Euroleague Round 24, Anadolu Efes Istanbul vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιαν 23, 2026 11:27 am

Πάντως ακόμα και με Μόρις και guest star θεωρητικά δεν επαρκούν για μια σεζόν τόσο πολλών αγώνων. Θα έπρεπε να έχεις και έναν τέταρτο (Μήτρου - Λονγκ).

Είναι κρίμα, αλλά αν είχαμε έναν παίκτη τύπου Γκος (υγιή), η ομάδα θα πέταγε φωτιές και δεν θα φοβόμασταν κανένα σενάριο.

Gkstavros

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan

Παρ Ιαν 23, 2026 11:37 am

Conan1982 έγραψε:
Παρ Ιαν 23, 2026 8:55 am
Για τον Γουόκαπ είναι θέμα, έπαιξε 29 λεπτά την Τρίτη και 33 χθες, οκ, είναι βιονικός αλλά παίζουμε με την φωτιά.
Δείχνει επίσης ότι η ομάδα χωρίς πόιντ γκαρντ δεν μπορεί, το βλέπουμε όλη την χρονιά, αλλά αυτήν την στιγμή υπάρχει μια ευφορία επειδή έχουμε 4 συνεχόμενες νίκες, όμως τις έχουμε με Εφές, Μακάμπι, Παρτιζάν, Μπάγερν, ομάδες που η ψηλότερη είναι στην 14η θέση! Δεν μπορεί να τον αναπληρώσει ούτε ο Φουρνιέ, ούτε ο Ντόρσεϊ, ούτε ο Μακκίσικ που δεν βρίσκεται ούτως ή άλλως σε ιδανική κατάσταση. Ο Ντιλικινά είναι η μόνη μας επιλογή να παίζει 10-12 λεπτά, συν κάποια λεπτά από τον Φουρνιε και είναι συνεχώς τραυματίας ή προφυλάσσεται σαν τον Λέοναρντ χωρίς να είναι ο Λέοναρντ.
Είναι ουσιώδες ως τις 12 του Φεβρουαρίου που υπάρχει η διακοπή (σχετικό αφού έχουμε και το κύπελλο βέβαια 17-21) με σχετικά βατό πρόγραμμα ως τότε να τον προφυλάξουμε όσο είναι εφικτό.
Πολύ σωστό αλλά και πως να το κάνει αυτό ;

Δεν υπάρχει άλλος άσσος στην ομάδα , ούτε για Α1 , μόνο ο Μπουρνελές αν δεν κάνω λάθος.

Αν μπορεί , ας βάζει τον μικρό να παίζει. Πράγμα βέβαια , με βάση το παρελθόν , αποκλείεται να το κάνει ο κοουτς.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Ιαν 23, 2026 11:46 am

Gkstavros έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Παρ Ιαν 23, 2026 8:55 am
Για τον Γουόκαπ είναι θέμα, έπαιξε 29 λεπτά την Τρίτη και 33 χθες, οκ, είναι βιονικός αλλά παίζουμε με την φωτιά.
Δείχνει επίσης ότι η ομάδα χωρίς πόιντ γκαρντ δεν μπορεί, το βλέπουμε όλη την χρονιά, αλλά αυτήν την στιγμή υπάρχει μια ευφορία επειδή έχουμε 4 συνεχόμενες νίκες, όμως τις έχουμε με Εφές, Μακάμπι, Παρτιζάν, Μπάγερν, ομάδες που η ψηλότερη είναι στην 14η θέση! Δεν μπορεί να τον αναπληρώσει ούτε ο Φουρνιέ, ούτε ο Ντόρσεϊ, ούτε ο Μακκίσικ που δεν βρίσκεται ούτως ή άλλως σε ιδανική κατάσταση. Ο Ντιλικινά είναι η μόνη μας επιλογή να παίζει 10-12 λεπτά, συν κάποια λεπτά από τον Φουρνιε και είναι συνεχώς τραυματίας ή προφυλάσσεται σαν τον Λέοναρντ χωρίς να είναι ο Λέοναρντ.
Είναι ουσιώδες ως τις 12 του Φεβρουαρίου που υπάρχει η διακοπή (σχετικό αφού έχουμε και το κύπελλο βέβαια 17-21) με σχετικά βατό πρόγραμμα ως τότε να τον προφυλάξουμε όσο είναι εφικτό.

Δεν υπάρχει άλλος άσσος στην ομάδα , ούτε για Α1 , μόνο ο Μπουρνελές αν δεν κάνω λάθος.

Αν μπορεί , ας βάζει τον μικρό να παίζει. Πράγμα βέβαια , με βάση το παρελθόν , αποκλείεται να το κάνει ο κοουτς.
Αναγκαστικά πρέπει να πάρει παραπάνω χρόνο ο Ντιλικινά που ας ελπίσουμε να μην απουσιάσει ως τις 12 Φεβρουαρίου ξανά, με ολίγον ανορθόδοξα σχήματα, με Φουρνιέ, Ντόρσεϋ, Μακκίσικ (αν είναι καλά αυτός) για λίγα λεπτά να μην παίζει πάνω από κανά 25λεπτο στα ματς

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 12:04 pm

ρισκαροντας να φανω οτι πεταω ευτυχισμενος στο συννεφακι μου θα γραψω πως αν μου λεγανε πριν κανα διμηνο οτι θα παω κων/πολη χωρις το βασικο μου σεντερ , με ενα πλευ μεικερ δευτερο παιχνιδι διαβολοβδομαδας , και θα νικησω την εφες που εχω να τη νικησω απο τη μυκηναικη εποχη και θα παρω το διπλο θα το υπεγραφα με χερια ποδια . αφου καταφερνουμε να παιρνουμε τετοιες νικες (ακομα και απεναντι σε αποδυναμωμενο αντιπαλο) με τετοια διαιτησια (ασε ολα τα αλλα μην φαμε και κανενα φαουλ , θα πω μονο οτι ο βεζε σημερα παιζει να εχει μαυρο ματι) και με τοσο χαλια αποδοση στο β μερος , ε παει να πει οτι κατι γινεται. θα σταθω μονο στο τσαγανο των παικτων στο 4ο δεκαλεπτο που ουσιαστικα κριθηκε απο προσωπικες φασεις Βεζε φουρνιε ντορσευ και τομας ... αυτο που ψαχναμε δηλαδη τι θα κανουμε οταν η μπαλα καιει μαλλον ξεπερνιεται ...

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιαν 23, 2026 12:09 pm

Η αληθεια ειναι οτι η ευκολια που χανουμε μεγαλες διαφορες ειναι ανησυχητικη και βασιζεται κυριως οτι ο Φουρνιε διαχειριζεται παρα πολλες κατοχες δημιουργικα στην δευτερη πενταδα. Εχει το playmaking μεσα του αλλα δεν ειναι καθαρος ασος κι αυτο αυξανει το περιθωριο λαθους. Οπως και η επιστροφη ward και Jones εδεσαν σε μεγαλο βαθμο την αμυνα ετσι κι η επιστροφη Μορις και το low mistake playmaking του θα απελευθερωσουν τον Εβαν σε μεγαλες βαθμο και θα του αφησουν πιο πολλες μπαλες εκτελεστικα θεωρω.

Θετικο το 2/2, μια λαμπαδα στο υψος του Θωμα και στην Εστρελα αμα λαχει

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Παρ Ιαν 23, 2026 12:32 pm

Conan1982 έγραψε:
Gkstavros έγραψε:

Αναγκαστικά πρέπει να πάρει παραπάνω χρόνο ο Ντιλικινά που ας ελπίσουμε να μην απουσιάσει ως τις 12 Φεβρουαρίου ξανά, με ολίγον ανορθόδοξα σχήματα, με Φουρνιέ, Ντόρσεϋ, Μακκίσικ (αν είναι καλά αυτός) για λίγα λεπτά να μην παίζει πάνω από κανά 25λεπτο στα ματς
Δυστυχως δεν μπορει η ομαδα να βασιστει στον Ντιλικινα. Πρεπει να παρει καποιον εστω επιπεδου Λουτζη και Μητρου Λονγκ που θα μπορει να παιζει χωρις να ειναι τραυματιας καθε βδομαδα και να κανει τα απολυτως απαραιτητα (να κατεβαζει μπαλα και να μην κανει λαθος με την πρωτη πασα).

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Ιαν 23, 2026 12:41 pm

Ο Θωμάς στα τελευταία ματς κάνει παπάδες κάτι που δείχνει πόσο χρειάζεται έναν τέτοιο ασσο ο ολυμπιακός για να λειτουργήσει σωστά.. ο Θωμάς να συνεχίζει να βγάζει 7-8ασιστ και να χει 80% τρίποντο δεν υπάρχει περίπτωση ..γιαυτο είναι πολύ κομβικό να μπορέσει ο Μορις να μας δίνει σταθερά 8-10π 4-5 ασίστ και να απειλεί από 3π πολύ.. αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να το κάνει

Gkstavros

junior
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 12:43 pm

Rivers15 έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Δυστυχως δεν μπορει η ομαδα να βασιστει στον Ντιλικινα. Πρεπει να παρει καποιον εστω επιπεδου Λουτζη και Μητρου Λονγκ που θα μπορει να παιζει χωρις να ειναι τραυματιας καθε βδομαδα και να κανει τα απολυτως απαραιτητα (να κατεβαζει μπαλα και να μην κανει λαθος με την πρωτη πασα).
Θα το ήθελα και εγώ πολύ αυτό το σενάριο , αλλά δεν πιστεύω να αγοράσουμε άλλο παίχτη και δυστυχώς νομίζω δύσκολα χωράει.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο Μπαζίνας αλλά εχει συμβόλαιο με τον Προμυθέα αν δεν κάνω λάθος.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Sokos έγραψε:
Παρ Ιαν 23, 2026 11:23 am
Πολύ σημαντική νίκη η χθεσινή. Μπορεί η Efes να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση βαθμολογικά, αλλά έχει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα από τις προηγούμενες ομάδες που αντιμετωπίσαμε. Το ότι θα παίρναμε τόσο σκληρό ματς με μεγάλο τρίποντο του Θωμά (που είχε παίξει και 17-18 λεπτά σερί εκείνη την ώρα) που απλώς δεν είχε τι να κάνει την μπάλα, δεν θα το περίμενα με τίποτα.

Το δεύτερο ημίχρονο πρέπει να μας προβληματίσει πολύ. Σκοράραμε με το σταγονόμετρο με το που μας άρχισαν στο ξύλο. Στα playoff τέτοιο ξύλο να περιμένουμε. Με τον Milutinov βέβαια πιστεύω ότι θα το καθαρίζαμε πολύ πιο εύκολα το ματς.

Για το θέμα στον άσσο τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Έχει παρθεί τεράστιο ρίσκο από το καλοκαίρι. Μένει να δούμε αν ο Morris θα ξαναγίνει αθλητής και αν θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά και αν ο guest star θα ναι διαθέσιμος να προσφέρει αυτά τα λίγα πράγματα που μπορεί.
Το ξύλο το περιμέναμε οι περισσότεροι……..και όντως συμφωνώ και για το σχόλιο σου για Μιλουτίνοφ όσο και για το ότι ήταν πολύ μεγάλης σημασίας η χθεσινή νίκη , γιατί είχαμε να κερδίσουμε εκεί και εγώ δεν θυμάμαι από πότε ( σίγουρα πάνω από έξη ματς). Πάντως δεν ξέρω…….πρεπει να παρθεί μια απόφαση ακόμα και τώρα για το θέμα του έξτρα χειριστή!! Ίσως η σκόπιμη μη χρησιμοποίηση του Θωμά στα παιχνίδια της GBL μέχρι την διακοπή στις 12 Φλεβάρη και ανάλογα την πορεία της αποθεραπείας του Μόρις να είναι μια προσωρινή λύση!!! Μετά όμως??? Εγώ θα έπαιρνα παίκτη πάντως !!! Έστω για τρίτο playmaker (και μόνο αυτό ) για τέσσερις μήνες, μόνο και μόνο για να μην ρισκάρω την χρονιά
!!!Δυστυχώς την καλοκαιρινή αφέλεια που επέδειξε το σταφ στο θέμα pg και μας κυνηγάει συνέχεια, ελπίζω να μην την πληρώσουμε. Ειδικά τώρα θα είναι αμαρτία που η ομάδα έχει αρχίσει και ρολάρει και βρίσκει και ρυθμό!!! Ας ευχηθούμε να αντέξει ο Θωμάς και ο Μόντε να μην καθυστερήσει να μπει και να προσαρμοστεί γρήγορα!!!
Τίποτα άλλο……..

Rivers15

nba
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 1:15 pm

Gkstavros έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

Θα το ήθελα και εγώ πολύ αυτό το σενάριο , αλλά δεν πιστεύω να αγοράσουμε άλλο παίχτη και δυστυχώς νομίζω δύσκολα χωράει.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο Μπαζίνας αλλά εχει συμβόλαιο με τον Προμυθέα αν δεν κάνω λάθος.
Χωραει αν συνειδητοποιησουμε πως δεν μπορει να εχουμε στο ροστερ αθλητη που τις περισσοτερες μερες του χρονου ειναι στο ιατρικο αθηνων παρα στο σεφ και τον αλλαξουμε. Αν ειναι παρουμε παλι παικτη για να καλυπτει αλλον παικτη οταν τραυματιζεται ναι ειναι αστειο και δεν ξερω γιατι καποιος να ερθει να κανει κατι τετοιο εκτος των αλλων. Ομως δεδομενου πως ο Μορις επισης φαινεται να μην βρισκεται σε τοπ φιτ (με οτι συνεπαγεται αυτο και για πιθανοτητα τραυματισμων) θεωρω οτι ειναι υψηλου ρισκου να πας με αυτη την 3αδα προς την τελικη ευθεια. Φυσικα ο κοουτς ξερει καλυτερα, μεχρι τοτε ας αναψουμε καμια λαμπαδα στον Θωμα να τον εχει η Παναγια καλα! :Amen:

ΥΓ: Μεσανατολικο εχει γινει φετος οι point guards του Ολυμπιακου 7 μηνες με αυτο ασχολουμαστε δεν ξερω τι αλλο μενει να ζησουμε φετος! :secret:

Christofis

allstar
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 1:33 pm

Conan1982 έγραψε:
Gkstavros έγραψε:

Εγω προσωπικα δεν θα εδιωχνα τον Λι εφοσον το εναπομεινων συμβολαιο ηταν σχετικα μικρο και δεν πληρωθηκε η ομαδα buyout. Επισης θεωρω τραγικο αν ισχύει οτι ο παικτης εφυγε ως ελευθερος και οτι δεν κρατησαμε την οψιον για του χρονου μονο και μονο μηπως παρουμε καποια μικρη αποζημιωση.

Αλλα οτι χρειαζεται ενας παικτης για Α1 αυτό ειναι δεδομενο. Ιδανικα τον Μπαζινα που θα μπορουσες να επενδυσεις πανω του αλλιως οποιονδηποτε βετερανο που μπορεί να σταθει σε επιπεδο Α1.

Gkstavros

junior
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 1:50 pm

Christofis έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Εγω προσωπικα δεν θα εδιωχνα τον Λι εφοσον το εναπομεινων συμβολαιο ηταν σχετικα μικρο και δεν πληρωθηκε η ομαδα buyout. Επισης θεωρω τραγικο αν ισχύει οτι ο παικτης εφυγε ως ελευθερος και οτι δεν κρατησαμε την οψιον για του χρονου μονο και μονο μηπως παρουμε καποια μικρη αποζημιωση.

Αλλα οτι χρειαζεται ενας παικτης για Α1 αυτό ειναι δεδομενο. Ιδανικα τον Μπαζινα που θα μπορουσες να επενδυσεις πανω του αλλιως οποιονδηποτε βετερανο που μπορεί να σταθει σε επιπεδο Α1.
Γιατρέ μου και εγώ θα τον ήθελα πολύ τον Μπαζίνα , θεωρώ ότι έχει ταλέντο και μπορεί να εξελιχθεί.

Πόσες όμως πιθανότητες δίνεις να τον πάρουμε φέτος (άμεσα) ; Εγώ δεν δίνω πολλές δυστυχώς..

Rivers15

nba
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 1:51 pm

Christofis έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Η σωστη κινηση (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα) θα ηταν να πηγαινε στο καλο ο Λη και με τα λεφτα που κερδισαμε απο το συμβολαιο του περιπου να παιρναμε Ντε Κολο και θα ημασταν υπερπληρεις σε ολες τις θεσεις και θα βαζαμε στο ροστερ και εναν επιπλεον παικτη με μεταλλο πρωταθλητη. Ο Λη δεν ηταν για να μεινει σε καθε περιπτωση, δεν υπηρχε καμια χημεια και δεν μπορουσε να προσφερει απολυτως τιποτα.
Κι εγω πιστευω δεν θα παρει η ομαδα αλλον παικτη (εκτος αν προκυψει κανα αλλο απροοπτο χτυπα ξυλο μεσα στον επομενο μηνα - δεν θελω να το αναφερω καν ποιο ειναι το απροοπτο) και θα πορευτει με βοηθειες απο Μακισικ και δεν ξερω ποιον αλλον στο 1.

Christofis

allstar
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 1:59 pm

Rivers15 έγραψε:
Παρ Ιαν 23, 2026 1:51 pm
Christofis έγραψε:

Η σωστη κινηση (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα) θα ηταν να πηγαινε στο καλο ο Λη και με τα λεφτα που κερδισαμε απο το συμβολαιο του περιπου να παιρναμε Ντε Κολο και θα ημασταν υπερπληρεις σε ολες τις θεσεις και θα βαζαμε στο ροστερ και εναν επιπλεον παικτη με μεταλλο πρωταθλητη. Ο Λη δεν ηταν για να μεινει σε καθε περιπτωση, δεν υπηρχε καμια χημεια και δεν μπορουσε να προσφερει απολυτως τιποτα.
Κι εγω πιστευω δεν θα παρει η ομαδα αλλον παικτη (εκτος αν προκυψει κανα αλλο απροοπτο χτυπα ξυλο μεσα στον επομενο μηνα - δεν θελω να το αναφερω καν ποιο ειναι το απροοπτο) και θα πορευτει με βοηθειες απο Μακισικ και δεν ξερω ποιον αλλον στο 1.
Ο ντεκολο εφοσον δεν αποκτηθηκε τοτε και εφοσον προεκυψε προταση απο Φενερ προφανως θα προτιμουσε τα γνωριμια λημερια του.

Ο Λι δεν ταιριαξε οντως αλλα πληρωσες ενα σκασμο λεφτα κα εφοσον ο Νιλικινια 1 ειναι μεσα 3 εξω επρεπε να μεινει εστω κα για α1 και να εβγαινε ο Γαλλος για να μπει ο Τζοουνς.

Δεν ακουγεται κατι τωρα. Οποιοδηποτε θεμα με γκαρντ λογω επιστροφης Μακκισικ εχει μπει σε παγο. Μονο αν προκυψει θεμα με Τζοουνς Γκαρσια ισως να ασχολιομασταν ή γινοταν καποιο νεο απροοπτο.

Christofis

allstar
Reactions:

Παρ Ιαν 23, 2026 2:01 pm

Gkstavros έγραψε:
Παρ Ιαν 23, 2026 1:50 pm
Christofis έγραψε:

Γιατρέ μου και εγώ θα τον ήθελα πολύ τον Μπαζίνα , θεωρώ ότι έχει ταλέντο και μπορεί να εξελιχθεί.

Πόσες όμως πιθανότητες δίνεις να τον πάρουμε φέτος (άμεσα) ; Εγώ δεν δίνω πολλές δυστυχώς..
Δεν υπαρχει κατι για αποκτηση ελληνα για την Α1 δυστυχως και δεν βλεπω να προκυπτει. Περισσοτερο δικος μου ευσεβης ποθος ειναι για να μην σκασει ο θωμας παρα να γινει οντως κατι χειρόπιαστο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”