Κατσε γιατι μπερδευτηκα.MichaelKoch έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 12, 2026 9:51 amredcard έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 12, 2026 9:33 amΤο πιο προσφατο διδακτικό παραδειγμα ειναι η περιπτωση Σορτς για την οποια εντελως κοντρα στο ρευμα του καλοκαιριου καποιοι γραφικοσπαστικοι (αναμεσα τους νομιζω και ο Christofis) επισημαιναμε οτι τα πραγματα δεν (θα) ειναι τοσο απλα οσο φαινονται στο χαρτι. Και φυσικα δεν ηταν.
Η σεζόν παίζεται ακόμα. Guard σαν τον Σορτς δεν τον κρίνεις από ένα διάστημα προσαρμογής.
Το παιχνίδι του βασίζεται σε ρυθμό, pick, διάσπαση άμυνας και αποφάσεις. Αν δεν έχει χώρο ή αν δεν έχουν δέσει τα κομμάτια γύρω του, θα δείχνει χειρότερος απ’ όσο είναι. Όταν ανοίξει το γήπεδο και βρει ροή, αλλάζει τελείως η εικόνα.
Η προσθήκη Hayes τον βοηθάει ακριβώς εκεί: spacing, σωστή κίνηση χωρίς μπάλα, καλύτερες γωνίες για pick. Όσο η ομάδα ισορροπεί, τόσο θα ανεβαίνει και ο Σορτς.
Και μην ξεχνάμε κάτι βασικό: τέτοιοι guards μπορούν να κάνουν ένα δίμηνο στο τέλος που να γυρίσει όλη τη συζήτηση. Να μπει playoffs και να τρίβουμε τα μάτια μας.
Στο τέλος της χρονιάς κρίνεις. Όχι πριν δέσει η ομάδα.
Η σαιζον "παιζεται ακομα" αρα πρεπει να περιμενουμε να δουμε τι θα γινει με τον Σορτς (που τον εχουμε δει ηδη 6 μηνες σε περιβαλλον Παναθηναικου του Αταμαν) ενω για τον Ντειβις μπορουμε να μιλησουμε με βεβαιοτητες λες και εχει παιξει ηδη 6 μηνες στον Παναθηναικο του Αταμαν (ενω δεν εχει παιξει ουτε ενα ματς να δουμε πως θα κολλησει με το φετινο συνολο). Καπως αντιφατικο θα λεγε κανεις.
Ειμαι πολυ προσεκτικος στη χρηση των λεξεων γι' αυτο και δε μιλησα για τη μεταγραφη του Σορτς συνολικα - αυτή δε θα κριθει καν φετος εγω λεω γιατι ακομα κι αν συνεχισει σε ρηχα νερα μπορει του χρονου να ερθει ο Ιτουδης και να δεις εναν παιχτη εντελως μεταμορφωμενο προς το καλυτερο. Εγω μιλησα για τη καφενειακη προσεγγιση του καλοκαιριου τυπου "μπομπομπο τι εχουμε να δουμε με Ναν-Σορτς, 30 ποντους ο ενας, 30 ο αλλος, ξεκιναμε με 60-0 κλπ" και ελεγα τοτε (μαζι με αλλους) οτι τα πραγματα δε θα ειναι τοσο απλα και -guess what- δεν ηταν. Η συζητηση για το τι θα γινει στο τελευταιο διμηνο ειναι μια εντελως αλλη συζητηση, εγω το καλοκαιρι ειχα μιλησει για τη προσαρμογη του που υπεθετα οτι θα ειχε δυσκολιες και προκλησεις και σορρυ αλλα αυτο εχει ηδη κριθει ανεξαρτητως του αν ο παιχτης θα μεταμορφωθεί στο τέλος.
Μy point: oι ομαδες ειναι υπερβολικα περιπλοκα οικοσυστηματα με πολλους παραγοντες που ο ενας επηρεαζει τον αλλον και οι βεβαιοτητες στις ασκησεις επι χαρτου ειναι εκτος τοπου.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο