Και τον Σλούκα αν πιέσεις 4/4 θα δυσκολευτεί να κατεβάσει την μπάλα.pan24 έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 27, 2025 12:35 pmΕξαρτάται ποιος τους πιέζει και με πόση ένταση.
Αν ο αντίπαλος προπονητής διαβάζοντας αυτό ρίξει πάνω τους εξαιρετικούς στην άμυνα πάνω στη μπάλα παίκτες με εντολή να τους πιέζουν στα 4/4, ο Ντόρσει και ο Γουόρντ μπορούν να κατεβάσουν τη μπάλα χωρίς να τη χάσουν, να διαβάσουν σωστά τυχόν παγίδες στο κέντρο και μετά να έχουν και το καθαρό μυαλό και την ενέργεια να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν;
Πολύ δύσκολο.
Χωρίς πίεση και ο Παπανικολάου κατεβάζει τη μπάλα, το ζήτημα είναι σε επίπεδο έντασης playoffs/final 4 τι γίνεται.
Euroleague Round 18, Virtus Bologna vs Olympiacos Piraeus
Συντονιστής: Captains
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Σε ματς που πιέζουν όπως χτες το κατέβασμα το σχήμα με φουρνιε ντορσει στα γκαρντ είναι ικανό να χάσει 20π διαφορά.. για καμία α1 η αδιάφορο παιχνίδι καλό είναι..
Εγώ απορώ γιατί δεν βάζει τον Πίτερς 5ρι και βάζει τον χολ..με την Βαλενθια το έκανε στο τελευταίο λεπτό..αφού είχαμε χάσει.Αμυντικά ο Πίτερς δεν είναι χειρότερος ενώ η διαφορά στην επίθεση χαοτική..
Ο νιλικινα είναι κυριολεκτικά μαύρος Καλαϊτζάκης..μπορεί πίσω να σου μαζεύει την αμυνα αλλά μπροστά καλύτερα να βγαίνει εκτός παρκέ και να παίζουμε με 4.
Είναι τρομακτικό ότι η ομάδα για βοηθούς έχει μποζικα ΜΠΑΦΕ και τριαντάφυλλο..άνετα χωράω και εγώ στο τιμ δηλαδή
Εγώ απορώ γιατί δεν βάζει τον Πίτερς 5ρι και βάζει τον χολ..με την Βαλενθια το έκανε στο τελευταίο λεπτό..αφού είχαμε χάσει.Αμυντικά ο Πίτερς δεν είναι χειρότερος ενώ η διαφορά στην επίθεση χαοτική..
Ο νιλικινα είναι κυριολεκτικά μαύρος Καλαϊτζάκης..μπορεί πίσω να σου μαζεύει την αμυνα αλλά μπροστά καλύτερα να βγαίνει εκτός παρκέ και να παίζουμε με 4.
Είναι τρομακτικό ότι η ομάδα για βοηθούς έχει μποζικα ΜΠΑΦΕ και τριαντάφυλλο..άνετα χωράω και εγώ στο τιμ δηλαδή
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Σάβ Δεκ 27, 2025 1:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μα και κανονικό playmaker να βάλεις, στην καλύτερη θα έχει τον ρόλο του Γκος στην επίθεση, έτσι όπως είναι στημένη η ομάδα.
Αυτό προσπαθώ να πω. Ο ρόλος του pg σε εμάς στα κρίσιμα είναι να κάνει hand off αφού κατεβάσει με ασφάλεια την μπάλα, να έρθει ο Φουρνιέ να την πάρει και αυτός να πάει στην γωνία.
Να αλλάξει ξαφνικά το σύστημα και να έχει το pg (Μόρις) την μπάλα για να παίξει iso ή pnr όπως κάνει ο Μάκινταιρ ή ο Σλούκας και να πάει ο Φουρνιέ πιο πέρα δεν το βρίσκω ούτε πρακτικό ούτε λογικό.
- Leon Man

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Άσε που του την έκλεψε ο μπετατζής Γουόκαπ και είχαμε ντράβαλα !!!Dimmitz έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 27, 2025 1:38 pmΚαι τον Σλούκα αν πιέσεις 4/4 θα δυσκολευτεί να κατεβάσει την μπάλα.pan24 έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 27, 2025 12:35 pm
Εξαρτάται ποιος τους πιέζει και με πόση ένταση.
