O Elon δεν είναι φίλος σου - Η βιογραφία ενός παπατζή

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Δεκ 29, 2025 4:17 pm

Θα σας παρακαλουσα να σταματήσετε τα μαθήματα...βοτανολογίας και να μην κρίνετε, εδώ μέσα τουλάχιστον, τους άλλους για τις τυχόν πολιτικές τους απόψεις αλλά γι' αυτό που λένε.

manhac

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Δεκ 29, 2025 5:33 pm

Conan1982 έγραψε:
Θα σας παρακαλουσα να σταματήσετε τα μαθήματα...βοτανολογίας και να μην κρίνετε, εδώ μέσα τουλάχιστον, τους άλλους για τις τυχόν πολιτικές τους απόψεις αλλά γι' αυτό που λένε.
Conan τώρα γίνεσαι βάρβαρος. Θα σου φέρω αποδείξεις και για την αρμπαρόριζα και για τη νταφού.

Ως ένα σημείο συμφωνώ με όσα γράφονται για τον Μασκ και τον θεωρώ επικίνδυνο, για τα κίνητρα του αστεριού που δημιούργησε το θρεντ αναρωτήθηκα. Την εκδοχή μου την έγραψα. Ίσως να τον αδίκησα, γιατί από όσα μου έγραψε αποδομεί τον Μασκ όχι γιατί είναι φίλος του Τραμπ, όπως νόμιζα, αλλά γιατί είναι πλούσιος (αυτό καταλαβαίνω με τον πολύ φτωχό μου μυαλό). Με ενημέρωσε κιόλας για κάτι που δεν ήξερα και νιώθω (με λιγη υπερβολή) ευγνώμων. Δεν μου έκανε όμως τη χάρη να κάνει και μια αντίστοιχη έρευνα για έναν από τους δυο που του ζήτησα. Ο φίλος που καταφέρνει και κάνει βήματα εκτός φάσης, απλά είναι μια ακομά απόδειξη ότι για μερίδα αριστερών, όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι ακροδεξιός. Όλα αυτά γιατί τολμήσαμε να ζητήσουμε από το αστέρι να κάνει ένα αντίστοιχο θρεντ για τον μέγιστο ευγέρτη και φιλάνθρωπο Σώρος (ευτυχώς τον ανέφερα δεύτερο μετά τον Μπάφετ, για να μην είμαι τόσο ακροδεξιός). Βέβαια μνήμη έχουμε δυνατή, θυμόμαστε ποιος έκανε αντισημιτικά σχόλια στο φόρουμ και ήξερε και τον ορισμό. Περίμενα ωστόσο να γραφτεί ένα" δεν θα μας φιμώσετε για να μην μας πουν αντισημίτες", αλλά μάλλον ο Τζωρτζ είναι από τους καλούς Εβραίους, όχι σαν τον Μπίμπι.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Δευ Δεκ 29, 2025 5:51 pm

Εδώ είσαι λάθος, όχι για την αρμπαρορα, γι'αυτό που ζητάς. Ο Νικόλας κάνει ολόκληρη προσπάθεια και έρευνα για να τα γράφει όπως το γράφει και του ζητάς να γράψει και κάτι άλλο, για ποιον λόγο για να αποδείξει ότι είναι αντικειμενικός; Εσύ κάνεις την υπόθεση ότι αυτά που γράφει καθρεφτίζουν την ιδεολογία του και ότι ο αντίλογος του είναι μομφή προς τις απόψεις σου. Αν θέλεις γράψε εσύ, ορίστε να εμπλουτιζεται το φόρουμ με απόψεις

Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Δευ Δεκ 29, 2025 5:58 pm

manhac έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Conan τώρα γίνεσαι βάρβαρος. Θα σου φέρω αποδείξεις και για την αρμπαρόριζα και για τη νταφού.

Ως ένα σημείο συμφωνώ με όσα γράφονται για τον Μασκ και τον θεωρώ επικίνδυνο, για τα κίνητρα του αστεριού που δημιούργησε το θρεντ αναρωτήθηκα. Την εκδοχή μου την έγραψα. Ίσως να τον αδίκησα, γιατί από όσα μου έγραψε αποδομεί τον Μασκ όχι γιατί είναι φίλος του Τραμπ, όπως νόμιζα, αλλά γιατί είναι πλούσιος (αυτό καταλαβαίνω με τον πολύ φτωχό μου μυαλό). Με ενημέρωσε κιόλας για κάτι που δεν ήξερα και νιώθω (με λιγη υπερβολή) ευγνώμων. Δεν μου έκανε όμως τη χάρη να κάνει και μια αντίστοιχη έρευνα για έναν από τους δυο που του ζήτησα. Ο φίλος που καταφέρνει και κάνει βήματα εκτός φάσης, απλά είναι μια ακομά απόδειξη ότι για μερίδα αριστερών, όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι ακροδεξιός. Όλα αυτά γιατί τολμήσαμε να ζητήσουμε από το αστέρι να κάνει ένα αντίστοιχο θρεντ για τον μέγιστο ευγέρτη και φιλάνθρωπο Σώρος (ευτυχώς τον ανέφερα δεύτερο μετά τον Μπάφετ, για να μην είμαι τόσο ακροδεξιός). Βέβαια μνήμη έχουμε δυνατή, θυμόμαστε ποιος έκανε αντισημιτικά σχόλια στο φόρουμ και ήξερε και τον ορισμό. Περίμενα ωστόσο να γραφτεί ένα" δεν θα μας φιμώσετε για να μην μας πουν αντισημίτες", αλλά μάλλον ο Τζωρτζ είναι από τους καλούς Εβραίους, όχι σαν τον Μπίμπι.
Συγνώμη για να καταλαβώ, δηλαδή το παράπονο σου είναι ότι το άτομο που έκατσε και έγραψε σεντόνια ολόκληρα για τον Μασκ, δεν κανει το ιδιο όταν τον καλείς για οποιοδήποτε άλλον λεφτα σου ηρθε?
Μπορεί να κάνει την έρευνα του και για τους άλλους δυο και να γραψει μετα, μπορει να μην έχει προσφατα παραδειγματα εφόσον οι άλλοι δεν έχουν φετιχ να γινονται ρεζιλι σε πλατφορμες κοινωνικης δικτυωσης αξιας δις που προσφατα αγορασαν ή στην τελικη εφόσον γραφει απο χομπι και δεν τον πληρωνεις μπορει να βαριεται να μοιρασει μασιμενη τροφη.
Και πες ότι κάποτε βρίσκει χρονο και για άλλους λεφταδες, τι περιμένεις να πει ότι προφανώς και ο δισεκατομυριουχος Σόρος είναι καλός διότι είναι αριστερος? Διότι ως γνωστον οι αριστεροι έχουν σγκεκριμένους αγαπημενους δισσεκατομυριουχους ενώ άλλους τους μισουν.
Ρε συ Αστερι, μια και το χεις στο τσεπακι ριξε μια ματια στον Γκειτσ και τον Μπέζος αμα ειναι.

manhac

a1greece
Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 7:15 pm

tsoureki έγραψε:
Δευ Δεκ 29, 2025 5:58 pm
manhac έγραψε:

Συγνώμη για να καταλαβώ, δηλαδή το παράπονο σου είναι ότι το άτομο που έκατσε και έγραψε σεντόνια ολόκληρα για τον Μασκ, δεν κανει το ιδιο όταν τον καλείς για οποιοδήποτε άλλον λεφτα σου ηρθε?
Μπορεί να κάνει την έρευνα του και για τους άλλους δυο και να γραψει μετα, μπορει να μην έχει προσφατα παραδειγματα εφόσον οι άλλοι δεν έχουν φετιχ να γινονται ρεζιλι σε πλατφορμες κοινωνικης δικτυωσης αξιας δις που προσφατα αγορασαν ή στην τελικη εφόσον γραφει απο χομπι και δεν τον πληρωνεις μπορει να βαριεται να μοιρασει μασιμενη τροφη.
Και πες ότι κάποτε βρίσκει χρονο και για άλλους λεφταδες, τι περιμένεις να πει ότι προφανώς και ο δισεκατομυριουχος Σόρος είναι καλός διότι είναι αριστερος? Διότι ως γνωστον οι αριστεροι έχουν σγκεκριμένους αγαπημενους δισσεκατομυριουχους ενώ άλλους τους μισουν.
Ρε συ Αστερι, μια και το χεις στο τσεπακι ριξε μια ματια στον Γκειτσ και τον Μπέζος αμα ειναι.
Τσουρέκι πάρε σειρά, πρώτα Μπάφετ, μετά Σώρος και μετά ότι θέλεις.

Κανένα παράπονο, περισσότερο προσμονή θα έλεγα. Πίστευα οτι το Παρίσι και ο Σηκουάνας αποτελούν πηγές έμπνευσης σήμερα και θα βοηθούσαν. Δεν ξερω βέβαια και τι ελευεθρο χρόνο έχει, οπότε αποδεχτή η χυλόπιτα που έφαγα.

Όταν γράφει κάποιος κάτι, μπορούμε να γράψουμε την άποψη μας με βάση την αντιληπτική μας ικανότητα, όπως έκανες εσύ τώρα. Σχολίασα κάτι, κατάλαβες κάτι σχολίασες. Ότι είναι biased το αναφέρει και ο ίδιος, απλά θέλω να γίνει λιγότερο. Επιδιώκω να του δώσω νύφη (ελπίζω να είναι λεύτερος, έχουμε και ελιές, κορωνέικη και τσαμπιδοελιά). Πάντως μπράβο αστέρι, τέτοιο fanbase ούτε ο coach b.

manhac

a1greece
Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 8:16 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Δεκ 29, 2025 5:51 pm
Εδώ είσαι λάθος, όχι για την αρμπαρορα, γι'αυτό που ζητάς. Ο Νικόλας κάνει ολόκληρη προσπάθεια και έρευνα για να τα γράφει όπως το γράφει και του ζητάς να γράψει και κάτι άλλο, για ποιον λόγο για να αποδείξει ότι είναι αντικειμενικός; Εσύ κάνεις την υπόθεση ότι αυτά που γράφει καθρεφτίζουν την ιδεολογία του και ότι ο αντίλογος του είναι μομφή προς τις απόψεις σου. Αν θέλεις γράψε εσύ, ορίστε να εμπλουτιζεται το φόρουμ με απόψεις
Αντικειμενικός δεν είναι το λέει και ο ίδιος, όπως και ότι αυτά που γράφει επηρεάζονται από την ιδεολογία του. Τίμιο εκ μέρους του. Έγραψα ότι στο φόρουμ γίνεται αποδόμηση του Μασκ και θεωρώ οτι γίνεται επειδή είναι φιλοτραμπικός και ζήτησα να δω κάτι αντίστοιχο για φιλοδημοκρατικούς. Το αστέρι μου απάντησε για αυτόν. Μίλησα όμως γενικά ( μέσα σε αυτούς και το αστέρι) και ζήτησα πάλι γενικά, νομίζω μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά. Ότι απευθύνομαι στο αστέρι και όλα τα άλλα είναι δικά σας, άρα υποθέσεις κάνετε εσείς. Απλά για άλλη μια φορά μου δείχνεις ό,τι εσύ δεν είσαι σωστός μαζί μου και επηρεάζεσαι στη κριτική σου. Και επειδή πιστεύω ότι ζήλεψες για το προξενείο, νύφη έχω μόνο μια. Αν αλλάξεις στάση ίσως και να το σκεφτώ.

cwinston

Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 8:34 pm

Για τον Μασκ δε ξέρω πολλά. Επειδή έχω ιδιαίτερη αγάπη σε ό,τι έχει να κάνει με το διάστημα (διαπλανητική εξερεύνηση, τις παραμφερείς τεχνολογίες, sci-fi κτλ) σαν hobby, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τα πρώτα χρόνια που είχε ξεκινήσει την Space-X. Το τι κράξιμο είχε φάει από την επιστημονική κοινότητα για τις ιδέες του δε λέγεται ("ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ? ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ/ΗΛΙΘΙΟ!"), μέχρι και ο Buzz Aldrin θυμάμαι τον είχε βάλει στον τοίχο δημόσια.

Fast-forward 20 χρόνια, η επιστημονική κοινότητα πλέον μας διαβεβαιώνει οτι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να καταφέρει ό,τι η SpaceX αρκεί να είχε τους πόρους για να το κάνει (όπως η Virgin Galactic κ η Blue Origin, η NASA με όλο το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ από πίσω της - τι όχι?).

Πλήρης αναθεωρητισμός της ιστορίας, hindsight bias σε στεροειδή. Εκεί απλά σταματάς να διαβάζεις γιατί ξέρεις ότι μπορείς να βρεις καλύτερα hit-pieces στο BuzzFeed.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Δευ Δεκ 29, 2025 9:41 pm

cwinston έγραψε:
, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τα πρώτα χρόνια που είχε ξεκινήσει την Space-X. Το τι κράξιμο είχε φάει από την επιστημονική κοινότητα για τις ιδέες του δε λέγεται ("ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ? ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ/ΗΛΙΘΙΟ!"), μέχρι και ο Buzz Aldrin θυμάμαι τον είχε βάλει στον τοίχο δημόσια.

Fast-forward 20 χρόνια, η επιστημονική κοινότητα πλέον μας διαβεβαιώνει οτι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να καταφέρει ό,τι η SpaceX αρκεί να είχε τους πόρους για να το κάνει (όπως η Virgin Galactic κ η Blue Origin, η NASA με όλο το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ από πίσω της - τι όχι?).
Δεν ξέρω και δεν θυμάμαι για το κράξιμο που λες, αλλά νομίζω η όλη ιδέα με τις επανχρησιμοποιουμενες ρουκέτες είχε πολλά χρόνια προσπαθειών πίσω, δεν ηταν δικη του ιδέα.

Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Δευ Δεκ 29, 2025 9:46 pm

Man οσον αφορα και την "εμμονη" με τον Μασκ πιστευω εχει κανει και με την συχνοτητα που ακουγεται στα μκδ.
Ο Σορος εχει γινει καραμελα εδω και δεκατιες απο τα παππουδια στο χωριο μεχρι στο Τουιτερ και ειναι παγκοσμιος μπαμπουλας του πλανητη αλλα δεν τον ακους ουτε να κανει δηλωσεις ουτε να ποσταρει στα μεσα κοιν. δικτ.
Ο Μπαφετ ειναι πιο ενεργος αλλα παλι δεν κανει τα stunts του Μασκ(και εδω παραδεχομαι οτι απληροφορητος για αυτον).
Αν για παραδειγμα, σου ελεγα αυριο οτι ενας εκ των Μασκ, Σορος, Μπαφετ "πειραζε" μηχανη AI ωστε να λεει οτι καλυτερος του Λεμπρον στο μπασκετ ποιος θα ελεγες οτι το εκανε?
Και δεν χρειαζεται να παμε μακρια το εκανε ηδη ο Μασκ στο Γκροκ, δεν ξερω αν το AI επανηλθε απο την λοβοτομηση του, αλλα για λιγο καιρο ηταν προγραμματισμενο ωστε να τον βγαζει καλυτερο σε καθε συγκριση θετικη και αρνητικη.
Δηλαδη θελω να πω, ισως καπως ωμα διοτι προσπαθω να σεβαστω τους αλλους συμφορουμιτες και καθολου τον Μασκ, οτι ο ανθρωπος ειναι τσιρκο απο μονος του. Δηλαδη σε ελκει να ασχοληθεις μαζι του ειτε γιατι σου αρεσει το διαστημα, ειτε γιατι σου αρεσει επιχειρηματικα ειτε γιατι σου κανει εντυπωση πως ενας 50αρης με την ωριμοτητα ενος 12χρονου ειναι απο τους πλουσιοτερους ανθρωπους στον κοσμο.

cwinston

Reactions:

Δευ Δεκ 29, 2025 10:02 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Δεκ 29, 2025 9:41 pm
cwinston έγραψε:
, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τα πρώτα χρόνια που είχε ξεκινήσει την Space-X. Το τι κράξιμο είχε φάει από την επιστημονική κοινότητα για τις ιδέες του δε λέγεται ("ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ? ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ/ΗΛΙΘΙΟ!"), μέχρι και ο Buzz Aldrin θυμάμαι τον είχε βάλει στον τοίχο δημόσια.

Δεν ξέρω και δεν θυμάμαι για το κράξιμο που λες, αλλά νομίζω η όλη ιδέα με τις επανχρησιμοποιουμενες ρουκέτες είχε πολλά χρόνια προσπαθειών πίσω, δεν ηταν δικη του ιδέα.
Μα αυτό Κόναν, η ιδέα θεωρείτο ανεδαφική μετά τις τόσες αποτυχημένες προσπάθειες. Προφανώς κ έχει πολλές δεκαετίες πίσω της. Δε το έθεσα σωστά μάλλον, τις ιδέες για το πώς θα υλοποιηθεί αυτή η ιδέα χλεύαζαν. Αν θυμάμαι καλά η κύρια διαφορά ήταν η πρότασή του για προσέγγιση της τροχιάς σε δύο στάδια αντί για ένα. Έλεγαν δε ξέρει για τι πράγμα μιλάει κ καλύτερα να βάλει φωτιά στα λεφτά του να τα κάψει από το να το προσπαθήσει.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Δεκ 29, 2025 11:48 pm

Προσωπικά τον Μάσκ μπορώ να τον δω από δύο διαφορετικές πλευρές.

Αν εστιάσεις στα επιχειρηματικά/επαγγελματικά του μπορείς να τον βάλεις στην κατηγορία Steve Jobs. Χωρίς να είναι ο ίδιος ο μηχανικός που το υλοποιεί, έχει το όραμα για κάτι που στους άλλους φαίνεται αδύνατο, τρελό, αδιανόητο, πείθει άλλους να υποστηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν το όραμα του και ο ίδιος καταφέρνει να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για να το υλοποιήσουν.
Με την Tesla έκανε mainstream τα ηλεκτρικά οχήματα και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι όπως ο Jobs με το iphone έκανε mainstream τα smartphones, αντίστοιχη επανάσταση με την spacex με τους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους και το starlink.

Αν τον δεις από την πλευρά του ανθρώπου και τις απόψεις του όχι μόνο για πολιτική που είναι το λιγότερο αλλά πχ σχετικά με τους εργαζόμενους του, την στάση του στις δημόσιες εμφανίσεις του πχ να κάνει τσιγαραλίκι live σε ζωντανή εκπομπή και γενικά η όλη στάση του, είναι τσίρκο.
Και είναι κρίμα που είναι τέτοιο τσίρκο γιατί έχει χάρισμα αλλά με αυτά που κάνει είναι πολύ δύσκολο να γίνει συμπαθής σε κάποιον.

Όχι ότι τον νοιάζει, λέμε τώρα

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Δεκ 30, 2025 11:26 am

Χέλλοου φρεντς :D

@manhac: Άαααασε τον Σηκουάνα. Ήρθα Αθήνα για τα Χριστούγεννα και παίρνω φρέντο και μπουγάτσες μέχρι να μου βγουν από τα αυτιά. Η έμπνευση θα ήταν λόκαλ, καφεινάτη, με κανέλλα και άχνη :lol: Για νύφη δεν πιστεύω να κάτσει καλά με την γυναίκα μου αλλά για ελιές, εκεί που έχουν πάει οι τιμές, το ακούω.

@conan, @tsoureki ευχαριστώ για τις χρήσιμες παρεμβάσεις. Νομίζω ο τσουρέκης το έθεσε πολύ ίσια. Η διαφορά είναι το δημόσιο αποτύπωμα. Ο Μπάφετ και ο Σόρος είναι πλούσιοι επενδυτές. Δεν τουιτάρουν 100 φορές τη μέρα memes, δεν υπόσχονται μλκιες, και δεν πειράζουν αλγορίθμους για να φαίνονται τα ποστ τους πρώτη μούρη. Φυσικά αυτό δεν τους κάνει αναμάρτητους. Ο Μασκ κρίνεται τόσο έντονα, ακριβώς επειδή ζει και πλουτίζει ως Influencer/CEO. Αν ο Σόρος αρχίσει να ποστάρει "pronouns suck" υπόσχομαι να του κάνω αφιέρωμα :)

@pan24 Η σύγκριση με τον Steve Jobs είναι εύστοχη. Ο Jobs είχε το "reality distortion field", ο Musk έχει το hype.
Όμως θα διαφωνήσω κάθετα στο "δεν τον νοιάζει". Τον νοιάζει και παρανοιάζει. Αν δεν τον ένοιαζε, δεν θα αγόραζε το Twitter για να σταματήσουν να τον κοροϊδεύουν οι "woke". Αν δεν τον ένοιαζε, δεν θα απαντούσε σε τυχαίους λογαριασμούς που του κάνουν κριτική και δεν θα έκανε shadowban όποιον τον πειράζει. Η συμπεριφορά του (το "τσίρκο" που σωστά αναφέρεις) είναι ακριβώς η συμπεριφορά ενός βαθιά ανασφαλούς ανθρώπου που ζητάει απεγνωσμένα την αποδοχή και το χειροκρότημα. Η μανία του να στεφθεί "King of the Nerds" είναι παθολογική. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έβαψε λευκό το "w" στα κεντρικά του Twitter για να γράφει "Titter" (χιχι τιτς, χιχι, το΄πιασες το υπονοούμενο;). Που ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει πανεπιστήμιο "Texas Institute of Technology & Science" μόνο και μόνο για να βγαίνει το ακρωνύμιο T.I.T.S (χιχι, το΄πιασες; χιχι). Είναι ο τύπος που ποστάρει memes του 2012 λες και ανακάλυψε τον τροχό, και όταν το σάιτ Hard Drive τον γλέντησε επειδή έκλεβε αστεία χωρίς credit, θύμωσε και άρχισε να τους απαντάει σαν κλαψιάρικο 10χρονο. Συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί ακριβώς επειδή η γνώμη των άλλων είναι το μόνο πράγμα που τρέφει το εγώ του. Εντωμεταξύ με το DOGE (χιχι το πιάσατε; ξέρω από memes χιχι) κόστισε παραπάνω λεφτά στον αμερικάνικο λαό απ'όσα γλύτωσε αλλά αν τώρα βρεθεί με τόνους data που έκλεψε για να κάνει train το Grok κάποιοι θα επιμένουν να τον λένε ιδιοφυία.

Μια τελευταία γενική σκέψη που έγραψα και πριν. Είναι λίγο άδικο (και κουραστικό) κάθε φορά που κάποιος γράφει για το Α, να εγκαλείται γιατί δεν έγραψε την ίδια στιγμή για το Β και το Γ. Δεν γίνεται να γράφουμε τα πάντα για τα πάντα σε κάθε ποστ.

Την ιδεολογία μου δεν την έκρυψα ποτέ στο φόρουμ, ούτε το παίζω αντικειμενικός. Παρόλα αυτά, προσπαθώ πάντα να εστιάζω στο επιχείρημα και όχι στο πρόσωπο (όχι με όλους, αλλά με τους περισσότερους συνφορουμίτες). Ακόμα και με τον manhac, που έχουμε τσακωθεί 2-3 φορές στο παρελθόν, απαντάω στην ουσία των όσων λέει χωρίς να του προσάπτω χαρακτηρισμούς για τα πιστεύω του.

Όταν γράφω για κάποιο θέμα, προσπαθώ (και για μένα και το διάβασμα μου δηλαδή) να μεταφέρω κάποια γεγονότα (πασπαλισμένα με δικό μου commentary). Δεν αποκρύπτω πράγματα (επίτηδες τουλάχιστον) ώστε να σας πείσω για κάποιο ψέμα. Πχ αναγνώρισα πόσο σημαντική είναι η πρόοδος που προσφέρει SpaceX. Η ένσταση μου ήταν αλλού αλλά δεν θα επαναλάβω αυτά που έχω ήδη γράψει.

Χρόνια πολλά! :)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Δευ Ιαν 05, 2026 10:04 pm

Λογοκρισία από BBC και fake news από Ίλον Μασκ για τη Βενεζουέλα
Το BBC με εσωτερικό σημείωμα απαγορεύει στους συντάκτες του να χρησιμοποιούν τη λέξη «απαγωγή» για να περιγράψουν την… απαγωγή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολα Μαδούρο. Την ίδια ώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδιοκτήτης του X προωθεί στην πλατφόρμα του βίντεο τεχνητής νοημοσύνης που υποτίθεται δείχνουν πολίτες της Βενεζουέλας να πανηγυρίζουν για τη στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ.

Το σημείωμα του BBC αποκάλυψε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Όουεν Τζόουνς. Όπως φαίνεται οι δημοσιογράφοι της βρετανικής ραδιοτηλεόρασης μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη captured, η οποία παραπέμπει περισσότερο σε σύλληψη, αλλά όχι τη λέξη kidnapped που σημαίνει ότι απήχθη – όπως πραγματικά έγινε.

Όπως εξηγεί και ο Αρης Χατζηστεφάνου στο βιβλίο Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση, το BBC έχει μακρά ιστορία στην παραποίηση ειδήσεων και πληροφοριών από τη Βενεζουέλα ενώ ποτέ δεν χρησιμοποιύσε τη λέξη «πραξικόπημα» για τις απόπειρες ανατροπής των προέδρων Τσάβες και Μαδούρο από τις ΗΠΑ.

Η λογοκρισία του BBC και άλλων ΜΜΕ έρχεται ταυτόχρονα με μια γιγαντιαία επιχείρηση προπαγάνδας από ακροδεξιούς λογαριασμούς Αμερικανών υποστηρικτών του Τραμπ αλλά και αντικαθεστωτικών από τη Βενεζουέλα. Σε δεκάδες αναρτήσεις, που αναδημοσιεύονται και από Έλληνες χρήστες, παρουσιάζονται εικόνες και βίντεο από την ακροδεξιά κοινότητα του Μαϊάμι που πανηγυρίζει σαν να έχουν ληφθεί στο Καράκας. Αντίθετα αποκρύπτονται συστηματικά όλες οι εικόνες υποστηρικτών της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας που διαδηλώνουν στο Καράκας.

Προχωρώντας ενα βήμα παραπέρα ο ιδικτήτης του X, Ίλον Μασκ, που έχει 231 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα, προώθησε ψεύτικες εικόνες και βίντεο τεχνητής νουμοσύνης που υποτίθεται δείχνουν κατοίκους της Βενεζουέλας να πανηγυρίζουν για την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα τους. Αν και είναι εμφανές ότι πρόκειται για κατασκευασμένο υλικό ο Μασκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να τα προωθήσει στην πλατφόρμα.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιαν 05, 2026 10:43 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Δευ Ιαν 05, 2026 10:04 pm
Λογοκρισία από BBC και fake news από Ίλον Μασκ για τη Βενεζουέλα
Το BBC με εσωτερικό σημείωμα απαγορεύει στους συντάκτες του να χρησιμοποιούν τη λέξη «απαγωγή» για να περιγράψουν την… απαγωγή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολα Μαδούρο. Την ίδια ώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδιοκτήτης του X προωθεί στην πλατφόρμα του βίντεο τεχνητής νοημοσύνης που υποτίθεται δείχνουν πολίτες της Βενεζουέλας να πανηγυρίζουν για τη στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ.

Το σημείωμα του BBC αποκάλυψε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Όουεν Τζόουνς. Όπως φαίνεται οι δημοσιογράφοι της βρετανικής ραδιοτηλεόρασης μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη captured, η οποία παραπέμπει περισσότερο σε σύλληψη, αλλά όχι τη λέξη kidnapped που σημαίνει ότι απήχθη – όπως πραγματικά έγινε.

Όπως εξηγεί και ο Αρης Χατζηστεφάνου στο βιβλίο Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση, το BBC έχει μακρά ιστορία στην παραποίηση ειδήσεων και πληροφοριών από τη Βενεζουέλα ενώ ποτέ δεν χρησιμοποιύσε τη λέξη «πραξικόπημα» για τις απόπειρες ανατροπής των προέδρων Τσάβες και Μαδούρο από τις ΗΠΑ.

Η λογοκρισία του BBC και άλλων ΜΜΕ έρχεται ταυτόχρονα με μια γιγαντιαία επιχείρηση προπαγάνδας από ακροδεξιούς λογαριασμούς Αμερικανών υποστηρικτών του Τραμπ αλλά και αντικαθεστωτικών από τη Βενεζουέλα. Σε δεκάδες αναρτήσεις, που αναδημοσιεύονται και από Έλληνες χρήστες, παρουσιάζονται εικόνες και βίντεο από την ακροδεξιά κοινότητα του Μαϊάμι που πανηγυρίζει σαν να έχουν ληφθεί στο Καράκας. Αντίθετα αποκρύπτονται συστηματικά όλες οι εικόνες υποστηρικτών της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας που διαδηλώνουν στο Καράκας.

Προχωρώντας ενα βήμα παραπέρα ο ιδικτήτης του X, Ίλον Μασκ, που έχει 231 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα, προώθησε ψεύτικες εικόνες και βίντεο τεχνητής νουμοσύνης που υποτίθεται δείχνουν κατοίκους της Βενεζουέλας να πανηγυρίζουν για την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα τους. Αν και είναι εμφανές ότι πρόκειται για κατασκευασμένο υλικό ο Μασκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να τα προωθήσει στην πλατφόρμα.

Η αποικιοκρατία ποτέ δεν πεθαίνει! Η διεθνής αλητεία επιβάλλει (όπως πάντα) τους κανόνες της.
Οι ανά τον κόσμο "αντιτραμπικοί" φιλελέδες, τώρα βουβάθηκαν και μόνο ψελλίζουν. Το γελοίο ζαβό το δικό μας, από εκεί που κορόιδευε τον Τραμπ, τώρα ξεσπαθώνει κατά του "στυγνού δικτάτορα" Μαδούρο.
Εν τω μεταξύ, στη Βενεζουέλα γίνονται συνεχώς συγκεντρώσεις εκατομμυρίων κόσμου που διαμαρτύρεται για την επέμβαση των ΗΠΑ και ζητεί την απελευθέρωση του νόμιμου πρόεδρου της χώρας, αλλά για όλα τα δυτικά ΜΜΕ πέρα βρέχει.

Και στο κάτω-κάτω, αν ο λαός της Βενεζουέλας ήταν ενάντια στον Μαδούρο (που δεν ήταν), ας τον έρριχναν μόνοι τους. Δεν χρειαζόταν ο διεθνής χωροφύλακας.

manhac

a1greece
Reactions:

Δευ Ιαν 05, 2026 11:37 pm

Από πότε είναι φιλοτραμπικό το BBC ?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος, εξελίξεις”