Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιαν 12, 2026 1:41 pm

Christofis έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 12:59 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 11:58 am

:shock: :shock: :shock: :shock:
Ελα και συ που κολλησες. Θα διαφωνησω μαζι σου Φυσικε( Φυσικοχημικε ποιο σωστα) .
Περίμενα να μου πεις κάτι του στυλ "Ε το πήρα από το Breaking Bad". Αλλά σε κανένα σύμπαν δεν είναι φυσικοχημικός ο άνθρωπος. Με πτυχίο και νόμπελ φυσικής :) Όσο χημικός είναι ο Χάιζενμπεργκ, άλλο τόσο είναι ο Αινστάιν. Ίσως κάπου πριν το 1920 η φυσική που έχει να κάνει με τα άτομα να θεωρείται κλάδος της χημείας αλλά αυτό και έχει μικρή σημασία. Επίσης παλαιότερα υπήρχαν οι σχολές "Φυσικών Επιστημών" αλλά μέσα σε αυτές υπήρχαν ειδικότητες. Κι εγώ το πτυχίο μου το πήρα από "School of Natural Sciences", δεν με κάνει φυσικοχημικό :)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Δευ Ιαν 12, 2026 2:00 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Christofis έγραψε:

Ελα και συ που κολλησες. Θα διαφωνησω μαζι σου Φυσικε( Φυσικοχημικε ποιο σωστα) .
Περίμενα να μου πεις κάτι του στυλ "Ε το πήρα από το Breaking Bad". Αλλά σε κανένα σύμπαν δεν είναι φυσικοχημικός ο άνθρωπος. Με πτυχίο και νόμπελ φυσικής :) Όσο χημικός είναι ο Χάιζενμπεργκ, άλλο τόσο είναι ο Αινστάιν. Ίσως κάπου πριν το 1920 η φυσική που έχει να κάνει με τα άτομα να θεωρείται κλάδος της χημείας αλλά αυτό και έχει μικρή σημασία. Επίσης παλαιότερα υπήρχαν οι σχολές "Φυσικών Επιστημών" αλλά μέσα σε αυτές υπήρχαν ειδικότητες. Κι εγώ το πτυχίο μου το πήρα από "School of Natural Sciences", δεν με κάνει φυσικοχημικό :)
Λοιπόν, για πρώτη φορά τώρα αναρωτήθηκα γιατί ο Γουόλτερ διάλεξε το Heisenmberg σαν το παρατσούκλι του. Διαβάζω διάφορες εξηγήσεις που λένε για την αρχή της αβεβαιότητας αλλά δεν πείστηκα, μάλλον η εξήγηση είναι πιο πεζή. Απλώς μάλλον υπάρχουν λιγότεροι γνωστοί Χημικοί από Φυσικούς και ακόμα λιγότεροι με πιασάρικα ονόματα, πως να λεγόταν Λαβουαζιέ; Ξενέρωτο. Πλανκ ή Μπορ; Δεν γεμίζει το στόμα σου.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Ιαν 12, 2026 2:09 pm

Ποιος περίεργος λέει για τον χειζεν μπεργκ και δεν αναφέρεται στον γουολτερ; :D

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιαν 12, 2026 2:12 pm

Conan1982 έγραψε:
Λοιπόν, για πρώτη φορά τώρα αναρωτήθηκα γιατί ο Γουόλτερ διάλεξε το Heisenmberg σαν το παρατσούκλι του. Διαβάζω διάφορες εξηγήσεις που λένε για την αρχή της αβεβαιότητας αλλά δεν πείστηκα, μάλλον η εξήγηση είναι πιο πεζή. Απλώς μάλλον υπάρχουν λιγότεροι γνωστοί Χημικοί από Φυσικούς και ακόμα λιγότεροι με πιασάρικα ονόματα, πως να λεγόταν Λαβουαζιέ; Ξενέρωτο. Πλανκ ή Μπορ; Δεν γεμίζει το στόμα σου.
Δεν θα ήταν πάρα πολύ προφανές να διάλεγε όνομα χημικού; Εννοώ είναι ήδη χημικός. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο, χρειάζεται να "κουβαλάει" και λίγο βάρος το όνομα, μην έχει 1-2 συλλαβές, να μην είναι εντελώς άκυρο, να μην κουβαλάει και περίεργη ιστορία (βλ Οπενχάιμερ), να μην είναι "καλός τύπος" (βλ Αινσταιν, Φεινμαν) και να μην έχει προφανή meme (βλ Σρεντιγκερ και γάτα). Ε λίγα μένουν.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιαν 12, 2026 2:48 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 2:12 pm
Conan1982 έγραψε:
Δεν θα ήταν πάρα πολύ προφανές να διάλεγε όνομα χημικού; Εννοώ είναι ήδη χημικός. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο, χρειάζεται να "κουβαλάει" και λίγο βάρος το όνομα, μην έχει 1-2 συλλαβές, να μην είναι εντελώς άκυρο, να μην κουβαλάει και περίεργη ιστορία (βλ Οπενχάιμερ), να μην είναι "καλός τύπος" (βλ Αινσταιν, Φεινμαν) και να μην έχει προφανή meme (βλ Σρεντιγκερ και γάτα). Ε λίγα μένουν.
Δεν μπορείς να πεις ότι ο Heisenberg (όχι ο δικός μας, ο άλλος, ο original) δεν κουβαλάει περίεργη ιστορία. Μια χαρά και χωρίς πρόβλημα έμεινε στη ναζιστική Γερμανία (ενώ άλλοι Γερμανοί επιστήμονες έφυγαν) και δούλεψε για την κατασκευή μιας ναζιστικής ατομικής βόμβας.

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Ιαν 12, 2026 3:16 pm

tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 12:24 am
Ούτε ο γκος έπρεπε να μείνει ούτε ο βιλντοζα.
Η ομάδα χρειαζόταν έναν βασικό πλέι μεικερ μπροστά απ'τον Γουοκαπ και απέτυχε παταγωδώς να τον βρει, ούτε ο Μόρρις δείχνει να είναι αυτός δυστυχώς. Ο Έβανς θα ήταν, αλλά ο Έβανς της Ζαλγκίρις, πριν τραυματιστεί.
Στον χολ είδαν το δεύτερο 5αρι της ομάδας..
Στον λι τον επόμενο Γουοκαπ..
Στον ντιλικινα παίκτη υψηλής κλάσης..
Ασε σικμα μπραζντεικις μενσα κλπ.
Το χειρότερο είναι ότι παίκτες σαν τον Φουρνιε και τον Τζόουνς απλά προέκυψαν.

Το παράδοξο είναι για να μην γίνομαι άδικος ότι τα τελευταία χρόνια που ανέβηκε το μπάτζετ οι επιλογές δεν ήταν στην πλειοψηφία τους οι αναμενόμενες.

Μην ξεχνάμε ότι βεζενκοφ Γουοκαπ Ντόρσεϊ Μακισικ Πίτερς φαλ Λαρεντζάκης κλπ τι παίκτες ήταν και τι επιπέδου γίναν στα χέρια του Μπαρτζώκα.

Το κακό ξεκίνησε απ την φυγή του σλουκα, ουσιαστικά δεν αντικαταστάθηκε ποτέ.
Ολόσωστος φίλε μου!

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Ιαν 12, 2026 3:18 pm

Heisenberg έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 9:58 am
Μιας και το θεμα ειναι ενεργο.
Ο Γουοκαπ τη νεα σεζον πρεπει να παει μη σου πω 3ο pg.ποσο θα ειναι του χρονου; 34 και θα οδευει στα 35.
απο κει και περα να δουμε αν διορθωθει η κατασταση με τον Μορις και αν αξιξει πραγματικά να μεινει απο θεμα αποδοσης και δεν βγαζει τραυματισμους παμε για ενα pg αλλιως πρεπει να παμε για δυο πρωτοκλασατα pg και ο ενας σιγουρα πρεπει να ειναι 2 way παικτης με καλο σουτ.
Αν θελουμε να λεμε για πληρης και σωστη καλυψη της τρυπας στο 1.

Αν φυγει ο Πητερς που ειναι και το πιο πιθανο παιρνεις ενα 4αρι με διαφορετικα χαρακτηριστικα απο Βενζε,
και παιρνουμε και τον τζοουνς γκαρσια για το 3 να ειναι μαζι με Γουορντ (εκτος αν τυχον ερθει Σπανουλης και φερει μαζι του τον Ντιαλό). ετσι και αλλιως του χρονου θα ειναι λογικα και η τελευταια σεζον του Παπ.

τοτε θα μιλαμε για το πληρεστερο ροστερ χωρις τρυπες.
εννοειται βγαζεις Νιλικινα σε προσφορα στο σκρουτζ οσο οσο
Και στο βεντόρα μη σου πω :)

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 12, 2026 3:50 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Christofis έγραψε:

Βραβειο νομπελ ως θεωρητικος φυσικος οντως. Απλα ακολουθως προσπαθησε να εξηγησει με θεωρια διαφορα φυσικα φαινομενα που απο οσο ξερω πλεον κατατασσονται σε αυτο που λεμε φυσικοχημεια. Μπορει να κανω και λαθος απλα ετσι το εχω μεσα στο κεφαλι μου εντυπωμενο. Τωρα απο εκει και περα αν αναφερομουν στον απιστευτο χαρακτηρα του Γουολτερ του breaking Bad θα ελεγα: Θα διαφωνησω μαζι σου "say my name" . που την θεωρω απο τις πιο εγωκεντρικες και αυταρεσκες σκηνες που εχω δει σε ταινια/σειρα και μου εχουν μεινει χαρακτηριστικα εντυπωμενες.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιαν 12, 2026 5:26 pm

Καλά ρε κόμπρες τι άλλο θα συζητήσετε για να μείνει ενεργό το τοπικ; :D

Pani7.0

junior
Reactions:

Δευ Ιαν 12, 2026 5:49 pm

Christofis έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 11:45 am
Heisenberg έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 10:34 am

εγω το λεω ,δεν ξερω αν το λεει κανεις αλλος γιατι γουσταρω Ντιαλο.μονο γι αυτο.

Σορρυ αλλα ο Γουορντ δεν εχει αποδειξει τιποτα ακομα σε μια Παρι επαιζε που ηταν η επιτομη του run & gun και του οσα βαλουμε, οπως δεν απεδειξε και ο Σορτς μετα Παρί .
ο Ντιαλο αυτη την στιγμη ειναι καλυτερος του Γουορντ και σε αμυνα και επιθεση. και βασικοτατο γραναζι σε ομαδα πρωταθλητισμου την Μονακο και ηταν βασικο γραναζι και προ σπανουλη και επι Σπανουλη.αυτο λεει πολλα!

Ο Ντιαλο θα κουτουλησει στον Ολυμπιακο που του χρονου θα εχει μονο Γουορντ στο 3 και εναν παπ προ συνταξης και οχι στον παναθηναικο που εχει οσμαν βασικοτατο και απο πισω ρογκαβοπουλο΄ its not make sense
Θα διαφωνησω λιγο μαζι σου φιλε Χημικε. Ο ντιαλο και εγω τον γουσταρω αλλα σιγουρα δεν ειναι το καλυτερο τριαρι φετος. Ο οσμαν, ο κλαιμπερν, ο τειλορ κανουν σιγουρα καλυτερη χρονια απο τον Ντιαλο, ενω παικτες οπως ο Χεζονια, ο Μπεικον εχουν σιγουρα πολυ μεγαλυτερο ταλεντο απο τον Ντιαλο. Ο Ντιαλο απλα ειναι ισως ο πιο τwo way απο ολους αυτους και για αυτο θα κουμπωνε πολυ καλα σε εμας που εχουμε Σασα/Πιτερς και Φουρνιε/ Ντορσει στο 2+4 και ειχαμε Μιλουτινοφ μονο καλο αμυντικο στο 5. (Τωρα φυικα μπηκε και ο Τζοουνς στην εξισωση που ειναι αξιοπρεπης(δεν λεω Καλος γιατι ακομη δεν ειναι αλλα εχει ολα τα φοντα με τον Μπαρτζωκα να γινει))
Φυσικα ο κατα ενα μηνα μικροτερος και κατα 3 ποντους κοντυτερος Ταισον Γουορντ ειναι ενα προσπεκτ με πολυ μεγαλυτερο ποτενσιαλ απο τον Ντιαλο. Πιο αθλητικος, πιο γρηγορος, πιο εξυπνος στο να μοιρασει την μπαλα και ειναι πολυ πιο κοντα στο glue guy που εδινε ο Παπανικολαου. Μπορει να παιξει το ιδιο ευκολα ως δυο και ως 4 κατι που δεν μπορει ο Ντιαλο. Ο οποιος Ντιαλο φυσικα υπερτερει στην δυναμη, στην εμπειρια(φυσικα και αυτος μονο σε μια ομαδα επαιξε μεχρι τωρα για να ξερεις πως μπορει να αποδωσει σε αλλο περιβαλλον) και σιγουρα στην σταθεροτητα προς το παρον τουλαχιστον.
Του χρόνου:

Με Ντορσει, Φουρνιε στο 2, Σασα στο 4 εφοσον φυγει ο Πιτερς. Εγω θα πηγαινα σε λυση στυλ Μπονγκα ή Μπλοσονγκειμ παρα Ντιαλο. Δηλαδη ενος παικτη που θα ειναι περισσοτερο αμυντικος εξολοθρευτης και θα εχει ενα στατικο σουτ μεσα απο το συστημα που δεν θα εχει απαιτησεις να παιζε πανω απο 15-20 λεπτα και θα μοιραζεται τις θεσεις 3 και 4 και ενα τεσσαροπενταρι στη θεση του Χολ που θα ζητησει λογικα να φυγει.

Ιδανικα δηλαδη:

2. Ντορσει
2-3 Φουρνιε, Jones Garcia ή αλλος
3 Γουορντ
3-4 Μπονγκα ή Μπλοσονγκειμ
4 Σασα
4-5 Τιμαν ή Σαμανιτς ή Βουκσεβιτς ( Ιδανικα θα ηθελα Λεντει αλλα δεν γινεται με Μιλου, Σασα Ταιρικ και Λεντει)

Μαζι με 3 Ποιντ γκαρντ με τον ενα να ειναι ο Γουοκαμ και τα 2 Σεντερ εχεις two way ομαδα για ολα τα γουστα.
Πολύ καλή η προσεγγιση σου αλλά εγώ θα προτιμούσα ιδανικα οι παικτες να εχουν καλυτερο τριποντο. Πχ στο 3-4 Okeke της Ρεαλ (αν ειναι εφικτος) ή Ojeleye. O Bonga είναι φοβερο prospect αλλα ασταθες τριποντο. O Blossomgame επίσης έχει κακα ποσοστα εξω απ τα 6,75.

Και το 4-5 επίσης να μπορεί να παίξει αμυνα με αλλαγες και να εχει αξιοπρεπες τριποντο ωστε να μπορουμε να παιξουμε 5 out και σκληρη αμυνα σε ειδικες καταστασεις σε κρισιμα ματς

tarp7

champion
Reactions:

Δευ Ιαν 12, 2026 5:53 pm

Χαχα κι εγώ μόλις άνοιξα το νήμα έπεσε το μάτι μου πάνω στο Χάιζενμπεργκ, λέω ποιος είναι αυτός ενδιαφερόμαστε για νέο παίκτη; :D

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 12, 2026 5:54 pm

Άσχετο, αλλά ο Τζόουνς ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε η ομάδα για να παίζει άμυνα με αλλαγές, ο τρόπος που ακολουθεί και χαμηλώνει στις αλλαγές θα βοηθήσει πολύ αυτήν την αμυντική προσέγγιση. Κάτι που δεν μπορούσε να κάνει ούτε ο Μιλουτινοφ ούτε ο χολ.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Ιαν 12, 2026 6:04 pm

ο οτζελεγιε καλη περιπτωση για 3ρο4,καλυτερο σουτ απο μπονγκα αλλα λιγο βαρυς για αλλαγες στην αμυνα..

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 12, 2026 6:32 pm

Μπλοσονγειμ οτζελεγιε μπονγκα όλοι μια χαρά είναι γι αυτό που τους θέλουμε. Έτσι κι αλλιώς τώρα που υπάρχει ο βεζενκοφ όσο μπει ο Πίτερς στα κρίσιμα ματς σπάνια βάζει πάνω από 1-2 τρίποντα. Τις περισσότερες φορές δεν βάζει κανένα.
Τουλάχιστον αυτοί θα δώσουν πράγματα που δεν τα έχει ο αλεκ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 12, 2026 6:54 pm

tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιαν 12, 2026 6:32 pm
Μπλοσονγειμ οτζελεγιε μπονγκα όλοι μια χαρά είναι γι αυτό που τους θέλουμε. Έτσι κι αλλιώς τώρα που υπάρχει ο βεζενκοφ όσο μπει ο Πίτερς στα κρίσιμα ματς σπάνια βάζει πάνω από 1-2 τρίποντα. Τις περισσότερες φορές δεν βάζει κανένα.
Τουλάχιστον αυτοί θα δώσουν πράγματα που δεν τα έχει ο αλεκ.
Έχεις κάποιο στατιστικό ή τα βγάζεις από το κεφάλι σου;

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”