Εγώ μιλάω με τα τωρινά δεδομένα. Έχεις ένα ρόστερ + Φρανσίσκο (για να γίνει κουβέντα) που θα μπορούσαν να το προπονήσουν και οι δύο για τα επόμενα δύο χρόνια.j-kidd13 έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 25, 2026 3:18 pmΑποτυχημένος όσον αφορα την ευρωλίγκα. Γενικα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αποτυχημένο τον κοουτς που έχει φτιάξει μια πολύ καλή αντικειμενικά ομάδα,που προ 3 ετών έπαιξε το καλυτερο μπασκετ στην ευρωλίγκα,και έχει κατακτήσει εγχώριους τίτλους.Αλλα στην ευρωλίγκα το 0/4 είναι ξεκάθαρη αποτυχία.Dimmitz έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 25, 2026 3:06 pm
Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι. Συμφωνούμε γενικά ότι αν πάει 0/5 φέτος το νούμερο αποτυχία θα θεωρηθεί. Και αποτυχημένος θα θεωρηθεί ο κόουτς αν κλείσει η 2η θητεία του.
Αν τώρα με ρωτάς τι θα προτιμούσα, να έχει πάρει 1 Ευρωλίγκα και να εμφανίζει φέτος και πέρυσι την εικόνα που έχει ο ΠΑΟ σε όλη την διάρκεια της σεζόν, θα σου απαντούσα με το χέρι στην καρδιά ότι προτιμώ η ομάδα μου να παίζει ποιοτικό μπάσκετ, παρά να έχει τα χάλια της ομάδας σου (χωρίς παρεξήγηση).
Αλλά εγώ είμαι εγώ, κάποιον άλλο δεν θα τον πείραζε.
Πχ, πέρυσι λέγαμε ότι είμαστε φαβορί, η ομάδα ήταν πρώτη στην ρέγκουλαρ, αλλά το μπάσκετ που έπαιζε δεν μου άρεσε. Το έβλεπα πολύ μονοδιάστατο να εξαρτάται όλη η ομάδα αν θα βάλει 60 ο Σάσα με τον Φουρνιέ.
Στο δια ταύτα, για μένα ελοχεύει ο εξής κίνδυνος: η ομάδα ουσιαστικά από πέρυσι εκτόξευσε το μπάτζετ της και φέτος έχει ρόστερ που θα μπορούσε να το πάρει 3 χρονιές σερί (κατά την άποψη μου). Το καλοκαίρι απλά θα χρειαστούν 1-2 πινελιές στον άσο ( Φρανσίσκο;) και αν μείνει ο Μόρις του χρόνου θα είναι καλύτερος, το ίδιο και ο Ταιρικ.
Αν δεν το πάρει ο Μπι φέτος τον διώχνεις και φέρνεις Σπανούλη; Ή τον κρατάς να σου κάνει το 0/5 2/7; (Μέχρι να κλείσει ο κύκλος αυτής της ομάδας λόγω ηλικίας ορισμένων παικτών). Εγώ θα τον κράταγα πάντως.
Σεβαστή η οπτική σου, απλα εμένα δεν θα μου άρεσε να έχω μια ομάδα που παίζει ποιοτικό μπασκετ αλλά όταν έρχεται η ώρα να διεκδικήσει τον τιτλο να αποτυγχάνει, είτε παταγωδώς(ημιτελικοι με Ρεαλ Μονακο) είτε στο παρα 1(ημιτελικος Εφες,τελικος Ρεαλ).Προτιμώ να είμαι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος,γιατί όταν πρέπει η ομαδα μου θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί για τον τίτλο,και ας μην έχει θέλξει με το πως έπαιξε 4-5 μήνες πριν.
Σημειώνω οτι συνολικά δεν είμαι υπέρ της αλλαγής του Μπαρτζώκα. Εκτός του οτ είναι καλός προπονητής, έχει ταιριάξει συνολικά με την ομάδα. Μόνο για τον Σπανούλη θα τον άλλαζα, αλλα δίνεις περισσότερες πιθανότητες οτι θα παει καλύτερα ο Σπανούλης απο τον Μπαρτζώκα?
Αν δεν το πάρουμε φέτος αφήνεις τον Μπι να συνεχίσει που του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη λόγω προσαρμογής Ward, Ταιρικ, Μόρις και να παίξει με την ίδια φιλοσοφία και συστήματα; Ή φέρνεις τον Σπανούλη να προπονήσει έτοιμη ομάδα, αλλά αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να παίζουν κάτι άλλο από την αρχή;
Για μένα αν μείνει ο Μπι και δεν το πάρει φέτος, θα το πάρει του χρόνου. Το λέω με βάση ποιότητας του ρόστερ. Η ομάδα είναι από τώρα σχεδόν έτοιμη και έχουμε δει και από εσάς με παραδείγματα Οσμάν και Χουάντσο ότι όταν ο παίκτης είναι ποιοτικός και προσαρμοστεί και νιώσει άνετα θα ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του.
Είπαμε πχ σήμερα (με τον Κολοσσό) ένα show του Ward και που μπορεί να φτάσει ο συγκεκριμένος. Βάλε και Ταιρικ που ακόμα αλλού πατάει αλλού βρίσκεται και ενδεχόμενως Μόρις στην εξίσωση.
Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω για να μην κουράζω είναι ότι είναι μια ιδανική συγκυρία να μείνει και άλλο ο Μπι λόγω ρόστερ, ασχέτως παρελθόντος.
Θα είναι άδικο να έρθει ο Σπανούλης να προπονήσει έτοιμη ομάδα και να το πάρει με την μια (όπως έγινε με Μπι όταν έφυγε ο Ντούντα).
Τώρα σε αυτό που γράφεις, αν ο ΠΑΟ σε 3 μήνες το σουλουπώσει και βρεθεί φ4 και είναι έτοιμος στα κρίσιμα πάω πάσο. Σε αυτό το σενάριο θα προτιμούσα και εγώ ομάδες με κυνικούς προπονητές τύπου Άταμαν.
Απλά εγώ προσωπικά βλέπω σαν πιο πιθανό σενάριο να είναι καταστροφική σεζόν για την ομάδα σου και αυτό δεν θα το ήθελα για την δικιά μου (δεν θα το προτιμούσα για χάρη μιας Ευρωλίγκας).

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο