Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2025-2026 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Δεκ 14, 2025 11:23 pm

Leon Man έγραψε:
Κυρ Δεκ 14, 2025 11:13 pm
tokalytero3d έγραψε:
Κυρ Δεκ 14, 2025 10:48 pm

Εδώ πέρυσι με 16 πόντους μ.ο, με μεγάλα σουτ γενικά, με επική εμφάνιση στον ημιτελικό, με ηγετικούς τελικούς με παο πάλι βρίσκανε..

Πάντως γλίτωσε πραγματικά ο ναν που πήγε απέναντι και δεν ήρθε εδώ, θα είχε καταστραφεί.

Μπορείς να μου πεις έναν (1) παίκτη με τα προσόντα του Ναν που να έχει καταστραφεί στα χέρια του Μπαρτζώκα, σε όλες τις ομάδες που έχει προπονήσει;
Δεν είπα ότι θα τον κατέστρεφε ο Μπαρτζώκας, αν και σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο επιδραστικος όπως στον παο , εδώ ο Ντόρσεϊ κάνει την χρονιά που κάνει και γκρινιάζουμε ότι καταστρέφει το ομαδικό παιχνίδι της ομάδας κάτι που ψιλό ισχύει κιόλας. Αλλιώς παίζουμε εμείς αλλιώς ο παο.

Ο ναν θα "καταστρεφόταν" από την υπέρμετρη εσωστρέφεια που διακατέχει τον σύλλογο, από διοίκηση σταφ μέχρι (κυρίως)οπαδούς.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Δεκ 14, 2025 11:29 pm

tokalytero3d έγραψε:
Κυρ Δεκ 14, 2025 11:23 pm
Leon Man έγραψε:
Κυρ Δεκ 14, 2025 11:13 pm

Μπορείς να μου πεις έναν (1) παίκτη με τα προσόντα του Ναν που να έχει καταστραφεί στα χέρια του Μπαρτζώκα, σε όλες τις ομάδες που έχει προπονήσει;
Δεν είπα ότι θα τον κατέστρεφε ο Μπαρτζώκας, αν και σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο επιδραστικος όπως στον παο , εδώ ο Ντόρσεϊ κάνει την χρονιά που κάνει και γκρινιάζουμε ότι καταστρέφει το ομαδικό παιχνίδι της ομάδας κάτι που ψιλό ισχύει κιόλας. Αλλιώς παίζουμε εμείς αλλιώς ο παο.

Ο ναν θα "καταστρεφόταν" από την υπέρμετρη εσωστρέφεια που διακατέχει τον σύλλογο, από διοίκηση σταφ μέχρι (κυρίως)οπαδούς.
Σόρρυ, σόρρυ! Έχεις δίκιο. Λάθος κατάλαβα. Αν και δεν έπρεπε... Και πάλι συγγνώμη, φίλε μου. :sorry: :sorry:

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Δεκ 14, 2025 11:41 pm

Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράλογο αν έλεγε κάποιος (μετά από βουτιά στα σχόλια εποχής) ότι αυτοί που έκραζαν πέρυσι τον Φουρνιέ ταυτίζονται με αυτούς που λένε μέσες άκρες στον Μπαρτζώκα «πάρε τη μαλακία σου και φύγε». Για αυτόν τον τύπο οπαδού δεν ισχύει ακριβώς η έννοια της αχαριστίας, μιλάμε κυρίως για ανθρώπους που αδιαφορούν για το άθλημα ως θέαμα και περιμένουν να συμπληρώσουν το κενό της προσωπικής τους ζωής με την κατάκτηση τίτλων από την αγαπημένη τους ομάδα. «Πάρτε την Ευρωλίγκα ή σπίτια σας» ή ακόμη χειρότερα «πάρτε την Ευρωλίγκα και σπίτια σας»... Τραγελαφικές καταστάσεις.

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Δευ Δεκ 15, 2025 12:42 am

tokalytero3d έγραψε:
Κυρ Δεκ 14, 2025 10:48 pm
shaq7 έγραψε:
Κυρ Δεκ 14, 2025 10:43 pm
εγω γελαω με αυτα που βλεπω για τον φουρνιε..ιδεα δεν εχω τι εκανε με το περιστερι..αλλα με την μπατσελονα φανηκε σε πολυ καλη κατασταση..δεν φταιει αυτος που παιζει με τον ντορσει..ουτε φταιει ο φουρνιε γενικα για το χαλι της ομαδας..
Οταν/αν παιξει καλα ολος ο ολυμπιακος τοτε θα δειτε και τον φουρνιε..οποτε του δινουν την μπαλα στα χερια του γαλλου μια χαρα παιζει,αν η μπαλα ειναι στον ντορσει και εχει και στην 5δα νιλικινα/γουοκαπ που τους παιζουν στα 10μ καλα κρασια.
Εδώ πέρυσι με 16 πόντους μ.ο, με μεγάλα σουτ γενικά, με επική εμφάνιση στον ημιτελικό, με ηγετικούς τελικούς με παο πάλι βρίσκανε..

Πάντως γλίτωσε πραγματικά ο ναν που πήγε απέναντι και δεν ήρθε εδώ, θα είχε καταστραφεί.
ε, εντάξει, μπορούσε και καλύτερα :mrgreen: :roofl:

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Δευ Δεκ 15, 2025 4:44 am

Εικόνα

συνεχιζεται να ζητατε ασσο?

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Δεκ 15, 2025 12:02 pm

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Δεκ 15, 2025 12:17 pm

reignman έγραψε:
Εικόνα
Αυτό το -0.1 WS κάθεται πολύ άσχημα :shock:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Δεκ 15, 2025 12:54 pm

nikolas_asteri έγραψε:
reignman έγραψε:
Εικόνα
Να χτυπούσε μόνο αυτό άσχημα

Παρατηρώ μια τάση όσοι τολμούμε να πούμε κάτι αρνητικό για τον Φουρνιέ ή ότι δεν μας αρέσει να χαρακτηριζόμαστε κάτι σαν παράλογοι ή αχάριστοι και αυτό επαναλαμβανόμενα λες και ο Φουρνιέ είναι υπεράνω κριτικής λόγο του ονόματος του.
Να ρωτήσω γιατί είναι αποδεκτό π.χ. ο Φουρνιέ να παίρνει 15-20 σουτ χωρίς να χαλάει τον ρυθμό της ομάδας αλλά όταν τα παίρνει ο Ντόρσεϊ να χαλάει τον ρυθμό; Είναι τόσο διαφορά στο overdiblling οι δυο τους;. Ούτε κατά την γνώμη μου δουλεύει ιδιαίτερα καλά η motion με τον Φουρνιέ μέσα, στην αρχή που ήρθε που προσπαθούσε. Εγώ την έχω πει την γνώμη μου και πείτε με εμμονικό αλλά δεν θεωρώ τον Φουρνιέ τοπ, δεν έχει ελιτ ντρίμπλα και χειρισμό για 2άρι, δεν έχει καλό shoot selection από ανάγκη αλλά κυρίως από επιλογή, δεν είναι ελίτ στην άμυνα και δεν είναι δημιουργός ή πασέρ, έχει το ψυχρό αίμα να πάρει τα κρίσιμα σουτ και να βάλει τα μεγάλα καλάθια αλλά αυτό μας αρκεί φέτος;

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Δεκ 15, 2025 1:02 pm

Conan1982 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Παρατηρώ μια τάση όσοι τολμούμε να πούμε κάτι αρνητικό για τον Φουρνιέ ή ότι δεν μας αρέσει να χαρακτηριζόμαστε κάτι σαν παράλογοι ή αχάριστοι και αυτό επαναλαμβανόμενα λες και ο Φουρνιέ είναι υπεράνω κριτικής λόγο του ονόματος του.
Να ρωτήσω γιατί είναι αποδεκτό π.χ. ο Φουρνιέ να παίρνει 15-20 σουτ χωρίς να χαλάει τον ρυθμό της ομάδας αλλά όταν τα παίρνει ο Ντόρσεϊ να χαλάει τον ρυθμό; Είναι τόσο διαφορά στο overdiblling οι δυο τους;. Ούτε κατά την γνώμη μου δουλεύει ιδιαίτερα καλά η motion με τον Φουρνιέ μέσα, στην αρχή που ήρθε που προσπαθούσε. Εγώ την έχω πει την γνώμη μου και πείτε με εμμονικό αλλά δεν θεωρώ τον Φουρνιέ τοπ, δεν έχει ελιτ ντρίμπλα και χειρισμό για 2άρι, δεν έχει καλό shoot selection από ανάγκη αλλά κυρίως από επιλογή, δεν είναι ελίτ στην άμυνα και δεν είναι δημιουργός ή πασέρ, έχει το ψυχρό αίμα να πάρει τα κρίσιμα σουτ και να βάλει τα μεγάλα καλάθια αλλά αυτό μας αρκεί φέτος;
Ναι μας αρκει

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Δευ Δεκ 15, 2025 1:09 pm

Conan1982 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Είναι ο μόνος στην ομάδα που έχει αυτό το χαρακτηριστικό, οπότε δεν ξέρω αν μας αρκεί αλλά σίγουρα μας είναι υπεραπαραίτητος.
Είναι άλλο να αποφασίζεις ένα play κάποιου τυχαίου παιχνιδιού κανοικής διάρκειας και άλλο όταν παίζεις ημιτελικό και είσαι στις 5 τελευταίες κατοχές. Στην ομάδα μας αυτή τη στιγμή, αυτές τις 5 κατοχές μπορούν να τις αποφασίσουν/τρέξουν μόνο δύο παίκτες, ο Γουόκαπ και ο Φουρνιέ. Ο Γουόκαπ όμως δεν μπορεί να σκοράρει άρα καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι ο Φουρνιέ. Με το χέρι στην καρδιά, είσαι στην τελευταία επίθεση στον ημιτελικό και χάνεις με έναν πόντο, ποιος θέλεις να παίξει με τη μπάλα στα χέρια το πικ εν ρολ? Ο Ντόρσει? Ο Ντιλικίνα? Ο Γουόκαπ? Νομίζω είναι εύκολη η απάντηση.
Επίσης είπα αυτήτ τη στιγμή γιατί δεν ξέρω πως θα είναι ο Μόρις. Μόλις τον δω 4/5 παιχνίδια ίσως να αλλάξω γνώμη.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Δεκ 15, 2025 1:13 pm

golitog7 έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Είναι ο μόνος στην ομάδα που έχει αυτό το χαρακτηριστικό, οπότε δεν ξέρω αν μας αρκεί αλλά σίγουρα μας είναι υπεραπαραίτητος.
Είναι άλλο να αποφασίζεις ένα play κάποιου τυχαίου παιχνιδιού κανοικής διάρκειας και άλλο όταν παίζεις ημιτελικό και είσαι στις 5 τελευταίες κατοχές. Στην ομάδα μας αυτή τη στιγμή, αυτές τις 5 κατοχές μπορούν να τις αποφασίσουν/τρέξουν μόνο δύο παίκτες, ο Γουόκαπ και ο Φουρνιέ. Ο Γουόκαπ όμως δεν μπορεί να σκοράρει άρα καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι ο Φουρνιέ. Με το χέρι στην καρδιά, είσαι στην τελευταία επίθεση στον ημιτελικό και χάνεις με έναν πόντο, ποιος θέλεις να παίξει με τη μπάλα στα χέρια το πικ εν ρολ? Ο Ντόρσει? Ο Ντιλικίνα? Ο Γουόκαπ? Νομίζω είναι εύκολη η απάντηση.
Επίσης είπα αυτήτ τη στιγμή γιατί δεν ξέρω πως θα είναι ο Μόρις. Μόλις τον δω 4/5 παιχνίδια ίσως να αλλάξω γνώμη.
Ανάμεσα στα αρνητικά που του έχω καταλογίσει είναι ότι είναι επιρρεπής και στα λάθη όταν τον πιέζουν, οπότε εμένα δεν μου προσφέρει την σιγουρία να τρέξει αυτός την τελευταία επίθεση, μου προσφέρει σιγουριά να πάρει το σουτ, από θέμα ευστοχίας όμως θεωρώ ότι αν πάρει το τελευταίο σουτ ο Ντόρσεϊ έχει επίσης το ψυχρό αίμα να μην επηρεαστεί και εξίσου πιθανότητες να ευστοχήσει. Το ότι έχουμε μόνο τον Φουρνιέ και τον Γουόκαπ δείχνει απλώς το δομικό πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης

Δευ Δεκ 15, 2025 1:47 pm

reignman έγραψε:
Εικόνα
Μπράβο reignman! Πολύ κατατοπιστικός ο πίνακας που ξετρύπωσες !!!

Με τη βοήθεια της AI έκανα μια αποκωδικοποίηση των παραπάνω δεικτών του Φουρνιέ. Τα αποτελέσματα:

MPG (Minutes Peg Game)
Μέσος όρος λεπτών συμμετοχής ανά αγώνα.
Ο δείκτης 22.1 του Φουρνιέ δείχνει ότι παίζει σταθερά λεπτά rotation, όχι garbage time. Ο προπονητής του δίνει ρόλο.

USG% (Usage Percentage)
Ποσοστό των επιθέσεων της ομάδας που τελειώνουν από τον παίκτη (σουτ, βολές ή λάθος) όσο βρίσκεται στο παρκέ. Δείχνει πόσο πολύ συμμετέχει επιθετικά.
Ο δείκτης 27.1 του Φουρνιέ δείχνει πολύ υψηλό usage για παίκτη 22 λεπτών. Ζητάει πολλές κατοχές χωρίς να είναι απαραίτητα έτοιμος για αυτό (θα φανεί παρακάτω).

IND OFF RTG (Individual Offensive Rating)
Πόσους πόντους παράγει ο παίκτης ανά 100 κατοχές. Μέτρο επιθετικής αποτελεσματικότητας.
Ο δείκτης 95.6 του Φουρνιέ είναι χαμηλός. Παράγει κάτω από 1 πόντο ανά κατοχή. Επιθετικά μπλοκάρει τη ροή.

IND DEF RTG (Individual Defensive Rating)
Πόσους πόντους δέχεται η ομάδα ανά 100 κατοχές όταν ο παίκτης αμύνεται. Όσο χαμηλότερο, τόσο καλύτερη άμυνα.
Ο δείκτης 116.5 του Φουρνιέ είναι πολύ κακός. Όταν είναι στο παρκέ, η ομάδα δέχεται πολλούς πόντους. Σε συνδυασμός με live turnovers και πιθανή κακή τοποθέτηση, είναι διπλό πρόβλημα.

IND NET RTG (Individual Net Rating)
Αν από το IND OFF RTG αφαιρέσουμε το IND DEF RTG και το υπόλοιπο είναι θετική τιμή, σημαίνει ότι η ομάδα είναι καλύτερη με τον παίκτη στο παρκέ.
Ο δείκτης -20.9 του Φουρνιέ σημαίνει ότι όταν ο παίκτης είναι στο παρκέ, η ομάδα χάνει κατά μέσο όρο περίπου 21 πόντους ανά 100 κατοχές σε σχέση με τον αντίπαλο. Αυτό είναι τεράστια αρνητική επίδραση στο αποτέλεσμα και πως η ομάδα είναι πολύ χειρότερη με αυτός μέσα. Δεν είναι απλώς ουδέτερος ή λίγο κακός. Είναι ξεκάθαρα επιζήμιος και στις δυο πλευρές του γηπέδου όσο αγωνίζεται.

PPP (Points Per Possession)
Πόντοι που σκοράρει ο παίκτης ανά κατοχή. Πολύ χρήσιμο για αποδοτικότητα σε καταστάσεις (π.χ. isolation, pick-and-roll).
Ο δείκτης 0.81 του Φουρνιέ είναι πολύ κακό νούμερο. Ο μέσος όρος είναι το 1.0 και ο καλός σκόρερ έχει πάνω από 1.05. Σημαίνει ότι ο παίκτης χάνει κατοχές.

eFG% (Effective Field Goal Percentage)
Ποσοστό ευστοχίας που λαμβάνει υπόψη ότι το τρίποντο μετράει περισσότερο: eFG% = (FG + 0.5 X 3 FG) / FG A.
Ο δείκτης 44% του Φουρνιέ δείχνει χαμηλή αποτελεσματικότητα σουτ. Κακά τελειώματα, κακή επιλογή σουτ, ή και τα δύο.

TS% (True Shooting Percentage)
Πιο ολοκληρωμένο ποσοστό σκοραρίσματος, περιλαμβάνει:
δίποντα, τρίποντα, βολές. Δείχνει πόσο αποδοτικός είναι συνολικά στο σκοράρισμα.
Ο δείκτης 49% του Φουρνιέ επιβεβαιώνει το πρόβλημα: δεν σκοράρει αποδοτικά, δεν παίρνει αρκετές βολές. Volume χωρίς efficiency.

TOV% (Turnover Percentage)
Ποσοστό κατοχών που καταλήγουν σε λάθος. Χαμηλότερο = καλύτερος έλεγχος μπάλας.
Ο δείκτης 17.4 του Φουρνιέ είναι αρκετά υψηλός. Χάνει σχεδόν 1 στις 6 κατοχές.

LTOV% (Live Turnover %)
Ποσοστό λαθών που γίνονται εν ώρα παιχνιδιού και οδηγούν σε αιφνιδιασμό.
Ο δείκτης 12.4 του Φουρνιέ δείχνει πολλά live λάθη που οδηγούν σε αιφνιδιασμούς του αντιπάλου. Πλήγμα και για την άμυνα.

DTOV% (Deadball Turnover %)
Λάθη σε νεκρή μπάλα (π.χ. βήματα, επιθετικό φάουλ). Δεν οδηγούν άμεσα σε transition.
Ο δείκτης 5 του Φουρνιέ είναι σε ok επίπεδο. Τα περισσότερα λάθη είναι κακές αποφάσεις, όχι τεχνικά.

AST% (Assist Percentage)
Ποσοστό των καλαθιών της ομάδας που προέρχονται από πάσα του παίκτη όσο είναι στο παρκέ.
Ο δείκτης 14.3 του Φουρνιέ είναι χαμηλός για παίκτη με USG 27%. Παίζει για τον εαυτό του, όχι για την ομάδα. Το υψηλό usage με χαμηλό AST% = ball stopper.

PER (Player Efficiency Rating)
Συνολικός δείκτης απόδοσης του παίκτη (δημιουργία John Hollinger). Μέσος όρος = 15, ενώ το 20 δείχνει πολύ υψηλό επίπεδο.
Ο δείκτης 7.4 του Φουρνιέ είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο (15). Αρνητική συνολική συνεισφορά.

WS (Win Shares)
Πόσες νίκες «προσφέρει» ο παίκτης στην ομάδα του μέσα στη σεζόν, δηλαδή από τις νίκες της ομάδας πόσες οφείλονται στη συνολική προσφορά του παίκτη. Δεν μετράει απλώς πόντους, αλλά συνυπολογίζει επίθεση και άμυνα και τα συνδέει με πραγματικές νίκες, όχι με ωραία νούμερα. Δείχνει πόσο χρήσιμος είναι ο παίκτης στη στελέχωση της ομάδας.
Ο δείκτης -0.1 του Φουρνιέ σημαίνει ότι ο παίκτης κοστίζει νίκες.

WS/40 (Win Shares per 40 minutes)
Win Shares προσαρμοσμένα στα 40 λεπτά. Επιτρέπει σύγκριση παικτών με διαφορετικό χρόνο συμμετοχής.
Ο δείκτης -0.02 του Φουρνιέ σημαίνει ότι ακόμα και ανά λεπτό είναι αρνητικός.

BPM (Box Plus-Minus)
Εκτίμηση του πόσο επηρεάζει ο παίκτης το σκορ ανά 100 κατοχές σε σχέση με έναν μέσο παίκτη.
Ο δείκτης -4.5 του Φουρνιέ δείχνει μεγάλη αρνητική επίδραση στο σκορ.

VORP (Value Over Replacement Player)
Αξία του παίκτη σε σχέση με έναν αναπληρωματικό επιπέδου πάγκου. Δείχνει πόσο «αναγκαίος» είναι για την ομάδα.
Ο δείκτης -0.3 του Φουρνιέ είναι κάτω από το replacement level. Ένας μέσος αναπληρωματικός θα ήταν καλύτερος.

Συνολική αξιολόγηση (σαν scouting report)
ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: Primary scorer/handler, παίκτης μπάλας, επιθετική αναφορά second unit.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Inefficient volume shooter, κακό decision-making, αρνητικός αμυντικά, ball-dominant χωρίς δημιουργία.

Κρίσιμο συμπέρασμα:
Ο παίκτης έχει ρόλο που δεν μπορεί να υποστηρίξει.
Δεν αποτυγχάνει επειδή παίζει λίγα λεπτά ή επειδή δεν έχει ευκαιρίες.
Αποτυγχάνει επειδή έχει πολλές κατοχές και τις χρησιμοποιεί αναποτελεσματικά.

Πρακτικά τι κάνεις ως coach/GM
Αν τον κρατάς, μείωσε USG, χρησιμοποίησέ τον off-ball, αφαίρεσε self-creation, δίνε καθαρές οδηγίες shot selection.

Μία φράση σύνοψης:
Παίκτης με νοοτροπία πρωταγωνιστή αλλά παραγωγή αναπληρωματικού.

Δηλαδή, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και στατιστικά αυτό που όλοι βλέπουμε από τη φετινή παρουσία του Φουρνιέ. ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Παρ' όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο παίκτης σταδιακά θα φτάσει στα στάνταρ του και στα κρίσιμα θα είναι σημαντικός για την ομάδα.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Δευ Δεκ 15, 2025 1:54 pm

Conan1982 έγραψε:
golitog7 έγραψε:

Ανάμεσα στα αρνητικά που του έχω καταλογίσει είναι ότι είναι επιρρεπής και στα λάθη όταν τον πιέζουν, οπότε εμένα δεν μου προσφέρει την σιγουρία να τρέξει αυτός την τελευταία επίθεση, μου προσφέρει σιγουριά να πάρει το σουτ, από θέμα ευστοχίας όμως θεωρώ ότι αν πάρει το τελευταίο σουτ ο Ντόρσεϊ έχει επίσης το ψυχρό αίμα να μην επηρεαστεί και εξίσου πιθανότητες να ευστοχήσει. Το ότι έχουμε μόνο τον Φουρνιέ και τον Γουόκαπ δείχνει απλώς το δομικό πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή.
Επειδή διάβασα και πριν ένα σχόλιο σου , θεωρώ ότι το να προσπαθούμε να φέρουμε ίσα βάρκα ίσα πανιά την αγωνιστική αξία των δύο παικτών, οπως και να ταυτίζουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως το overdribbling που αναφέρεις, ε όπως και να το κάνουμε στην δική μου λογική είναι τελείως παράλογο! Ο Ντόρσει φυσικά και είναι ένας καλός , πολύ καλός streaky παίκτης, αλλά γίνεται να συγκριθεί μπασκετικά σε θέμα ποιότητας και αντίληψης παιχνιδιού με τον Φουρνιέ? Ποιά η καριέρα του ενός και ποιά του άλλου?? Όσο αφορά την ομάδα μας, στα κρίσιμα της παιχνίδια τί έκανε ο ένας στον ένα χρόνο που παίζει και με όλες τις άμυνες προσαρμοσμένες πάνω του και τί έχει κάνει ο άλλος συνολικά στην τριετία του πάνω?? Οι αντίπαλοι προπονητές……ποιον υπολογίζουν περισσότερο από τους δύο??? Επιπλέον, γράφεις ότι είναι επίφοβο να τρέξει ο Φουρνιε την τελευταία επίθεση ( και πολύ σωστά το γράφεις) , η διαφορά όμως αγαπητέ ξέρεις ποια είναι? Ότι σε μία νορμάλ ομάδα με ικανούς χειριστές, θα ζητούσες από τον Φουρνιέ να ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ όχι να τρέξει την επίθεση γιατί αυτά πρέπει άλλος να έχει αποκτηθεί για να τα κάνει σε ένα πρωταθληματικό ρόστερ!! Τις επιθέσεις τις τρέχει ο άσσος και τις εκτελεί ο σούτινγκ Γκαρντ…..και τα δύο δύναται τα κάνει ένας τέλειος pg τύπου Λάρκιν, Τζείμς που …..προφανώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην ομάδα μας!!
Υγ) Προφανώς και η μέχρι τώρα χρονιά του Γάλλου δεν είναι η αναμενόμενη……..αλλά το να εξομοιώνεται και στα καλά και στα κακά ο Φουρνιέ με τον Ντόρσει, νομίζω ότι παραπάει!

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Δευ Δεκ 15, 2025 2:10 pm

Leon Man έγραψε:
Δευ Δεκ 15, 2025 1:47 pm
reignman έγραψε:
Εικόνα
Μπράβο reignman! Πολύ κατατοπιστικός ο πίνακας που ξετρύπωσες !!!

Με τη βοήθεια της AI έκανα μια αποκωδικοποίηση των παραπάνω δεικτών του Φουρνιέ. Τα αποτελέσματα:

MPG (Minutes Peg Game)
Μέσος όρος λεπτών συμμετοχής ανά αγώνα.
Ο δείκτης 22.1 του Φουρνιέ δείχνει ότι παίζει σταθερά λεπτά rotation, όχι garbage time. Ο προπονητής του δίνει ρόλο.

USG% (Usage Percentage)
Ποσοστό των επιθέσεων της ομάδας που τελειώνουν από τον παίκτη (σουτ, βολές ή λάθος) όσο βρίσκεται στο παρκέ. Δείχνει πόσο πολύ συμμετέχει επιθετικά.
Ο δείκτης 27.1 του Φουρνιέ δείχνει πολύ υψηλό usage για παίκτη 22 λεπτών. Ζητάει πολλές κατοχές χωρίς να είναι απαραίτητα έτοιμος για αυτό (θα φανεί παρακάτω).

IND OFF RTG (Individual Offensive Rating)
Πόσους πόντους παράγει ο παίκτης ανά 100 κατοχές. Μέτρο επιθετικής αποτελεσματικότητας.
Ο δείκτης 95.6 του Φουρνιέ είναι χαμηλός. Παράγει κάτω από 1 πόντο ανά κατοχή. Επιθετικά μπλοκάρει τη ροή.

IND DEF RTG (Individual Defensive Rating)
Πόσους πόντους δέχεται η ομάδα ανά 100 κατοχές όταν ο παίκτης αμύνεται. Όσο χαμηλότερο, τόσο καλύτερη άμυνα.
Ο δείκτης 116.5 του Φουρνιέ είναι πολύ κακός. Όταν είναι στο παρκέ, η ομάδα δέχεται πολλούς πόντους. Σε συνδυασμός με live turnovers και πιθανή κακή τοποθέτηση, είναι διπλό πρόβλημα.

IND NET RTG (Individual Net Rating)
Αν από το IND OFF RTG αφαιρέσουμε το IND DEF RTG και το υπόλοιπο είναι θετική τιμή, σημαίνει ότι η ομάδα είναι καλύτερη με τον παίκτη στο παρκέ.
Ο δείκτης -20.9 του Φουρνιέ σημαίνει ότι όταν ο παίκτης είναι στο παρκέ, η ομάδα χάνει κατά μέσο όρο περίπου 21 πόντους ανά 100 κατοχές σε σχέση με τον αντίπαλο. Αυτό είναι τεράστια αρνητική επίδραση στο αποτέλεσμα και πως η ομάδα είναι πολύ χειρότερη με αυτός μέσα. Δεν είναι απλώς ουδέτερος ή λίγο κακός. Είναι ξεκάθαρα επιζήμιος και στις δυο πλευρές του γηπέδου όσο αγωνίζεται.

PPP (Points Per Possession)
Πόντοι που σκοράρει ο παίκτης ανά κατοχή. Πολύ χρήσιμο για αποδοτικότητα σε καταστάσεις (π.χ. isolation, pick-and-roll).
Ο δείκτης 0.81 του Φουρνιέ είναι πολύ κακό νούμερο. Ο μέσος όρος είναι το 1.0 και ο καλός σκόρερ έχει πάνω από 1.05. Σημαίνει ότι ο παίκτης χάνει κατοχές.

eFG% (Effective Field Goal Percentage)
Ποσοστό ευστοχίας που λαμβάνει υπόψη ότι το τρίποντο μετράει περισσότερο: eFG% = (FG + 0.5 X 3 FG) / FG A.
Ο δείκτης 44% του Φουρνιέ δείχνει χαμηλή αποτελεσματικότητα σουτ. Κακά τελειώματα, κακή επιλογή σουτ, ή και τα δύο.

TS% (True Shooting Percentage)
Πιο ολοκληρωμένο ποσοστό σκοραρίσματος, περιλαμβάνει:
δίποντα, τρίποντα, βολές. Δείχνει πόσο αποδοτικός είναι συνολικά στο σκοράρισμα.
Ο δείκτης 49% του Φουρνιέ επιβεβαιώνει το πρόβλημα: δεν σκοράρει αποδοτικά, δεν παίρνει αρκετές βολές. Volume χωρίς efficiency.

TOV% (Turnover Percentage)
Ποσοστό κατοχών που καταλήγουν σε λάθος. Χαμηλότερο = καλύτερος έλεγχος μπάλας.
Ο δείκτης 17.4 του Φουρνιέ είναι αρκετά υψηλός. Χάνει σχεδόν 1 στις 6 κατοχές.

LTOV% (Live Turnover %)
Ποσοστό λαθών που γίνονται εν ώρα παιχνιδιού και οδηγούν σε αιφνιδιασμό.
Ο δείκτης 12.4 του Φουρνιέ δείχνει πολλά live λάθη που οδηγούν σε αιφνιδιασμούς του αντιπάλου. Πλήγμα και για την άμυνα.

DTOV% (Deadball Turnover %)
Λάθη σε νεκρή μπάλα (π.χ. βήματα, επιθετικό φάουλ). Δεν οδηγούν άμεσα σε transition.
Ο δείκτης 5 του Φουρνιέ είναι σε ok επίπεδο. Τα περισσότερα λάθη είναι κακές αποφάσεις, όχι τεχνικά.

AST% (Assist Percentage)
Ποσοστό των καλαθιών της ομάδας που προέρχονται από πάσα του παίκτη όσο είναι στο παρκέ.
Ο δείκτης 14.3 του Φουρνιέ είναι χαμηλός για παίκτη με USG 27%. Παίζει για τον εαυτό του, όχι για την ομάδα. Το υψηλό usage με χαμηλό AST% = ball stopper.

PER (Player Efficiency Rating)
Συνολικός δείκτης απόδοσης του παίκτη (δημιουργία John Hollinger). Μέσος όρος = 15, ενώ το 20 δείχνει πολύ υψηλό επίπεδο.
Ο δείκτης 7.4 του Φουρνιέ είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο (15). Αρνητική συνολική συνεισφορά.

WS (Win Shares)
Πόσες νίκες «προσφέρει» ο παίκτης στην ομάδα του μέσα στη σεζόν, δηλαδή από τις νίκες της ομάδας πόσες οφείλονται στη συνολική προσφορά του παίκτη. Δεν μετράει απλώς πόντους, αλλά συνυπολογίζει επίθεση και άμυνα και τα συνδέει με πραγματικές νίκες, όχι με ωραία νούμερα. Δείχνει πόσο χρήσιμος είναι ο παίκτης στη στελέχωση της ομάδας.
Ο δείκτης -0.1 του Φουρνιέ σημαίνει ότι ο παίκτης κοστίζει νίκες.

WS/40 (Win Shares per 40 minutes)
Win Shares προσαρμοσμένα στα 40 λεπτά. Επιτρέπει σύγκριση παικτών με διαφορετικό χρόνο συμμετοχής.
Ο δείκτης -0.02 του Φουρνιέ σημαίνει ότι ακόμα και ανά λεπτό είναι αρνητικός.

BPM (Box Plus-Minus)
Εκτίμηση του πόσο επηρεάζει ο παίκτης το σκορ ανά 100 κατοχές σε σχέση με έναν μέσο παίκτη.
Ο δείκτης -4.5 του Φουρνιέ δείχνει μεγάλη αρνητική επίδραση στο σκορ.

VORP (Value Over Replacement Player)
Αξία του παίκτη σε σχέση με έναν αναπληρωματικό επιπέδου πάγκου. Δείχνει πόσο «αναγκαίος» είναι για την ομάδα.
Ο δείκτης -0.3 του Φουρνιέ είναι κάτω από το replacement level. Ένας μέσος αναπληρωματικός θα ήταν καλύτερος.

Συνολική αξιολόγηση (σαν scouting report)
ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: Primary scorer/handler, παίκτης μπάλας, επιθετική αναφορά second unit.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Inefficient volume shooter, κακό decision-making, αρνητικός αμυντικά, ball-dominant χωρίς δημιουργία.

Κρίσιμο συμπέρασμα:
Ο παίκτης έχει ρόλο που δεν μπορεί να υποστηρίξει.
Δεν αποτυγχάνει επειδή παίζει λίγα λεπτά ή επειδή δεν έχει ευκαιρίες.
Αποτυγχάνει επειδή έχει πολλές κατοχές και τις χρησιμοποιεί αναποτελεσματικά.

Πρακτικά τι κάνεις ως coach/GM
Αν τον κρατάς, μείωσε USG, χρησιμοποίησέ τον off-ball, αφαίρεσε self-creation, δίνε καθαρές οδηγίες shot selection.

Μία φράση σύνοψης:
Παίκτης με νοοτροπία πρωταγωνιστή αλλά παραγωγή αναπληρωματικού.

Δηλαδή, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και στατιστικά αυτό που όλοι βλέπουμε από τη φετινή παρουσία του Φουρνιέ. ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Παρ' όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο παίκτης σταδιακά θα φτάσει στα στάνταρ του και στα κρίσιμα θα είναι σημαντικός για την ομάδα.
Καταρχήν συγχαρητήρια για τον κόπο σου!
Πολύ ωραία και σωστά όσα γράφεις αλλά, μήπως μπορείς με πολύ απλούστερα λόγια ( φυσικά και εγώ καταλαβαίνω τι σωστά πινακοποιημένα παρουσίασες) να αναφέρεις, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ……….. ότι όλα τα παραπάνω analytics ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ από το σχήμα της πεντάδας ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΕΝΤΑΔΑΣ που είναι στο παρκέ???
Δεν θεωρώ πάντως να πιστεύεις ότι μάλλον τον Φουρνιέ δεν τον χρειαζόμαστε, σωστά?? Γιατί εφόσον τα στατιστικά τον δείχνουν τόσο επιζήμιο, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πεί, «βρε μάγκες τί να τον κάνουμε»??? Επαναλαμβάνω, καλά όλα τα analytics που παρέθεσες, σέβομαι απόλυτα τον κόπο σου, αλλά όποιον και να ρωτήσεις ΣΧΕΤΙΚΟ με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης θα σου υπενθυμίσει αυτά που σου γράφω παραπάνω με κεφαλαία!
Με απεριόριστη εκτίμηση…..

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Δευ Δεκ 15, 2025 2:12 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Δευ Δεκ 15, 2025 1:54 pm
Conan1982 έγραψε:

Επειδή διάβασα και πριν ένα σχόλιο σου , θεωρώ ότι το να προσπαθούμε να φέρουμε ίσα βάρκα ίσα πανιά την αγωνιστική αξία των δύο παικτών, οπως και να ταυτίζουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως το overdribbling που αναφέρεις, ε όπως και να το κάνουμε στην δική μου λογική είναι τελείως παράλογο! Ο Ντόρσει φυσικά και είναι ένας καλός , πολύ καλός streaky παίκτης, αλλά γίνεται να συγκριθεί μπασκετικά σε θέμα ποιότητας και αντίληψης παιχνιδιού με τον Φουρνιέ? Ποιά η καριέρα του ενός και ποιά του άλλου?? Όσο αφορά την ομάδα μας, στα κρίσιμα της παιχνίδια τί έκανε ο ένας στον ένα χρόνο που παίζει και με όλες τις άμυνες προσαρμοσμένες πάνω του και τί έχει κάνει ο άλλος συνολικά στην τριετία του πάνω?? Οι αντίπαλοι προπονητές……ποιον υπολογίζουν περισσότερο από τους δύο??? Επιπλέον, γράφεις ότι είναι επίφοβο να τρέξει ο Φουρνιε την τελευταία επίθεση ( και πολύ σωστά το γράφεις) , η διαφορά όμως αγαπητέ ξέρεις ποια είναι? Ότι σε μία νορμάλ ομάδα με ικανούς χειριστές, θα ζητούσες από τον Φουρνιέ να ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ όχι να τρέξει την επίθεση γιατί αυτά πρέπει άλλος να έχει αποκτηθεί για να τα κάνει σε ένα πρωταθληματικό ρόστερ!! Τις επιθέσεις τις τρέχει ο άσσος και τις εκτελεί ο σούτινγκ Γκαρντ…..και τα δύο δύναται τα κάνει ένας τέλειος pg τύπου Λάρκιν, Τζείμς που …..προφανώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην ομάδα μας!!
Υγ) Προφανώς και η μέχρι τώρα χρονιά του Γάλλου δεν είναι η αναμενόμενη……..αλλά το να εξομοιώνεται και στα καλά και στα κακά ο Φουρνιέ με τον Ντόρσει, νομίζω ότι παραπάει!
Το να κρινουμε και να συγκρινουμε την αποδοση των παικτων με βαση το ονομα τους και το τι εχουν πετυχει στην καριερα τους, καταληγει σε biased εκτιμήσεις και δεν ειναι σωστό κατα τη γνωμη μου. Ο καθε παικτης θα πρεπει να βρισκεται στην ομαδα και να εχει χρονο με βαση πολλους παραγοντες που σχετιζονται με τρεχοντα δεδομενα ο σημαντικοτερος εκ των οποιων ειναι το fit με το συνολο, ισως στη συνεχεια και τα ατομικα χαρακτηριστικα του και η τρεχουσα κατασταση του, αλλά σιγουρα οχι τα παλια του κατορθωματα. That being said και με δεδομενο πως οι Φουρνιε και Ντορσει αγωνιζονται στην ιδια θεση, μια συγκριση ειναι αναποφευκτη και δεν ειμαι βεβαιος γιατι θεωρουμε οτι ειναι κατι που παραπαει ειδικα οταν ας πουμε ο Ντορσει ηταν ο βασικτερος παραγων που εδωσε το πρωταθλημα στον Ολυμπιακο, η συγκριση αποκταει ακομα μεγαλυτερη ουσια. Όπως εχω ξαναγραψει εαν ο Ντορσει εκανε πολλα απο τα παιχνιδια του Φουρνιε θα τον ειχαμε κρεμασει αναποδα. Ο Φουρνιε μου ειναι ο πιο αγαπητος παικτης στο ροστερ του Ολυμπιακου για πολλους λογους, ενας εκ των οποιων ειναι και η ηγετικη του φυσιογνωμια, αλλά απο την αλλη δεν θα κανω twist αυτο που βλεπω για να εξυπηρετησω τα συναισθηματα μου. Πιθανον θα πρεπει να αλλαξει ο ρολος του και ο τροπος που αξιοποιειται απο τον προπονητη, δεν ξερω, αλλα πιστευω πως οπως παιζει για την ωρα και δεν αποδιδει για την ομαδα και εκτιθεται.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”