γίνεται από δω και πέρα. Έχουν κουραστεί οι παίκτες, έχει κουραστεί κι ο ίδιος. Και για το ότι έχουμε φάει το φτύσιμο από πολλούς και διάφορους τα τελευταία χρόνια σίγουρα έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης.
Αγαπητέ μου εσύ μπορείς να περιμένεις θαύμα επειδή ο παίκτης θεωρείς ότι λείπει από την ομάδα θα πρέπει να έχει οργάνωση, insta scoring, να μην κατεβάζει νερά στα κρίσιμα, να είναι slasher, να απειλεί με pull up και πάει λέγοντας.

Ο Shaq λέει ότι είναι 1 στο εκατομμύριο γιατί μπορεί να θεωρεί ότι πρέπει να βρούμε παίκτη τύπου Μίσιτς.

Εγώ από την άλλη μόνο θαύμα δεν περιμένω, γιατί θεωρώ ότι το κατάλληλο φιτ βρίσκεται ήδη στην Ευρωλίγκα, από μια ομάδα που μπορείς να τον αποκτήσεις. Ο παίκτης που θεωρώ ότι λείπει χρειάζεται να απειλεί με spot up, να μπορεί να σκοράρει μετά από pick και να βλέπει γήπεδο. Ε ο Ντε κολο τα τικάρει αυτά τα κουτάκια.

Τώρα αν έχει κίνητρο ή όχι μεταφέρω αυτά που έχω ακούσει από ρεπορτάζ ότι ο παίκτης αυτοπροτάθηκε και ότι θέλει ένα τρόπαιο ακόμα για κερασάκι στην τούρτα.

Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι η ομάδα δεν είναι πλήρης, υπό την έννοια ότι δεν έχει τραυματισμούς, αλλά αυτό δεν θα είναι το τελικό ρόστερ της στο τέλος της σεζόν κατά τα λεγόμενα του προπονητή της ομάδας.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Νοέμ 28, 2025 5:58 pm

o ντε κολο για να μας ανεβασει επιπεδο πρεπει να παιζει 25λ να χει 10π 8ασιστς και να τραβαει παικτη πανω του..αντεχει να το κανει αυτο?στα 38?με τοσους αγωνες?Αν φτασουμε φ4 εκει οκ,2 ματς ειναι και εχει την εμπειρια.Δεν θα ειναι ιδια η πιεση που θα δεχεται σε μας με αυτην της βιλερμπαν.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Νοέμ 28, 2025 6:08 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Νοέμ 28, 2025 5:58 pm
o ντε κολο για να μας ανεβασει επιπεδο πρεπει να παιζει 25λ να χει 10π 8ασιστς και να τραβαει παικτη πανω του..αντεχει να το κανει αυτο?στα 38?με τοσους αγωνες?Αν φτασουμε φ4 εκει οκ,2 ματς ειναι και εχει την εμπειρια.Δεν θα ειναι ιδια η πιεση που θα δεχεται σε μας με αυτην της βιλερμπαν.
25 εμένα προσωπικά μου φαίνεται υπερβολή. 20 λεπτά παίζει ήδη στην Βιλερμπάν και τα βγάζει άνετα πέρα. Και ο Σλούκας στον ΠΑΟ 20 παίζει και κάνει όργια.

Σε εμάς ο Ντε κολό θα δέχεται λιγότερη πίεση γιατί όταν έχεις μέσα Φουρνιέ/Ντόρσει, Σάσα, δεν είναι εύκολο να σε ντουμπλάρουν.

Τώρα βλέπουμε ότι δεν λειτουργεί γιατί αγνοούν τον Ουόκαπ στην επίθεση και πέφτουν όλοι πάνω σε Φουρνιέ/Ντόρσει.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Νοέμ 28, 2025 6:29 pm

Ο Ντε Κολό αν και έχει καλύτερη πάσα και court vision από τον Φουρνιέ δεν είναι άσσος, δεν θα κατεβάζει την μπάλα όταν τον πιέζουν και είναι επιρρεπής στο λάθος όταν πασάρει, ενδεικτικά φέτος για κάθε 1,55 ασσίστ που μοιράζει κάνει ένα λάθος όταν ο Γουόκαπ κάνε ένα λάθος ανά 3,31 ασσίστ, να μην αναφέρω το εξωπραγματικό φετινό ποσοστό του Σλούκα. Επίσης πλέον δεν μπορεί να μπει μέσα στην ρακέτα, σίγουρα δεν μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες και φυσικά στα 38 του δεν μπορεί να παίξει καλή άμυνα. (Για να μην νομίζετε ότι δεν μ' αρέσει μόνο ο ...Φουρνιέ), δεν ψάχνουμε έναν άλλο Φουρνιέ ή έναν άλλο Ντόρσεϊ, νομίζω ψάχνουμε τελείως διαφορετικό στυλ παίκτη.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

ναι απλα με την βιλερμπαν οσοι παιζουν δεν σκοτωνονται κιολας..σε μας αν ειναι καλος θα τρωει το ξυλο της αρκουδας,δεν θα του χαριστουν επειδη ειναι 38.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Νοέμ 28, 2025 6:33 pm

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Νοέμ 28, 2025 6:39 pm

Conan1982 έγραψε:
Ο Ντε Κολό αν και έχει καλύτερη πάσα και court vision από τον Φουρνιέ δεν είναι άσσος, δεν θα κατεβάζει την μπάλα όταν τον πιέζουν και είναι επιρρεπής στο λάθος όταν πασάρει, ενδεικτικά φέτος για κάθε 1,55 ασσίστ που μοιράζει κάνει ένα λάθος όταν ο Γουόκαπ κάνε ένα λάθος ανά 3,31 ασσίστ, να μην αναφέρω το εξωπραγματικό φετινό ποσοστό του Σλούκα. Επίσης πλέον δεν μπορεί να μπει μέσα στην ρακέτα, σίγουρα δεν μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες και φυσικά στα 38 του δεν μπορεί να παίξει καλή άμυνα. (Για να μην νομίζετε ότι δεν μ' αρέσει μόνο ο ...Φουρνιέ), δεν ψάχνουμε έναν άλλο Φουρνιέ ή έναν άλλο Ντόρσεϊ, νομίζω ψάχνουμε τελείως διαφορετικό στυλ παίκτη.
Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες, αλλά δεν τον θες γι αυτό. Να απειλεί από το τρίποντο θες είτε με spot up είτε μετά το pick. Ε αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί του. Η άμυνα του για την ηλικία του είναι μια χαρά καθώς είναι ψηλός.

Το πρόβλημα με Ντε κολο είναι ότι δεν ταιριάζει ούτε με Φουρνιε στο δύο ούτε με Ντόρσει. Θα μπορούσε, όμως να παίξει στο second unit άσος δίπλα σε Ντιλικινά ή Ward. Το άσος για να μην μπερδευτούμε δεν εννοώ να κατεβάζει την μπάλα, αλλά να είναι primary ball handler στην επίθεση.

Δηλαδή ένα σχήμα με Ντεκολο, Ward, Παπ, Πίτερς, Χολ εμένα μου φαίνεται σούπερ λειτουργικό και μπροστά και πίσω. Ακόμα και το Ντεκολο, Ντιλικινά, Ward, Πίτερς/Παπ, Χολ έχει νόημα.

Έτσι και αλλιώς το first unit είναι κλειδωμένο.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”