O κύκλος των Αφών στον Ολυμπιακό

Συντονιστής: Captains

Redoctor_33

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μάιος 24, 2025 11:59 am

2009-2025
10 φ4 σε 17 χρόνια
6 τελικοί
2 κούπες.

Θεωρητικά επιτυχία τα παραπάνω. Αλλά οι τοπ ανταγωνιστές είναι 4-5 ομάδες κάθε χρόνο. Και τα 2 κιουπια ήρθαν όταν είπαν ότι φεύγουν και έγινε το 8ο θαύμα στην Πόλη. Μετα άρχισαν τις τρελες με τα myway και άφησαν χωρίς σαπορτιν καστ Βασίλη και Γιώργο.

Μετά οικονομικές δυσκολίες. Οκ συμβαίνουν κι αυτά.

Μετά αναγέννηση με Μπαρτζώκας ball αλλά όπως το πήραμε στην Πόλη το χάσαμε στο Κάουνας. (Φαν φακτ τα 2 φ4 που έχω πάει).
Επιστροφή ηττοπάθειας μετά. Κάθεται και η αναγέννηση του Παναθηναϊκού και παραμπλεκει το πράγμα.
Αν χάσουν 1-2 σερί πρωταθλήματα ακόμα δεν τους βλέπω καλά πάντως. Ο κόσμος θα ξενερώσει αρκετά πλέον. Μόνο Βασίλης κοουτς Πρίντεζης gm μπορεί να τους δώσει παράταση αν κάτσει η στραβή.

Τον Μπαρτζώκα πρέπει να τον απαλλάξουν απτό βάρος και τους διαμονές του. Τον έχουν αφήσει και έκθετο στις επιθέσεις από sdna.

Άβαταρ μέλους
kaivatony

Reactions:

Τετ Ιουν 11, 2025 11:09 am

Πολύ εύστοχη ανάλυση. Νομίζω πως όντως η πορεία των αδελφών έχει φτάσει σε ένα σημείο κορεσμού. Έδωσαν πολλά, αλλά φαίνεται να έχουν κουραστεί ή απομακρυνθεί από την καθημερινή εμπλοκή. Ο κόσμος πλέον ζητά κάτι φρέσκο — και όχι απαραίτητα σε επίπεδο προπονητή, αλλά συνολικά στο project. Αν έρθει κι άλλη απώλεια τίτλου, το ρήγμα με τον κόσμο θα μεγαλώσει. Πάντως, η ιδέα Βασίλης - Πρίντεζης έχει αρχίσει να συζητιέται σοβαρά...

Hello, I'm Tony Kaiva.
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Ιουν 11, 2025 12:19 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Σάβ Μάιος 24, 2025 11:59 am
2009-2025
10 φ4 σε 17 χρόνια
6 τελικοί
2 κούπες.

Θεωρητικά επιτυχία τα παραπάνω. Αλλά οι τοπ ανταγωνιστές είναι 4-5 ομάδες κάθε χρόνο. Και τα 2 κιουπια ήρθαν όταν είπαν ότι φεύγουν και έγινε το 8ο θαύμα στην Πόλη. Μετα άρχισαν τις τρελες με τα myway και άφησαν χωρίς σαπορτιν καστ Βασίλη και Γιώργο.

Μετά οικονομικές δυσκολίες. Οκ συμβαίνουν κι αυτά.

Μετά αναγέννηση με Μπαρτζώκας ball αλλά όπως το πήραμε στην Πόλη το χάσαμε στο Κάουνας. (Φαν φακτ τα 2 φ4 που έχω πάει).
Επιστροφή ηττοπάθειας μετά. Κάθεται και η αναγέννηση του Παναθηναϊκού και παραμπλεκει το πράγμα.
Αν χάσουν 1-2 σερί πρωταθλήματα ακόμα δεν τους βλέπω καλά πάντως. Ο κόσμος θα ξενερώσει αρκετά πλέον. Μόνο Βασίλης κοουτς Πρίντεζης gm μπορεί να τους δώσει παράταση αν κάτσει η στραβή.

Τον Μπαρτζώκα πρέπει να τον απαλλάξουν απτό βάρος και τους διαμονές του. Τον έχουν αφήσει και έκθετο στις επιθέσεις από sdna.

Πάντα όταν αναθεματίζεις μία κατάσταση, καλό θα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σου να πλάθεις το σενάριο της εναλλακτικής. Πχ στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ ήταν κακός ο Βαρδινογιάννης επειδή επέλεξε να μην ασχολείται με την λαίλαπα της παράγκας τότε, η ομάδα πήγαινε εξαιρετικά στην Ευρώπη, είχε καλούς ξένους, καλούς Ελληνες αλλά δεν μας έκανε. Η εναλλακτική λοιπον ήρθε και έβαλε όσους διαμαρτύρονταν να βάφουν τα κάγκελα της Λεωφόρου. :drunk: :banghead:

Εσύ εικάζεις ότι με Μαρινάκη πχ θα είναι καλύτερα, όμως πιθανότατα να είναι και χειρότερα. Δεν μπορείς να το προδικάσεις.
Το 10 Φ4 σε 17 χρόνια είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Κανείς δε μπορεί στο Φ4 να σου προδικάσει ότι θα το πάρεις. Ούτε οι Αφοί, ούτε ο Θεός ο ίδιος.
Το να είναι καλός ο ΠΑΟ θα πρέπει να σε ευχαριστεί και εσένα και τους προέδρους σου, εκτός και αν προτιμάτε όλοι στον οργανισμό του ΟΣΦΠ να παίζετε κάπου μόνοι, να τρέχετε μόνοι και να κερδίζετε. Αλλά τι αξία έχει η νίκη τότε ;
Το να αφήνουν τον Μπαρτζώκα στο έλεος ενός ΜΜΕ είναι αστείο να το λέμε. Ο κόουτς αν και σε εμένα εξαιρετικά συμπαθής, έχει κάνει πολλά λάθη που αφορούν την εικόνα του, εχει κάνει κατά καιρούς δηλώσεις και συμπεριφορές που δεν αντιστοιχούν σε μπασκετάνθρωπο. Το να κάθονται οι Αφοί ή ο ΔΠΓ και να κυνηγάνε μέσα όπως το sdna, το gavros ή ο Τσουκαλάς είναι αστείο να το λέμε. Υπάρχουν ένα κάρο "αντικειμενικά" μέσα που αποθεώνουν κάθε μέρα τον κόουτς και τον ΟΣΦΠ.

Λάθη έχουν κάνει, λάθη κάνει κάθε διοίκηση (βλέπε ΔΠγ, βλέπε Μπαρτσελόνα, Αρμάνι κτλ), αλλά τουλάχιστον υπάρχει μία συνέπεια, μία συνέχεια, μία προσπάθεια. Παίζουν και άλλοι, πληρώνουν και άλλοι. Δεν γίνεται να κερδίζουμε πάντα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Ιουν 11, 2025 1:23 pm

απο την στιγμη που οι αφοι παρουν το σεφ μετα θα χουμε και εμεις ''απεριοριστο'' μπατζετ..οποτε δεν βλεπω λογο να θελουμε αλλους προεδρους..διαλεγουν και καλους προπονητες και κατα βαση δεν παρεμβαινουν.
ο μονος λογος να θελει καποιος τον μαρινακη ειναι οτι κανενας δεν τα βαζει μαζι του εξω γηπεδικα..εγω παντως σταματησα να βλεπω ποδοσφαιρο για καμια 10ετια λογω του βαγγελα..καποιος θα πει βεβαια οτι ειναι αναγκαιο κακο οταν απεναντι ειναι ο δπγ αλλα προτιμω αφους και ας ειναι πιο ηρεμοι.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Τετ Ιουν 11, 2025 1:46 pm

με τα καλά τους και τα στραβά τους στη φάση που είναι τώρα οι Αφοί δε θέλω να φύγουν με τίποτα.

αν ο Παναθηναϊκός είχε το μπάτζετ που έχει τώρα και εμείς συνεχίζαμε με τα my way να το συζητούσαμε αλλά και πάλι δε θα ήθελα το Μαρινάκη, όπως και για τον Σακ έτσι και για εμένα είναι ο λόγος που σταμάτησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο.

ΔΕΝ είναι αναγκαίο κακό ούτε ο παρορμητικός ούτε ο Μαρινάκης, οι Αφοί έφεραν Σάσα και Φουρνιέ, οι Αφοί πήραν πρωτάθλημα.

Μαρινάκηδες και Καραπαπάδες θέλουν κατά βάση οι οπαδοί που η ομάδα τους είναι το "χαλάκι" για τα ψυχολογικά τους και ονειρεύονται αντρίλες, μαγκιές, να πατάνε κάτω τους αντιπάλους κτλ

Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Ιουν 11, 2025 1:53 pm

shaq7 έγραψε:
απο την στιγμη που οι αφοι παρουν το σεφ μετα θα χουμε και εμεις ''απεριοριστο'' μπατζετ..οποτε δεν βλεπω λογο να θελουμε αλλους προεδρους..διαλεγουν και καλους προπονητες και κατα βαση δεν παρεμβαινουν.
ο μονος λογος να θελει καποιος τον μαρινακη ειναι οτι κανενας δεν τα βαζει μαζι του εξω γηπεδικα..εγω παντως σταματησα να βλεπω ποδοσφαιρο για καμια 10ετια λογω του βαγγελα..καποιος θα πει βεβαια οτι ειναι αναγκαιο κακο οταν απεναντι ειναι ο δπγ αλλα προτιμω αφους και ας ειναι πιο ηρεμοι.
Ο μαρινακης τον γιανακοπουλο τον αγοραζει ολοκληρο και την βιανεξ και την κλεινει οποτε γουσταρει. Για τοσο μεγαλη διαφορα οικονομικη μιλαμε.

Εγω προσωπικα τον Μαρινακη τον επικροτω γιατι η παρακαταθηκη που θα αφησει σημερα (θα φτιαξεινκαι το Καραισκακη) περιλαμβανει απιστευτο τμημα σκαουτινγκ στις μικρες ηλικιες, ο ολυμπιακος ειναι μαγαζι γωνια, εχει στησει απιστευτο κυκλωμα στηριξης με 2 ομαδες για να μην μπαινει ο Ολυμπιακος μεσα στο financail fair play, να μπορει να κανει αγορες ακριβες αλλα και να ξεφορτωνεται αυτους που δεν εχουν πιασει . Εχει φερει προπονηταδες, εχει φτιαξειντο πρεστιζ της ομαδας με πρωην παικτες μεγαλα ονοματα μεσα στην ομαδα και με ανθρωπους παγκοσμιους φημης να ασχολουνται με την ομαδα. Επισης εχει φερει κατι αδιανοητο ευρωπαικο στο ποδοσφαιρο.

Εγω ακομη και ετσι αν και φανατικος Ολυμπιακος εχω αποστασιοποιηθει απο την κουβεντα για Ποδοσφαιρο (αν και παρακολουθω οσο μπορω) γιατι με εχει κουρασει απιστευτα ο συγκεκριμενος ανθρωπος. Χιλιες φορες αγγελοπουλοι στο αγαπημενο μου σπορ παρα ο Μαρινακης.

Εχει βαλει προπονητη και εκεινον το φανταστικο τυπο το Μεντιλιμπαρ που μου το εχει κανει παντελως ευκολο και δεν ασχολουμαι και με τα μεταγραφικα καθως ξερω οτι θα βγαλει λαγους απο το καπελο και ας μην κανουμε μεταγραφες.

Οι αφοί με το Σεφ και την αυξηση των εσοδων θα εχουν σιγουρα πολυ μεγαλο μπατζετ παντως

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Ιουν 11, 2025 2:04 pm

Christofis έγραψε:
Εχει βαλει προπονητη και εκεινον το φανταστικο τυπο το Μεντιλιμπαρ
Πριν κάποια χρόνια μοιραζόμουν ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν με τον γιο του Μεντιλιμπαρ, τον Αιτορ. Τότε ήταν στην Ειμπάρ ο πατήρ. Τον έχω γνωρίσει από κοντά και είναι όχι μόνο γνώστης (καλά δεν ήταν και δύσκολο να εντυπωσιάσει εμένα τον άσχετο) αλλά είναι και τρομερά καλοσυνάτος άνθρωπος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Ιουν 11, 2025 2:32 pm

