Euroleague Round 31, Monaco vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μαρ 13, 2026 4:54 pm

Erether έγραψε:
Παρ Μαρ 13, 2026 2:20 pm

Στις κρισιμες καταστασεις πρεπει να αλλαζεις και προσωπα. Δε γινεται να εχεις μια 5αδα που παιζει σερι τα τελευταια 4 λεπτα. Πχ φαγαμε το καλαθι του Στραζελ καθαρα επειδη ο Μιλου δεν βγηκε γρηγορα στην βοηθεια.
Νομιζω και στο 71-73 οπου παιρνει screen o James Και γινεται αλλαγη... παει πανω του ο Milu... ο James αποφασιζει (προφανως) να παει προς την ρακετα και καπου στη μεση της διαδρομης ο Milu δισταζει και δεν μενει πανω στον James αλλα παει λιγο πιο πισω με αποτελεσμα να χασει μεν το layup ο James αλλα να ειναι σε κακη θεση ο Milu και να παρει το επιθετικο rebound o Diallo και να γινει 71-75.

whatever, same ol same ol.

Gkstavros

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Μαρ 13, 2026 8:04 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Μαρ 13, 2026 9:38 am
Θα είμαι λίγο αιρετικός αλλά το ζήτημα μα και χθες δεν ήταν η επίθεση μας πλην της πρώτης περιόδου, η τέταρτη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα μεν αλλά και για τις 2 ομάδες. Το ζήτημα της ομάδας δεν είναι η επίθεση γενικά, είναι η αδυναμία της πλέον να βγάλει μεγάλες άμυνες να σταματήσει την αντίπαλη επίθεση μερικές φορές και να μπει έτσι μπροστά, αυτό το βλέπουμε όλη την regular και δεν πρόκειται να αλλάξει.
Μια σωστή άμυνα βασικά αρκούσε να είχαμε παίξει στο τέλος και θα το είχαμε πάρει το παιχνίδι.
Εμένα ο Τζόζεφ με ικανοποίησε και χθες, από την άποψη ότι πάνω κάτω δεν περίμενα πολύ περισσότερα από αυτόν, έχει καλό χειρισμό και δεν χάνει με τίποτα την μπάλα όταν τον πιέζουν είναι έξυπνος και πάει στις επαφές και κερδίζει φάουλ, έχει ικανοποιητικό σουτ, προσπαθεί στην άμυνα, οργανώνει αν και δεν έχει την ασσίστ, κάνει μεν "χαζά" λάθη σε κάποιες πάσες όμως θεωρώ ότι θα μειώνονται όσο συνηθίζει την ομάδα. Για μένα σφάλμα που το παιχνίδι τελείωσε με τον Ντιλικινά και όχι μ' αυτόν μέσα. τι κόλλημα είναι αυτό να τελειώνουμε με τους λιγότερο εύστοχους που έχουμε στον άσσο.
Για τον Ντιλικινά επίσης δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που μπορεί να κάνει επιθετικά από μέτριος έως ανύπαρκτος, τουλάχιστον όμως σουτάρει ανεκτά από το τρίποντο.
Δεν γίναμε σοφότεροι γι' αυτούς τους 2.
Πιο πολύ με προβληματίζει ο Τζόουνς, γιατί άραγε έπαιξε τόσο λίγο αυτήν την εβδομάδα; Μάλλον όχι γιατί έπαιξε τόσο λίγο αλλά γιατί ήταν τόσο αναποτελεσματικός ώστε να παίξει τόσο λίγο. Είχε άραγε κάποιο θέμα;
Και με στενοχωρεί και η κατάσταση του Παπανικολάου που φαίνεται σαν να έχει μείνει 2 κλικ κάτω από την ταχύτητα που παίζεται το παιχνίδι, πες επιθετικά ήταν μέτριος αλλά πέρυσι στην άμυνα έδενε την ομάδα, φέτος δεν μπορεί.
Όσον αφορά τον Τζόουνς , επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο ιατρικό τιμ μας , και εγώ φοβάμαι μην έχει κανένα τραυματισμό από το κύπελλο και δεν έχουμε μάθει τίποτα και παίζει κιόλας..

Μακάρι απλά να είναι σε κακό φεγγάρι αν και η άμυνα του με ανησυχεί που φαίνεται αισθητά πεσμένος σαν κάτι να έχει..

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Μαρ 13, 2026 11:05 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Μαρ 13, 2026 9:38 am
Θα είμαι λίγο αιρετικός αλλά το ζήτημα μα και χθες δεν ήταν η επίθεση μας πλην της πρώτης περιόδου, η τέταρτη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα μεν αλλά και για τις 2 ομάδες. Το ζήτημα της ομάδας δεν είναι η επίθεση γενικά, είναι η αδυναμία της πλέον να βγάλει μεγάλες άμυνες να σταματήσει την αντίπαλη επίθεση μερικές φορές και να μπει έτσι μπροστά, αυτό το βλέπουμε όλη την regular και δεν πρόκειται να αλλάξει.
Μια σωστή άμυνα βασικά αρκούσε να είχαμε παίξει στο τέλος και θα το είχαμε πάρει το παιχνίδι.
Εμένα ο Τζόζεφ με ικανοποίησε και χθες, από την άποψη ότι πάνω κάτω δεν περίμενα πολύ περισσότερα από αυτόν, έχει καλό χειρισμό και δεν χάνει με τίποτα την μπάλα όταν τον πιέζουν είναι έξυπνος και πάει στις επαφές και κερδίζει φάουλ, έχει ικανοποιητικό σουτ, προσπαθεί στην άμυνα, οργανώνει αν και δεν έχει την ασσίστ, κάνει μεν "χαζά" λάθη σε κάποιες πάσες όμως θεωρώ ότι θα μειώνονται όσο συνηθίζει την ομάδα. Για μένα σφάλμα που το παιχνίδι τελείωσε με τον Ντιλικινά και όχι μ' αυτόν μέσα. τι κόλλημα είναι αυτό να τελειώνουμε με τους λιγότερο εύστοχους που έχουμε στον άσσο.
Για τον Ντιλικινά επίσης δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που μπορεί να κάνει επιθετικά από μέτριος έως ανύπαρκτος, τουλάχιστον όμως σουτάρει ανεκτά από το τρίποντο.
Δεν γίναμε σοφότεροι γι' αυτούς τους 2.
Πιο πολύ με προβληματίζει ο Τζόουνς, γιατί άραγε έπαιξε τόσο λίγο αυτήν την εβδομάδα; Μάλλον όχι γιατί έπαιξε τόσο λίγο αλλά γιατί ήταν τόσο αναποτελεσματικός ώστε να παίξει τόσο λίγο. Είχε άραγε κάποιο θέμα;
Και με στενοχωρεί και η κατάσταση του Παπανικολάου που φαίνεται σαν να έχει μείνει 2 κλικ κάτω από την ταχύτητα που παίζεται το παιχνίδι, πες επιθετικά ήταν μέτριος αλλά πέρυσι στην άμυνα έδενε την ομάδα, φέτος δεν μπορεί.
Με φουλ αθλητικές ομάδες έχει τεράστιο θέμα, με λιγότερο αθλητικές ομάδες έχω παρατηρήσει ότι είναι αρκετά καλύτερος.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
Boston1

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Σάβ Μαρ 14, 2026 12:44 am

tsoureki έγραψε:
Παρ Μαρ 13, 2026 9:01 am
SbioTech έγραψε:
Παρ Μαρ 13, 2026 8:02 am
Λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης δεν ειδα το παιχνίδι ενώ μετά ήμουν κομμάτια για να το δω κονσέρβα.

Με δυο λόγια τι είναι το ρεζουμέ; φάγαμε ξύλο, ήπιαμε θαλασσα;

Ο Φουρνιε ηταν ο μόνος πολύ άστοχος;

Μόρρις ούτε χθες;
Δεν μας χαντάκωσε ο Φουρνιέ συγκεκριμένα.
Απο την αρχή φάνηκε ότι πήγαμε για τουρισμό. Καπου ήμασταν σχεδον νταμπλ σκορ στο 30-15 περίπου.
Κάποιοι ήταν επιεικώς μέτριοι.
Άμυνα μηδεν.
Κλασικα σκοτωμένα τρίποντα απο Μακ μετά απο γύρω γυρω όλοι 20 δευτερολέπτων.
Πάσες στα χερια των αντιπαλων απο Μακ και γκάφες Παπ.
Τζοζεφ ψιλομέτριος, Νίλι κοντά στα στάνταρ του.
Απλά μας έμεινε ως τελευταία γεύση η τελευταία φάση με 4 επαναφορα απο κέντρο με Νίλι να μην μπορεί να βρει κανενα για πασα(μετα από ταιμ για οδηγιες του κοουτσ) και να δινει στον Μιλου για μην του μεινει στα χερια.
Ο Μιλου εκανε νεα φειντ αγουει σουτ σχεδον απο το κέντρο για διώξει την καυτή πατάτα και αυτο ηταν.
Α πριν 10 δευτερα προηγουμασταν με 1 αλλά μας πέρασε ο pg τους νομιζω και πηγε απο τον κεντρικο και εβαλε λει απ.
Κοινώς οπως κανουμε συνηθως στα δυσκολα κλεισιματα τα καναμε ολα λαθος.
Αυτα θυμαμαι, αυτα μου μεινανε, κλασικό παιχνιδι που μας κλείνουν την μοτιον, μακαρι να περασουν κανα δυο μερες και να διαγραφει απο τις μυαλο μας.
Ο Φουρνιέ δε μας χαντάκωσε αλλά με PIR και +/- -4 και -10 αντίστοιχα, ήταν ο πιο αρνητικός παικτής. Προσδοκούσα οτί θα είναι ο closer που τόσο λείπει από την κομπλεξική μας όσον αφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα ομάδα. Καλό θα ήταν βέβαια να ήταν παρών στην τελευταία μας επίθεση αντί Τουβλικίνα ή αντί να πάρει το πρώτο 3ποντο της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των προπονήσεων του ο Μιλού. Τέτοιες επιλογές, με κάνουν να αναρωτιέμαι αν το προσωνύμιο "σκακιστής" είναι ευφημισμός γιατί ο κόουτς δεν είναι επιδραστικός στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του. Μπορεί στις προπονήσεις και το αρχικό πλάνο να μην υπάρχει όμοιος του αλλά το μπάσκετ είναι πολύ δυναμικό σπορ με πολλές μεταβλητές που χρειάζεται ευελιξία, προσαρμογές και ψυχραιμία. Μακάρι να κάνω λάθος στην πρόβλεψη μου αλλά μας βλέπω μια από τα ίδια φέτος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”