Μπασκετικές Ιστορίες: Πρώτος αγώνας μπάσκετ που είδαμε και πρώτο εκτός έδρας ταξίδι

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 03, 2026 9:14 pm

Lavertis Robinson έγραψε:
Σάβ Ιαν 03, 2026 8:04 pm
Γενικα θα ηταν ωραιο τοπικ εδω (ισως και να εχει γινει): 1ος αγωνας που πηγες γηπεδο και 1ος αγωνας εκτος εδρας
Ωραία ιδέα έθεσε ο Lavertis Robinson.

Παμε λοιπόν ιστορίες από αγνά μπασκετικά ταξίδια και τα πρώτα βαπτισματα με μυρωδιές γηπέδου, κερκίδας και σπυριαρας.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Ιαν 03, 2026 9:27 pm

Το πρώτο μου ματς ήταν ένα Ολυμπιακός - Παγκράτι κάπου στις αρχές των 90σ αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς χρονιά. Με είχε πάρει ο θείος μου στο ΣΕΦ, ήμουν Ολυμπιακός τότε (τσιμπήστε και σπάνιο κομμάτι αστέρο-lore :D )

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιαν 03, 2026 9:47 pm

Πρώτος αγώνας που παρακολούθησα στο γήπεδο ήταν Άρης-Ολυμπιακός στο Αλεξάνδρειο το 1976 (όταν πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο χωρίς καμμία ήττα με προπονητή τον Ματθαίου). Αποτέλεσμα δεν θυμάμαι.
Από παίκτες θυμάμαι δικούς μας: Γιατζόγλου, Καστρινάκη, Διάκουλα, Μελίνι, Μπαρλά, Ράμμο, Σισμανίδη, Κοκορόγιαννη.
Από παίκτες του Άρη θυμάμαι: Χάρη Παπαγεωργίου, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Γιάννη Ιωαννίδη.

Lavertis Robinson

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Ιαν 03, 2026 10:15 pm

Leon Man έγραψε:
Πρώτος αγώνας που παρακολούθησα στο γήπεδο ήταν Άρης-Ολυμπιακός στο Αλεξάνδρειο το 1976 (όταν πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο χωρίς καμμία ήττα με προπονητή τον Ματθαίου). Αποτέλεσμα δεν θυμάμαι.
Από παίκτες θυμάμαι δικούς μας: Γιατζόγλου, Καστρινάκη, Διάκουλα, Μελίνι, Μπαρλά, Ράμμο, Σισμανίδη, Κοκορόγιαννη.
Από παίκτες του Άρη θυμάμαι: Χάρη Παπαγεωργίου, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Γιάννη Ιωαννίδη.
Οπα... Αρχισαμε απο τα Old old school!! :obey:

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Σάβ Ιαν 03, 2026 10:23 pm

Leon Man έγραψε:
https://media.sportstats.gr/sportstats_ ... 076450.jpg

Lavertis Robinson

junior
Reactions:

Σάβ Ιαν 03, 2026 10:24 pm

Χαιρομαι που ανοιξατε το τοπικ, ευχαριστώ! :)

Πρωτος πρωτος αγωνας ηταν φιλικο προετοιμασιας Περιστερι Πανιωνιος το 1990.
Ημουν 11 και θυμαμαι οτι ρωτησα τον πατερα μου "εμεις ποιοι ειμαστε?". Μου λεει "οι κιτρινοι μπλε" που ηταν τα αγαπημενα μου χρωματα σαν παιδακι. Εδω ειμαστε λεω...
Περιστερι με Γκρεγκορι Τσερτς και Πανιωνιος με Τζον Χατσον (που εσπασε την μπασκετα στο all star game). Μονο ενας ξενος σε καθε ομαδα.
Το Περιστερι ειχε 8 ή 9 Περιστεριωτες στη 12άδα! Απιστευτο να το σκεφτει κανεις σημερα...

Λιγους μηνες μετα πηγαμε στο Ιβανωφειο για Ηρακλης - Περιστερι. Ως παιδακι 11 χρονων νομιζα οτι θα μας σκοτωνανε :D :D
Ειδα ελαχιστα τον αγωνα γιατι ηταν ολοι ορθιοι

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:

Σάβ Ιαν 03, 2026 10:29 pm

Θυμάμαι το πρώτο ματς που θυμάμαι να έχω δει στην τηλεόραση.
Ήταν ο ημιτελικός του final-4 της Σαραγόσα το 1995, ήμουν ένα μήνα πριν κλείσω τα 6 μου. Πατέρας Ολυμπιακός αλλά όχι ιδιαίτερα μπασκετικός (ούτε ποδοσφαιρικός δηλαδή), πιθανότατα αν είχαμε χάσει εκείνο το ματς αντί να το κερδίσουμε να μην είχα κολλήσει ποτέ με το άθλημα, ποιος ξέρει. Σύντομα όμως θυμάμαι να είμαι hooked: Παγκόσμιο Εφήβων 1995 και Ευρωμπάσκετ 1995 καπάκια το καλοκαίρι να μην χάνω ματς στην τηλεόραση.

Γήπεδο "άργησα" να με πάνε. Ήταν κάποιο από τα πρώτα ματς της σεζόν 1997-1998 (δεν θυμάμαι καν ακριβώς), όταν πήγαμε να δούμε τον αλήστου μνήμης Michael Hawkins που "θα ήταν καλύτερος του Ρίβερς" :drunk:

AO DAFNIS

euroleague
Reactions:

Σάβ Ιαν 03, 2026 10:56 pm

Πρώτος αγώνας μπάσκετ από κοντά κάπου στα early - mid 90s Δάφνη -ΑΕΚ (η Δάφνη με Τσίβιους τοτε) με διακοπή ρεύματος στην περιοχή και τελικά διακοπή και του αγώνα. Έγινε επανάληψη σε άλλη ημερομηνία με νικήτρια την ΑΕΚ.

Lavertis Robinson

junior
Reactions:

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:02 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Πρώτος αγώνας μπάσκετ από κοντά κάπου στα early - mid 90s Δάφνη -ΑΕΚ (η Δάφνη με Τσίβιους τοτε) με διακοπή ρεύματος στην περιοχή και τελικά διακοπή και του αγώνα. Έγινε επανάληψη σε άλλη ημερομηνία με νικήτρια την ΑΕΚ.
Τσίβιους? Δεν τον θυμαμαι ρε γμτ... Δεν πιστευω να εννοεις τον Τσίτουμ (Μέλβιν)??

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant-Kawhi Leonard

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:03 pm

Σεζόν 2007-2008 το Περιστέρι βρίσκονταν στην Α2 με προπονητή τον Μανουσέλη κι ως βαρύ όνομα κι συμβόλαιο τον πρώτο Πολωνό που έπαιξε στο ΝΒΑ ,τον Cezary Trybanski στο ρόστερ, με πήγε ο πατέρας μου να δούμε τον αγώνα με το Παλαιό Φάληρο τότε(72-50 τελικό νομίζω)

Αυτό που μου είχε μείνει έντονα από εκείνο το ματς κι το επιβεβαίωσα αργότερα όταν έκανα μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ,ήταν 2 φάσεις από το #14 του Παλαιού Φαλήρου τότε.

Κάπου στα μισά του 1ου ημιχρόνου, κλέβει την μπάλα κι φεύγει ολομόναχος για κάρφωμα. Προσπαθησε να κάνει ένα εντυπωσιακο reverse κάρφωμα,το έχασε ολομόναχος αλλα μετά από κανένα 2' max, ξαναέγινε ακριβώς η ίδια φάση από τον ίδιο παίκτη, προσπαθώντας να κάνει το ίδιο κάρφωμα!

Αργότερα ψάχνοντας το, βρήκα ότι ο παίκτης από το Φάληρο ήταν ο Θοδωρής Αποσκίτης ο οποίος είχε συμμετάσχει στα νιάτα του σε διαγωνισμό καρφωμάτων κι είχε περάσει κι μια τετραετία νομίζω στον ΓΣΠ.

Favorite players: Kobe Bean Bryant
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:07 pm

PeristeriBCfan έγραψε:

Αργότερα ψάχνοντας το, βρήκα ότι ο παίκτης από το Φάληρο ήταν ο Θοδωρής Αποσκίτης ο οποίος είχε συμμετάσχει στα νιάτα του σε διαγωνισμό καρφωμάτων κι είχε περάσει κι μια τετραετία νομίζω στον ΓΣΠ.
Εεεεεπ, όταν μιλάμε για τον Θοδωρή πρέπει να αναφέρεται η Παπαγάρα <3

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:12 pm

Σε γηπεδο αυτο ....

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:13 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Τσίβιους? Δεν τον θυμαμαι ρε γμτ... Δεν πιστευω να εννοεις τον Τσίτουμ (Μέλβιν)??
Αυτος δεν ηταν με τα τσιροτα ;

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant-Kawhi Leonard

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Ιαν 03, 2026 11:07 pm
PeristeriBCfan έγραψε:

Εεεεεπ, όταν μιλάμε για τον Θοδωρή πρέπει να αναφέρεται η Παπαγάρα <3
Σωστοοοος

Favorite players: Kobe Bean Bryant
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:14 pm

coach blue έγραψε:

Αυτος δεν ηταν με τα τσιροτα ;
https://www.gazzetta.gr/category/editor ... -vids-pics

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ο Χώρος των Μελών: Προτάσεις - Mπασκετικές Αγγελίες - Συζητήσεις - Αναφορές Προβλημάτων”