Αν ο αντίπαλος προπονητής διαβάζοντας αυτό ρίξει πάνω τους εξαιρετικούς στην άμυνα πάνω στη μπάλα παίκτες με εντολή να τους πιέζουν στα 4/4, ο Ντόρσει και ο Γουόρντ μπορούν να κατεβάσουν τη μπάλα χωρίς να τη χάσουν, να διαβάσουν σωστά τυχόν παγίδες στο κέντρο και μετά να έχουν και το καθαρό μυαλό και την ενέργεια να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν;
Πολύ δύσκολο.
Χωρίς πίεση και ο Παπανικολάου κατεβάζει τη μπάλα, το ζήτημα είναι σε επίπεδο έντασης playoffs/final 4 τι γίνεται.
-
Slow horses 7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
2
Αδερφέ χρόνια πολλά καταρχήν και εύχομαι ο ερχομός του νέου έτους να φέρει υγεία και ευτυχία σε εσένα και όσους αγαπάς!!! Αν και γενικά με τα γραφόμενα σου κατά καιρούς συμφωνώ, εντούτοις το προκείμενο εγώ το αντιμετωπίζω με μια αρκετά διαφορετική οπτική σε γενικές κατευθύνσεις.nikolakias έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 27, 2025 9:58 amΜην είστε γκρινιάρηδες χρονιάρες μέρες. Ναι, η ομάδα στηρίζεται ακόμη, εν πολλοίς, στα hero balls των Φουρνιέ-Ντόρσεϊ εφόσον το πλάνο δε βγαίνει σε πρώτο χρόνο, ελλείψει αξιόπιστου άσσου. Όταν βρει τα πατήματά του ο Μόρρις θα γίνει κι αυτό – ωστόσο δεν μπορώ να κρύψω ότι με προβλημάτισε πάρα πολύ η εικόνα του, η όλη του διστακτικότητα/διεκπεραιωτικότητα. Το αν αυτό μετατραπεί σε ευνουχισμό θα το δούμε σύντομα, στο χέρι του είναι. Εδώ να αρπάξω την ευκαιρία με αυτό που είπε ο φίλος reignman περί τριαριού, στην ουσία, Γουόκαπ και να πω ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Τζόουνς Γκαρσία (καψούρα του κόουτς) είναι επίσης τριάρι που το βαφτίζει point guard.
Σε κάθε περίπτωση ενδείξεις βελτιώσεις υπάρχουν από το χθεσινό ματς: υπήρξαν στιγμές που η ομάδα ρόλαρε ωραιότατα, κυρίως μέσα από εκλάμψεις της παλιάς φουρνιάς, ο Ντόρσεϊ συνεχίζει απτόητος το συνεπές σκοράρισμα, ο Φουρνιέ ανεβαίνει. Τα 0 φάουλ του Σάσα αλλά και το χαμένο τρίποντο όταν έτρεμαν τα χέρια με έκαναν και μόρφασα προς το τέλος αλλά it is what it is που λένε και στο χωριό μου. Με το στανιό δε γίνεται τίποτα. Η εικόνα στο τέλος που πήγε να μας το γυρίσει η Βίρτους είναι απλώς σύμπτωμα της έλλειψης αξιόπιστου point guard, το τονίζω, τη δεδομένη στιγμή. Αν δεν αλλάξει αυτό πώς θα αλλάξει το ότι κολλάει η επίθεση, απόρροια του οποίου είναι η έλλειψη ρυθμού στην άμυνα;
Μόνη παραφωνία ο Χολ. Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν ο συγκεκριμένος μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά. Περιορισμένο ρεπερτόριο και αντίληψη, δυστυχώς.
