Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Δεκ 04, 2025 2:08 pm

εγω δεν βλεπω καλη χρησιμοποιηση του μιλου..οι καλυτεροι αριθμοι θα ειναι επειδη παιρνει υπερβολικα πολλα ριμπαουντ και οτι δε εχει βγαλει καποιον τραυματισμο και ειναι σε φορμα εξ αρχης..Αν υπηρχε γκαρντ να τον ταισει η του την διναμε να ποσταρει θα χε σιγουρα καλυτερη αποδοση.

με το σεφ σημερα τι γινεται?βλεπω να παιζουμε πολο ..

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Πέμ Δεκ 04, 2025 2:25 pm

shaq7 έγραψε:

με το σεφ σημερα τι γινεται?βλεπω να παιζουμε πολο ..
Κουράστηκε ο κοουτς να διαβάζει τη γκρίνια του κόσμου για τα λάθη του αλλά δεν κουράστηκε να παρακαλάει να μην βρέξει κάθε εβδομάδα και ρεζιλευτει η ομάδα πανευρωπαϊκα :welcome:

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 2:30 pm

shaq7 έγραψε:
εγω δεν βλεπω καλη χρησιμοποιηση του μιλου..οι καλυτεροι αριθμοι θα ειναι επειδη παιρνει υπερβολικα πολλα ριμπαουντ και οτι δε εχει βγαλει καποιον τραυματισμο και ειναι σε φορμα εξ αρχης..Αν υπηρχε γκαρντ να τον ταισει η του την διναμε να ποσταρει θα χε σιγουρα καλυτερη αποδοση.
Πάντα έπαιρνε υπερβολικά πολλά ριμπάουντ ο Μιλουτίνοφ. Μάλιστα υπάρχει σεζόν (στην ΤΣΣΚΑ) που έπαιρνε 4μιση επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα, όταν φέτος παίρνει 3μιση με αντίστοιχο χρόνο συμμετοχής. Παρόλα αυτά οι πόντοι του ανά λεπτό συμμετοχής φέτος βρίσκονται σε all-time high.

Μπορεί το 2 man pick n roll παιχνίδι να είναι ο πιο απλοϊκός τρόπος που μπορούμε να σκεφτούμε για να ταϊσεις τον ψηλό (ή να του τη δίνεις να ποστάρει), αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι είναι πιο σύνθετο από αυτό. Μπορείς να τροφοδοτήσεις τον ψηλό και με άλλους τρόπους. Μάλιστα ο Μιλουτίνοφ δεν είναι ούτε ο φαρμακερός ρόλερ (ειδικά σε αυτή τη φάση της καριέρας του) που θα καρφώνει λόμπες όλο το βράδυ, ούτε ο ποστ ψηλός που ζει και αναπνέει με αυτό. Μπορεί να τα κάνει και τα δύο, αλλά μπορεί να κάνει και πολλά άλλα.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κενό στα γκαρντ. Αλλά δε σημαίνει κι ότι αν έρθει αυτός ο γκαρντ θα ανέβουν οι αριθμοί του Μιλουτίνοφ. Ο Μιλουτίνοφ έχει παίξει με πολλά τέτοια γκαρντ στην καριέρα του. Αν οι αριθμοί καριέρας του εκείνα τα χρόνια ήταν 15 πόντοι 8 ριμπάουντ και φέτος ξαφνικά είχε 10 πόντους 9 ριμπάουντ θα είχε νόημα αυτό το επιχείρημα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 2:43 pm

μα δεν σκοραρει ευκολα καλαθια..το να βαλει ενα μιντ ρειντζ σουτ απο τα 6 μετρα στο τελος της επιθεσης δεν ειναι καλη χρησιμοποιηση του μιλου..Η οταν παρει επιθετικο ριμπαουντ και σπρωξει 3 ατομα για να σκοραρει..Οι αριθμοι του προκυπτουν απο την ατομικη του εικονα..Δεν ειναι οπως του φαλ που ολη η ομαδα γυριζε γυρω του .

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Δεκ 04, 2025 2:45 pm

karamelitsa έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 1:31 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 12:29 pm

H ΑΘΛΗΤΙΚΗ λογική συμβαδίζει όντως κατά 80-90 % με τα λεγόμενα σου, που για να μην σε πρήζω ειδικά για εφέτος, της ίδιας άποψης είμαι για το μπασκετικό μας τμήμα ! Υπάρχει όμως πάντα και η περίπτωση αυτού του ρημαδιού του 10-20% (και μη προβλέψιμου ποτέ), που εξαρτάται αποκλειστικά από τελείως εξωαγωνιστικά θέματα (ούτε καλοκαιρινούς σχεδιασμούς, ούτε τυχόν σωστή ή λάθος στελέχωση κτλ, ούτε τίποτα……) και αναφέρομαι φυσικά στο ενδεχόμενο τίποτα απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως ενδεχόμενο τυχόν αναπόφευκτων τραυματισμών μετά τον Μάρτιο που δεν μπορούν ούτε επιδερμικά να αντιμετωπιστούν , ένα πιθανό αναπάντεχα καλό μομέντουμ την κατάλληλη χρονική στιγμή, τίποτα μεταγραφικά «λαχεία» Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου τύπου Ντόρσει - Λο , ή και πρόσφατα τύπου Φαρίντ………και άλλα πολλά!!! Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ με τα γραφόμενα σου και εγώ δεν έχω καλό γενικά feeling για την εφετινή ομάδα……ίσως γιατί μου δείχνει ότι είναι τελείως μπερδεμένη τόσο σε διακριτούς ρόλους όσο και στο τί μπάσκετ θέλει να παίξει, πράγμα που δεν δικαιολογείται για ομάδα που κατά ένα 60-70% είναι σχεδόν ίδια για μία τετραετία!! Ωστόσο……….ας περιμένουμε, διότι πάντα υπάρχει και το ρημάδι το 10-20% που έγραψα παραπάνω!!!
Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα αποτύχουμε, άλλα τα πράγματα δεν είναι καλά, μπήκε Δεκέμβριος και δεν ξέρουμε καν τι μπάσκετ προσπαθούμε να παίξουμε, επίσης έχουμε τρυπάρες από εδώ μέχρι τον Αρη (Βασικό κουμανταδόρο και ένα δυνατό 4-5αρι που να ρίχνει και φάπες στην άμυνα)...τι να πω αν όλα αυτά ξαφνικά λυθούν και σηκώσουμε κούπα θα μιλάμε για έκπληξη μεγατόνων.

Η Ευρωλίγκα επίσης έχει δυσκολέψει, έχει πολλές και καλές ομάδες με μεγάλα Budget και τεχνογνωσία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα, πρέπει να παλέψεις παραπάνω....

Τέλος αν μείνω και στο θέαμα, η ομάδα δεν μου αρέσει και οπτικά, δεν παίζουμε καλά, δεν προσφέρουμε θέαμα και ώρες ώρες πονάνε και τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε...θεωρώ ότι είμαστε ψηλά μόνο και μόνο στις ατομικές ενέργειες των Ντόρσευ και Σάσα και στο καλό φεγγάρι του Μίλου....άλλα αυτά δεν μας πάνε πολύ μακριά.

Για να μην είμαστε απόλυτοι άντε και εγώ ένα 10% της το δίνω όχι παραπάνω....το έγραψα και πριν περιμένω να τελειώσει η χρονιά και να πάμε με νέο project την επόμενη...ευχαριστούμε τον Μπαρτζώκα για όσα πρόσφερε, άλλα κούρασε και κουράστηκε και ο ίδιος...σε όλα τα πράγματα πρέπει να μπαίνει μια τελεία κάποια στιγμή και η ώρα για την τελεία ήρθε.
Μα ακριβώς. Δύο είναι τα σοβαρότερα κατ’ εμέ πράγματα που έχουν ενοχλήσει τους περισσότερους από εμάς, και δεν αναφέρομαι στα διάφορα Κολοκοτρωνέϊκα του στυλ Ολυμπιακός είσαι πρέπει να νικάς παντού……αυτά είναι για αυτούς που μάλλον ποτέ στην ζωή τους δεν έχουν ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με κάποιο άθλημα, ώστε να αντιλαμβάνονται ότι παίζουν και άλλοι στο ίδιο μετερίζι και δεν είμαστε μόνοι μας. Anyway…..ποια είναι αυτά τα δύο???
1) ο….ΠΟΝΟΜΑΤΟΣ από πλευράς θεάματος και ποιότητας μπάσκετ ( υπερβολικός ισχυρισμός ίσως, αλλά έτσι το βλέπω) που παρακολουθούμε μέχρι στιγμής από την ομάδα , (με τις δύο τρεις αυτονόητες εμφανίσεις- εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα αυτό ) , πράγμα αδικαιολόγητο για το ρόστερ και την συνοχή που έχει εδώ και χρόνια, που ΠΡΟΦΑΝΩΣ δείχνει ότι δεν ξέρουμε ούτε τι θέλουμε να παίξουμε, αλλά και λάθος ρόλους έχουμε κατανείμει στο ελλειπές αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ μας ρόστερ!
2) Η συνεχής εμμονή, για να μην πω κάτι άλλο πιο βαρύ, του κόουτς να πετάει και από μια επιπλέον μπαρούφα σε κάθε συνέντευξη , προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το φετινό σχεδιαστικό καλοκαιρινό τερατούργημα που ο ίδιος επιμελήθηκε!! Εχθές είπε πάλι το κορυφαίο, ότι…….τον έχει κουράσει η μεταγραφολογία. Και δεν υπήρξε ένας, έστω ένας να του πει «κάτσε ρε Γιώργη……ποιος την προκάλεσε αυτή την μεταγραφολογία?? Εσύ δεν αποφάσισες το καλοκαίρι να στηρίξεις τον Έβανς ( που καλά έκανες) αλλά να μην στηρίξεις την ίδια σου την ομάδα, οχυρώνοντας την με έναν επιπλέον ποιοτικό Γκαρντ στην περίπτωση που ( όπως δυστυχώς έγινε) ο Έβανς δεν θα αντέξει??? Εσύ δεν ήσουν που πήγες με ολόκληρη κουστωδία στο Βέγκας 2 εβδομάδες, ώστε τελικά να προκύψει Donta Hall στο 5 και τώρα προσπαθούμε όλοι μας να καταλάβουμε πως στην ευχή του θεού θα παίξουν τα 4-5 άρια μας αλλαγές στα σκριν , όταν
-ΚΑΙ αργά πόδια έχουν,
-ΚΑΙ γρήγορα πλάγια βήματα δεν διαθέτουν,
-ΚΑΙ άμυνα στον επιτιθέμενο Diver στο roll δεν μπορούν να παίξουν,
- ΚΑΙ versatile δεν είναι ώστε να ανεβοκατεβαίνουν κατά περίπτωση από το 4 στο 5 και τούμπαλιν»
Αυτά εν ολίγοις που τα λέμε, τα ξαναλέμε, πάλι θα τα ξαναπούμε κοκ…….Μακάρι να είμαι τόσ λάθος και ας μας κουνήσει και το δάχτυλο στο τέλος……ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ( που σημαίνει ότι θα τα έχει πάρει όλα)

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 2:59 pm

shaq7 έγραψε:
μα δεν σκοραρει ευκολα καλαθια..το να βαλει ενα μιντ ρειντζ σουτ απο τα 6 μετρα στο τελος της επιθεσης δεν ειναι καλη χρησιμοποιηση του μιλου..Η οταν παρει επιθετικο ριμπαουντ και σπρωξει 3 ατομα για να σκοραρει..Οι αριθμοι του προκυπτουν απο την ατομικη του εικονα..Δεν ειναι οπως του φαλ που ολη η ομαδα γυριζε γυρω του .
Χωρίς να έχω αναλυτική εικόνα για το πόσα mid-range παίρνει συγκριτικά με τα σουτ στο ζωγραφιστό, μου φαίνεται ακραίο να σουτάρει 71% δίποντο (career high) παίρνοντας κατά βάση mid-range. Θέλω να πω κι ο Νοβίτσκι ακόμα θα το ζήλευε αυτό.

Τα χω δει κι εγώ αυτά τα σουτ που λες, κάποια τα βάζει, κάποια όχι, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Αν ήταν δε θα σούταρε με τέτοια ποσοστά.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 3:16 pm

Stam Tziant έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Χωρίς να έχω αναλυτική εικόνα για το πόσα mid-range παίρνει συγκριτικά με τα σουτ στο ζωγραφιστό, μου φαίνεται ακραίο να σουτάρει 71% δίποντο (career high) παίρνοντας κατά βάση mid-range. Θέλω να πω κι ο Νοβίτσκι ακόμα θα το ζήλευε αυτό.

Τα χω δει κι εγώ αυτά τα σουτ που λες, κάποια τα βάζει, κάποια όχι, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Αν ήταν δε θα σούταρε με τέτοια ποσοστά.
προφανως δεν εννοω οτι εχει γινει ο νοβινσκι η σκοραρει μονο απο μιντ ρειτζ η και οτι δεν θα βαζει και καποια ευκολα καλαθια η οτι δεν τροφοδοτειται και ποτε σωστα..Στην γενικη εικονα λεω οτι οι αριθμοι του μιλου ειναι κυριως της ατομικης του αποδοσης παρα οτι ειναι του πως χρησιμοποιειται..

Πχ για τα νουμερα του ντορσει ευθυνεται και ο μπαρτζωκας που του δινει τοσο πολυ την μπαλα...ασχετως αν το κανει απο αναγκη,ολοι ψαχνουν τον ντορσει στην επιθεση..Ε ο μιλου κυριως ειναι απο μονος του οτι κανει.

Καταλαβαινει καποιος παντως ποσο χαλια παει η χρονια που μετα παιζουμε με φενερ και κανενας δεν ασχολειται με το ματς..ουτε νημα δεν εχουμε φτιαξει.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Πέμ Δεκ 04, 2025 3:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dimmitz

allstar
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 3:31 pm

shaq7 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

προφανως δεν εννοω οτι εχει γινει ο νοβινσκι η σκοραρει μονο απο μιντ ρειτζ η και οτι δεν θα βαζει και καποια ευκολα καλαθια η οτι δεν τροφοδοτειται και ποτε σωστα..Στην γενικη εικονα λεω οτι οι αριθμοι του μιλου ειναι κυριως της ατομικης του αποδοσης παρα οτι ειναι του πως χρησιμοποιειται..

Πχ για τα νουμερα του ντορσει ευθυνεται και ο μπαρτζωκας που του δινει τοσο πολυ την μπαλα...ασχετως αν το κανει απο αναγκη,ολοι ψαχνουν τον ντορσει στην επιθεση..Ε ο μιλου κυριως ειναι απο μονος του οτι κανει.
Τα νούμερα του Μιλου είναι συνδυασμός τόσο της ατομικής του επίδοσης λόγω χρησιμοποίησης του ως πρώτου Σέντερ, όσο και της συνολικής ομαδικής λειτουργίας. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο, είναι λάθος κατά την άποψη μου.

Πέρυσι που παίζαμε διαφορετικά, έκανε ο Μιλου το τρόλεϊ και κοπανούσε καρέκλες στον πάγκο. Φέτος έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας. Μπορεί να μην το βλέπουμε εμείς γιατί όπως είπε και ο Σταμ δεν είναι μόνο το pnr ή το post up παιχνίδι που έχουμε συνηθίσει εμείς οι οπαδοί. Είναι και άλλα actions που δεν φαίνονται στο μάτι.

Σίγουρα αν είχαμε τον Μίσιτς ή τον Σλούκα στον ασο ο Μιλου θα είχε καλύτερα νούμερα, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι κάνει χρόνια MVP ψηλού, αντίστοιχη με αυτή που έκανε ο Λεσόρ την χρονιά που το σήκωσε.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 3:36 pm

Dimmitz έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 3:31 pm
shaq7 έγραψε:

Τα νούμερα του Μιλου είναι συνδυασμός τόσο της ατομικής του επίδοσης λόγω χρησιμοποίησης του ως πρώτου Σέντερ, όσο και της συνολικής ομαδικής λειτουργίας. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο, είναι λάθος κατά την άποψη μου.