Christofis έγραψε:
shaq7 έγραψε:
εχει στησει απιστευτο κυκλωμα στηριξης με 2 ομαδες για να μην μπαινει ο Ολυμπιακος μεσα στο financail fair play,

Εγω ακομη και ετσι αν και φανατικος Ολυμπιακος εχω αποστασιοποιηθει απο την κουβεντα για Ποδοσφαιρο (αν και παρακολουθω οσο μπορω) γιατι με εχει κουρασει απιστευτα ο συγκεκριμενος ανθρωπος.

Και μόνο που γράφεις αυτά που παραθέτω από το σχόλιό σου, κατανοείς αν θα είναι χειρότερα ή καλύτερα.

Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Ιουν 11, 2025 2:38 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Ιουν 11, 2025 2:04 pm
Christofis έγραψε:
Εχει βαλει προπονητη και εκεινον το φανταστικο τυπο το Μεντιλιμπαρ
Πριν κάποια χρόνια μοιραζόμουν ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν με τον γιο του Μεντιλιμπαρ, τον Αιτορ. Τότε ήταν στην Ειμπάρ ο πατήρ. Τον έχω γνωρίσει από κοντά και είναι όχι μόνο γνώστης (καλά δεν ήταν και δύσκολο να εντυπωσιάσει εμένα τον άσχετο) αλλά είναι και τρομερά καλοσυνάτος άνθρωπος.
Βασικα ειναι οτι ονειρευεται ενας νοημων γιλαθλος οπαδος για την ομαδα. Πρωτα απο ολα ειναι κυριος σε αυτα που λεει, στον τροπο που συμπεριφερεται σε οπαδους, δημοσιογραφους και παικτες. Ειναι πολυ καλος στη δουλεια του, δεν εχει κολληματα , δεν εχει παιδια και αποπαιδια. Ολοι θα παρουν την ευκαιρια τους και θα τους κανει να παιξουν και για εκεινον. Δεν τον νοιαζει αν ο αλλος ειναι ο αρχηγος ή ενας 17χρονος. Πρωτα απο ολα ομως ξανα λεω ειναι Κυριος με Κ κεφαλαιο(μονο τον γιοβανοβιτς βαζω στην ιδια κατηγορια- τον οποιο εχω σε εκτιμηση απο τον καιρο που ηταν στον Αποελ ακομη και ας εχω ομονοιατικα αισθηματα και χαιρομαινπου ειναι ο προπονητης της εθνικης ομαδας)

Αν γινοταν κλωνοποιηση του σε προπονητη Μπασκετ θα το αγοραζα για την επομενη τριανταετια

Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Ιουν 11, 2025 2:39 pm

Airman έγραψε:
Τετ Ιουν 11, 2025 2:32 pm
Christofis έγραψε:

εχει στησει απιστευτο κυκλωμα στηριξης με 2 ομαδες για να μην μπαινει ο Ολυμπιακος μεσα στο financail fair play,

Εγω ακομη και ετσι αν και φανατικος Ολυμπιακος εχω αποστασιοποιηθει απο την κουβεντα για Ποδοσφαιρο (αν και παρακολουθω οσο μπορω) γιατι με εχει κουρασει απιστευτα ο συγκεκριμενος ανθρωπος.

Και μόνο που γράφεις αυτά που παραθέτω από το σχόλιό σου, κατανοείς αν θα είναι χειρότερα ή καλύτερα.
Μα η απαντηση μου ειναι ξεκαθαρη . Θα ειναι σιγουρα χειροτερα

Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Τετ Ιουν 11, 2025 3:42 pm

Αφού κερδήθηκε το πρωτάθλημα (και δεν πήρε ο Παναθηναϊκός το 8ο επίσης) εξασφαλίστηκε πίστωση χρόνου και στους αφους και στον Μπαρτζώκα. Όσο παίρνουμε πρωτάθλημα ή ευρωπαϊκό θα μένει ο Γιώργος. Οι Αφοί με 2-3 χαμένα πρωταθλήματα πιθανώς να έχουν θέμα. Αν πάρουν βέβαια το σεφ δικό τους όντως πάμε για μόνιμη εκτόξευση μπάτζετ.

(Υπάρχει μια πτώση πάντως του ταλέντου παγκοσμίως: πεντάρια δεν υπάρχουν). Ηγέτες γκαρντ δεν πολυυπάρχουν. Μείναμε με αθλητικούς 3&d)

Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Τετ Δεκ 03, 2025 8:28 pm

Το κοκκινοπράσινο τραύμα.

Η κορύφωση της Β' Μπαρτζώκας περιόδου ήταν φυσικά το 2023. Που τα κάναμε όλα τέλεια εκτός απτο τελευταίο διλεπτο όπου πάθαμε badalona II.

Κάποιοι θα λέγανε και ότι η ήττα από Μισιτς είναι και αυτή τραύμα αλλά τότε η ομάδα ακόμα ήταν στην άνοδο και πρακτικά εμείς πήγαμε να το κλέψουμε το ματς στο τέλος.

Εκ τότε εχει ξεκινήσει μια περίοδος διαχειρισης αυτής της ήττας/τραύματος. Το ότι την ακριβώς επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 7ο αστέρι ενώ είχε να πάει φ4 12 χρόνια βάθυνε ακόμα παραπάνω την πληγη και αύξησε την πίεση.

Σαν πληγωμένοι εραστές πρόεδροι και προπονητικό Τιμ προσπαθούν να κατακτήσουν το χαμένο τρόπαιο του 2023. Δεν δέχονται ότι πιθανώς ο τρόπος για να έρθει είναι μέσα απτό να γίνουν οι ίδιοι η αλλαγή που χρειάζεται όπως είπε ο κοουτς στην Α' Μπαρτζωκεια περίοδο υπό την πίεση των επιστημόνων βέβαια.

Εκτόξευση μπάτζετ με ανισοκατανομη και ελλείψεις σε θέσεις κλειδιά. Οι μπατζανακηδες του κοουτς (οι ίδιοι που είχαν συμβάλει βέβαια στο bartzokasball 2022-2023) εκτίθενται περαιτέρω όσο αυξάνεται η πίεση και σωρευονται λάθη ατυχίες και αποτυχίες.

Ακόμα και αν δεν έρθει το τρόπαιο άμεσα, θα φύγει η υπέρμετρη πίεση από κοουτς, μπατζανακηδες κοουτς και παίχτες που παραμένουν κλειδιά και στην τωρινή σύνθεση (πλέον μόνο Γουοκαπ και Βεζενκοφ ουσιαστικά).

Αλλά αν ο Μπαρτζώκας δεν καταφέρει να γιανει το τραύμα φέρνοντας ξανά ένα ευρωπαϊκό η πίεση θα αυξάνει και στους προέδρους για την εμμονή τους σε μια σχέση που έχει καταστεί πλέον δυσλειτουργική. Και παρότι το χάρισμα του σεφ σε ιδιώτες, ανεβάζει το στάτους του συλλόγου μαζί θα ανεβαίνει και η πίεση από πιθανούς μνηστήρες της.

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Δεκ 03, 2025 9:18 pm

kaivatony έγραψε:
Τετ Ιουν 11, 2025 11:09 am
Πολύ εύστοχη ανάλυση. Νομίζω πως όντως η πορεία των αδελφών έχει φτάσει σε ένα σημείο κορεσμού. Έδωσαν πολλά, αλλά φαίνεται να έχουν κουραστεί ή απομακρυνθεί από την καθημερινή εμπλοκή. Ο κόσμος πλέον ζητά κάτι φρέσκο — και όχι απαραίτητα σε επίπεδο προπονητή, αλλά συνολικά στο project. Αν έρθει κι άλλη απώλεια τίτλου, το ρήγμα με τον κόσμο θα μεγαλώσει. Πάντως, η ιδέα Βασίλης - Πρίντεζης έχει αρχίσει να συζητιέται σοβαρά...
Πρωταθλητές ειμαστε στην Ελλάδα.

