Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 25, 2026 3:57 pm

j-kidd13 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 3:18 pm
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 3:06 pm

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι. Συμφωνούμε γενικά ότι αν πάει 0/5 φέτος το νούμερο αποτυχία θα θεωρηθεί. Και αποτυχημένος θα θεωρηθεί ο κόουτς αν κλείσει η 2η θητεία του.

Αν τώρα με ρωτάς τι θα προτιμούσα, να έχει πάρει 1 Ευρωλίγκα και να εμφανίζει φέτος και πέρυσι την εικόνα που έχει ο ΠΑΟ σε όλη την διάρκεια της σεζόν, θα σου απαντούσα με το χέρι στην καρδιά ότι προτιμώ η ομάδα μου να παίζει ποιοτικό μπάσκετ, παρά να έχει τα χάλια της ομάδας σου (χωρίς παρεξήγηση).

Αλλά εγώ είμαι εγώ, κάποιον άλλο δεν θα τον πείραζε.

Πχ, πέρυσι λέγαμε ότι είμαστε φαβορί, η ομάδα ήταν πρώτη στην ρέγκουλαρ, αλλά το μπάσκετ που έπαιζε δεν μου άρεσε. Το έβλεπα πολύ μονοδιάστατο να εξαρτάται όλη η ομάδα αν θα βάλει 60 ο Σάσα με τον Φουρνιέ.

Στο δια ταύτα, για μένα ελοχεύει ο εξής κίνδυνος: η ομάδα ουσιαστικά από πέρυσι εκτόξευσε το μπάτζετ της και φέτος έχει ρόστερ που θα μπορούσε να το πάρει 3 χρονιές σερί (κατά την άποψη μου). Το καλοκαίρι απλά θα χρειαστούν 1-2 πινελιές στον άσο ( Φρανσίσκο;) και αν μείνει ο Μόρις του χρόνου θα είναι καλύτερος, το ίδιο και ο Ταιρικ.

Αν δεν το πάρει ο Μπι φέτος τον διώχνεις και φέρνεις Σπανούλη; Ή τον κρατάς να σου κάνει το 0/5 2/7; (Μέχρι να κλείσει ο κύκλος αυτής της ομάδας λόγω ηλικίας ορισμένων παικτών). Εγώ θα τον κράταγα πάντως.
Αποτυχημένος όσον αφορα την ευρωλίγκα. Γενικα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αποτυχημένο τον κοουτς που έχει φτιάξει μια πολύ καλή αντικειμενικά ομάδα,που προ 3 ετών έπαιξε το καλυτερο μπασκετ στην ευρωλίγκα,και έχει κατακτήσει εγχώριους τίτλους.Αλλα στην ευρωλίγκα το 0/4 είναι ξεκάθαρη αποτυχία.
Σεβαστή η οπτική σου, απλα εμένα δεν θα μου άρεσε να έχω μια ομάδα που παίζει ποιοτικό μπασκετ αλλά όταν έρχεται η ώρα να διεκδικήσει τον τιτλο να αποτυγχάνει, είτε παταγωδώς(ημιτελικοι με Ρεαλ Μονακο) είτε στο παρα 1(ημιτελικος Εφες,τελικος Ρεαλ).Προτιμώ να είμαι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος,γιατί όταν πρέπει η ομαδα μου θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί για τον τίτλο,και ας μην έχει θέλξει με το πως έπαιξε 4-5 μήνες πριν.
Σημειώνω οτι συνολικά δεν είμαι υπέρ της αλλαγής του Μπαρτζώκα. Εκτός του οτ είναι καλός προπονητής, έχει ταιριάξει συνολικά με την ομάδα. Μόνο για τον Σπανούλη θα τον άλλαζα, αλλα δίνεις περισσότερες πιθανότητες οτι θα παει καλύτερα ο Σπανούλης απο τον Μπαρτζώκα?
Εγώ μιλάω με τα τωρινά δεδομένα. Έχεις ένα ρόστερ + Φρανσίσκο (για να γίνει κουβέντα) που θα μπορούσαν να το προπονήσουν και οι δύο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν δεν το πάρουμε φέτος αφήνεις τον Μπι να συνεχίσει που του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη λόγω προσαρμογής Ward, Ταιρικ, Μόρις και να παίξει με την ίδια φιλοσοφία και συστήματα; Ή φέρνεις τον Σπανούλη να προπονήσει έτοιμη ομάδα, αλλά αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να παίζουν κάτι άλλο από την αρχή;

Για μένα αν μείνει ο Μπι και δεν το πάρει φέτος, θα το πάρει του χρόνου. Το λέω με βάση ποιότητας του ρόστερ. Η ομάδα είναι από τώρα σχεδόν έτοιμη και έχουμε δει και από εσάς με παραδείγματα Οσμάν και Χουάντσο ότι όταν ο παίκτης είναι ποιοτικός και προσαρμοστεί και νιώσει άνετα θα ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του.

Είπαμε πχ σήμερα (με τον Κολοσσό) ένα show του Ward και που μπορεί να φτάσει ο συγκεκριμένος. Βάλε και Ταιρικ που ακόμα αλλού πατάει αλλού βρίσκεται και ενδεχόμενως Μόρις στην εξίσωση.

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω για να μην κουράζω είναι ότι είναι μια ιδανική συγκυρία να μείνει και άλλο ο Μπι λόγω ρόστερ, ασχέτως παρελθόντος.

Θα είναι άδικο να έρθει ο Σπανούλης να προπονήσει έτοιμη ομάδα και να το πάρει με την μια (όπως έγινε με Μπι όταν έφυγε ο Ντούντα).

Τώρα σε αυτό που γράφεις, αν ο ΠΑΟ σε 3 μήνες το σουλουπώσει και βρεθεί φ4 και είναι έτοιμος στα κρίσιμα πάω πάσο. Σε αυτό το σενάριο θα προτιμούσα και εγώ ομάδες με κυνικούς προπονητές τύπου Άταμαν.

Απλά εγώ προσωπικά βλέπω σαν πιο πιθανό σενάριο να είναι καταστροφική σεζόν για την ομάδα σου και αυτό δεν θα το ήθελα για την δικιά μου (δεν θα το προτιμούσα για χάρη μιας Ευρωλίγκας).

Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
Προειδοποιήσεις: 1

Ο μπαρτζωκας εχει παρει ευρωλιγκα. γιατι γραφετε σαν να μην εχει παρει ποτε.

Εγω ειπα απλως οτι ειναι κριμα να εισαι καλος προπονητης και να φτιαχνεις καλες και ανταγωνιστικες ομαδες με συνεπεια και καποιες φορες με χαμηλα μπατζετ(αυτο ειναι σημαντικο γιατι αλλοι με χαμηλα μπατζετ δεν μπορουσαν τιποτα)
και να θεωρεισαι αποτυχημενος επειδη δεν πηρες ευρωλιγκα σε συνεχη παρουσια F4.

κ γω συμφωνω οτι αν παει και φετος f4 και δεν την παρει θα ειναι παρα πολλα πια τα συνεχομενα f4 για να μην θεωρηθει οτι δεν ειναι αποτυχημενος στον Ολυμπιακο στην ευρωλιγκα και με ολο το κραξιμο που εχει φαει ως τωρα.
Τοπ προπονητης θα ειναι ετσι και αλλιως.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:02 pm

Dimmitz έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 3:18 pm

Αποτυχημένος όσον αφορα την ευρωλίγκα. Γενικα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αποτυχημένο τον κοουτς που έχει φτιάξει μια πολύ καλή αντικειμενικά ομάδα,που προ 3 ετών έπαιξε το καλυτερο μπασκετ στην ευρωλίγκα,και έχει κατακτήσει εγχώριους τίτλους.Αλλα στην ευρωλίγκα το 0/4 είναι ξεκάθαρη αποτυχία.
Σεβαστή η οπτική σου, απλα εμένα δεν θα μου άρεσε να έχω μια ομάδα που παίζει ποιοτικό μπασκετ αλλά όταν έρχεται η ώρα να διεκδικήσει τον τιτλο να αποτυγχάνει, είτε παταγωδώς(ημιτελικοι με Ρεαλ Μονακο) είτε στο παρα 1(ημιτελικος Εφες,τελικος Ρεαλ).Προτιμώ να είμαι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος,γιατί όταν πρέπει η ομαδα μου θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί για τον τίτλο,και ας μην έχει θέλξει με το πως έπαιξε 4-5 μήνες πριν.
Σημειώνω οτι συνολικά δεν είμαι υπέρ της αλλαγής του Μπαρτζώκα. Εκτός του οτ είναι καλός προπονητής, έχει ταιριάξει συνολικά με την ομάδα. Μόνο για τον Σπανούλη θα τον άλλαζα, αλλα δίνεις περισσότερες πιθανότητες οτι θα παει καλύτερα ο Σπανούλης απο τον Μπαρτζώκα?
Εγώ μιλάω με τα τωρινά δεδομένα. Έχεις ένα ρόστερ + Φρανσίσκο (για να γίνει κουβέντα) που θα μπορούσαν να το προπονήσουν και οι δύο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν δεν το πάρουμε φέτος αφήνεις τον Μπι να συνεχίσει που του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη λόγω προσαρμογής Ward, Ταιρικ, Μόρις και να παίξει με την ίδια φιλοσοφία και συστήματα; Ή φέρνεις τον Σπανούλη να προπονήσει έτοιμη ομάδα, αλλά αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να παίζουν κάτι άλλο από την αρχή;

Για μένα αν μείνει ο Μπι και δεν το πάρει φέτος, θα το πάρει του χρόνου. Το λέω με βάση ποιότητας του ρόστερ. Η ομάδα είναι από τώρα σχεδόν έτοιμη και έχουμε δει και από εσάς με παραδείγματα Οσμάν και Χουάντσο ότι όταν ο παίκτης είναι ποιοτικός και προσαρμοστεί και νιώσει άνετα θα ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του.

Είπαμε πχ σήμερα (με τον Κολοσσό) ένα show του Ward και που μπορεί να φτάσει ο συγκεκριμένος. Βάλε και Ταιρικ που ακόμα αλλού πατάει αλλού βρίσκεται και ενδεχόμενως Μόρις στην εξίσωση.

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω για να μην κουράζω είναι ότι είναι μια ιδανική συγκυρία να μείνει και άλλο ο Μπι λόγω ρόστερ, ασχέτως παρελθόντος.

Θα είναι άδικο να έρθει ο Σπανούλης να προπονήσει έτοιμη ομάδα και να το πάρει με την μια (όπως έγινε με Μπι όταν έφυγε ο Ντούντα).

Τώρα σε αυτό που γράφεις, αν ο ΠΑΟ σε 3 μήνες το σουλουπώσει και βρεθεί φ4 και είναι έτοιμος στα κρίσιμα πάω πάσο. Σε αυτό το σενάριο θα προτιμούσα και εγώ ομάδες με κυνικούς προπονητές τύπου Άταμαν.

Απλά εγώ προσωπικά βλέπω σαν πιο πιθανό σενάριο να είναι καταστροφική σεζόν για την ομάδα σου και αυτό δεν θα το ήθελα για την δικιά μου (δεν θα το προτιμούσα για χάρη μιας Ευρωλίγκας).
Εγω παντως,και να χασει την ευρωλιγκα και το πρωταθλημα, δεν θα τον εδιωχνα ευκολα,γιατι παραγει εργο,δεν είναι οτι έχει αλλοπρόσαλλη ομάδα.Απο την αλλη κρατας εναν προπονητη που εχει παει σε 5 σερι φ4 και τα εχει χασει και τα 5?(αν παει βεβαια και φετος στο φ4). Ο κοουτς μου δειχνει αδυναμια να διαχειριστεί τα κρίσημα ματς που δίνουν τους τιτλους στο φ4. Το τι εκανε το 2013 δεν το παιρνω ως καθαρα εργο Μπαρτζωκα, εβαλε την πινελια του αλλα η ομαδα ηταν στρωμενη απο τον μεγα Ντουντα, και κυριως υπηρχε στο παρκε ο τεραστιος Σπανουλης.
Το οτι ο Φρανσίσκο θα έρθει του χρόνου απο που προκυπτει?

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:06 pm

Ρε σύ ντιμιντζ αν κάποιος έχει κάνει 0/5 οι πιθανότητες είναι ότι θα κάνει 0/7 .. ότι ξαφνικά θα κάνει μπακ του μπακ και μάλιστα με την ίδια φιλοσοφία δεν προκύπτει από κάπου.. αν σπάσεις το κεφάλι σου χτυπώντας 5 φορές στον τοίχο δεν σημαίνει ότι την 6η ή την 7η θα τον γκρεμίσεις

Επίσης υπάρχει ένας μύθος για τον μπαρτζωκα που μας ανέβασε επίπεδο και μας έβαλε στα σαλόνια και αν φύγει θα καταστραφούμε και τέτοια .. κυριολεκτικά από το 2008 μέχρι και την χρονιά με την στάση πληρωμών είχαμε πάει σε ένα σορό φ4.. Δηλαδή επειδή για μια χρονιά που πέσαμε α2 και η ομάδα είχε μπατζετ 5εκ μαξ ξαφνικά γίναμε η ομάδα που ήθελε τον σωτήρα; Μπράβο στον μπαρτζωκα που ήρθε και τα συμμάζεψε και έφτιαξε καλή ομάδα ..αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γινόταν και με άλλον καλό προπονητή.. Τώρα μάλιστα εδώ και δύο χρόνια παίζουμε με απεριόριστα μπατζετ

Μακάρι ο μπαρτζω να το σηκώσει φέτος και να αποδείξει ότι είχε δίκιο που επέμενε στην φιλοσοφία του.. αλλά αν πάλι πάμε για τουρισμό στο φ4 και ανέτοιμοι ε θα χει αποδείξει ότι το πλάνο του δεν κάνει για φ4 και αφού δεν το αλλάζει πρέπει να αλλάξεις προπονητή

Την Ευρωλίγκα που χει πάρει εντωμεταξύ δεν την έχει πάρει με την τωρινή φιλοσοφία του

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:11 pm

j-kidd13 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Εγω παντως,και να χασει την ευρωλιγκα και το πρωταθλημα, δεν θα τον εδιωχνα ευκολα,γιατι παραγει εργο,δεν είναι οτι έχει αλλοπρόσαλλη ομάδα.Απο την αλλη κρατας εναν προπονητη που εχει παει σε 5 σερι φ4 και τα εχει χασει και τα 5?(αν παει βεβαια και φετος στο φ4). Ο κοουτς μου δειχνει αδυναμια να διαχειριστεί τα κρίσημα ματς που δίνουν τους τιτλους στο φ4. Το τι εκανε το 2013 δεν το παιρνω ως καθαρα εργο Μπαρτζωκα, εβαλε την πινελια του αλλα η ομαδα ηταν στρωμενη απο τον μεγα Ντουντα, και κυριως υπηρχε στο παρκε ο τεραστιος Σπανουλης.
Το οτι ο Φρανσίσκο θα έρθει του χρόνου απο που προκυπτει?
Από πουθενά. Ενα παράδειγμα έδωσα (γιατί κάποιον θα φέρουμε στον άσο). Ηθελα να πω ότι με Ταιρικ, Μόρις, Ward στην δεύτερη τους σεζόν + μετάγραφη στον άσο, η ομάδα έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ ολων των εποχών της και όποιος και να την προπονήσει θα είναι από την αρχή ίσως το νο1 φαβορί για την κούπα.

Θα τον άφηνα τον Μπι ναι. Δεν τον θεωρώ looser. Άλλωστε δύο ματς στον πόντο έχασε με low budget ομάδες. Αν εξαιρέσεις το ματς με την Ρεάλ που έγιναν εγκλήματα, το φ4 που πήρατε εσείς εμείς δεν βλεπόμασταν όλη την σεζόν και πέρυσι πάλι η ομάδα δεν έπαιζε καθόλου καλά 2-3 μήνες πριν το φ4.

Δλδ δεν μπορώ να του χρεώσω 100% την αποτυχία γιατί από τις 4 φορές μόνο την μια είμασταν φαβορί (αυτή με την Ρεάλ).

Τεσπα για να μην το υπεραλύουμε, πολλά θα εξαρτηθούν και από την εικόνα της ομάδας στο φ4 αν πάμε. Είναι άλλο πραγμα η ομάδα είναι ανταγωνιστική και χάσει κλειστό ματς επειδή κλάτσαρε ο Ντε κολο στο τέλος και άλλο να χάσει με κάτω τα χέρια όπως πέρυσι από Μονακό.

Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton

αυτο που λετε οτι ο Μπαρτζωκας πηρε ετοιμη την ομαδα του Ντουντα και πηρε ευρωλιγκα δεν μειωνει την αξια του Μπαρτζωκα διοτι ολοι τον κατηγορουμε οτι το προβλημα του δεν ειναι το χτισιμο της ομαδας αλλα η διαχειριση που κανει στα F4 και το πως κοουτσαρει εκει. Λοιπον οσο και ετοιμη ομαδα να παιρνεις αν δεν κοουτσαρεις σωστα ευρωλιγκα δεν παιρνεις.
και το 2013 ο Μπαρτζωκας κοουτσαρισε παρα πολυ καλα και πηρε την ευρωλιγκα ευκολα με αντιπαλο την Ρεαλ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:17 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:06 pm
Ρε σύ ντιμιντζ αν κάποιος έχει κάνει 0/5 οι πιθανότητες είναι ότι θα κάνει 0/7 .. ότι ξαφνικά θα κάνει μπακ του μπακ και μάλιστα με την ίδια φιλοσοφία δεν προκύπτει από κάπου.. αν σπάσεις το κεφάλι σου χτυπώντας 5 φορές στον τοίχο δεν σημαίνει ότι την 6η ή την 7η θα τον γκρεμίσεις

Επίσης υπάρχει ένας μύθος για τον μπαρτζωκα που μας ανέβασε επίπεδο και μας έβαλε στα σαλόνια και αν φύγει θα καταστραφούμε και τέτοια .. κυριολεκτικά από το 2008 μέχρι και την χρονιά με την στάση πληρωμών είχαμε πάει σε ένα σορό φ4.. Δηλαδή επειδή για μια χρονιά που πέσαμε α2 και η ομάδα είχε μπατζετ 5εκ μαξ ξαφνικά γίναμε η ομάδα που ήθελε τον σωτήρα; Μπράβο στον μπαρτζωκα που ήρθε και τα συμμάζεψε και έφτιαξε καλή ομάδα ..αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γινόταν και με άλλον καλό προπονητή.. Τώρα μάλιστα εδώ και δύο χρόνια παίζουμε με απεριόριστα μπατζετ

Μακάρι ο μπαρτζω να το σηκώσει φέτος και να αποδείξει ότι είχε δίκιο που επέμενε στην φιλοσοφία του.. αλλά αν πάλι πάμε για τουρισμό στο φ4 και ανέτοιμοι ε θα χει αποδείξει ότι το πλάνο του δεν κάνει για φ4 και αφού δεν το αλλάζει πρέπει να αλλάξεις προπονητή

Την Ευρωλίγκα που χει πάρει εντωμεταξύ δεν την έχει πάρει με την τωρινή φιλοσοφία του
Ρε shaq διαφωνώ σε αυτό που λες. Είναι καθαρά θέμα στατιστικής. Οι πιθανότητες δεν είναι το 0/5 να γίνει 0/7, οι πιθανότητες είναι να πάρουμε τουλάχιστον μια κούπα.

Σίγουρα υπάρχει και μαθηματικός τύπος που το αποδεικνύει αυτό.

Το μοντέλο του Μπι είναι ναι μεν συγκεκριμένο, αλλά έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές που είναι ικανές να αλλάξουν τα δεδομένα και να φέρουν τίτλο (Ντόρσει οταν κολλάει το σύστημα, αθλητικότητα στο 3-5, Ταιρικ για άμυνα, pg με εμπειρία σε NBA playoffs).

Δεν πάμε στο φ4 με Βιλτόζα και Λι.

Για μένα η φιλοσοφία του Μπι δεν έχει αποτύχει. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Φεράρι με φιατ. Γιατί τις δύο πρώτες φορές είχε Φιατ, πέρυσι και φέτος έχει Φεράρι.

Αν κάνει 0/2 με αυτό το ρόστερ τότε και μόνο τότε γι μένα θα είναι απόλυτα αποτυχημένος.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:20 pm

Dimmitz έγραψε:
Ρε shaq διαφωνώ σε αυτό που λες. Είναι καθαρά θέμα στατιστικής. Οι πιθανότητες δεν είναι το 0/5 να γίνει 0/7, οι πιθανότητες είναι να πάρουμε τουλάχιστον μια κούπα.
Λυπάμαι, περάστε πάλι τον Σεπτέμβρη.

Εικόνα
Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:22 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Οταν μια ομάδα πάει 10 σερί σεζόν στο φ4 και έχει 25% πιθανότητες να το πάρει, τότε στις 10 φορές πόσες κούπες θα έχει πάρει ρε μαθηματικέ;

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:25 pm

Dimmitz έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Οταν μια ομάδα πάει 10 σερί σεζόν στο φ4 και έχει 25% πιθανότητες να το πάρει, τότε στις 10 φορές πόσες κούπες θα έχει πάρει ρε μαθηματικέ;

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:29 pm

Heisenberg έγραψε:
αυτο που λετε οτι ο Μπαρτζωκας πηρε ετοιμη την ομαδα του Ντουντα και πηρε ευρωλιγκα δεν μειωνει την αξια του Μπαρτζωκα διοτι ολοι τον κατηγορουμε οτι το προβλημα του δεν ειναι το χτισιμο της ομαδας αλλα η διαχειριση που κανει στα F4 και το πως κοουτσαρει εκει. Λοιπον οσο και ετοιμη ομαδα να παιρνεις αν δεν κοουτσαρεις σωστα ευρωλιγκα δεν παιρνεις.
και το 2013 ο Μπαρτζωκας κοουτσαρισε παρα πολυ καλα και πηρε την ευρωλιγκα ευκολα με αντιπαλο την Ρεαλ.
Η ομάδα είχε αποκτήσει το mentality νικητή από τον ντουντα. Τα παιδάκια Παπ, Μάντζαρης, Σλούκας έγιναν άντρες στα χέρια του ντουντα. Χάινς ο υπερπαιχταρας winner επιλογή ντουντα. Και με ένα Πρίντεζη να σπέρνει συν τον Σπανούλη στα καλύτερα συν τον στρατηγό Λο του δεν ήταν δύσκολο να το πάρει.

Ουσιαστικά στον τελικό ο μαέστρος Λο και τα τρίποντα του Σπανούλη γύρισαν το μάτς. Τα 2 βασικά σου γκαρντ δηλαδή. Αλλά τώρα ο Μπαρτζώκας που έχτισε δικιά του ομάδα και διάλεξε αυτός τους παίχτες δεν επενδύει μεγάλα ποσά στα γκαρντ αλλά προτιμάει ρολιστες εκεί.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:29 pm

Dimmitz έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Δεν θα κάνω τις ασκήσεις σου για σένα :) Διάβασε για αναμενόμενη τιμή και έλα τον Σεπτέμβρη.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:33 pm

Heisenberg έγραψε:
Εγώ δεν εννοούσα ότι δεν έκανε και τίποτα ο μπαρτζω απλά πήρε έτοιμη την ομάδα και τέτοια που γενικά έχουν γραφτεί στο παρελθόν.. αλλά ότι δεν το πήρε με την τωρινή φιλοσοφία του.. αυτό με την μόσιον και τους Γκαρντ τύπου γουοκαπ δεν υπήρχε το 13..

Επίσης και τότε θεωρώ δεν την κατέβασε την ομάδα σωστά στον τελικό .. είχαμε βρεθεί να χάνουμε με καμία 20ρια πάλι στο ημίχρονο κάτι που το βλέπουμε μονίμως με Μπαρτζωκα στα φ4.. απλά τότε βρέθηκε ο Σπανουλης να μπει και να τα πετάει σαν καραμέλες από το κέντρο

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:37 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:33 pm
Heisenberg έγραψε:
Εγώ δεν εννοούσα ότι δεν έκανε και τίποτα ο μπαρτζω απλά πήρε έτοιμη την ομάδα και τέτοια που γενικά έχουν γραφτεί στο παρελθόν.. αλλά ότι δεν το πήρε με την τωρινή φιλοσοφία του.. αυτό με την μόσιον και τους Γκαρντ τύπου γουοκαπ δεν υπήρχε το 13..

Επίσης και τότε θεωρώ δεν την κατέβασε την ομάδα σωστά στον τελικό .. είχαμε βρεθεί να χάνουμε με καμία 20ρια πάλι στο ημίχρονο κάτι που το βλέπουμε μονίμως με Μπαρτζωκα στα φ4.. απλά τότε βρέθηκε ο Σπανουλης να μπει και να τα πετάει σαν καραμέλες από το κέντρο
Πήρε μια ομάδα που ήταν ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης και οι παίχτες είχαν αποκτήσει νοοτροπία νικητή και κακαλα.

Γυρίσαμε μάτς με τους νέους εντελώς άπειρους απέναντι στην πολύ ανώτερη για μένα ΤΣΣΚΑ το 2012. Το 13 αυτοί οι παίχτες είχαν ήδη γράψει χιλιόμετρα.

Με Λό,Σπαν,Παπ, Πρίντεζη, Χάινς πας στον πόλεμο και νιώθεις ασφάλεια ότι δεν θα χάσεις.

Αν για παράδειγμα έλεγε ίσως στο καλύτερο δίδυμο γκαρντ που είχαμε ποτέ Λο-Σπανουλη παίξτε μοσιον ευρωπαϊκό δεν θα είχαμε δει.

Σε μονα ματς σε φάιναλ φορ το ταλέντο των γκαρντ θα κερδίσει τα μάτς ότι τα συστήματα και η μοτιον.

Ο παο δεν παίζει καλά και δεν βλέπετε τώρα.. αλλά αν καταφέρει να πάει φάιναλ φορ λόγω των γκαρντ έχει περισσότερες πιθανότητες από εμάς να κερδίσει την κούπα..σε σειρά αγώνων πολύ λιγότερες λόγω άλλων αδυναμιών στο ρόστερ αλλά σε μονα μάτς σε φάιναλ φορ περισσότερες

glenrice90

senior
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:40 pm

j-kidd13 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Το τι εκανε το 2013 δεν το παιρνω ως καθαρα εργο Μπαρτζωκα, εβαλε την πινελια του αλλα η ομαδα ηταν στρωμενη απο τον μεγα Ντουντα, και κυριως υπηρχε στο παρκε ο τεραστιος Σπανουλης.
Δεν γινονται ριπιτς με πινελιές ρε σεις, σταματήστε να αναπαράγετε αυτή τη καφενειακη αποψη. Έχουν γίνει 4 ριπιτς σε όλη την ιστορία της EL, δεν είναι τόσο απλό. Ακόμα και το κίνητρο των παικτών δεν είναι το ιδιο να μείνει εκεί που πρεπει. Άλλοι ρόλοι / impact για Χάινς / Law / Pero, αλλο pace της ομάδας και λοιπά. Το επιχείρημα με τον Σπανούλη δε το καταλαβα. Λες και θα παίρνε ο Ντουντα Ευρωλίγκα χωρίς τον Ρίβερς που είχε κάνει γιογιό όλη την Ευρώπη το 97. Πραγματικα αναρωτιεμαι αν θυμάται κανείς το μπάσκετ που παίξαμε τη μια και την άλλη χρονιά και λέει "ε ναι same shit".

Απλά έπρεπε να είναι ξέρω γω Σέρβος ο Μπαρτζώκας για να μην ακούγαμε τέτοια

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος glenrice90 την Κυρ Ιαν 25, 2026 4:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”