Ολυμπιακός - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

manos_89

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:08 pm

Το point μου είναι αν τις φθορές χρήσης τις πληρώνει ο ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου δηλαδή έχω καταλάβει ότι τα πάντα μπορεί να αναχθούν σε οποιαδήποτε κατηγορία ανάλογα το τι συμφέρει την κάθε πλευρά

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:11 pm

το πώς ήταν η κατάσταση εντός του ΣΕΦ και το πώς ήταν οι δρόμοι γύρω από το ΣΕΦ είναι δύο διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς υπεύθυνους.

έχοντας προσωπική εμπειρία από το δεύτερο μπορώ με σιγουριά να πω ότι θα ήταν έγκλημα να γίνει ο αγώνας σήμερα. βρέθηκα εκεί έπειτα από μισή ώρα έντονης βροχής και σε αρκετούς δρόμους χρειάστηκε να κάνω κυριολεκτικά βουτιά με το αμάξι τρέμοντας μη μου μείνει (άναψαν μπόλικα λαμπάκια, μπαταρίας, μηχανής κτλ αλλά το γλίτωσα). θα ήταν αδύνατο να πάει εκεί 10.000 κόσμος χωρίς να ζήσουμε τραγικές καταστάσεις. ακόμη και το κεκλεισμένων επίφοβο θα ήταν για όσους αναγκαστικά θα βρίσκονταν εκεί για τη διεξαγωγή του αγώνα.

υπό τέτοιες συνθήκες όχι στο ΣΕΦ δε θα μπορούσε να γίνει αγώνας, όχι στο ΟΑΚΑ, ούτε καν σε υποβρύχιο δε θα γινόταν.

τώρα το γιατί τα Μέσα του Βαγγέλα και το σάιτ της αλήθειας δεν έχουν ρεπορτάζ για τις συνθήκες εκτός ΣΕΦ δε χρειάζεται να το εξηγήσω σε κανέναν.

δε τα γράφω αυτά για να υπερασπιστώ την ΚΑΕ, η σημερινή εικόνα εντός του ΣΕΦ ακόμη και αν δεν είναι απόλυτη ευθύνη της είναι ταιριαστή με τη μιζέρια που βγάζει το τμήμα γενικότερα αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

το πόιντ μου είναι ότι δε χρειάζεται να κράζουμε μόνο την ΚΑΕ και να "ντρεπόμαστε που είμαστε Ολυμπιακοί" όπως αναφέρθηκε όταν η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη.

manos_89

a1greece
Reactions:

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 10:59 pm
manos_89 έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 10:40 pm
Παιδιά εγώ έχω την εξής απορία. Γιατί είναι υποχρέωση της πολιτείας να φτιάξει το ΣΕΦ αφού το νοικιάζει στον Ολυμπιακό;
Για παράδειγμα εγώ νοικιάζω το ίδιο σπίτι 6 χρόνια τώρα. Πέρυσι χάλασε το θερμοσίφωνο και το καλοκαίρι έβγαλε μούχλα η ντουλάπα. Ε δεν μου τα έδωσαν οι ιδιοκτήτες. Μόνος μου πλήρωσα για να τα φτιάξω.
Άρα ο ιδιοκτήτης τι οφείλει να κάνει γενικά πιστεύεις;
Π.χ. το σπίτι το νοικιάσαμε με θέρμανση. Στο χρόνο πάνω χάλασε η αυτόνομη σε όλη τη πολυκατοικία και από τότε δεν ήθελε να το φτιάξει κανείς. Ε οι ιδιοκτήτες μας πήραν air-condition (το οποίο θα τους το αφήσουμε τώρα που φεύγουμε προφανώς). Για το θερμοσίφωνο π.χ. δεν έχω άποψη. Δηλαδή στα 4 χρόνια που χάλασε δεν ξέρω αν θεωρείτει φυσιολογική φθορά ή αν είναι επειδή το αφήνουμε ανοιχτό αρκετά :D.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:12 pm

manos_89 έγραψε:
Το point μου είναι αν τις φθορές χρήσης τις πληρώνει ο ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου δηλαδή έχω καταλάβει ότι τα πάντα μπορεί να αναχθούν σε οποιαδήποτε κατηγορία ανάλογα το τι συμφέρει την κάθε πλευρά
Η στέγαση ενός στάδιου παρολαυτά δεν μπορεί εκ τοις πράγμασι να θεωρείται φθόρα χρήσης. Οπότε valid point, αλλά χωρίς ουασιαστική συνάφεια με το θέμα του ΣΕΦ.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:13 pm

για την οροφη πως μπορει να φταιει ο ολυμπιακος?

manos_89

a1greece
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:17 pm

shaq7 έγραψε:
Δεν είπα ότι φταίει ο Ολυμπιακός αλλά το που είναι η γραμμή στο τι πληρώνεις εσύ και τι ο κράτος/ιδιοκτήτης.
Για να το πω καλύτερα. Αν στο σπίτι που νοικιάζω χάλαγε το παράθυρο και ο ιδιοκτήτης δεν το πλήρωνε, ε, θα το έφτιαχνα με δικά μου λεφτά γιατί εγώ μένω σε αυτό το σπίτι και δεν μπορώ να μείνω αν δεν το φτιάξω. Αυτό είναι κάπως το point μου.

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:19 pm

nikolas_asteri έγραψε:
manos_89 έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 10:40 pm
Παιδιά εγώ έχω την εξής απορία. Γιατί είναι υποχρέωση της πολιτείας να φτιάξει το ΣΕΦ αφού το νοικιάζει στον Ολυμπιακό;
Για παράδειγμα εγώ νοικιάζω το ίδιο σπίτι 6 χρόνια τώρα. Πέρυσι χάλασε το θερμοσίφωνο και το καλοκαίρι έβγαλε μούχλα η ντουλάπα. Ε δεν μου τα έδωσαν οι ιδιοκτήτες. Μόνος μου πλήρωσα για να τα φτιάξω.
Να του ανεβάσει το ενοίκιο μιας και πλέον υπάρχει καινούριος θερμοσίφωνας και μερική ανακαίνιση ντουλάπας :wave: :Amen:

Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:22 pm

manos_89 έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Δεν είπα ότι φταίει ο Ολυμπιακός αλλά το που είναι η γραμμή στο τι πληρώνεις εσύ και τι ο κράτος/ιδιοκτήτης.
Για να το πω καλύτερα. Αν στο σπίτι που νοικιάζω χάλαγε το παράθυρο και ο ιδιοκτήτης δεν το πλήρωνε, ε, θα το έφτιαχνα με δικά μου λεφτά γιατί εγώ μένω σε αυτό το σπίτι και δεν μπορώ να μείνω αν δεν το φτιάξω. Αυτό είναι κάπως το point μου.
πληρωνεις το παραθυρο και οταν φυγεις το ξηλωνεις και το παιρνεις μαζι σου :welcome:

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:23 pm

manos_89 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Π.χ. το σπίτι το νοικιάσαμε με θέρμανση. Στο χρόνο πάνω χάλασε η αυτόνομη σε όλη τη πολυκατοικία και από τότε δεν ήθελε να το φτιάξει κανείς. Ε οι ιδιοκτήτες μας πήραν air-condition (το οποίο θα τους το αφήσουμε τώρα που φεύγουμε προφανώς). Για το θερμοσίφωνο π.χ. δεν έχω άποψη. Δηλαδή στα 4 χρόνια που χάλασε δεν ξέρω αν θεωρείτει φυσιολογική φθορά ή αν είναι επειδή το αφήνουμε ανοιχτό αρκετά :D.
Το ότι το έκανες εσύ επειδή σου αρέσει το σπίτι, επειδή δεν θέλεις να ζεις στη μούχλα, επειδή θέλεις ζεστό νερό κλπ δεν σημαίνει ότι δεν είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να επισκευάζει το σπίτι που του ανήκει (και βγάζει λεφτά από αυτό).

Δηλαδή αν δω κάποιον να πετάει ένα σκουπίδι στο δρόμο και πάω και το μαζέψω γιατί δεν θέλω να υπάρχει το σκουπίδι στη μέση του δρόμου δεν σημαίνει ότι κάναμε ο καθένας αυτό που έπρεπε.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:28 pm

για να φτιαχτει η οροφη θελει 10-20εκ δεν ειναι σαν να παρεις εναν θερμοσιφωνα παντως..οι αφοι εχουν φτιαξει πχ τα αποδυτηρια,γυμναστηριο,τα καθισματα κτλ..τωρα για την οροφη το μονο που φταινε ειναι γιατι δεν πιεζαν το κρατος οπως εκανε ο δπγ πχ.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:34 pm

manos_89 έγραψε:
shaq7 έγραψε:
είναι ξεκάθαρη η γραμμή, η συντήρηση/επισκευή του κτιρίου βαραίνει τον ιδιοκτήτη, τον ενοικιαστή τον βαραίνουν οι φθορές που προκαλεί ο ίδιος. αν χαλούσε το παράθυρο λόγω φθοράς/παλαιότητας θα έπρεπε να το φτιάξει ο ιδιοκτήτης, αν του πετούσες μια μπάλα και έσπαγε εσύ.

για εμένα η ευθύνη της ΚΑΕ δεν είναι το ότι στάζει σήμερα η οροφή αλλά το ότι είναι εκεί 30 χρόνια και δε πίεσε ποτέ αρκετά ώστε να γίνει συντήρηση στο ΣΕΦ. και πιστεύω ότι δε πίεσε όχι γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει αλλά γιατί βολεύτηκε. πιστεύω κάπως τα έβρισκαν στη μέση τύπου "πληρώστε ξεφτίλα ενοίκιο αλλά μη ζητάτε και πολλά για συντηρήσεις" και μέχρι πριν κάποια χρόνια παλευόταν η κατάσταση, αλλά πλέον η παλαιότητα και οι φθορές έχουν αυξηθεί, το κλίμα έχει αλλάξει και βλέπουμε αυτά που βλέπουμε.

Bartzoki-ban

Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Δεκ 04, 2025 11:38 pm

Όλα τζετ. Και την προπονησούλα μας κάναμε και περισσοτερος χρόνος να ασχοληθούν με το γκαρντ και τίποτα κακό δεν πάθαμε . Άσε που στο επόμενο θα παίξει κι ο Φουρνιέ. :wink: Δικαιούμεθα κι εμείς ένα ρεπό. Ας αφήσουμε τον Ευάγγελο και το Δημητράκη να πονέσουν με την ησυχία τους. :D

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Παρ Δεκ 05, 2025 12:40 am

Seven star έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 11:02 pm
Εμένα πέρυσι έσπασε η σωλήνα και πλυμμμηρισα στο σπίτι που νοικιαζω. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και αρνήθηκε να πληρώσει τις επισκευές. Έτσι και εγώ δεν έκανα τίποτα και είμαι ένα χρόνο πλυμμηρισμενος. Έτσι για να μάθει.
Εικόνα
manos_89 έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Noικιαζω 2 διαμερισματα, ολες οι φυσικες φθορες (μουχλες, σωματα καλοριφερ, ηλιακοι, φουσκωμενα πλακακια ή τοιχοι, υδραυλικα-σωληνωσεις, καλωδιωσεις ηλεκτρικου κτλ) ειναι πραγματα που αναλογα στην οικονομικη φαση που βρισκομαι εκεινη την περιοδο ειτε απλα τα φτιαχνω εγω, ειτε ερχομαστε σε συμφωνια με τους ενοικιαστες τα πληρωνουν αυτοι και αφαιρουνται απο τα ενοικια.

Τωρα αν σπασουν τζαμια, τραπεζια, παραθυρα, πορτες κτλ ειναι δικη τους ευθυνη (οσο μενουν στο σπιτι) αν σου τυχουν περιεργοι που μπορει να κανουν τιποτα πονηραδες τυπου να βαλουν μουσαμαδες στα τζαμια του παραθυρου που εσπασαν και μολις τελειωσει το ενοικιαστηριο τους να στο αφησουν αμανατι, συμβαινουν και αυτα, τοτε τα φτιαχνεις μονος σου και προχωρας παρακατω.

Ειναι περιουσιακο μου στοιχεια που μου αποφερουν καποια χρηματα, αν δεν ενδιαφερει εμενα τοτε γιατι να ενδιαφερει τους περαστικους που το νοικιαζουν για 1-2-5 χρονια?

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Δεκ 05, 2025 12:55 am

Πάντως πραγματικά ρε Ευάγγελε ειλικρινά…….τί πραγματικά επιδιώκεις??? Λυπάμαι που θα το πω, αλλά όσο χοντρό και αν ακούγεται, ούτε ο πιο βαμμένος Αντιολυμπιακός , την στιγμή που βάλετε η ομάδα από το γνωστό σύστημα (που και αυτή η ομάδα φέρει το σήμα του δαφνοστεφανωμένου Βαγγέλη, όσο και να μην σου αρέσει ……) δεν θα φερόταν έτσι με άρθρα που θα ζήλευε και το γνωστό και μη εξαιρετέο πορτοκαλί μέσο !!! Μα εΐναι δυνατόν??? Επιδιώκουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε δύο διαφορετικές μάζες Ολυμπιακών??? Μία που θα έχει το γαύρος.gr , τον πρωταθλητή και τα παραπολιτικά ως ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ γνώσης και μία άλλη ταλαίπωρη που επειδή για τον α,β λόγο δεν την πηγαίνουμε θα την αφορίσουμε???Τί στο καλό προσπαθούμε να κάνουμε??? ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ………ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Παρ Δεκ 05, 2025 12:57 am

manos_89 έγραψε:
Φθορες φυσιολογικές τις πληρώνει πάντα ο ιδιοκτήτης. Αν σπάσει ένας σωλήνας, αν βγάλει υγρασία το σπίτι κτλ κτλ. Αν πάρω ένα σφυρί και σπάσω τα πλακάκια προφανώς εκεί το πληρώνει ο ενοικιαστής αφού έγινε από υπαιτιότητα του. Στο Σεφ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οροφή πρέπει να αλλαχτεί από τον ιδιοκτήτη και έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”