yorgos έγραψε: ↑Παρ Ιαν 22, 2021 9:53 pm
Άσχετα αν θα κέρδιζε ή όχι (θα μπορούσε κάλλιστα να έχει χάσει αν ο ΜακΚίσικ δεν έχανε το λεϊ απ προπόνησης ή ο Σπανούλης δεν την έβλεπε Κόμπι), το ματς κατέδειξε πόσο υπέροχα παίζει η Ζαλγκίρις. Χωρίς τίποτε παίκτες τεράστιας κλάσης, η κίνησή τους χωρίς τη μπάλα είναι απλά φανταστική και η στόχευση κάνει παίκτες όπως ο Λοβέρν να φαίνονται υπερπαίχτες, απλά και μόνο επειδή κυνηγούν εμμονικά τα μις ματς .
Ο Σπανούλης έβαλε δυο αψυχολόγητα που έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά κι έχασε άλλα δυο επιθέσεις που έβαλαν τη Ζαλγκίρις στο παιχνίδι. Δεκτόν, έτσι παίζει ο Σπανούλης εδώ και χρόνια, αλλά θα προτιμώ πάντα τον κάθε Γκριγκόνις που ψάχνει την καλύτερη επιλογή, τις περισσότερες φορές αυτό το μπάσκετ κερδίζει.
kojito έγραψε: ↑Παρ Ιαν 22, 2021 9:50 pm
Καλά, αυτά δεν γίνονται. McKissic έχασε 2 πέναλτι και σε άλλη μια επίθεση κόλλησε το μυαλό του 15 δευτερόλεπτα, Σπανούλης αντί να χτυπήσει στα πόδια τον Lauvergne ή να κοιτάξει το miss match που είχε δημιουργηθεί ήθελε να λήξει το ματς με ηρωικό τρόπο, και στα καπάκια τελευταία επίθεση αχταρμάς.
Η κυκλοφορία της μπάλας και η κίνηση των παικτών για να βγουν ελεύθεροι είναι υποδειγματική και πολύ μ' αρέσει, και ας μην είναι το ταβάνι της πολύ υψηλό είναι μια πολύ καλή ομάδα και κακώς την υποτιμάμε. Το να κυνηγάς εμμονικά τα μις ματς δεν είναι και το πιο αγαπημένο μου αλλά είναι αποτελεσματικό.
Νομίζω ότι οι αιτίες έχουν ειπωθεί για εμάς,
1. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν παραστάσεις και θολώνουν στα κρίσιμα (Μακκίσικ-Ζαν Σάρλ), είτε θολώνουν γενικώς (Έλις), είτε τον Σπανούλη που δυστυχώς θέλει να κάνει ακόμα ηρωισμούς.
2. Έχουμε τρομερό έλλειμα στο 2 αφού ο Χάρισον και δεν έχει πιάσει και δεν μ' έχει πείσει ότι είναι καν περίπτωση Πάντερ που είχε πολύ καλύτερο σουτ.
3. Με την πτώση της απόδοσης του Μάρτιν το πρόβλημα της απόδοσης των ψηλών μας έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο.
Με τους ίδιους ξένους και 1 χρόνο ακόμα εμπειρίας στην Ευρωλίγκα θα ήμασταν άνετα στην 8άδα (και αν η γιαγιά μου είχε...ροδάκια θα ήταν καρότσι βέβαίως βεβαίως).
Ξέρω έχει 13 ματς ακόμα, αλλά για μένα ο στόχος της 8άδας χάθηκε. Μας έχει βάλει από κάτω και η Ζαλγκίρις και η Μπάγερν, έχουμε χάσει από Μπασκόνια, Βαλένθια, Εφές, Φενέρ με τις 2 τελευταίες να ανεβαίνουν συνεχώς, και έχουμε από κάτω μόνο την Μακάμπι. Δηλσδή σε πολλαπλές ισοβαθμίες είμαστε σχεδόν σίγουρα χαμένοι, θέλουμε καθαρή θέση και δεν φτάνουν 17 νίκες.
Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε, τι πρέπει να κάνουμε άλλωστε; 7/13 νίκες, αλλά δεν βλέπω πως θα γίνει χωρίς βάθος και χωρίς διορθωτικές κινήσεις. Είχαμε την ευκαιρία να το διεκδικήσουμε χθες και με την Βιλερμπάν και αποτύχαμε. Τουλάχιστον να κρατήσουμε τον κορμό και να ψάχνουμε από τώρα τους αντικαταστάτες του Σπανούλη, Χάρισον, Τζένγκινς, Έλις και να ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν θεατές του χρόνου για να έχουμε και παραπάνω έσοδα.