Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:11 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:52 pm
coach blue έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:50 pm

Αλλη μια εικασια αυτη . Απο που προκυπτει αυτο ;
Ισα ισα που ο σπανουλης μεχρι τωρα εχει δειξει οτι ραβει το παιχνιδι επανω στα μετρα των παικτων του και δινει ελευθεριες στους ηγετες της ομαδας που προπονει . Δεν ακυρωνει τα χαρακτηριστικα τους και προσπαθει να τους κανει κατι αλλο .

Κατι κατι που εκανε και ο ντουντα στον ολυμπιακο . Κανει το παιχνιδι οσο γινεται πιο απλο .
Δηλαδή θα έρθει ο Σπανούλης και θα παίζει μότιον όπως ο Μπαρτζώκας;

Πριν απαντήσετε σε κάτι καλό θα ήταν να διαβάζετε τι γράφει ο άλλος.
Θα παιξει αυτο που μπορει να παρει τα καλυτερο απο τους παικτες του .
Αν εχει πικ εν ρολ ψηλους θα παιξει πικ εν ρολ κλπ κλπ

Οι παικτες που παιζουν στον ολυμπιακο ηρθαν απο καπου αλλου και επαιζαν καπως αλλιως . Μοσιον και φρουλαιτ εμαθαν η οχι να παιζουν εδω .

Η μοσιον ειναι επιλογη του μπαρτζωκα .

Ειμαι υπευθυνος για αυτα που γραφω αλλα οχι για τι ερμηνεια μπορει να δωσει ο καθε φιλος σε αυτα που γραφω .

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:13 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 5:03 pm
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:59 pm

Οπότε δεν θες να μας εξηγήσεις γιατί αν υποθέσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 25% στο φ4, μια ομάδα που θα πάει σε 10 σερι φ4, πόσα φ4 θα σηκώσει στατιστικά;

Προφανώς και το δείγμα είναι πολύ μικρό και παλι, εγώ απάντησα σε αυτό που έγραψε ο σακ ότι είναι πιο πιθανό το 0/5 να γίνει 0/7, ενώ κατά την άποψη μου δεν είναι.
Μόνος σου το έγραψες εδώ.. αν υποθέσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 25% να το πάρει.. στην πραγματικότητα αυτό δεν έχει καμία βάση.. δεν ρίχνουν κλήρο και βγαίνει ένας αλλά παίζουν μπάσκετ..

Επίσης πάλι μαθηματικά δεν θα έβγαινε αφού δεν είναι ίδιες όλες οι ομάδες κάθε φορά..

Αυτό το κάθε ομάδα έχει 25% το λένε οι προπονητές τυπικά και για τις εντυπώσεις.. Στην πραγματικότητα θα το πάρει όποια ομάδα είναι καλύτερη εκείνο το 3ημερο .. θα μπορούσε να είναι και η ίδια ομάδα μονίμως
Με βάση την στατιστική, όλες οι ομάδες έχουν χοντρικά 25%. Αυτό δεν είναι εικασία των προπονητών, αλλά μαθηματική πραγματικότητα.

Πλέον υπάρχουν πολλά AI μοντέλα που σου λένε ακριβώς πόσο ποσοστό έχει ο καθένας.

Και τεσπα για να στο κάνω πιο λιανά στα 4 φ4 που πήγαμε καμία ομάδα δεν είχε πάνω από 30%.

Οπότε μην επιμένεις σε κάτι που δεν έχεις δίκιο.

Το 0/4 είναι πιο πιθανό να γίνει 1/7 ή 2/7 ή ακόμα και 3/7 παρά 0/7, με βάση τα μαθηματικά πάντα.

glenrice90

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:15 pm

Sabenlee έγραψε:
Δυστυχώς οι Έλληνες παίκτες είναι μέτριοι. Δηλαδή ο Λαρεντζάκης σαν άνθρωπος είναι καλός, φιλότιμος αλλά από μπάσκετ μηδέν. Κυριολεκτικά σε άμυνα και επίθεση όλο λάθη , αργός. Δηλαδή γιατί να κατηγορουμε τον Μπαρτζώκα που δεν τον βάζει;

Άντε να δούμε αν αυτός ο κορι Τζόσεφ είναι ακόμα αθλητής γιατί με Νιλικινα που είναι πιο επιρρεπής στους τραυματισμούς και από τον Γκος δεν πάμε πουθενά.
Εντωμεταξυ ο Λάρε σαν να γίνεται πιο ασταθής και σα χαρακτήρας με τα χρόνια. Η τεχνική που πήρε σήμερα ήταν για πολλές φαπες και σε κρίσιμο σημείο. Χωριά κάτι αλλά αψυχολογητα που χει κάνει (μέσα στο Μαρούσι κλπ). Δε μπορεί πχ ο Φουρνιε να είναι τσιλλ και να έχει attitude η κομπρα, ειδικά με τέτοιο δυσανολογο τσεκ που παίρνει για αυτά που προσφέρει

Δηλαδή κάνε μόκο, παίξε τα 2 λεπτά σου και ευχαρίστησε τη καλή σου τύχη

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος glenrice90 την Κυρ Ιαν 25, 2026 5:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:16 pm

coach blue έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:52 pm

Δηλαδή θα έρθει ο Σπανούλης και θα παίζει μότιον όπως ο Μπαρτζώκας;

Πριν απαντήσετε σε κάτι καλό θα ήταν να διαβάζετε τι γράφει ο άλλος.

Οι παικτες που παιζουν στον ολυμπιακο ηρθαν απο καπου αλλου και επαιζαν καπως αλλιως . Μοσιον και φρουλαιτ εμαθαν η οχι να παιζουν εδω .

Ειμαι υπευθυνος για αυτα που γραφω αλλα οχι για τι ερμηνεια μπορει να δωσει ο καθε φιλος σε αυτα που γραφω .
Φίλε μου Ελληνικά μιλάμε όλοι, αυτό που γράφεις είναι ακριβώς αυτό που έγραψα.

Ότι ο νέος προπονητής (Σπανούλης) θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας (pick and roll πχ) και ότι οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν κάτι άλλο από την αρχή.

Μην με βάζεις να γράφω τα ίδια πράγματα δύο φορές στα γεράματα, λυπήσου με.

Και σίγουρα δεν είναι ικασία, αλλά πραγματικότητα!

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:21 pm

Dimmitz έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Με βάση την στατιστική, όλες οι ομάδες έχουν χοντρικά 25%. Αυτό δεν είναι εικασία των προπονητών, αλλά μαθηματική πραγματικότητα.

Πλέον υπάρχουν πολλά AI μοντέλα που σου λένε ακριβώς πόσο ποσοστό έχει ο καθένας.

Και τεσπα για να στο κάνω πιο λιανά στα 4 φ4 που πήγαμε καμία ομάδα δεν είχε πάνω από 30%.

Το 0/4 είναι πιο πιθανό να γίνει 1/7 ή 2/7 ή ακόμα και 3/7 παρά 0/7, με βάση τα μαθηματικά πάντα.
εμενα δεν μου βγαζει κανενα νοημα αυτο που λες..θα μετρουσε η στατιστικη αν ριχναν κληρωση ποιος θα το παρει..αλλιως οι στοιχηματικες δεν θα διναν πχ 1.45 σε μια ομαδα 4,5 στην αλλη..θα ταν ολες με την ιδια αποδοση.

αμα το μπασκετ που παιζει ο μπαρτζωκας δεν ειναι ικανο να σηκωσει κουπα δεν θα ρθει καποιος μαγικος μαθηματικος αλγοριθμος να σε σωσει..

Αν παιζαν ρολο τα μαθηματικα και η στατιστικη (χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις τα μαθηματικα σου φαινονται πολυ λαθος) δεν θα ειχε ο παο 6/7 τελικους και εμεις πχ 3/15 φ4(δεν θυμαμαι αν ειναι 15 ειναι παντως πολλα) .

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:25 pm

Οπότε δεν θες να μας εξηγήσεις γιατί αν υποθέσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 25% στο φ4, μια ομάδα που θα πάει σε 10 σερι φ4, πόσα φ4 θα σηκώσει στατιστικά;
Σε κάθε φάϊναλ φορ αν υποθέσουμε οτι οι 4 ομάδες είναι ισοδύναμες, μόνο τότε η πιθανότητα νίκης για την κάθε ομάδ είναι 25%.
Το κάθε φάϊναλ φορ είναι προφανώς ανεξάρτητο γεγονός... Το ότι μια ομάδα έχασε 4 ή 5 σερί ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ την πιθανότητα στο επόμενο... καθώς η πιθανότητα δεν "θυμάται" το παρελθόν.

Αυτό που μπορούμε να πούμε οτι είναι σωρευτικό δεν είναι η πιθανότητα νίκης αλλα η πιθανότητα να συμβεί ένα σερί (4, 5 ήττες στη σειρά).
Σκέψεις του τύπου "τώρα είναι η σειρά μας" είναι το γκάμπλερς φάλασι, που λένε και στο χωριό μου, και είναι λανθασμένη προφανώς...

Η όποια πιθανότητα θα άλλαζε μόνο επειδή μπορεί να αλλάξουν οι πραγματικές συνθήκες τύπου διαφορά δυναμικότητας, τραυματισμοί, μάτσαπς, αλλαγή φιλοσοφίας κοκ και όχι επειδή έχασε στο παρελθόν Χ, Υ φορές συνεχόμενα.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:27 pm

Dimmitz έγραψε:
coach blue έγραψε:

Ότι ο νέος προπονητής (Σπανούλης) θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας (pick and roll πχ) και ότι οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν κάτι άλλο από την αρχή.

Εχεις στην ομαδα τρεις πικ εν ρολ ψηλους και θα τους μαθει ο σπανουλης να παιζουν πικ εν ρολ απο την αρχη ;

Το οτι θα τους βοηθησει να παιξουν αυτο που ξερουν καλα σημαινει οτι θα τους μαθει κατι απο την αρχη ;

Το χασαμε εντελως το πραγμα . Δεν το συνεχιζω .

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:28 pm

shaq7 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

εμενα δεν μου βγαζει κανενα νοημα αυτο που λες..θα μετρουσε η στατιστικη αν ριχναν κληρωση ποιος θα το παρει..αλλιως οι στοιχηματικες δεν θα διναν πχ 1.45 σε μια ομαδα 4,5 στην αλλη..θα ταν ολες με την ιδια αποδοση.

αμα το μπασκετ που παιζει ο μπαρτζωκας δεν ειναι ικανο να σηκωσει κουπα δεν θα ρθει καποιος μαγικος μαθηματικος αλγοριθμος να σε σωσει..

Αν παιζαν ρολο τα μαθηματικα και η στατιστικη (χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις τα μαθηματικα σου φαινονται πολυ λαθος) δεν θα ειχε ο παο 6/7 τελικους και εμεις πχ 3/15 φ4(δεν θυμαμαι αν ειναι 15 ειναι παντως πολλα) .
Το 6/7 τελικούς είναι στατιστικό λάθος. Αυτό εξηγώ.

Το μπάσκετ του Μπι δεν είναι πάντα ίδιο. Αν έπαιζε ακριβώς το ίδιο πράγμα και τις 4 συνεχόμενες σεζόν που πήγαμε φ4 θα σου έλεγα ναι ότι έχεις δίκιο.

Οι στοιχηματικές βγάζουν τα ποσοστά γιατί δεν είναι ποτέ ακριβώς 25%. Μια ομάδα μπορεί να έχει 17%, ή άλλη 30. Ποτέ δεν θα δει, όμως, σε φ4 ομάδα να έχει πάνω από 30%.

Τεσπα, λέμε αλλά πράγματα τελείως. Εγώ απλά σχολίασα αυτό που είπες ότι το 0/5 είναι πιο πιθανό να γίνει 0/7 παρά 1/7, στο οποίο διαφωνώ κάθετα.

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:30 pm

coach blue έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Εχεις στην ομαδα τρεις πικ εν ρολ ψηλους και θα τους μαθει ο σπανουλης να παιζουν πικ εν ρολ απο την αρχη ;

Το οτι θα τους βοηθησει να παιξουν αυτο που ξερουν καλα σημαινει οτι θα τους μαθει κατι απο την αρχη ;

Εγω καταλαβαίνω πως εσύ λες πως ο Χ, Υ Σπανούλης που θα έρθει θα προσπαθήσει να παίξει στις δυνάμεις των παικτών του και όχι να τους μάθει απο το μηδέν να κάνουν ταχυδακτυλουργικά... να παίζουν και να κάνουν δηλαδή πράγματα που δεν είναι στο φόρτε τους.

Τώρα που μπορεί να μπερδεύτηκε κάποιος άλλος... δεν ξέρω. :)
Τεσπα, λέμε αλλά πράγματα τελείως. Εγώ απλά σχολίασα αυτό που είπες ότι το 0/5 είναι πιο πιθανό να γίνει 0/7 παρά 1/7, στο οποίο διαφωνώ κάθετα.
Το αν διαφωνείς κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια δεν σε κάνει περισσότερο σωστό ή λιγότερο λάθος.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Knoxville την Κυρ Ιαν 25, 2026 5:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:31 pm

coach blue έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Φίλε μου αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί το συνεχίζεις. Οι παίκτες αυτή την στιγμή έχουν μάθει να παίζουν κάτι συγκεκριμένο (μότιον).

Αν έρθει κάποιος να βάλει τον άσο και το πέντε να παίζουν κυρίως pnr, οι άλλοι τρεις παίκτες τι θα κάνουν θα τους κοιτάνε; Δεν θα πρέπει να μάθουν να κάνουν κάτι άλλο από αυτό που κάνουν τώρα;

ΑΡΑ να παίξει η ομάδα κάτι καινούργιο/διαφορετικο που θα τους κάνει να πρέπει να μάθουν κάτι από την αρχή;

Ήμαρτον με την εμπάθεια που έχετε με τον Μπαρτζώκα!

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:33 pm

Knoxville έγραψε:
Σε κάθε φάϊναλ φορ αν υποθέσουμε οτι οι 4 ομάδες είναι ισοδύναμες, μόνο τότε η πιθανότητα νίκης για την κάθε ομάδ είναι 25%.
Το κάθε φάϊναλ φορ είναι προφανώς ανεξάρτητο γεγονός... Το ότι μια ομάδα έχασε 4 ή 5 σερί ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ την πιθανότητα στο επόμενο... καθώς η πιθανότητα δεν "θυμάται" το παρελθόν.

Αυτό που μπορούμε να πούμε οτι είναι σωρευτικό δεν είναι η πιθανότητα νίκης αλλα η πιθανότητα να συμβεί ένα σερί (4, 5 ήττες στη σειρά).
Εικόνα
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:41 pm
Δεν είμαι καθηγητής Στατιστικής για να το υπέρ αναλύσω δάσκαλε. Οπως επειδή έχουμε παίξει το ποκεράκι μας σε πολύ high level θα σου πετάξω το μπαλάκι για να δω αν έχει τίποτα άλλο ο σάκος πέρα από εξυπνάδες:
Knoxville έγραψε:
Σκέψεις του τύπου "τώρα είναι η σειρά μας" είναι το γκάμπλερς φάλασι, που λένε και στο χωριό μου, και είναι λανθασμένη προφανώς...
Oops :-?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:55 pm

Ανεξάρτητα από το τι λέει ο κόσμος απ' έξω η διοίκηση θεωρεί ότι ο Μπαρτζώκας στη μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα είναι μέσα στα αποδεκτά όρια του επιτυχημένου γιατί έχει δείξει ότι μπορεί να χτίσει ανταγωνιστικά ρόστερ ανεξαρτήτως μπάτζετ. Το σημαντικό είναι αυτό, μετά ακολουθεί το θέαμα και σαν κερασάκι στην τούρτα έρχονται οι τίτλοι. Είναι δεδομένο ότι χωρίς τις δύο πρώτες προϋποθέσεις δεν κερδίζονται τίτλοι. Πόσοι προπονητές το έχουν καταφέρει αυτό στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού; Πόσοι προπονητές το έχουν καταφέρει στη διάρκεια της θητείας των Αγγελόπουλων στη διοίκηση της ομάδας;

Από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει κατά καιρούς αρκετά καταξιωμένοι προπονητές οι οποίοι κάτω από ίδιες ή και καλύτερες οικονομικές συνθήκες δεν κατάφεραν τίποτα από όσα έχει πετύχει ο Μπαρτζώκας.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που απολαμβάνει τέτοια εμπιστοσύνη από τη διοίκηση και σημαντικό μέρος του κόσμου. Η εγγύηση ότι η ομάδα θα είναι εκεί στα μεγάλα ραντεβού για να διεκδικεί τίτλους, πολλές φορές παίζοντας και όμορφο μπάσκετ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 6:24 pm

Knoxville έγραψε:
Το κάθε φάϊναλ φορ είναι προφανώς ανεξάρτητο γεγονός... Το ότι μια ομάδα έχασε 4 ή 5 σερί ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ την πιθανότητα στο επόμενο...
Αυτό που γράφεις καταργεί τους κανόνες της στατιστικής φίλε μου.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιαν 25, 2026 6:29 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:24 pm
Αυτό που γράφεις καταργεί τους κανόνες της στατιστικής φίλε μου.
Κοίτα ξέχωρα από την πλάκα που έκανα πριν φαίνεται πως είτε τρολάρεις ή πραγματικά έχεις βαθιά άγνοια την οποία δεν μπορείς να αναγνωρίσεις. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάτι, αλλά είναι κακό να επιμένεις σε κάτι που μοιάζεις ειλικρινά να μην έχεις ιδέα.

Εικόνα
Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιαν 25, 2026 6:33 pm

shaq7 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Δεν ξερω απο που προκυπτει οτι το μπασκετ Μπαρτζωκα δεν κερδιζει κουπες. Κουπες εχει κερδισει καθε λογης αλλα οκ και τα τελευταια 5 χρονια δεν νομιζω να χαθηκε καποια κουπα εξαιτιας της συνολικης φιλοσοφιας του Μπαρτζωκα. Ισως μονο το 2023 απο λαθος διαχειριση στο τελευταιο 5λεπτο (και οχι λογω της γενικοτερης φιλοσοφιας του). Κατα τα λοιπα η ομαδα στα περισσοτερα F4 που πηγε δεν ηταν καν επιπεδου F4 κ πιστευω οι πιθανοτητες να εφτανε με αλλον προπονητη κ το μπατζετ που ειχε τοτε ηταν στα ορια του απιθανου. Επισης με το μπασκετ Μπαρτζωκα η ομαδα τελειωσε πρωτη στη regular δυο φορες (οποτε αν το συστημα ηταν διαφορετικο ισως ειχε αλλες 2 κουπες) κ για μενα, παρολο που οι κουπες μενουν και το F4 εχει το χαβαλε του, αυτο δειχνει σε μεγαλυτερο βαθμο την ποιοτητα μιας ομαδας απ οτι το F4. Ειτε το παιρνεις οπως το 2012 ή το χανεις οπως το 2023.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”