Προσωπικά θέλω να μείνουν αρκετά χρόνια ακομη οι Αγγελόπουλοι

Άλλο ο Μπαρτζώκας κι άλλο οι Αγγελόπουλοι μη τα ισοπεδώνουμε ολα

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Δεκ 03, 2025 9:35 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 8:28 pm
Το κοκκινοπράσινο τραύμα.

Η κορύφωση της Β' Μπαρτζώκας περιόδου ήταν φυσικά το 2023. Που τα κάναμε όλα τέλεια εκτός απτο τελευταίο διλεπτο όπου πάθαμε badalona II.

Κάποιοι θα λέγανε και ότι η ήττα από Μισιτς είναι και αυτή τραύμα αλλά τότε η ομάδα ακόμα ήταν στην άνοδο και πρακτικά εμείς πήγαμε να το κλέψουμε το ματς στο τέλος.

Εκ τότε εχει ξεκινήσει μια περίοδος διαχειρισης αυτής της ήττας/τραύματος. Το ότι την ακριβώς επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 7ο αστέρι ενώ είχε να πάει φ4 12 χρόνια βάθυνε ακόμα παραπάνω την πληγη και αύξησε την πίεση.

Σαν πληγωμένοι εραστές πρόεδροι και προπονητικό Τιμ προσπαθούν να κατακτήσουν το χαμένο τρόπαιο του 2023. Δεν δέχονται ότι πιθανώς ο τρόπος για να έρθει είναι μέσα απτό να γίνουν οι ίδιοι η αλλαγή που χρειάζεται όπως είπε ο κοουτς στην Α' Μπαρτζωκεια περίοδο υπό την πίεση των επιστημόνων βέβαια.

Εκτόξευση μπάτζετ με ανισοκατανομη και ελλείψεις σε θέσεις κλειδιά. Οι μπατζανακηδες του κοουτς (οι ίδιοι που είχαν συμβάλει βέβαια στο bartzokasball 2022-2023) εκτίθενται περαιτέρω όσο αυξάνεται η πίεση και σωρευονται λάθη ατυχίες και αποτυχίες.

Ακόμα και αν δεν έρθει το τρόπαιο άμεσα, θα φύγει η υπέρμετρη πίεση από κοουτς, μπατζανακηδες κοουτς και παίχτες που παραμένουν κλειδιά και στην τωρινή σύνθεση (πλέον μόνο Γουοκαπ και Βεζενκοφ ουσιαστικά).

Αλλά αν ο Μπαρτζώκας δεν καταφέρει να γιανει το τραύμα φέρνοντας ξανά ένα ευρωπαϊκό η πίεση θα αυξάνει και στους προέδρους για την εμμονή τους σε μια σχέση που έχει καταστεί πλέον δυσλειτουργική. Και παρότι το χάρισμα του σεφ σε ιδιώτες, ανεβάζει το στάτους του συλλόγου μαζί θα ανεβαίνει και η πίεση από πιθανούς μνηστήρες της.

Θα μου επιτρέψεις να πω ότι η ανάρτησή σου βασίζεται σε μια σειρά από εντυπώσεις και ψυχολογικές αναγνώσεις, αλλά όχι σε πραγματική αγωνιστική, οργανωτική ή οικονομική ανάλυση. Ο ίδιος ο τίτλος «κοκκινοπράσινο τραύμα» και η επίκληση σε «πληγωμένους εραστές» το μόνο που κάνει είναι να παρουσιάζει μια αφήγηση και στην πραγματικότητα να προσωποποιεί και να δραματοποιεί ζητήματα που είναι ξεκάθαρα αγωνιστικά και διαχειριστικά.

1. Το 2023 δεν αποτελεί “τραύμα” που καθόρισε την πορεία της ομάδας.
Ο Ολυμπιακός έχασε έναν τελικό στις λεπτομέρειες —όπως όλες οι μεγάλες ομάδες κάποτε. Η ήττα αυτή δεν προκάλεσε κάποιου είδους ψυχολογική κατάρρευση. Η επόμενη σεζόν επηρεάστηκε κυρίως από απώλειες βασικών παικτών, τραυματισμούς και την ανάγκη επαναδόμησης —από παράγοντες, δηλαδή, αντικειμενικούς, όχι «τραυματικούς». Για αυτό ευθύνεται σε κύριο βαθμό ο προπονητής και οι λάθος εκτιμήσεις του (που έχουν υπεραναλυθεί σε άλλα νήματα) και όχι κάποιο ψυχολογικό τραύμα.

2. Η κατάκτηση της ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό δεν “βάθυνε πληγές”.
Ο ανταγωνισμός είναι δεδομένος και φυσιολογικός. Ο Ολυμπιακός δεν λειτουργεί συγκριτικά ή αντανακλαστικά με βάση το τι κάνει ο Παναθηναϊκός. Η σύγκριση, ως μοχλός ψυχολογικής πίεσης, είναι περισσότερο ερμηνεία παρά πραγματικότητα. Περισσότερο αυτό λειτούργησε και λειτουργεί στα συναισθήματα των οπαδών παρά στη λειτουργία ενός μεγάλου αθλητικού οργανισμού.

3. Η διοίκηση δεν “κυνηγά το χαμένο τρόπαιο” σαν εμμονή. Οι οπαδοί μπορεί, και έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται ό,τι θέλουνε. Όχι όμως η διοίκηση.
Οι Αγγελόπουλοι έχουν διαχρονικά επενδύσει στη σταθερότητα, στην αξιοπιστία και στην προστασία ενός μοντέλου που απέδωσε. Όχι σε σπασμωδικές κινήσεις. Αυτό που περιγράφεις ως “εμμονή” είναι στην πραγματικότητα η συνέπεια που έχει φέρει τα συνεχόμενα F4 επί β' θητείας Μπαρτζώκα.

4. Η κριτική περί “ανισοκατανομής μπάτζετ” και “μπατζανάκηδων” είναι επιφανειακή.
Οι επιλογές προσωπικού δεν γίνονται με όρους παρέας, αλλά με βάση ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που ήδη έχει αποδειχθεί λειτουργικό. Οι αδυναμίες του ρόστερ δεν οφείλονται σε συγγενικές ή φιλικές σχέσεις, αλλά σε λανθασμένες επιλογές κυρίως ως προς την επάνοδο και τον ρόλο του Έβανς και στην ανάγκη ύπαρξης ενός 4/5αριού με άλλα χαρακτηριστικά από Σάσα και Πίτερς, και σε δεύτερη φάση στις αντικειμενικές δυσκολίες της αγοράς.

5. Η σχέση διοίκησης–προπονητή δεν είναι δυσλειτουργική.
Ίσα-ίσα είναι μια από τις πιο σταθερές συνεργασίες στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει —όπως κάθε οργανισμός— κύκλους επιτυχίας, ανανέωσης και προσαρμογής. Το να προεξοφλείται “κρίση” απλώς επειδή δεν ήρθε ακόμα η ευρωκούπα, είναι υπεραπλούστευση.

6. Το “χάρισμα του ΣΕΦ” και οι φανταστικοί “μνηστήρες” δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολυμπιακού δεν καθορίζεται από αποτελέσματα μιας σεζόν ούτε από αμφιλεγόμενα αφηγήματα περί “πίεσης”. Η διοίκηση έχει αποδείξει ότι είναι σταθερή, οικονομικά συνεπής και απόλυτα συνδεδεμένη με το σύλλογο. Καμμιά δυσλειτουργικότητα δεν υπάρχει.

Με δυό λόγια, προσπαθείς να εξηγήσεις την πορεία της ομάδας με όρους συναισθηματικού δράματος, τη στιγμή που η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή:
Ο Ολυμπιακός πέρασε από αγωνιστικές και ροστερικές μεταβολές, συνεχίζει να διεκδικεί τίτλους σε υψηλό επίπεδο και στηρίζεται σε μια διοίκηση και έναν προπονητή που έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, παρ' όλα τα σοβαρά και μεγάλα λάθη που έγιναν στη στελέχωση της ομάδας το καλοκαίρι.

Bartzoki-ban

Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Δεκ 03, 2025 9:53 pm

Αλλος έχει πει ότι θέλει να αυξησει την αξία της ομάδας για να την πουλήσει, φίλε. Όχι οι ΑΦΟΙ . Μπερδεύτηκες .

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”