O Elon δεν είναι φίλος σου - Η βιογραφία ενός παπατζή

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 03, 2025 12:40 pm

modernam έγραψε:
Σάβ Αύγ 02, 2025 11:01 pm

Conclusion:
Yes, many do consider Elon Musk one of the brightest minds of this generation—particularly in terms of visionary entrepreneurship, systems thinking, and ambition. But he's more accurately described as a highly intelligent, high-impact innovator and strategist rather than a traditional scientific genius.

Δεν ξέρω αν το παραπάνω περιγράφει σωστά τα περί "παπατζης" ...

Προ ημερών, ρώτησα έτσι από περιέργεια ένα genAI εργαλείο αν ένα συγκεκριμένο προϊόν που είχα αγοράσει πληροί συγκεκριμένες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Conclusion: Yes, it does [...]

Γρήγορα αναγνώρισα την επιχειρηματολογία. Ήταν η ίδια που αναγράφεται στην ιστοσελίδα του προϊόντος. Είσαι σίγουρος ότι το συμπέρασμα που αναφέρεις πιο πάνω δεν χρησιμοποιεί ως πηγή το βιογραφικό του Μασκ;

Πάντως για μένα ο Μασκ είναι μεν παπατζής αλλά είναι και κάποια από αυτά που σου έβγαλε ο αλγόριθμος και συγκεκριμένα αυτά που αναφέρονται στην τελευταία πρόταση εξαιρώντας το high-impact innovator. Θεωρώ πώς έχει τα στοιχεία που πρέπει να έχει καποιος για να γίνει καλός επιχειρηματίας και που αναφέρονται σε βασικά σεμινάρια επιχειρηματικότητας (να παίρνει ρίσκα και να ξέρει να τα αξιολογεί σωστά, να έχει θράσος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - και πολλές ακόμα δεξιότητες που η Wikipedia θα τις συνοψίζει πολύ καλύτερα).
Δεν ξέρω αν έφτασε εκεί που έφτασε πουλώντας παπάτζα (αν και η χρηματιστηριακή αξία μιας μετοχής διαμορφώνεται από την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν οι επενδυτές, σε αέρα δλδ), αλλά απ'τη στιγμή που έφτασε εκεί θεωρώ πως αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πουλήσει όση και όποια παπάτζα θέλει, κι όποιος αγοράσει.

Από εκεί και πέρα, για να διατηρηθεί στα ύψη που είχε φτάσει (και αναφέρομαι σ'αυτά που είχε πιάσει πριν καμιά δεκαπενταετία και βάλε), δεν ήταν απαραίτητο να ήταν μόνο καλός επιχειρηματίας. Σ'αυτό το επίπεδο οφείλεις να αριστεύεις σε παιχνίδια εξουσίας (ήταν της μόδας ένα φεγγάρι, ίσως είναι ακόμα, το Art of War του Sun Tzu για στελέχη υπηρεσιών).

Πλέον εκεί που έχει φτάσει ο Έλον, και όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Κροίσοι, μπορούν να καταρρεύσουν μόνο από το βάρος της ίδιας τους της περιουσίας. Όπως συμβαίνει άλλωστε με τα γιγαντιαία άστρα.

Χρειάζονται λοιπόν πολλές δεξιότητες για να φτάσει και να διατηρηθεί κάποιος εκεί που έχει φτάσει αυτός. Αυτο είναι αδιαμφισβήτητο.

Σε κάθε περίπτωση έχει τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο άρα εκ του αποτελέσματος είναι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες. Αυτό όμως δεν τον κάνει απαραίτητα ούτε τον πιο εύστροφο στον κόσμο, ούτε εφευρέτη (δεν είχε το χρόνο άλλωστε που απαιτείται για κάτι τέτοιο), ούτε αυτοδημιούργητο.

Τώρα, γιατί το πρώτο γεγονός πρέπει να στηρίζεται ντε και καλά στο τελευταίο αφήγημα δεν το καταλαβαίνω. Ίσως από τη μία να δίνει την ψευδαίσθηση ότι αφού τα κατάφερε αυτός ο αυτοδημιούργητος κύριος, γιατί όχι και εμείς. Κι από την άλλη, αν τελικώς δεν τα καταφέρουμε, μάλλον να πρέπει να αποδεχτούμε κάπως ενοχικά ότι η αποκλειστική ευθύνη βαραίνει εμάς τους ίδιους που δεν ήμασταν αρκετά εύστροφοι ή που δεν είχαμε γκαράζ για να το κάνουμε ερευνητικό (ή μηχανικό :wink:) εργαστήριο και κανέναν άλλον.

Άβαταρ μέλους
Gino_Bill

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Manu G, Saras, 3D, VC

Κυρ Αύγ 03, 2025 3:33 pm

Ευγενές αέριο έγραψε:
Κυρ Αύγ 03, 2025 12:40 pm
modernam έγραψε:
Σάβ Αύγ 02, 2025 11:01 pm

Conclusion:
Yes, many do consider Elon Musk one of the brightest minds of this generation—particularly in terms of visionary entrepreneurship, systems thinking, and ambition. But he's more accurately described as a highly intelligent, high-impact innovator and strategist rather than a traditional scientific genius.

Δεν ξέρω αν το παραπάνω περιγράφει σωστά τα περί "παπατζης" ...

Προ ημερών, ρώτησα έτσι από περιέργεια ένα genAI εργαλείο αν ένα συγκεκριμένο προϊόν που είχα αγοράσει πληροί συγκεκριμένες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Conclusion: Yes, it does [...]

Γρήγορα αναγνώρισα την επιχειρηματολογία. Ήταν η ίδια που αναγράφεται στην ιστοσελίδα του προϊόντος. Είσαι σίγουρος ότι το συμπέρασμα που αναφέρεις πιο πάνω δεν χρησιμοποιεί ως πηγή το βιογραφικό του Μασκ;

Πάντως για μένα ο Μασκ είναι μεν παπατζής αλλά είναι και κάποια από αυτά που σου έβγαλε ο αλγόριθμος και συγκεκριμένα αυτά που αναφέρονται στην τελευταία πρόταση εξαιρώντας το high-impact innovator. Θεωρώ πώς έχει τα στοιχεία που πρέπει να έχει καποιος για να γίνει καλός επιχειρηματίας και που αναφέρονται σε βασικά σεμινάρια επιχειρηματικότητας (να παίρνει ρίσκα και να ξέρει να τα αξιολογεί σωστά, να έχει θράσος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - και πολλές ακόμα δεξιότητες που η Wikipedia θα τις συνοψίζει πολύ καλύτερα).
Δεν ξέρω αν έφτασε εκεί που έφτασε πουλώντας παπάτζα (αν και η χρηματιστηριακή αξία μιας μετοχής διαμορφώνεται από την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν οι επενδυτές, σε αέρα δλδ), αλλά απ'τη στιγμή που έφτασε εκεί θεωρώ πως αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πουλήσει όση και όποια παπάτζα θέλει, κι όποιος αγοράσει.

Από εκεί και πέρα, για να διατηρηθεί στα ύψη που είχε φτάσει (και αναφέρομαι σ'αυτά που είχε πιάσει πριν καμιά δεκαπενταετία και βάλε), δεν ήταν απαραίτητο να ήταν μόνο καλός επιχειρηματίας. Σ'αυτό το επίπεδο οφείλεις να αριστεύεις σε παιχνίδια εξουσίας (ήταν της μόδας ένα φεγγάρι, ίσως είναι ακόμα, το Art of War του Sun Tzu για στελέχη υπηρεσιών).

Πλέον εκεί που έχει φτάσει ο Έλον, και όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Κροίσοι, μπορούν να καταρρεύσουν μόνο από το βάρος της ίδιας τους της περιουσίας. Όπως συμβαίνει άλλωστε με τα γιγαντιαία άστρα.

Χρειάζονται λοιπόν πολλές δεξιότητες για να φτάσει και να διατηρηθεί κάποιος εκεί που έχει φτάσει αυτός. Αυτο είναι αδιαμφισβήτητο.

Σε κάθε περίπτωση έχει τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο άρα εκ του αποτελέσματος είναι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες. Αυτό όμως δεν τον κάνει απαραίτητα ούτε τον πιο εύστροφο στον κόσμο, ούτε εφευρέτη (δεν είχε το χρόνο άλλωστε που απαιτείται για κάτι τέτοιο), ούτε αυτοδημιούργητο.

Τώρα, γιατί το πρώτο γεγονός πρέπει να στηρίζεται ντε και καλά στο τελευταίο αφήγημα δεν το καταλαβαίνω. Ίσως από τη μία να δίνει την ψευδαίσθηση ότι αφού τα κατάφερε αυτός ο αυτοδημιούργητος κύριος, γιατί όχι και εμείς. Κι από την άλλη, αν τελικώς δεν τα καταφέρουμε, μάλλον να πρέπει να αποδεχτούμε κάπως ενοχικά ότι η αποκλειστική ευθύνη βαραίνει εμάς τους ίδιους που δεν ήμασταν αρκετά εύστροφοι ή που δεν είχαμε γκαράζ για να το κάνουμε ερευνητικό (ή μηχανικό :wink:) εργαστήριο και κανέναν άλλον.
Από περιέργεια και μόνο, μπορείς να μου υποδείξεις ένα βασικό σεμινάριο επιχειρηματικότητας που διδάσκεται ότι ο καλός επιχειρηματίας (βασικά, καλός για ποιον?) πρέπει να "έχει θράσος ή και κάτι πιο χοντρό"? Γιατί αν όντως αυτό διδάσκεται, ζήτω που καήκαμε. Εκτός αν το θράσος αναφέρεται επί παραδείγματι σε κάτι σαν αυτό: "μπορεί να κυκλοφορούμε με αλογάμαξες αλλά εγώ θα προσπαθήσω να αναπτύξω τον πρώτο κινητήρα εσωτερικής καύσης κ' ας μου λένε όλοι ότι θα αποτύχω".

Επίσης, όχι δεν χρειάζεται καμια ιδιαίτερη ικανότητα για να μην χρεοκοπήσει ο Μασκ και ο κάθε Μασκ. Στοιχειώδης σύνεση και γνώση χρειάζεται, όχι μόνο για να μην χάσει την περιουσία του αλλά για να την δεί να γιγαντώνεται.

modernam

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Αύγ 05, 2025 12:49 pm

describe elon musk with 200 words

Το ChatGPT είπε:
Elon Musk is a billionaire entrepreneur, inventor, and engineer known for revolutionizing multiple industries through ambitious and often controversial ventures. Born in 1971 in South Africa, Musk moved to the U.S. and co-founded Zip2 and later X.com, which became PayPal. His rise to global prominence came with founding SpaceX in 2002, aiming to reduce space travel costs and colonize Mars. In 2004, he joined Tesla Motors, transforming it into the leading electric vehicle company and pushing the auto industry toward sustainability.

Musk is also behind ventures like Neuralink, focused on brain-computer interfaces, and The Boring Company, aiming to solve urban traffic problems. In 2022, he acquired Twitter (renamed X), stirring public debate over free speech, platform moderation, and business direction.

Known for his bold vision, relentless work ethic, and sometimes erratic public behavior, Musk is both celebrated and criticized. His ideas often blur the line between science fiction and reality, from AI warnings to Mars colonization plans. Despite controversies, his impact on technology, transportation, and space exploration is undeniable. As of 2025, he remains one of the most influential—and polarizing—figures in modern science and business. His legacy continues to evolve with each ambitious project he undertakes.

....

Απλά και κατανοητά για όλους ... ο καθένας μπορεί να πιστευει ότι θέλει ... το undeniable όμως είνια undeniable ....

Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Τρί Αύγ 05, 2025 1:48 pm

modernam έγραψε:
Σάβ Αύγ 02, 2025 5:49 pm

Θυμάμαι να μιλάμε με συμφοιτητές στη σχολή κ να λέμε πόσο τρελό είναι το ηλεκτρικό αμάξι σε μεγάλη παραγωγή. Όχι μόνο βάση τεχνικών δυσκολιών αλλά της υποδομής που χρειάζεται ( φορτιστές, δίκτυα, μονοπώλιο συμβατικών ΜΕΚ, αύξηση παραγωγής ηλ. Ενέργειας κλπ) . Και όμως τα κατάφερε ...μόνος του ... Εναντίον όλων ...

Μετά λέγαμε για ιδιωτικό πρόγραμμα δορυφόρων και ανταγωνισμός με NASA ... Πάλι μας φαινόταν αδιανόητο το όλο εγχείρημα ... Και όμως ο Έλον το έκανε πραγματικότητα ...

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σου σχέση με τη τεχνολογία ... Αλλά είναι σίγουρα μικρότερη από την σχέση σου με τα κομματικά.

Επειδή βαριέμαι να γράφω, θα απαντάω πλέον με ΑΙ αλλά κάτι μου λέει ότι ούτε αυτές οι απαντήσεις θα σου αρέσουν...
Πόσο μόνος ενταντίων όλων;
Και ενάντια στην NASA κιόλας;

Τι άραγε να λέει το αλάνθαστο Chatgtp άμα ρωτήσω αν ο Elon ήταν πραγματικά μόνος του εναντίον όλων;

DID ELON MUSK MADE USE GOVERMENT ASSISTANCE?

ChatGPT said:
Yes, Elon Musk’s companies have received significant government assistance and contracts, especially in the early stages. This is quite common in industries like aerospace, automotive, and energy, where upfront costs and risks are enormous. Here’s how government support has played a role:

🚀 SpaceX and Government Contracts
NASA Contracts: SpaceX won multiple lucrative contracts from NASA, including the Commercial Crew Program to ferry astronauts to the International Space Station. These contracts provided vital revenue and validation.

Department of Defense: SpaceX has secured military contracts for launching national security satellites.

Funding and Loans: SpaceX benefited from government grants, subsidies, and cost-sharing arrangements, especially in developing reusable rocket technology.

🚗 Tesla and Subsidies
Federal Tax Credits: Tesla buyers have often benefited from federal electric vehicle tax credits (up to $7,500 per car in the US), which boosted Tesla sales and helped make EVs more affordable.

State and Local Incentives: Tesla also gained from state-level rebates and incentives for clean energy and EV manufacturing, including tax breaks for Gigafactory construction.

DOE Loan: Tesla received a $465 million low-interest loan from the US Department of Energy in 2010 under the Advanced Technology Vehicles Manufacturing Loan Program. Tesla paid it back early in 2013.

⚡ SolarCity and Energy Incentives
SolarCity (later merged with Tesla Energy) benefited from:

Federal Investment Tax Credits for solar panel installations.

State-level subsidies and rebates for renewable energy projects.

🧾 Summary Table
Company Type of Government Support Impact
SpaceX NASA contracts, military contracts, subsidies Critical early funding, steady revenue
Tesla Federal & state EV tax credits, DOE loans Boosted sales and growth
SolarCity Solar tax credits, subsidies Supported solar expansion

📌 Bottom Line
Elon Musk’s companies have benefited significantly from government assistance, especially early on, which is typical for capital-intensive industries. This assistance helped reduce risk and accelerate development, but Musk’s entrepreneurial vision and execution were critical to turning these investments into successful global companies.

Περίεργο μόνο εμένα μου φαίνεται που υποτίθεται είχε ανταγωνισμό με Nasa και λάμβανε συμβόλαιο από αυτούς;
Περίεργο δεν είναι πάλι που έπειτα από την βοήθεια που είχε από το κράτος( το καπιταλιστικό κράτος των ΗΠΑ που δεν δίνει handouts) στις αρχές των περισσοτέρων ventures ξαφνικά θέλησε να συνδράμει στην χώρα πετσοκόβοντας όλα τα κοινωνικά προγραμμάτα;

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Αύγ 05, 2025 3:28 pm

Καλησπέρα παιδιά, είμαστε σε φόρουμ που λέμε τις απόψεις.μας οπότε δεν ξέρω αν ξεκίνησε ως αστείο αλλά να σταματήσει παρακαλώ η παράθεση κειμένων γραμμένων από μοντέλα.

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Κυρ Δεκ 28, 2025 11:27 pm

Αγαπητέ Gino_Bill, όπως σου έγραψα και κατ’ ιδίαν δεν είχα δει το μήνυμά σου εγκαίρως και με πρόλαβε η έναρξη της σεζόν. Επανέρχομαι στα πεταχτά τώρα που είναι περίοδος γιορτών και θεωρητικά τα πράγματα είναι κάπως πιο ήρεμα... πριν ξαναφουντώσουν στις 2/1.
Gino_Bill έγραψε:

Από περιέργεια και μόνο, μπορείς να μου υποδείξεις ένα βασικό σεμινάριο επιχειρηματικότητας που διδάσκεται ότι ο καλός επιχειρηματίας (βασικά, καλός για ποιον?) πρέπει να "έχει θράσος ή και κάτι πιο χοντρό"? Γιατί αν όντως αυτό διδάσκεται, ζήτω που καήκαμε. Εκτός αν το θράσος αναφέρεται επί παραδείγματι σε κάτι σαν αυτό: "μπορεί να κυκλοφορούμε με αλογάμαξες αλλά εγώ θα προσπαθήσω να αναπτύξω τον πρώτο κινητήρα εσωτερικής καύσης κ' ας μου λένε όλοι ότι θα αποτύχω".
Με τη λέξη θράσος αναφερόμουν πιο πολύ στο θάρρος και στην τόλμη. Ίσως έπρεπε να είχα χρησιμοποιήσει εξ αρχής αυτούς τους όρους για να είμαι πιο ξεκάθαρος, παρόλο που το θράσος κάποιες φορές έχει και αυτή την ερμηνεία (βλ. https://www.greek-language.gr/greekLang ... BF%CF%82 )

Σε δεύτερο βαθμό, όμως, με τη φράση "ή και κάτι πιο χοντρό" αναφερόμουν όντως στο θράσος που αρχίζει και αγριεύει. Στο μυαλό μου είχα τη στρατηγική που εφαρμόζουν τα activist hedge funds.

Ορίστε ένα course, φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλα: https://executiveeducation.wharton.upen ... r-activism

Προφανώς το πρόγραμμα δεν αναφέρει τη λέξη θράσος. Παίρνει ίσες αποστάσεις ("Rather than taking sides [...]"). Παρόλα αυτά νομίζω πως τη σκιαγραφεί σε κανά δυο σημεία ("[...] while others view these same activists as too aggressively focused on pushing for change for short-term gain").

Να σημειωθεί κάπου εδώ πως δεν ειδικεύομαι στα χρηματοοικονομικά, ούτε καν στα οικονομικά. Για την ακρίβεια απ'έχω παρασάγγας. Κοινώς, είμαι άσχετος. Απλώς, έτυχε να βρεθώ σε εργασιακό περιβάλλον όπου εμφανίστηκαν τέτοιου είδους hedge funds και έψαξα τότε να δω στα γρήγορα τι σημαίνει ο όρος "activist". Αργότερα το είδα και στην πράξη.

Παραθέτω μια περιγραφή από https://corporatefinanceinstitute.com/ ... investor/ :

"The underlying goal of a hedge fund is to generate a return for investors no matter what, and the funds are not subject to constraints on the strategies that they can employ to do so".

Εξού και το επίθετο "θρασύς" που χρησιμοποίησα (και που θεωρώ πως συνοδεύει πάσης φύσεως ακτιβιστές).

Αν πάμε στον Έλον τώρα, νομίζω πως δε θεωρείται activist investor. Ωστόσο, η συμπεριφορά του, τουλάχιστον απ’το μπάσιμο στο Τουίτερ κι έπειτα, μου θύμισε έντονα τα λίγα που είχα διαβάσει για activist investors.
Gino_Bill έγραψε:
Επίσης, όχι δεν χρειάζεται καμια ιδιαίτερη ικανότητα για να μην χρεοκοπήσει ο Μασκ και ο κάθε Μασκ. Στοιχειώδης σύνεση και γνώση χρειάζεται, όχι μόνο για να μην χάσει την περιουσία του αλλά για να την δεί να γιγαντώνεται.
Συμφωνώ. Ουσιαστικά λέμε το ίδιο πράγμα. Απλά αντί να γράψω τί χρειάζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία, έγραψα τί χρειάζεται για να την προκαλέσει: αυτοχειρία. Ωστόσο για να διατηρηθεί εκεί που είναι (δε μιλάω για χρεοκοπία τώρα) δεν είναι δα και τόσο εύκολο. Γι’ αυτό είπα πως "χρειάζονται λοιπόν πολλές δεξιότητες για να φτάσει και να διατηρηθεί κάποιος εκεί που έχει φτάσει αυτός."

Και κάπου εδώ κλείνω. Ελπίζω να εξήγησα κάπως καλύτερα τί εννοούσα με το προηγούμενο μήνυμά μου. Όπως είπα δεν είμαι του κλάδου, οπότε γνωρίζω πως τα συμπεράσματά μου βασίζονται εν πολλοίς σε εμπειρίες και σε (ελπίζω όχι και τόσο αυθαίρετους) συνειρμούς.

YΓ:
Gino_Bill έγραψε:

ο καλός επιχειρηματίας (βασικά, καλός για ποιον?)
Ας πούμε επιτυχημένος αντί για καλός. Επιτυχημένος για τον ίδιο τουλάχιστον.

manhac

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Δεκ 29, 2025 8:50 am

Παπατζής μπορεί να είναι, αλλά η όλη αποδόμηση του Μασκ στο φόρουμ γίνεται επειδή φοράει καπέλο Μάγκα και make America great again. Περιμένω ανάλογα κείμενα για κανένα Μπάφετ και κανένα Σόρος.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Δεκ 29, 2025 9:10 am

manhac έγραψε:
φοράει καπέλο Μάγκα και make America great again.
Ξέρεις ότι είναι το ίδιο καπέλο ε;

Μπορείς να γράψεις εσύ ένα κείμενο αποδομώντας τους άλλους πλούσιους αυτού του πλανήτη και θα είμαι εδώ να τους θάψουμε παρέα. Περιμένοντας όμως να αναφέρονται τα πάντα για τα πάντα σε ένα ποστ με συγκεκριμένο θέμα…ε ξέρεις τι είναι, τα έχουμε πει 1000 φορές. Αναμένω τα γραπτά σου!

Εικόνα
manhac

a1greece
Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 9:27 am

nikolas_asteri έγραψε:
manhac έγραψε:

Μπορείς να γράψεις εσύ ένα κείμενο αποδομώντας τους άλλους πλούσιους αυτού του πλανήτη και θα είμαι εδώ να τους θάψουμε παρέα. Περιμένοντας όμως να αναφέρονται τα πάντα για τα πάντα σε ένα ποστ με συγκεκριμένο θέμα…ε ξέρεις τι είναι, τα έχουμε πει 1000 φορές. Αναμένω τα γραπτά σου!

Δεν θέλω να τους αποδομήσω γιατί είμαι και εγώ πελούσιος.

manhac

a1greece
Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 9:31 am

nikolas_asteri έγραψε:
manhac έγραψε:
Η αλήθεια είναι οτι δεν το ήξερα, ότι ήταν ακρωνύμιο.

Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Δευ Δεκ 29, 2025 10:22 am

Παραδέχομαι ότι δεν το έχει ψάξει ιδιαίτερα αλλά μιας και αναφέρουμε τον μπαμπούλα Σόρος, πολλά από τα οποία του καταλογίζουν ( και ο Μασκ ο ίδιος μάλιστα) δεν είναι πράγματα τα οποία έκανε ο ίδιος ο Μασκ πρόσφατα?

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Δευ Δεκ 29, 2025 2:04 pm

tsoureki έγραψε:
Παραδέχομαι ότι δεν το έχει ψάξει ιδιαίτερα αλλά μιας και αναφέρουμε τον μπαμπούλα Σόρος, πολλά από τα οποία του καταλογίζουν ( και ο Μασκ ο ίδιος μάλιστα) δεν είναι πράγματα τα οποία έκανε ο ίδιος ο Μασκ πρόσφατα?
Σίγουρα. Όμως όπως έχουμε δει και στο παρελθόν (π.χ. Ναζί) αυτό που ενδιαφέρει την -συνήθως αντισημιτική- ακροδεξιά είναι να αντιπαρατεθεί προπαγανδιστικά όχι με τον καπιταλισμό ή τους καπιταλιστές και τα έργα τους (οι οποίοι είναι οι κατεξοχήν χρηματοδότες της), αλλά αποκλειστικά με την πολύ ειδική κατηγορία των Εβραίων καπιταλιστών, τραπεζιτών ή λοιπών ολιγαρχών, και αυτό μόνο και μόνο γιατί είναι κυρίως Εβραίοι, άρα υποτίθεται ότι επιβεβαιώνουν το κλασικό αφήγημα. Ο Σόρος ως Ουγγροεβραϊκής καταγωγής ικανοποιεί πλήρως αυτή την προϋπόθεση οπότε αποτελεί, παραδοσιακά, τον πρώτο στόχο στη λίστα της συνωμοσιολογικής φιλολογίας προς τέρψιν του λούμπεν φαντασιακού.

manhac

a1greece
Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 2:08 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
tsoureki έγραψε:
Σίγουρα. Όμως όπως έχουμε δει και στο παρελθόν (π.χ. Ναζί) αυτό που ενδιαφέρει την -συνήθως αντισημιτική- ακροδεξιά είναι να αντιπαρατεθεί προπαγανδιστικά όχι με τον καπιταλισμό ή τους καπιταλιστές και τα έργα τους (οι οποίοι είναι οι κατεξοχήν χρηματοδότες της), αλλά αποκλειστικά με την πολύ ειδική κατηγορία των Εβραίων καπιταλιστών, τραπεζιτών ή λοιπών ολιγαρχών, και αυτό μόνο και μόνο γιατί είναι κυρίως Εβραίοι, άρα υποτίθεται ότι επιβεβαιώνουν το κλασικό αφήγημα. Ο Σόρος ως Ουγγροεβραϊκής καταγωγής ικανοποιεί πλήρως αυτή την προϋπόθεση οπότε αποτελεί, παραδοσιακά, τον πρώτο στόχο στη λίστα της συνωμοσιολογικής φιλολογίας προς τέρψιν του λούμπεν φαντασιακού.
Μύρισε ως εδώ πάντως

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Δευ Δεκ 29, 2025 3:06 pm

manhac έγραψε:

Μύρισε ως εδώ πάντως
Άρωμα λεβάντας λέγεται. 'Εχει ηρεμιστικές, αγχολυτικές και υπναγωγικές ιδιότητες, βοηθώντας στη χαλάρωση, την αντιμετώπιση του στρες και την αϋπνία. Επίσης, είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές του ιδιότητες στο δέρμα, ανακουφίζοντας από εγκαύματα, ερεθισμούς, ακμή, αλλά και ως εντομοαπωθητικό.

manhac

a1greece
Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 3:40 pm

Δευ Δεκ 29, 2025 3:06 pm
manhac έγραψε:

Μύρισε ως εδώ πάντως
Άρωμα λεβάντας λέγεται. 'Εχει ηρεμιστικές, αγχολυτικές και υπναγωγικές ιδιότητες, βοηθώντας στη χαλάρωση, την αντιμετώπιση του στρες και την αϋπνία. Επίσης, είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές του ιδιότητες στο δέρμα, ανακουφίζοντας από εγκαύματα, ερεθισμούς, ακμή, αλλά και ως εντομοαπωθητικό.
Για τα κουνούπια φύτεψε αρμπαρόριζα, σε όλα τα άλλα βοηθάει η νταφού

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος, εξελίξεις”