Dimmitz έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 08, 2026 4:59 pm
Stam Tziant έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 08, 2026 4:09 pm
Όταν δίνεις 4-5 μύρια στον κάθε Μίσιτς δε τα δίνεις για μια σεζόν. Δεσμεύεσαι να τα δώσεις και για τις επόμενες. Αυτά τα συμβόλαια δε σπάνε. Όταν δίνεις 4-5 συνολικά σε Μόρις, Τζόζεφ, Έβανς, Νιλικίνα, Λι, άνετα τον επόμενο χρόνο τους διώχνεις όλους αν δε σου κάνουν και παίρνεις έναν Φρανσίσκο (για παράδειγμα) που βγαίνει στην αγορά.
Όταν πρόκειται να δώσεις ένα πολυετές ηγεμονικό συμβόλαιο πρέπει να είσαι βέβαιος ότι τα αξίζει (βλέπε Βεζένκοφ). Γιατί αν κρίνουμε από την απόδοση Μίσιτς, χίλιες φορές το καλοκαίρι να πάρεις Τζέιμς (που στα 36 του δε χάνει ματς ούτε για αστείο) ή Φρανσίσκο, παρά να είσαι δεσμευμένος για καμια τριετία να δίνεις 4-5 χαρτιά στον φετινό Μίσιτς.
Και επιπλέον όσο απεριόριστα και να ναι τα μπάτζετ (αν είναι), έναν παίκτη 4-5 εκατομμυρίων δε τον αφήνεις εύκολα στον πάγκο όταν δε σου αποδίδει. Υπάρχουν αποδυτήρια, υπάρχει κλίμα στις ομάδες και δεν είναι αμελητέο. Ίσως κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στην ψυχολογία και την απόδοση των παικτών.
Να προσθέσω στο εξαιρετικό σχόλιο σου και σε αυτά που λέει σωστά πιο πάνω και ο slow..όταν δίνεις 5 στον Μίσιτς όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος σου παίκτης (ο Σάσα) παίρνει 4κατι απλά διαλύεις τα αποδυτήρια σου..αν ερχόταν ο Μίσιτς με 5 με την εικόνα που είχε στο NBA, πόσα λεφτά θα ζητούσε ο Φουρνιε στην αναπροσαρμογή του; Θα ήταν ΟΚ ο Μιλου με τα 2.2 ή θα ήθελε παραπάνω και αυτός; Θα είχες τον Ward με ψίχουλα να σκίζεται; Ή θα έπρεπε να του κάνεις αναπροσαρμογή και αυτού;
Τρανό παράδειγμα ο ΠΑΟ. Αναπροσαρμογή ο Ναν που γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος. Μετά αναγκαστικά έπρεπε να ακολουθήσουν Λεσορ, Χουάντσο, Γκράντ και τα σχετικά. Ακόμα και ο Μήτογλου πληρώθηκε υπεραξία. Και σκέψου ότι μόνο με την φήμη ότι έρχεται ο Χέιζ βγήκε και έκραξε κατευθείαν ο Ναν..σκεφτείτε να ερχόταν κιόλας με αυτά τα λεφτά ξίνισμα που θα έπεφτε..
Αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο στο εσωτερικό των ομάδων και στις ισορροπίες..Νομίζω το καταλαβαίνει αυτό και ο Shaq, απλά επειδή ήταν φανατικός υποστηρικτής του Μισιτς δεν το παραδέχεται..
Εγώ για 4εκ μιλάω όσα παίρνει και ο σασα .. τα 5 τα έδωσε η χαποελ που είναι χαποελ.Αν θα ερχόταν με τόσα δεν το ξέρω,εγώ λέω θα ερχόταν
Το ίδιο που έλεγα για μισιτς λέω και για τον χειζ με παο..Του δίνεις το συμβόλαιο του ναν όχι παραπάνω .. βέβαια ο ναν ίσως εκνευριζόταν με αυτό , ο σασα δεν νομίζω
Ο ελαιτζα έκανε αναπροσαρμογή με τα ίδια λεφτά του μισιτς
Επίσης αυτό με τα βαριά συμβόλαια που τα φορτώνεσαι δεν ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.. Αν ο μισιτς τώρα βγει η αγορά θα ξαναβρεί παρόμοια λεφτά άντε να χάσεις 1εκ.. το ίδιο ο χειζ και ο σορτς.. λέτε ο παο να μην βρει να τον δώσει το καλοκαίρι αν θέλει ; Λες και δεν πετάνε εκατομμύρια οι ομάδες μας από δω και από εκεί