Θα πω κάτι για τον Γεώργιο τον Μπαρτζώκα που με έχει εκνευρίσει αφάνταστα εφέτος και μιλώντας ως ένας πρώην μεγάλος θαυμαστής του:
Άσχετα με τις συμπάθειες ή αντιπάθειες που υπάρχουν στο πρόσωπο του, δεν παύει να είναι κοινὰ αποδεκτό ότι είναι ένας top προπονητής και ιδιαίτερα μεγάλος tactician , που διαχρονικά ΠΡΟΠΟΝΕΙ με πλήθος μπασκετικών καινοτομιών τις ομάδες του……σωστό ή λάθος, καθώς και το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι , είναι άλλο θέμα!!! Εφέτος όμως, με το μεγάλο δείγμα γραφής που πλέον έχω στα μάτια μου και την μεγάλη εμπειρία λόγω των ετών μου ( θέλω να πιστεύω) στο άθλημα αυτό, βλέπω έναν Μπαρτζώκα να
ΜΗΝ ΠΡΟΠΟΝΕΙ αλλά να κάνει
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ και ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ, που δυστυχώς είναι κομμάτι που προφανώς δεν το έχει καθόλου…….εξού και τα αποτελέσματα αυτά. Τί θέλω να πω και για να το κάνω πιο ξεκάθαρο θα αναφέρω
ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ :
- Δεν είναι δυνατόν ένας top tactician προπονητής να τρώει σε 4 συνεχόμενες φάσεις στην Γ’ περίοδο το ίδιο σύστημα ( με το screen στον Πάντερ και την short roll , ή pop out δράση του Βέσελι στην ρακέτα με την ταυτόχρονη απομόνωση του Clubyrn στο φτερό ) και να ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ……
- Δεν είναι δυνατόν ένας top tactician προπονητής , να μην βλέπει ότι η ταυτόχρονη παρουσία των Ντόρσει - Φουρνιέ - Βεζένκοφ - Μιλουτινοφ στην ίδια πεντάδα, δεν μπορεί να αποδώσει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ στο σημερινό μπάσκετ το οποίο έχει στραφεί και εμβαθύνει να ευνοεί ομάδες αποκλειστικά με 2 way χαρακτηριστικά!!!
Άρα λοιπόν το καλοκαίρι, προκειμένου να μην στεναχωρηθεί κάποιο από τα αγαπημένα του παιδιά που έχει συμπορευτεί τόσα χρόνια και προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι τοπ κλας σε επιθετικό ταλέντο παίκτες, αποφάσισε να παρουσιάσει αυτό το «υβρίδιο» μπάσκετ που παρακολουθούμε μέχρι τώρα , που δεν έχει καμία αρχή και τέλος…….Για μένα πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!!! Ξέρω ….πολυ θα πείτε δεν γίνονται αυτά, είσαι αιρετικός κτλ κτλ κτλ!!! Να με συγχωρείτε αλλά είναι η αποψή μου
1) Πήτερς, Μακίσικ, Χολ, Κωστακούμπο, Λι…….απλά OUT!!!
2) Ward και Παπανικολάου ( αν και δεν βλέπεται ως τώρα) δεν θα απουσιάζουν (ΠΟΤΕ ο ένας εκ των 2) από καμία πεντάδα
3) Φουρνιέ στο 2 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αλλαγή του τον Τάιλερ για max 15 λεπτά………
4) Απόκτηση 4-5 αριού που ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΘΑ ΔΕΡΝΕΙ……στυλ τσουρεκά ΣΜΙΤΣ, ώστε να είναι δίδυμο με τον Βεζένκοφ!
5) Απόκτηση Ντε Κολό
6) Απόκτηση ποιοτικότερου ( μάλλον……ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥ είναι το σωστό) 2ου ψηλού στην θέση του Χολ, που να εξυπηρετεί την άμυνα με αλλαγές!!! Ο Χολ είναι πολύ καλός για τα παλιά τα ηλεκτρονικά τύπου Space Jam για τους παλαιότερους αν θυμάστε. Καλά τα καρφώματα, αλλά πέραν τούτου …….όλα τα άλλα του συγκεκριμένου είναι ζερό!!!
7) Μία ειλικρινή συζήτηση εντός της ομάδας, παρουσία των ιδιοκτητών, διότι είναι προφανές ότι οι παίκτες ……ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ κιόλας να εφαρμόσουν τα όσα τους λέει ο προπονητής!!
8) Περιορισμός του ροτεισον στους καλύτερους σε κάθε παιχνίδι…..και τέρμα τα χατήρια!!
ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ, ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ!!!