Πέρυσι που παίζαμε διαφορετικά, έκανε ο Μιλου το τρόλεϊ και κοπανούσε καρέκλες στον πάγκο. Φέτος έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας. Μπορεί να μην το βλέπουμε εμείς γιατί όπως είπε και ο Σταμ δεν είναι μόνο το pnr ή το post up παιχνίδι που έχουμε συνηθίσει εμείς οι οπαδοί. Είναι και άλλα actions που δεν φαίνονται στο μάτι.

Σίγουρα αν είχαμε τον Μίσιτς ή τον Σλούκα στον ασο ο Μιλου θα είχε καλύτερα νούμερα, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι κάνει χρόνια MVP ψηλού, αντίστοιχη με αυτή που έκανε ο Λεσόρ την χρονιά που το σήκωσε.
περιπου τα ιδια πραγματα λεμε..και τα προηγουμενα χρονια παντως ο μιλου οταν βρισκοταν να παιζει βασικος εκανε αντιστοιχες εμφανισεις,πχ τελικοι με παο..ο λεσορ απο την αλλη επαιρνε το μεγαλυτερο μερος των επιθεσεων του παο,τον εψαχνε ολη η ομαδα να του την δωσει απο κατω..σε μας αυτο δεν συμβαινει.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 3:48 pm

shaq7 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Έκανα ένα πρόχειρο ψάξιμο στο hack a stat. Δυστυχώς τα στατιστικά του ξεκινούν από τη σεζόν 21-22 και μετά οπότε έχει προλάβει το μικρό δείγμα των 16 παιχνιδιών του με την ΤΣΣΚΑ εκείνη τη σεζόν (πέρα από τις επόμενες σεζόν του στον Ολυμπιακό). Από αυτά που βλέπω πάντως το Mid-range Frequency του φέτος είναι στο 4,9% (εκείνη τη μισή σεζόν στην ΤΣΣΚΑ ήταν 8,2%). Έχει επίσης αθροιστικά 50,5% Frequency σε Rim και FT φέτος (31,1% και 19,4% αντίστοιχα), ενώ στη Ρωσία είχε 53,7% αθροιστικά στις δύο κατηγορίες (38,2% και 15,5% αντίστοιχα). Αυτές είναι και οι δύο πιο "high quality" κατηγορίες για όλους τους ψηλούς και ειδικά για τον Μιλου. Τέλος φέτος έχει 34% Paint Frequency, ενώ στην ΤΣΣΚΑ είχε 28,2% (η επόμενη πιο "high quality" κατηγορία).

Τώρα όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του πράγματι φέτος είναι πιο εύστοχος σε κάθε κατηγορία και κυρίως στο "ζωγραφιστό". Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους. Πρώτον η φόρμα, να είναι δηλαδή σε καλύτερη κατάσταση. Δεύτερον η ποιότητα των σουτ που παίρνει (περισσότερα "open looks"). Τρίτον οι αντίπαλοι ψηλοί (κακά τα ψέματα, λίγα κορμιά στην Ευρώπη πλέον μπορούν να τον κοντράρουν). Τέταρτον, ο παράγοντας τύχη. Μπορεί δηλαδή να δούμε την ευστοχία του να πέφτει ελαφρά στο μέλλον. Πιθανότατα είναι ένας συνδυασμός (κάποιων εκ) των παραπάνω.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Δεκ 04, 2025 7:39 pm

Αναβληθηκε ο αγωνας με τη Φενερ.
Καλα κρασια.

Arkoudiarhs 7

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Δεκ 04, 2025 9:57 pm

σε αλλα νεα το μιζον προβλημα ειναι το γκαρντ και οχι το τσαντιρι μας

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:25 pm

Και τα δύο είναι προβλήματα, αλλά τελείως διαφορετικής φύσης. Δεν χρειάζεται να αφήσουμε το ένα για να πιάσουμε το άλλο.

Για να πω και την αλήθεια δεν ξέρω ποιο θα λυθεί νωρίτερα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:26 pm

ο ντε κολο σημερα εβαλε 42 ποντους στην χαποελ

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion