Euroleague 2025-2026, Νέα, επικαιρότητα και Οfftopic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μαρ 06, 2026 3:27 pm

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Σάβ Μαρ 07, 2026 8:08 pm

Εχουμε update

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Σάβ Μαρ 07, 2026 8:10 pm

Πολλή αισιοδοξία παίζει για την Μονακό.

Εγω δεν αποκλείω να μην μπει καν 10αδα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Μαρ 07, 2026 8:14 pm

berry έγραψε:
Σάβ Μαρ 07, 2026 8:10 pm
Πολλή αισιοδοξία παίζει για την Μονακό.

Εγω δεν αποκλείω να μην μπει καν 10αδα
Υποθέτω βγαίνει με κάποιο αλγόριθμο αυτό χωρίς να υπολογίζει άμεσα τα εξωαγωνιστικά.

Αν συνεχίσουν έτσι ειδικά αν τα βροντήξει ο Σπανούλης όπως ακούγεται πάνε για διάλυση και εκτός 10αδας.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Σάβ Μαρ 07, 2026 8:24 pm

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 11:26 pm

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Κυρ Μαρ 15, 2026 11:31 pm

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Δευ Μαρ 16, 2026 12:43 pm

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Μαρ 18, 2026 4:01 pm

Με βάση την κουβέντα που γίνεται στο τόπικ του παιχνιδιού Ολυμπιακού - Φενερ σχετικά με το ποιά ομάδα προτιμάμε ή όχι στα πλέιοφφ και το Φ4 ήθελα να γράψω κάτι και είπα να το βάλω εδώ γιατί είμαι καλός και δεν βγαίνω οφφτοπικ :ugeek:

Αν ο στόχος είναι να πας μέχρι τέλους και να το σηκώσεις, με τους καλύτερους θα παίξεις ούτως ή άλλως. Δεν υπάρχει πρωταθλητισμός με κουβερλί που να σε προστατεύει από τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι. (Για μένα) λίγη σημασία έχει ποιος θα είναι απέναντι. Αν είσαι πραγματικά έτοιμος, θα κερδίσεις. Αν δεν είσαι, απλώς θα έχεις μεταθέσει το πρόβλημα για λίγο παρακάτω. Το να ψάχνουμε βολικό σταυροδρόμι λες και η EL είναι operations research πρόβλημα είναι λίγο χαζό (χωρίς να θεωρώ ότι αυτοί που προτιμούν αυτό είναι...χαζοί). Η ομάδα που θέλει να πάει Φ4 για να διεκδικήσει τίτλο πρέπει να μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιονδήποτε. Και μάλιστα χωρίς να μπαίνει με τη λογική "μακάρι να μη βρούμε εκείνον". Τουναντίον αν πέσεις με κάποιον που "θέλεις" μπορεί να υπάρχουν φαινόμενα εφησυχασμού που μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα θέματα.

Θες να το πάρεις; Θα περάσεις από τη φωτιά. Έτσι πάει. Οι μεγάλες πορείες γράφονται με το ποιον κέρδισες.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Μαρ 18, 2026 4:44 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Με βάση την κουβέντα που γίνεται στο τόπικ του παιχνιδιού Ολυμπιακού - Φενερ σχετικά με το ποιά ομάδα προτιμάμε ή όχι στα πλέιοφφ και το Φ4 ήθελα να γράψω κάτι και είπα να το βάλω εδώ γιατί είμαι καλός και δεν βγαίνω οφφτοπικ :ugeek:

Αν ο στόχος είναι να πας μέχρι τέλους και να το σηκώσεις, με τους καλύτερους θα παίξεις ούτως ή άλλως. Δεν υπάρχει πρωταθλητισμός με κουβερλί που να σε προστατεύει από τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι. (Για μένα) λίγη σημασία έχει ποιος θα είναι απέναντι. Αν είσαι πραγματικά έτοιμος, θα κερδίσεις. Αν δεν είσαι, απλώς θα έχεις μεταθέσει το πρόβλημα για λίγο παρακάτω. Το να ψάχνουμε βολικό σταυροδρόμι λες και η EL είναι operations research πρόβλημα είναι λίγο χαζό (χωρίς να θεωρώ ότι αυτοί που προτιμούν αυτό είναι...χαζοί). Η ομάδα που θέλει να πάει Φ4 για να διεκδικήσει τίτλο πρέπει να μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιονδήποτε. Και μάλιστα χωρίς να μπαίνει με τη λογική "μακάρι να μη βρούμε εκείνον". Τουναντίον αν πέσεις με κάποιον που "θέλεις" μπορεί να υπάρχουν φαινόμενα εφησυχασμού που μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα θέματα.

Θες να το πάρεις; Θα περάσεις από τη φωτιά. Έτσι πάει. Οι μεγάλες πορείες γράφονται με το ποιον κέρδισες.
Μα δεν νομίζω ότι είπε κανείς να κάτσουμε ή να κάτσετε να διαλέξετε αντίπαλο. Αυτό σίγουρα θα γύρναγε μπούμερανγκ, συμφωνώ μαζί σου. Άλλωστε δε νομίζω και να το κάνει κάποιος αν εξαιρέσουμε βέβαια τις γλίτσες από τη Μαδρίτη.

Όμως: παίζει πολύ μεγάλο ρόλο με ποιον θα κληρωθείς στα po, με ποιον θα παίξεις στον ημιτελικό και με ποιον στον τελικό. Μπορεί μία ομάδα που δεν κουμπώνει καλά με εσένα, να είναι εύκολη λεία για έναν άλλον, πχ ο Παο θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει τη Ρεάλ και να χάσει από εμάς. Ενώ εμείς θα χάναμε από Ρεάλ. Ή η Μονακό που είναι βραχνάς για εμάς, να αποκλειστεί ξέρω γω από την Χάποελ που είναι επίσης σκλερή και 2 way.
Οι ομάδες πρέπει να προετοιμάζονται στον καλύτερο βαθμό που μπορούν, και να τα δώσουν όλα όποιος και να είναι απέναντι. Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε ότι δεν ταιριάζουν όλοι με όλους.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Μαρ 18, 2026 4:56 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Μαρ 18, 2026 4:44 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Μα δεν νομίζω ότι είπε κανείς να κάτσουμε ή να κάτσετε να διαλέξετε αντίπαλο. Αυτό σίγουρα θα γύρναγε μπούμερανγκ, συμφωνώ μαζί σου. Άλλωστε δε νομίζω και να το κάνει κάποιος αν εξαιρέσουμε βέβαια τις γλίτσες από τη Μαδρίτη.

Όμως: παίζει πολύ μεγάλο ρόλο με ποιον θα κληρωθείς στα po, με ποιον θα παίξεις στον ημιτελικό και με ποιον στον τελικό. Μπορεί μία ομάδα που δεν κουμπώνει καλά με εσένα, να είναι εύκολη λεία για έναν άλλον, πχ ο Παο θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει τη Ρεάλ και να χάσει από εμάς. Ενώ εμείς θα χάναμε από Ρεάλ. Ή η Μονακό που είναι βραχνάς για εμάς, να αποκλειστεί ξέρω γω από την Χάποελ που είναι επίσης σκλερή και 2 way.
Οι ομάδες πρέπει να προετοιμάζονται στον καλύτερο βαθμό που μπορούν, και να τα δώσουν όλα όποιος και να είναι απέναντι. Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε ότι δεν ταιριάζουν όλοι με όλους.
Προφανώς και υπάρχουν καλά/κακά ματσαπς. Δεν είναι όλα "5 αυτοί, 5 εμείς, όλοι ίδιοι είναι, πάμε και ό,τι βγει»" Όμως είναι άλλο πράγμα όμως να λες ότι υπάρχουν κακά και καλά σταυρώματα και άλλο να χτίζεις ολόκληρη ψυχολογία γύρω από το ποιον "βολεύει" να βρεις.

Γιατί στο τέλος, αν θες να πας μέχρι τέλους, κάπου θα πέσεις πάνω και σε ομάδα που δεν σε κουμπώνει. Δεν γίνεται να περιμένεις ιδανικό bracket από τα playoffs μέχρι την κούπα. Κάποιος δύσκολος θα βρεθεί μπροστά σου, κάποιος "κακός αντίπαλος", κάποια ομάδα που δεν σε βολεύει καθόλου. Εκεί τι κάνεις; Δεν λες "ουπς κρίμα, δεν μας έκατσε". Αποδεικνύεις ότι είσαι ομάδα επιπέδου τίτλου.

Να το δεχτώ ότι τα ταιριάσματα παίζουν ρόλο. Απλώς θεωρώ ότι συχνά το συζητάμε παραπάνω απ’ όσο πρέπει, μεταφέροντας το βασικό ζητούμενο στο να βρούμε τον σωστό δρόμο και όχι να είμαστε αρκετά καλοί για να περάσουμε όποιον βρούμε. Δικαίωμα σου να σκέφτεσαι ό,τι θέλεις φυσικά αλλά αυτό το "ο ένας μπορούσε να κερδίσει τον άλλον και ο άλλος να χάσει από τον Γ , ενώ μπορούσε να πέσει με έναν Δ που θα τους κέρδιζε όλους εκτός τον Ε που τελικά τον βρήκε και τον άφησε απ'έξω" δεν θεωρώ πως έχει κάποια αξία. Προφανώς δεν είπες αυτό, υπερβάλλω για να δώσω ένα μίνι comedic effect. Οι σοβαρές ομάδες δεν ψάχνουν αυτόν τον δρόμο. Προετοιμάζονται για να επιβιώσουν και στα αγκάθια.

Προσωπικά πχ λίγο με ενδιαφέρει ποιον θα βρούμε στα πλειοφ (αν πάμε :D ). Με όποια ομάδα πέσουμε (ακόμα και με τη Βαλένθια που ορέγονται μερικοί ως εύκολη) έχει κάποιο λόγο που είναι στη θέση που είναι, κι εμείς έχουμε κάποιο λόγο που είμαστε στη θέση που είμαστε. Κι αν την αποφύγουμε στα πλειοφφ, μπορεί να τη βρούμε ημιτελικά, και ίσως τελικό. Αυτό με το πόσο ανίκητοι είμαστε σε μονά παιχνίδια το ακούω εντελώς βερεσέ, δεν κρίνω τη μελλοντική απόδοση με βάση το παρελθόν, άσε που φέτος έχει περάσει ο κάθε καημένος μέσα από το ΟΑΚΑ. Βήμα-βήμα, κοιτάμε ποιον έχουμε μπροστά μας, αν είμαστε καλύτεροι θα κερδίσουμε.

Εικόνα
Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 18, 2026 5:25 pm

nikolas_asteri έγραψε:

Συμφωνώ απολύτως.

Έτσι όπως είναι το bracket με τα play in, θεωρητικά ο μόνος που μπορεί να διαλέξει με 100% accuracy είναι ο 7ος. Χάνει στο 7-8 του play in και κερδίζει τον νικητή του 9-10. Υπάρχει ρίσκο; σαφώς.

Εάν ήσουν στην θέση του Άταμαν θα έμπαινες σε αυτό το τρυπάκι;

Δεν ρωτάω τι θα έκανες εσύ (γιατί έχεις απαντήσει ήδη), αλλά τι πιστεύεις ότι θα έκανε ο Άταμαν σε συνεννόηση με Dpg.

Για τον Μπαρτζώκα ξέρουμε.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Μαρ 18, 2026 5:35 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Μαρ 18, 2026 5:25 pm
Δεν ρωτάω τι θα έκανες εσύ (γιατί έχεις απαντήσει ήδη), αλλά τι πιστεύεις ότι θα έκανε ο Άταμαν σε συνεννόηση με Dpg.

Για τον Μπαρτζώκα ξέρουμε.
Δεν έχω ιδέα τι θα έκανε ο Αταμάν. Όπως δεν έχω ιδέα τι θα έκανε ο Μπαρτζώκας, δεν ξέρω από που πηγάζει η σιγουριά σου.

Αν όμως διαλέξεις αντίπαλο και τελικά αποκλειστείς, ε είναι λίγο πιο γελοίο στο τέλος. Αν δηλαδή υπάρχει βάσιμη υποψία ότι χάσαμε επίτηδες κάποιο ματς για να βρούμε κάποιον θεωρητικά πιο εύκολο και τελικά αυτός μας αποκλείσει ε θα υπάρχει και ένα μικρό "καλά να πάθουμε" στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Εικόνα
RedEmperor

a1greece
Reactions:

Τετ Μαρ 18, 2026 5:50 pm

Όταν εχεις πλεονέκτημα έδρας δεν σε απασχολεί ο αντίπαλος. Και καλύτερα να παίξεις μια δυσκολη σειρά παρά μια σειρά που θα κάνεις 3-0 και θα πάς φάιναλ φορ. Εγώ θέλω αντίπαλο να παίζει σκληρά και φυσικαλ. Έτσι θα παιχτούν τα ματς φαιναλ φορ. Αν σε σειρά 5 αγώνων σε αποκλείσει σημαίνει ότι ήταν καλύτερος από σένα και άξιζε να πάει φάιναλ φορ. Στα 5 ματς κερδίζει ο καλύτερος

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τετ Μαρ 18, 2026 5:50 pm

Δεν κάθεσαι να χάσεις επίτηδες για να παίξεις την 8η θέση σε μονό ματς, απλά είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”