1) Το ΜΕΓΙΣΤΟ πρόβλημα της ομάδας είναι ότι παίζει με ενάμιση ( και πολύ λέω) ψηλό στις θέσεις 4-5 αμυντικά!! Όταν δεν είναι καλά ο Μιλουτίνοφ, η παρουσία των δύο κακών αμυντικά και ίδιου τύπου τεσσαριών και του ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΥ Χολ, δημιουργεί πλήρης ανισορροπία αμυντική αλλά και επιθετική δυσλειτουργία στην εφαρμογή των συστημάτων!!! Δεδομένου ότι το δίδυμο Βεζενκοφ - Πήτερς μέχρι το καλοκαίρι δεν πρόκειται να πειραχτεί, πρέπει από ΕΧΘΕΣ κιόλας, ο Χολ να πάει είτε τρίτος Σέντερ , είτε να αποδεσμευτεί, διότι αμυντικά το παιδί δεν καταλαβαίνει ΓΡΙ, τόσο από αμυντικές γωνίες σε καλύψεις, από δεύτερες περιστροφές, είναι κάκιστος στο κομμάτι αμυντικού ριμπάουντ σε σχέση με την αθλητικότητα του , ενώ στην επΐθεση δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα hand off και να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μας . Γενικώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕΝΤΕΡ……..καθώς του λείπει πλήρως το μπασκετικό IQ.
2) Η ομάδα δεν πρόκειται να πάει ΠΟΥΘΕΝΑ αν δεν φτιάξει την άμυνά της………αυτό που γίνεται κατά κόρον στις τελευταίες περιόδους των τελευταίων παιχνιδιών είναι ΚΑΙ θέμα κακής ψυχολογίας σε συνάρτηση με κακές προπονητικές αποφάσεις, αλλά είναι κυρίως θέμα σοβαρής συνολικής έλλειψης αμυντικού φίλτρου!!
3) Τον Μόρρις ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ……..ΟΜΩΣ θα περιμένεις και εσύ και εγώ και όλοι μας , διότι ΑΡΓΗΣΑΜΕ δυστυχώς να παραδεχθούμε τις καλοκαιρινές κοτσάνες μας.
4) Τολμώ να πω ενώ ήμουν αντίθετος προ λίγων ημερών ότι η ομάδα χρειάζεται ΔΥΣΤΥΧΩΣ Γενάρη μήνα όχι μόνο μία, αλλά δύο μεταγραφές………….και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΨΗΛΟ ( ξηλώσου όπως τα έκανες και φέρε για ψηλό τον Ταϊρίκ, διότι αλλιώς με παίκτη από την Αμέρικα που πας να φέρεις θα θες πάλι κανένα δίμηνο με τρίμηνο προσαρμογής + θες και επιπλέον αθλητικό παίκτη στα φτερά με αυξημένο το αμυντικό φίλτρο αλλά και σουτ και αποδέσμευσε επιτέλους αυτούς που δεν σου κάνουν)
5) Τον Μακίσικ……..με τι σκεπτικό τον ανανεώσαμε????
6) Αν…..ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ τραυματιστεί ο Μίλου, δεν κερδίζουμε ούτε την Asvel!!!!
ΥΓ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ…….ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slow horses 7 την Σάβ Δεκ 27, 2025 1:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Leon Man

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου, εδώ επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Πιστεύω πως ο Μόρρις, μόλις πιάσει απόδοση, θα παίζει σαν αυτούς που λες (και καλύτερα απ' αυτούς, πιστεύω εγώ). Θα δούμε.Dimmitz έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 27, 2025 1:43 pmΜα και κανονικό playmaker να βάλεις, στην καλύτερη θα έχει τον ρόλο του Γκος στην επίθεση, έτσι όπως είναι στημένη η ομάδα.
Αυτό προσπαθώ να πω. Ο ρόλος του pg σε εμάς στα κρίσιμα είναι να κάνει hand off αφού κατεβάσει με ασφάλεια την μπάλα, να έρθει ο Φουρνιέ να την πάρει και αυτός να πάει στην γωνία.
Να αλλάξει ξαφνικά το σύστημα και να έχει το pg (Μόρις) την μπάλα για να παίξει iso ή pnr όπως κάνει ο Μάκινταιρ ή ο Σλούκας και να πάει ο Φουρνιέ πιο πέρα δεν το βρίσκω ούτε πρακτικό ούτε λογικό.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ισχύει, για αυτό και όταν ο αντίπαλος πιέζει στο κατέβασμα ο Αταμάν έχει και 1-2 άλλους χειριστές στην 5αδα.Dimmitz έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 27, 2025 1:38 pmΚαι τον Σλούκα αν πιέσεις 4/4 θα δυσκολευτεί να κατεβάσει την μπάλα.pan24 έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 27, 2025 12:35 pm
Εξαρτάται ποιος τους πιέζει και με πόση ένταση.
Πολύ δύσκολο.
Και γενικότερα δηλαδή, η τάση των προπονητών στα κλεισίματα παιχνιδιών είναι να βάζουν δυο άσσους μαζί και για αυτό το λόγο μεταξύ άλλων.
Το να πας να παίξεις χωρίς άσσο δικαιολογείται μόνο αν γίνει λόγω ανάγκης(τραυματισμοί,φάουλ) ή σε κάποιο ειδικό σχήμα για 2-3 κατοχές. Αλλιώς προκαλείς την τύχη σου.
- Leon Man

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Στα κρίσιμα παιχνίδια στα κλεισίματα οι παίκτες θα παίζουν ανάλογα με τη διαφορά στο σκορ, τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου κλπ.
Δεν υπάρχει γενική συνταγή.
Πάντως, αν όλοι είναι καλά, το θεωρώ απίθανο να κλείνει τα παιχνίδια ο Γουόκαπ.
Μόρρις, Φουρνιέ, Ντόρσεϊ, Σάσα (ή Πίτερς), Μιλού, θεωρώ πως είναι μια καλή σύνθεση για τις περισσότερες περιπτώσεις κλεισιμάτων.
Αν χρειάζονται δυό χειριστές, τότε μπορεί να μπει και ο Γουόκαπ (αφήνοντας απέξω Ντόρσεϊ ή Σάσα ή και Μιλού ακόμα).
Δεν υπάρχει γενική συνταγή.
Πάντως, αν όλοι είναι καλά, το θεωρώ απίθανο να κλείνει τα παιχνίδια ο Γουόκαπ.
Μόρρις, Φουρνιέ, Ντόρσεϊ, Σάσα (ή Πίτερς), Μιλού, θεωρώ πως είναι μια καλή σύνθεση για τις περισσότερες περιπτώσεις κλεισιμάτων.
Αν χρειάζονται δυό χειριστές, τότε μπορεί να μπει και ο Γουόκαπ (αφήνοντας απέξω Ντόρσεϊ ή Σάσα ή και Μιλού ακόμα).
-
Slow horses 7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
2
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Φουρνιε και ντορσει μπορούν να σταθούν σαν 2οι χειριστές χωρίς να είναι καταστροφικό.. οκ μπορεί 1-2 λάθη να τα κάνουν αλλά μπορούν να βοηθήσουν τον pg στο κατέβασμα και στην δημιουργία.. αυτό που δεν μπορούν και είναι ξεκάθαρο είναι να παίξουν αυτοί τα pg… αποκλείεται να μην το βλέπει ο μπαρτζω αλλά έτσι που τα έλουσε στον ασσο φέτος αναγκάζεται να τους βάλει.. Αν ο Μορις εγκλιματιστεί αποκλείεται να τους ξανά δούμε στον ασσο
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μα εγώ δεν μίλησα για πίεση, εσείς μιλήσατε. Συγκεκριμένα, είπα ότι αυτό το σχήμα μπορεί να παίξει στην crunch time, όταν το σκορ είναι μια σου και μία μου.
Εκεί μου απάντησε ο pan24 και μου είπε ότι θα έχουμε πρόβλημα σε full court press και πίεση στο κατέβασμα.
Αν το σκορ είναι κοντά καμία ομάδα δεν πρεσάρει 4/4. Ε αν στο υποθετικό σενάριο δεις ότι πιέζουν σαν τρελοί, τότε ναι βάζεις και δύο χειριστές μέσα. Ή δίνεις την μπάλα στον Ward να κάνει coast to coast.
Τελοσπάντων, εγώ μίλησα καθαρά στο σετ παιχνίδι. Σε ματς do or die πιστεύω θα το δούμε αυτό για 3-4 λεπτά στο κλείσιμο των παιχνιδιών, όχι παραπάνω. Οπως το είδαμε χθες.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο