Euroleague 2025-2026, Νέα, επικαιρότητα και Οfftopic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Φεβ 09, 2026 6:48 pm

Ένας θα το σηκώσει, όπως κάθε χρόνο. Ποτέ όμως δε το σήκωσε η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη regular. Ουτε ομάδα που φορμαρίστηκε νωρίς.
Σαν παναθηναϊκός είμαι ικανοποιημένος που η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν ανήκει σε καμμία απ τις δύο κατηγορίες.

Η πορεία μπορεί να είναι απίστευτη, και το κατσαρόλι να χαθεί στο τελευταίο σουτ του τελικού. Προτιμώ μια ομάδα που τρώει φάπες όλη τη χρονιά , και στο τέλος πάει και το σηκώνει !

Εικόνα
Christofis

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Φεβ 09, 2026 7:45 pm

MichaelKoch έγραψε:
Ένας θα το σηκώσει, όπως κάθε χρόνο. Ποτέ όμως δε το σήκωσε η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη regular. Ουτε ομάδα που φορμαρίστηκε νωρίς.
Σαν παναθηναϊκός είμαι ικανοποιημένος που η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν ανήκει σε καμμία απ τις δύο κατηγορίες.

Η πορεία μπορεί να είναι απίστευτη, και το κατσαρόλι να χαθεί στο τελευταίο σουτ του τελικού. Προτιμώ μια ομάδα που τρώει φάπες όλη τη χρονιά , και στο τέλος πάει και το σηκώνει !
Το οτι υπαρχει Παναθηναικος που ειναι ικανοποιημενος με την κατασταση του φετινου Παο η αληθεια δεν το περιμενα.

Να ειναι καποιος αισιοδοξος για βελτιωση της καταστασης οπως ο Billy ή πραγματιστης αλλα με ελπιδα οτι η κατασταση θα αλλαξει οπως ο kein τονκαταλβαινω. Το να ειναι καποιος ικανοποιημενος με αυτο που παρουσιαζει ο Παο μεσα στο 2026 ειδικα ε μου φαινεται πολυ υπερβολικο να το πιστεψω.

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Φεβ 09, 2026 7:53 pm

Christofis έγραψε:
MichaelKoch έγραψε:

Το οτι υπαρχει Παναθηναικος που ειναι ικανοποιημενος με την κατασταση του φετινου Παο η αληθεια δεν το περιμενα.

Να ειναι καποιος αισιοδοξος για βελτιωση της καταστασης οπως ο Billy ή πραγματιστης αλλα με ελπιδα οτι η κατασταση θα αλλαξει οπως ο kein τονκαταλβαινω. Το να ειναι καποιος ικανοποιημενος με αυτο που παρουσιαζει ο Παο μεσα στο 2026 ειδικα ε μου φαινεται πολυ υπερβολικο να το πιστεψω.
Δεν ειπε το παιδί οτι είναι ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του! Είπε ότι είναι ικανοποιημένος που δεν είναι είτε πρώτος στην ρέγκουλαρ είτε φορμαρισμένος όπως εμείς γιατί είναι νωρίς ακόμα.

Δεν έχει άδικο θα προσθέσω εγώ! Καμία ομάδα που βγήκε πρώτη δεν το έχει σηκώσει ακόμα (εξού και η κατάρα της πρώτης θέσης) και είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα, ακόμα και για ομάδα Μπαρτζώκα, να συνεχίσει να παίζει έτσι όπως παίζει τον τελευταίο μήνα για 4 μήνες συνεχόμενους.

Είναι και καινούργιος ο φίλος, μην τον αποπαίρνουμε :)

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Φεβ 09, 2026 7:59 pm

υπαρχει και το ενδεχομενο να συνεχισει να τρωει φαπες ολη την χρονια βεβαια.. :D Κατα μεγαλο ποσοστο (ας πω 90% στην τυχη) οι ομαδες που δεν βλεπονται φεβρουαριο μηνα συνεχιζουν να μην βλεπονται ..οπως και δεν θυμαμαι πολλες φορες να το εχει παρει ομαδα που δεν τερματισε στην 4δα.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Christofis έγραψε:
MichaelKoch έγραψε:

Είναι το λεγόμενο copium. Πολύ δυνατή ουσία, αρκετά τοξική ακόμα και σε μετρημένες δόσεις.

Εικόνα
Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Φεβ 09, 2026 8:07 pm

Dimmitz έγραψε:
Δευ Φεβ 09, 2026 7:53 pm
Christofis έγραψε:

Δεν ειπε το παιδί οτι είναι ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του! Είπε ότι είναι ικανοποιημένος που δεν είναι είτε πρώτος στην ρέγκουλαρ είτε φορμαρισμένος όπως εμείς γιατί είναι νωρίς ακόμα.

Δεν έχει άδικο θα προσθέσω εγώ! Καμία ομάδα που βγήκε πρώτη δεν το έχει σηκώσει ακόμα (εξού και η κατάρα της πρώτης θέσης) και είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα, ακόμα και για ομάδα Μπαρτζώκα, να συνεχίσει να παίζει έτσι όπως παίζει τον τελευταίο μήνα για 4 μήνες συνεχόμενους.

Είναι και καινούργιος ο φίλος, μην τον αποπαίρνουμε :)
Ισα ισα δεν ειχα κανενα σκοπο να τον αποπαρω και μου αρεσει και το προσωνυμιο του θυμιζοντας μου πιο ρομαντικες εποχες του ευρωπαικοθ και ελληνικου μπασκετ.

Απλα δεν μπορω να πιστεψω οτι οπαδος του Παο ειναι ικανοποιημενος με κατι που παρουσιασε ο φετινος Παο. Οπως δεν μπορω να πιστεψω οτι υπηρχε Ολυμπιακος που ηταν ικαοποιημενος με αυτο που εβλεπε μεχρι και τις αρχες Δεκεμβριου.

Οι παραδοσεις ειναι για να σπανε, τα γουρια το ιδιο και καθε χρονο δεν ειναι του Αι Γιαννιου. Ακομη και περυσι το κερδισε η πιο σταθερη ομαδα σχεδον ολη τη χρονια. Εμεις μπορει να βγηκαμε πρωτοι αλλα ειχαμε τρομερα σκαμπανεβασματα στην αποδοση μας και η ομαδα μπηκε τελικη ευθεια με πολλα προβληματα τραυματισμων.

Προπερσι ο Παο φορμαριστηκε μετα τα Χριστουγεννα εκανε ενα πολυ δυνατο σερι. Ε απο την ρεαλ που πηγε τρενο στις αρχες ειχε παρει τη διαφορα και σερνοταν ηταν πολυ πιο σταθερος.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Φεβ 09, 2026 8:10 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Christofis έγραψε:

Είναι το λεγόμενο copium. Πολύ δυνατή ουσία, αρκετά τοξική ακόμα και σε μετρημένες δόσεις.
Να πω την αληθεια δεν ηξερα τον ορο :-?

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Δευ Φεβ 09, 2026 8:20 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Φεβ 09, 2026 5:16 pm
Rivers15 έγραψε:
Δευ Φεβ 09, 2026 3:58 pm

Μια σοβαρη ομαδα δεν βγαζει συμπερασμα και δεν ανανεωνει παικτες ουτε διωχνει παικτες απο ενα καλό ή ενα κακο παιχνιδι. Εκτος αν υπηρχε συγκεκριμενος λογος (που τον γνωριζε η ομαδα) για τον οποιο ενας παικτης σερνοταν 8 μηνες και εν τελει επαιξε 1-2-3 αγωνες. Αυτο προφανως δεν το γνωριζω και κρινω μονο σαν εξωτερικος παρατηρητης αυτο που βλεπω. Και για την ωρα , αυτο που βλεπω ειναι πως αν ο μαστρο-μητσος θελει να φτασει F4 πρεπει να βρει αλλες λυσεις και να περιορισει καπως το χρονο του μισιτς γιατι διαφορετικα δεν θα μαθουμε ποτε τι θα εκανε ο μισιτς στο F4!
αρα λες ασοβαρη ομαδα τον ολυμπιακο και τον μπαρτζωκα..περσι κυριολεκτικα ολοι κριθηκαν απο το τι καναν σε φ4 και τελικους..

η μονη ομαδα που θυμαμαι που δεν εχει κρατησει αυτον που της εφερε ευρωπαικο κατα κυριο λογο ειναι η φενερ με τον γκουντουριτς..και αυτο γιατι ηταν τσακωμενος με σαρας.
Ο Μιλου ανανεωσε γιατι τραυματιστηκε ο Φαλ, Μακισικ και Λαρετζακης εξαιτιας του ιστορικου τους με την ομαδα, ο Γκος ειχε συμφωνησει με τη ζαλγκιρις πριν τους τελικους, ο Ραιτ εφυγε γιατι ηθελε να εχει βασικο ρολο στο ροτεισον, ο Βιλντοζα δεν νομιζω να ειχε διαφορετικη αποδοση απ οτι ειχε περιπου ολη τη σεζον. Δεν νομιζω δηλαδη πως καποια αποφαση ληφθηκε μονο κ μονο απο την αποδοση του σε 2-3 παιχνιδια.
Αλλα γενικα δεν ειναι κ τοσο συνηθες ενας παικτης να ειναι μετριοτατος 6 μηνες και να παιζει τοπ σε 2-3 αγωνες. Πιο πιθανο ειναι να συμβει το αντιθετο.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Φεβ 09, 2026 8:21 pm

Παντως ναπω την Αμαρτια μου. Χαλιεμαι πολυ οταν χανει η ομαδα μου, και ακομη περισσοτερο οταν τον παιρνει ο Παο(για λίγο ομως , μου παιρναει ευκολα) Αυτο που μου εινα χειροτερο ομως που μου χαλαει την ψυχολογια ειναι να μην παιζει καλα η ομαδα μου. Να βλεπω ενα προιον που θα το σιχαθω. Για μενα η η τελευταια διετια Σφαιροπουλου(αυτη καλε που πηγαμε τελικο) και Μπλατ πριν τον Μπαρτζωκα ηταν οτι χειροτερο. Ημουν στο εξωτερικο και μετα τη δουλεια η διεξοδος μου ηταν να δω live ή σε επαναληψη τους αγωνες της ευρωλιγκας. Ε μετα απο καθε αγωνα χαναμε κερδιζαμε δεν ειχα καμια διαθεση να μιλησω για μπασκετ.Ήθελα αποτοξινωση.

Αν αυτοσκοπος ηταν οι τιτλοι θα ημουν ποδοσφαιρικός και θα εβλεπα Πολο.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Φεβ 09, 2026 8:23 pm

Rivers15 έγραψε:
Δευ Φεβ 09, 2026 8:20 pm
shaq7 έγραψε:
Δευ Φεβ 09, 2026 5:16 pm

αρα λες ασοβαρη ομαδα τον ολυμπιακο και τον μπαρτζωκα..περσι κυριολεκτικα ολοι κριθηκαν απο το τι καναν σε φ4 και τελικους..

η μονη ομαδα που θυμαμαι που δεν εχει κρατησει αυτον που της εφερε ευρωπαικο κατα κυριο λογο ειναι η φενερ με τον γκουντουριτς..και αυτο γιατι ηταν τσακωμενος με σαρας.
Ο Μιλου ανανεωσε γιατι τραυματιστηκε ο Φαλ, Μακισικ και Λαρετζακης εξαιτιας του ιστορικου τους με την ομαδα, ο Γκος ειχε συμφωνησει με τη ζαλγκιρις πριν τους τελικους, ο Ραιτ εφυγε γιατι ηθελε να εχει βασικο ρολο στο ροτεισον, ο Βιλντοζα δεν νομιζω να ειχε διαφορετικη αποδοση απ οτι ειχε περιπου ολη τη σεζον. Δεν νομιζω δηλαδη πως καποια αποφαση ληφθηκε μονο κ μονο απο την αποδοση του σε 2-3 παιχνιδια.
Αλλα γενικα δεν ειναι κ τοσο συνηθες ενας παικτης να ειναι μετριοτατος 6 μηνες και να παιζει τοπ σε 2-3 αγωνες. Πιο πιθανο ειναι να συμβει το αντιθετο.
Υπαρχει και ο Ντορσει που επιβεβαιωνει τον κανονα

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Φεβ 09, 2026 8:48 pm

Κυριολεκτικά τους είπανε όλες οι συζητήσεις θα γίνουν μετά το φ4 και μάλιστα οι ρεπόρτερ το λέγαν ξεκάθαρα ότι αν το πάρουμε μόνο θα μείνει ο γκος

Μακισικ ντορσει αν δεν παίζαν έτσι στους τελικούς θα φεύγαν

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Φεβ 09, 2026 9:42 pm

shaq7 έγραψε:
υπαρχει και το ενδεχομενο να συνεχισει να τρωει φαπες ολη την χρονια βεβαια.. :D Κατα μεγαλο ποσοστο (ας πω 90% στην τυχη) οι ομαδες που δεν βλεπονται φεβρουαριο μηνα συνεχιζουν να μην βλεπονται ..οπως και δεν θυμαμαι πολλες φορες να το εχει παρει ομαδα που δεν τερματισε στην 4δα.
Πράγματι και δεν είναι κάτι μεταφυσικό, δεν υπάρχει ένας διακόπτης να πετάς από εκεί που δε βλέπεσαι.

Άλλο να τους βλέπεις ότι κάνουν συντήρηση και δε σκίζονται, ο προπονητής παίζει με εξελάκι και τα σχετικά. Εκεί ελπίζεις βάσιμα πως όταν έρθει η ώρα θα ανέβει η ένταση θα κλείσει το ροτέισον και θα βελτιωθεί η εικόνα.

Αν μια ομάδα δε βλέπεται λόγω δομικών θεμάτων δύσκολα αλλάζει.

Όπως επίσης δεν είναι μεταφυσικό ότι ο πρώτος σπάνια (ίσως και ποτέ, δε το θυμάμαι) το παίρνει.

Ο πρώτος τις περισσότερες φορές είτε έπαιζε στα κόκκινα όλη τη σεζόν οπότε στο τέλος είναι σκασμένος είτε είχε τόση διαφορά ποιότητας που κέρδιζε στο ρελαντί και μόλις ήρθαν τα δύσκολα τη πάτησε είτε είχε εξασφαλίσει από νωρίς την 4αδα, μπήκε στο τελευταίο μέρος της σεζόν χαλαρός και όπως είπαμε δεν υπάρχει ο μαγικός διακόπτης για να ξαναπαίξουν στα κόκκινα.

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions:

Δευ Φεβ 09, 2026 10:45 pm

Μην το ψάχνουμε παιδιά , μπορεί το F4 να έχει μια άγρια ομορφιά που έχουμε συνηθίσει, όμως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εικάζουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα που κρίνεται μέσα σε δύο 40λεπτα.
Όσες ομάδες άλλωστε φτάνουν ως εκεί έχουν το απαιτούμενο επίπεδο για να κερδίσουν τον αγώνα και σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη.
Εμείς συνήθως θεωρούμε (και είναι λογικό) κάποιες ομάδες ως φαβορί, παίρνοντας ως δεδομένο την εικόνα τους μέσα στην διάρκεια της σεζόν.
Αυτό το σκεπτικό θα έβρισκε σίγουρα μεγαλύτερη εφαρμογή σε ένα F4 όπου ο νικητής θα κρινόταν στις 3 νίκες όπως τα play off , αλλά για μονά παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο τι συζητάμε;
Με έναν δύο αναπάντεχους τραυματισμούς ή με κάποιο βασικό γρανάζι της ομάδας σε κακή μέρα , όλα τα προγνωστικά μπορούν να ανατραπούν.

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Δευ Φεβ 09, 2026 10:57 pm

Κώδικας: Επιλογή όλων

2016-17: #1 Real  -> Fener (5)
2017-18: #1 CSKA  -> Real  (5)
2018-19: #1 Fener -> CSKA  (2)
2019-20: #1 Efes  -> CANCELLED
2020-21: #1 Barca -> Efes  (3)
2021-22: #1 Barca -> Efes  (6)
2022-23: #1 Oly   -> Real  (3)
2023-24: #1 Real  -> Pana  (2)
2024-25: #1 Oly   -> Fener (2)
ΕΚΤΟΣ 4ΑΔΑΣ: 3
5ος: 2
6ος: 1

ΕΝΤΟΣ 4ΑΔΑΣ: 5
2ος: 3
3ος: 2
1ος: 0
4ος: 0
  • • Ο 1ος και ο 4ος της regular δεν έχουν κατακτήσει ποτέ τον τίτλο.
    • Οι τίτλοι έρχονται συνηθέστερα από τη 2η ή την 3η θέση.
    • Όταν ο πρωταθλητής είναι εκτός 4άδας, αυτό έχει συμβεί μόνο από 5η ή 6η θέση.
  • • Συνήθως ο πρωταθλητής έχει δυνατό RS ρεκόρ (γύρω στις 22–23 νίκες / 34).
    • Δεν χρειάζεται “περίπατος”: έχει σηκωθεί τίτλος και με 16–12.
    • Το πιο κυριαρχικό RS που κατέληξε σε κούπα: 24–6 (εξαίρεση, όχι κανόνας).

QUIZακι:
Μόνο μία φορά στο νέο format ο πρωταθλητής τερμάτισε 6ος στη regular.
Ποια ομάδα ήταν και ποιος προπονητής την οδήγησε στον τίτλο;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Φεβ 09, 2026 11:33 pm

MichaelKoch έγραψε:
Δευ Φεβ 09, 2026 10:57 pm
QUIZακι:
Μόνο μία φορά στο νέο format ο πρωταθλητής τερμάτισε 6ος στη regular.
Ποια ομάδα ήταν και ποιος προπονητής την οδήγησε στον τίτλο;
Δεν είναι η απάντηση ακριβώς από πάνω;

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”