Euroleague Round 23, Olympiacos vs Maccabi

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιαν 20, 2026 1:18 pm

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι, πάντα απρόβλεπτη η τελευταία, με μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση, ωστόσο πλην μιας νίκης με την Ρεάλ δεν έχει καταφέρει κάποια μεγάλη νίκη φέτος, έχει την 4η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, 3η σε ασσίστ, ο Χόαρντ που τον πρότεινε και ο Χριστοφής στο αντίστοιχο θρεντ για τις μεταγραφές φαίνεται να είναι το αστέρι της ενώ ο Γουόκερ έχει χτυπήσει στον ώμο και θα απουσιάζει.
Η βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού έχει ανέβάσει την αυτοπεποίθηση (εδώ στο φόρουμ τουλάχιστον), θα δούμε και μετά από καιρό τον Μακκίσικ πιθανότατα ενώ ο Τζόουνς θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.
Εγώ θα έλεγα ψυχραιμία γιατί δεν έχω δει ισόποση βελτίωση και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας αν και σαφώς έχει αυξηθεί η διάθεση. Να δούμε και ο Τζόουνς κατά πόσο θα φανεί καλύτερος του Χολ σ' αυτόν τον τομέα και πόσο άμεσα.
Σχόλια για τον αγώνα.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιαν 20, 2026 1:31 pm

Με δεδομένη και σαφή υπεροπλία στους ψηλούς δεν νομίζω πως θα δυσκολευτούμε σήμερα να πάρουμε τη νίκη.

Στο 5, υπερτερούμε σαφέστατα. Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Πρέπει να πάρουν χρόνο και οι τρεις σέντερ μας.
Στο 4, Σάσα και Πίτερς μπορούν να βομβαρδίζουν συνέχεια. Πρόβλημα, ίσως, να εμφανιστεί ως προς την άμυνα σε αυτή τη θέση. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσει να βοηθήσει η χρησιμοποίηση του Παπ στη θέση 4, αν θέλουμε άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας.
Στο 3, ο Γουόρντ, ο Παπ, ο Φουρνιέ, ακόμα και ο Μακίσικ, μπορούν να προσφέρουν παιχνίδι για όλα τα γούστα, και σε άμυνα και σε επίθεση.
Στο 2, Ντόρσεϊ και Φουρνιέ μπορούν να είναι καταλυτικοί, αν χρησιμοποιηθούν σοφά από τον κόουτς, χωρίς ο ένας να ακυρώνει τον άλλο. Εφεδρεία και ο Λάρε.
Στο 1, δυστυχώς μόνο ο Γουόκαπ μπορεί να σταθεί ικανοποιητικά σε δημιουργία και άμυνα. Δεν πρέπει να "καεί" όμως. Αν πάρει γύρω στα 25 λεπτά θα είναι το ιδανικό, ενόψει μάλιστα και διαβολοβδομάδας. Για τα υπόλοιπα λεπτά μπορούν να προσφέρουν Ντιλικίνα (σε αυτά που μπορεί να κάνει καλά), ακόμα και Μακίσικ (αν τελικά πατήσει παρκέ).
Πρόβλεψη 90/10 υπέρ μας.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Ιαν 20, 2026 1:42 pm

Εγώ το φοβάμαι το σημερινό ματς. Δεν έχει μπασκετική βάση αυτός ο φόβος, είμαστε σε γενικές γραμμές ανώτερη ομάδα από την Μακάμπι. Υπερτερούμε σχεδόν παντού. Αυτό είναι που με αγχώνει κάπως. Φοβάμαι δλδ το σενάριο στο οποίο μπαίνουμε όπως με τη Μπάγερν, με νοοτροπία δλδ ελληνικού πρωταθλήματος. Πάμε χαλαρά στο πρώτο μωρέ και στο δεύτερο θα παίξουμε 5 λεπτά να ξεμπερδεύουμε για να πάμε στο επόμενο. Αυτό δεν δουλεύει όμως πάντα.

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Τρί Ιαν 20, 2026 2:39 pm

Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στην διοργάνωση. Ακόμα και αν η Μακάμπι δεν είναι κανένα μεγαθήριο και το ταβάνι της λογικά είναι η 11η-12η θέση, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να την πατήσεις αν είσαι χαλαρός και/ή αν ο αντίπαλος παίξει πιο αποφασισμένα. Ο Ward ματσάρει καλά αμυντικά με τον Hoard και μπορεί να τον περιορίσει αισθητά

Το καλό ίσως για τον θεατή είναι ότι θα δούμε ματς ροντέο, νομίζω και οι δύο θα ξεπεράσουν εύκολα τους 85 πόντους.

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Ιαν 20, 2026 2:42 pm

Το σημερινό δεν το θεωρώ δύσκολο ματς, δύσκολα ή εύκολα θα το πάρουμε....δεν έχουν και τον Walker οπότε άνετα άσσος....θα είναι τεράστια έκπληξη αν χάσουμε...με την Εφες την Πέμπτη είναι το δύσκολο, που έχουμε να τους κερδίσουμε στην Τουρκία από 2020 νομίζω.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τρί Ιαν 20, 2026 3:03 pm

Καλησπέρα,

Πρώτη δημοσίευση μου ήταν στο θρεντ των μεταγραφών. Ας τα πούμε λίγο κι εδώ.

Ενδιαφέρουσα η δήλωση του κόουτς για το ροτεσιον στο 5 (2/3 ειπε) το οποίο θα θυμίζει διαχείριση 2022-2023 με Μους και έναν εκ των Μπολο-Μπλακ.

Δεν νομίζω οτι θα επιχειρήσει δλδ να χωρέσει στο ίδιο παιχνίδι τους 3 σέντερ. Οπότε θα μπει στη second unit ο Τζόουνς και αν ρολαρει δεν προβλέπεται να δούμε Χολ σήμερα

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 5:29 pm

golitog7 έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 1:42 pm
Εγώ το φοβάμαι το σημερινό ματς. Δεν έχει μπασκετική βάση αυτός ο φόβος, είμαστε σε γενικές γραμμές ανώτερη ομάδα από την Μακάμπι. Υπερτερούμε σχεδόν παντού. Αυτό είναι που με αγχώνει κάπως. Φοβάμαι δλδ το σενάριο στο οποίο μπαίνουμε όπως με τη Μπάγερν, με νοοτροπία δλδ ελληνικού πρωταθλήματος. Πάμε χαλαρά στο πρώτο μωρέ και στο δεύτερο θα παίξουμε 5 λεπτά να ξεμπερδεύουμε για να πάμε στο επόμενο. Αυτό δεν δουλεύει όμως πάντα.
φιλε σε νιωθω απολυτα! η δεδομενη υπεροχη μας ευχομαι να μην μεταφραστει σε μπλαζε υφος και προσεγγιση του στυλ "ελα μωρε τους εχουμε"... Μην ξεχναμε οτι εχουμε στο παρελθον κανει πρωτους μαγκες τους διαφορους πασκολο αυτο του πλανητη . Αν δεν το κωλοβαρεσουμε κι αν μπουμε και παιξουμε σοβαρα και η εκβαση του αγωνα το επιτερεψει πιστευω οτι κανενας παικτης του ροτεισον δεν θα πρεπει να ξεπερασει το εικασαλεπτο ,δεδομενου και του παιχνιδιου εκτος με εφες. Ελπιζω να παιξουν ολοι οπως πρεπει και να μην υστερησει κανενας ωστε να μοιρασουν οι χρονοι και η καταπονηση. ευχαριστο νεο η επιστροφη του μακκισσικ και φυσικα το ντεμπουτο του τζοουνς στην ευρωλιγκα. το ιδανικο θα ηταν να μοιραστει ο χρονος και στους τρεις ψηλους ωστε κανενας να μην καταπονηθει ιδιαιτερα, να προφυλαχτει οσο γινεται ο Γουοκαπ και να βρει χρονο και ο σακαρος να παιξει εστω ενα δεκαλεπτο σπαστο

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fotis vlachopoulos την Τρί Ιαν 20, 2026 5:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 5:34 pm

SbioTech έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 3:03 pm
Καλησπέρα,

Πρώτη δημοσίευση μου ήταν στο θρεντ των μεταγραφών. Ας τα πούμε λίγο κι εδώ.

Ενδιαφέρουσα η δήλωση του κόουτς για το ροτεσιον στο 5 (2/3 ειπε) το οποίο θα θυμίζει διαχείριση 2022-2023 με Μους και έναν εκ των Μπολο-Μπλακ.

Δεν νομίζω οτι θα επιχειρήσει δλδ να χωρέσει στο ίδιο παιχνίδι τους 3 σέντερ. Οπότε θα μπει στη second unit ο Τζόουνς και αν ρολαρει δεν προβλέπεται να δούμε Χολ σήμερα
καλως το φιλο , ναι καπως ετσι προβλεπεται να παει το ροτεισον των ψηλων αν και δεν θα με χαλαγε καθολου να τους δω σημερα να παιρνουν απο 13 -14 λεπτα εκαστος αναλογα με το ποιους εχει η υπολοιπη πενταδα μεσα. ουτως η αλλως σε θεωρητικο επιπεδο μιλωντας παντα στο 5 υπερεχουμε της μακαμπι ...

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 5:36 pm

karamelitsa έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 2:42 pm
Το σημερινό δεν το θεωρώ δύσκολο ματς, δύσκολα ή εύκολα θα το πάρουμε....δεν έχουν και τον Walker οπότε άνετα άσσος....θα είναι τεράστια έκπληξη αν χάσουμε...με την Εφες την Πέμπτη είναι το δύσκολο, που έχουμε να τους κερδίσουμε στην Τουρκία από 2020 νομίζω.
ε καιρος ειναι να γινει κι αυτο σιγα σιγα... crown.gif

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιαν 20, 2026 5:40 pm

απο τα ματς που αμα εμεις παιξουμε καλα δεν γινεται να χασουμε..αν κατεβουμε τουριστες για καποιον λογο ε θα τιμωρηθουμε..ειμαστε σε καλο φεγγαρι παντως.

3 σεντερ δεν γινεται να χωρεσεις στο ματς,να παιξει 20 ο μιλου και απο 10 οι αλλοι?δεν θα βρειι κανενας ρυθμο..να δουμε αν θα το παει ιεραρχικα και βαλει τον χολ η τον τζοουνς που χει μεγαλυτερο ταβανι..

εγω περιμενω ξεμπουκωμα φουρνιε παντως..λογικα το ματς θα γινει ροντεο σημερα και θα βρει πολλα σουτ.

πιθανοτατα θα ναι και η 7 στο γηπεδο και θα χει ωραια ατμοσφαιρα,μετα εχουν να πανε και στο καραισκακι.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιαν 20, 2026 6:35 pm

Ο Φουρνιε όσο επωμίζεται την δημιουργία στην second unit μην περιμένετε θεαματική διάφορα στο σκοράρισμα. Και σήμερα δεν θα πάρει πολλές προσπάθειες πιστεύω.

Ο χολ παίζει καλά τελευταία, νομίζω θα πάει ιεραρχικά σήμερα ο Μπαρτζώκας. Είναι αναλόγως και πως θα πάει και το παιχνίδι, σίγουρα θα θέλει να δώσει χρόνο και στον Τζόουνς.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 6:45 pm

tokalytero3d έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 6:35 pm
Ο χολ παίζει καλά τελευταία, νομίζω θα πάει ιεραρχικά σήμερα ο Μπαρτζώκας. Είναι αναλόγως και πως θα πάει και το παιχνίδι, σίγουρα θα θέλει να δώσει χρόνο και στον Τζόουνς.
Θεωρώ βάσει όσων είπε ο Μπαρτζωκας οτι θα ξεκινήσει στη 2nd unit τον Τζόουνς. Δεκτό οτι ο κόουτς είναι δίκαιος αλλα ήταν ξεκάθαρος οτι θα πάει σε rotation 2 παικτών. Οπότε ή σήμερα ή με Εφες θα πάει με Ταιρικ.

Λόγω αυξημενου βαθμου δυσκολίας με Εφες ίσως προτιμήσει εκεί να ρολαρει τον Χολ

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Ιαν 20, 2026 6:47 pm

Μήπως σκοπεύει να ξεκουράσει και τον Μιλού άραγε αν δει ότι αποδίδει σήμερα καλά και ο Τζόουνς;

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 6:57 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 6:47 pm
Μήπως σκοπεύει να ξεκουράσει και τον Μιλού άραγε αν δει ότι αποδίδει σήμερα καλά και ο Τζόουνς;
Το καλο που του θέλω όχι. Εχω σπρώξει Μιλου στο φανταζι

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιαν 20, 2026 6:59 pm

τον μιλου τον ξεκουραζει α1 αμα τον βγαζει και στην ευρωλιγκα θα γινει 140κιλα παλι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”