Μέτωπο Επστάιν, κάπου το ξαναείδα εδώ μέσα και μου άρεσε πολύ. Περιγράφει τα παρηκμασμένα και κάργα διεφθαρμένα καθεστώτα της Δύσης (και το δικό μας ψιλοσιχαμερό μνημονιακό-μένουμεΕυρώπη-Λιγνάδης-ΓεωργιάδηςεκΡουμανίας-Μίχος-Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ) όσο δεν πάει. Όσο για την καταστροφή μια χαρά τη βλέπουν, σαν ευκαιρία να βγάλουν περισσότερα φράγκα από τον θάνατο και τη μιζέρια των άλλων.Redoctor_33 έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 15, 2026 10:01 pmΔεν παει και πολύ καλά ο πόλεμος για το μέτωπο Επστάιν. Το Ιράν καλά κρατεί και ο παγκόσμιος πληθωρισμός έρχεται με φόρα.
Αεροπλάνα έχουν αρχίσει και πέφτουν
Τα ραντάρ και οι βάσεις στην περιοχή καταντανε είδος προς εξαφάνιση και τα αεροπλανοφορα μενουν σε σχετική απόσταση ασφαλείας.
Χαοτικά σχέδια περί 2500 boots on the ground ώστε να βαθυνει ακόμα περισσότερο η εμπλοκή και ο τζόγος.
Και παράλληλα ακούμε όλο και περισσότερο για τακτικά πυρηνικά. Που μάλλον δεν αρκούν για να ισοπεδώσουν τον ιρανικό στρατό (ας το δούμε στην πράξη βέβαια) και κυρίως ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας για να χρησιμοποιηθούν αποσους τα κατέχουν.
Ο ένας ηγέτης του μετώπου επστάιν κρύβεται στα μπουνκερς μόνιμα, ο άλλος έχει δηλώσει 9 φορές σε 14 μέρες ότι κέρδισαν τον πόλεμο.
Την ίδια ώρα οι ηγέτες του Ιράν κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Τεχεράνη και τρολαρουν το καθεστώς επστάιν.
Μπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι οι σιίτες διασώζουν την τιμή της ανθρωπότητας υπηρετώντας το κάποτε και δικό μας "ελευθερία ή θάνατος" κόντρα στον επσταινισμο. Αλλά το να στηρίζει το μέτωπο Επστάιν είναι το 7ο υπόγειο κάτω απτον πάτο. Υπάρχει και η ουδετερότητα εστω για την καλή έξωθεν μαρτυρία.
Και όχι μόνο ευδοκιμούν οι υποστηρικτές του επστάινισμου στη χώρα μας, αλλά δε βλέπουν και την οικονομικοκοινωνικη καταστροφή που έρχεται με φόρα όσο θα κρατάει ο υπαρξιακός αυτός πόλεμος
Ιράν, εξελίξεις, κατάσταση, γνώμες
Συντονιστής: Captains
- papp7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: A.I
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
1)O έλεγχος της περιοχής καθώς ο μόνος μεγάλος παίκτης εκτός σφαίρας επιρροής της Αμερικής στην περιοχή είναι το Ιράν, αυτό περιέχει μέσα τα πάντα απο πετρέλαια έως γεωστρατηγική θέση. Η προβληματική οικονομία της Αμερικής επίσης , η οποία πάντα σαν λύση βλέπει τον πόλεμο.Conan1982 έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 15, 2026 6:39 pmΜια προτροπή και ξανά μια σύσταση.
Η προτροπή: Όταν ανεβάζετε λινκ, βίντεο κλπ για να τα διαβάσουμε δεν βλέπω τι εξυπηρετεί, ο σκοπός είναι να λέμε την δική μας γνώμη και πληροφορίες, οπότε ναι στα λινκ και στα βίντεο υποστηρικτικά, αλλά γράψτε βρε παιδιά 10 γραμμές, τι λέει, είναι συνέντευξη, είδηση, τι ισχυρίζεται, τι αναφέρει, γιατί αυτό είναι λάθος η σωστό, την άποψη σας για να μπούμε και εμείς μετά να εμβαθύνουμε.
Η σύσταση, εδώ και καιρό κρίνουμε τον άλλο ή αυτά που ανεβάζει βάσει της ιδεολογίας που πιστεύουμε ότι έχει, συχνότατα χωρίς κανένα επιχείρημα και στην συνέχεια αναλωνόμαστε σε ανούσια στην πλειοψηφία ποστ για να δειξουμε ποιος είναι αντικειμενικός, ποιος όχι, ποιος είπε τι. Μην το συνεχίσουμε, το έχουμε ζητήσει κάμποσες φορές.
Μέχρι τώρα δεν έχουν απαντηθεί, όχι μόνο στο φόρουμ γενικά:
1. Ποιος είναι ο σκοπός που οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον πόλεμο.
2. Για το Ισραήλ είναι πιο προφανές γιατί συμμετέχει, εδώ το ερώτημα είναι περισσότερο γιατί το Ιράν έχει όλη αυτήν την έχθρα για το Ισραήλ.
3. Η ενέργεια των ΗΠΑ μπορεί να έχει κάποια ηθική νομιμοποίηση;
4. Ποια είναι τελικά η αλήθεια για το καθεστώς στο Ιράν, υπάρχει κάποια σοβαρή αμφισβήτηση ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι έχει σκοτώσει, φυλακίσει τους όποιους αντιφρονούντες; Ότι στις τελευταίες διαδηλώσεις έχουν υπάρξει χιλιάδες νεκροί;
5. Τι πιστεύουν και τι θέλουν οι Ιρανοί εντός και εκτός Ιράν;
2)Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ έχει ευκαιρία να είναι ο μεγάλος παίκτης της περιοχής, αρκεί να βγει το Ιράν απο τη μέση.
3)Εγώ πιστεύω πως όχι.
4)Όχι δεν αμφισβητώ οτι το καθεστώς του Ιράν είναι άθλιο και ίσως να είναι και χειρότερο από όσο πιστεύουμε. Είναι όμως δουλειά των Ιρανών να το αλλάξουν ή όχι.
5)Με βάση αυτά που έχω δει νομίζω οτι θέλουν αλλαγή του καθεστώτος, αλλά ούτε στο Ιράν έχω πάει ούτε έχω κάποιον που να ζει καθημερινά ή έστω να έχει ζήσει ένα 6μηνο για να μπορέσει να μου πει.
Το θέμα όμως εδώ είναι το εξής, με εμάς τι γίνεται ; Εκτός οτι έχουμε άμεση εμπλοκή έχουμε στείλει ήδη φρεγάτες, μαχητικά στην Κύπρο, μετακινούμε στρατιωτικό εξοπλισμό πχ τους patriot , εκτός οτι η Κύπρος τσίμπησε χτύπημα στις βρετανικές αεροπορικές βάσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εγκαίρως πύραυλοι με στόχο την Κύπρο και (νομίζω οτι μένεις στην Κρήτη) 2 ή 3 με κατεύθυνση τη Σούδα(ψάξε δεν θα βρεις μισή είδηση). Δειλά-δειλά έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη να κάνουν συστάσεις για αποφυγή Κύπρου-Κρήτης ως καλοκαιρινούς προορισμούς(τουλάχιστον αυτά πιάνουν οι κεραίες μου).Σε αυτόν τον πόλεμο πέρα από τη γεωγραφική μας θέση , πέρα του ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, η βάση στη Σούδα θεωρείται αν όχι η καλύτερη μέσα στις καλύτερες στην Ευρώπη, έχουμε συμφωνίες με το Ισραηλ τόσο σε οικονομικές-ενεργειακές όσο και οπλικά. Το iron dome βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ισραήλ με την συμμετοχή των ΗΠΑ(ουσιαστικά είναι κάτι που ζήτησαν) σε αυτό και θα έρθει σε εμάς με ειδική παραμετροποίηση για καλύπτει τις ανάγκες μας με την ονομασία Ασπίδα του Αχιλλέα. Είμαστε πολύ πιο ''μέσα'' σε αυτόν τον πόλεμο σε σχέση με το τι μας λένε. Και ναι οικονομικές επιπτώσεις, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός έρχονται, όμως είμαστε πολύ πιο κοντά σε μαζικότερη εμπλοκή (τουλάχιστον σαν Ελλάδα) από όσο νομίζουμε.Να συζητήσουμε για την Ουκρανία για την Βενεζουέλα για όλους.Μήπως να στρέψουμε λίγο την προσοχή μας σε εμάς, γιατί είμαστε 50/50 να ακούσουμε καμία σειρήνα και δεν θα είναι άσκηση;
Μέχρι φέτος
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Καλημέρα, ένα φάουλ στον manhac για τους χαρακτηρισμούς σε 2 μέλη του φόρουμ μας.manhac έγραψε:
Με την κατρακύλα του φόρουμ τι εννοείς ακριβώς; Σου έχουμε απαγορέψει ποτέ να πεις την γνώμη σου; Είσαι ελεύθερος να σχολιάσεις για το τι πιστεύεις και να αντιπαρατεθείς με το τι πιστεύουν οι άλλοι; Εσύ επιμένεις να κρίνεις του άλλους ιδεολογικά και όχι αυτό δεν το επιτρέπουμε, υπάρχουν άλλα σάιτ με πολύ πιο χαλαρό το κομμάτι αυτό (π.χ. το flight.com.gr που δεν κάνει μοντερέιτον σε ανάλογα σχόλια) Μας κατηγορείς για το τι ακριβώς; Ότι δεν αφήνουμε όλες τις απόψεις ή ότι δεν λογοκρίνουμε κάποιες;΄Ή ότι κυριαρχούν κάποιες έναντι των άλλων; Αυτό στο χέρι σας είναι.
Ξεκινώντας ανάποδα και σχετικά με την εμπλοκή που λες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα έχει διαλέξει πλευρό, δεν είναι ούτε με την Ρωσία, ούτε με το Ιράν, ούτε θα είχε σκοπό να χαλάσει τις σχέσεις τις με τις ΗΠΑ, έχουμε πάρε δώσε με το Ισραήλ, έχουμε σύμβαση αμυντικής συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία, αυτή είναι η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι.papp7 έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 15, 2026 11:58 pm
1)O έλεγχος της περιοχής καθώς ο μόνος μεγάλος παίκτης εκτός σφαίρας επιρροής της Αμερικής στην περιοχή είναι το Ιράν, αυτό περιέχει μέσα τα πάντα απο πετρέλαια έως γεωστρατηγική θέση. Η προβληματική οικονομία της Αμερικής επίσης , η οποία πάντα σαν λύση βλέπει τον πόλεμο.
2)Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ έχει ευκαιρία να είναι ο μεγάλος παίκτης της περιοχής, αρκεί να βγει το Ιράν απο τη μέση.
3)Εγώ πιστεύω πως όχι.
4)Όχι δεν αμφισβητώ οτι το καθεστώς του Ιράν είναι άθλιο και ίσως να είναι και χειρότερο από όσο πιστεύουμε. Είναι όμως δουλειά των Ιρανών να το αλλάξουν ή όχι.
5)Με βάση αυτά που έχω δει νομίζω οτι θέλουν αλλαγή του καθεστώτος, αλλά ούτε στο Ιράν έχω πάει ούτε έχω κάποιον που να ζει καθημερινά ή έστω να έχει ζήσει ένα 6μηνο για να μπορέσει να μου πει.
Το θέμα όμως εδώ είναι το εξής, με εμάς τι γίνεται ; Εκτός οτι έχουμε άμεση εμπλοκή έχουμε στείλει ήδη φρεγάτες, μαχητικά στην Κύπρο, μετακινούμε στρατιωτικό εξοπλισμό πχ τους patriot , εκτός οτι η Κύπρος τσίμπησε χτύπημα στις βρετανικές αεροπορικές βάσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εγκαίρως πύραυλοι με στόχο την Κύπρο και (νομίζω οτι μένεις στην Κρήτη) 2 ή 3 με κατεύθυνση τη Σούδα(ψάξε δεν θα βρεις μισή είδηση). Δειλά-δειλά έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη να κάνουν συστάσεις για αποφυγή Κύπρου-Κρήτης ως καλοκαιρινούς προορισμούς(τουλάχιστον αυτά πιάνουν οι κεραίες μου).Σε αυτόν τον πόλεμο πέρα από τη γεωγραφική μας θέση , πέρα του ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, η βάση στη Σούδα θεωρείται αν όχι η καλύτερη μέσα στις καλύτερες στην Ευρώπη, έχουμε συμφωνίες με το Ισραηλ τόσο σε οικονομικές-ενεργειακές όσο και οπλικά. Το iron dome βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ισραήλ με την συμμετοχή των ΗΠΑ(ουσιαστικά είναι κάτι που ζήτησαν) σε αυτό και θα έρθει σε εμάς με ειδική παραμετροποίηση για καλύπτει τις ανάγκες μας με την ονομασία Ασπίδα του Αχιλλέα. Είμαστε πολύ πιο ''μέσα'' σε αυτόν τον πόλεμο σε σχέση με το τι μας λένε. Και ναι οικονομικές επιπτώσεις, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός έρχονται, όμως είμαστε πολύ πιο κοντά σε μαζικότερη εμπλοκή (τουλάχιστον σαν Ελλάδα) από όσο νομίζουμε.Να συζητήσουμε για την Ουκρανία για την Βενεζουέλα για όλους.Μήπως να στρέψουμε λίγο την προσοχή μας σε εμάς, γιατί είμαστε 50/50 να ακούσουμε καμία σειρήνα και δεν θα είναι άσκηση;
Όλο αυτό δεν συμφωνώ ότι σημαίνει και εμπλοκή όμως, το ότι έχουμε διαλέξει να είμαστε σύμμαχοί με κάποιους δεν σημαίνει ότι έχουμε αποφασίσει να είμαστε "εχθροί" με κάποιους άλλους και να το επεκτείνω επειδή εμείς δεν το θεωρούμε δεν ξέρουμε τι σκέφτεται το Ιράν. Έχει χτυπήσει όλες τις γειτονικές του χώρες έχει στοχεύσει το ραντάρ στην Τουρκία, την Βρετανική βάση στην Κύπρο, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει με εμάς. Το να στείλουμε τους πάτριοτ στην Κάρπαθο ήταν η απολύτως λογική κίνηση για να προστατευτούμε σε κάθε ενδεχόμενο, το ότι δείξαμε αλληλεγγύη στην Κύπρο επίσης το θεωρώ λογικό και αναμενόμενο. Μας βάζει αυτό στο στόχαστρο των Ιρανών; Ίσως, αλλά ίσως να είμασταν ούτως ή άλλως με την Αμερικάνικη Βάση που έχουμε. Συνεχίζω να πιστεύω όμως, δεν θυμάμαι σε σένα το είχα γράψει ξανά, ότι κανένας πύραυλος δεν έχει καμία τύχη να περάσει και να φτάσει ως εμάς.
Για τις απαντήσεις σου συμφωνώ σε γενικές γραμμές, Εκτός του 2, που το Ισραήλ δεν το κάνει μόνο για να είναι αυτός ένας βασικός παίκτης στην περιοχή, απειλείται όντως από το Ιράν, είτε άμεσα είτε έμμεσα με τις οργανώσεις που χρηματοδοτεί, εξοπλίζει. Αυτή η σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ που να θυμίσω δεν έχουν κοινά σύνορα είναι που δεν έχω στο μυαλό μου σαφή αντίληψη για τα αίτια που την έχουν προκαλέσει.
Παρέθεσε άρθρο ο LEON με τίτλο : "Κοινή δήλωση 100 νομικών για την επίθεση στο Ιράν: Να μην αποδεχτούμε τον νόμο της ζούγκλας". Διαπίστωσα και ανέφερα ότι οι 100 νομικοί ανήκουν στη αριστερά, δεν σχολίασα το άρθρο (δεν το διάβασα) και δεν αναφέρθηκα πουθενά στο παιδί που το δημοσίευσε ούτε που ανήκει. Επίσης δεν συμμετείχα καθόλου στο συγκεκριμένο τόπικ. Σπεύδεις να με δασκαλέψεις άλλη μια φορά γράφοντας το εξής :Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 9:00 amΚαλημέρα, ένα φάουλ στον manhac για τους χαρακτηρισμούς σε 2 μέλη του φόρουμ μας.manhac έγραψε:
Με την κατρακύλα του φόρουμ τι εννοείς ακριβώς; Σου έχουμε απαγορέψει ποτέ να πεις την γνώμη σου; Είσαι ελεύθερος να σχολιάσεις για το τι πιστεύεις και να αντιπαρατεθείς με το τι πιστεύουν οι άλλοι; Εσύ επιμένεις να κρίνεις του άλλους ιδεολογικά και όχι αυτό δεν το επιτρέπουμε, υπάρχουν άλλα σάιτ με πολύ πιο χαλαρό το κομμάτι αυτό (π.χ. το flight.com.gr που δεν κάνει μοντερέιτον σε ανάλογα σχόλια) Μας κατηγορείς για το τι ακριβώς; Ότι δεν αφήνουμε όλες τις απόψεις ή ότι δεν λογοκρίνουμε κάποιες;΄Ή ότι κυριαρχούν κάποιες έναντι των άλλων; Αυτό στο χέρι σας είναι.
"Δεν ξέρω γιατί τελευταία προσπαθεί να γίνει μια πόλωση στο σάιτ στα κοινωνικά θέματα στο θέμα δεξιά-αριστερα. Δεν είμαστε απολιτικοι αλλά εδώ μέσα δεν θα κρίνουμε τον άλλο για το αν είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος αλλά για το τι λέει. Αν θέλει κάποιος να σχολιάζει τις απόψεις κάποιου ή ενός δημοσιευματος ελεύθερα. Αν θέλει να κρίνει που τοποθειται πολιτικά ο αλλος από εδω και πέρα θα διαγράφεται το ποστ."
Θα ήθελα να μου πεις σε ποιο ακριβώς σημείο έκρινα που τοποθετείτε πολιτικά ο Leon και γιατί ενώ γίνεται, όπως εσύ ισχυρίζεσαι, μια πόλωση στο σάιτ στα κοινωνικά θέματα στο θέμα δεξιά-αριστερα προέτρεξες να το επισημάνεις σε εμένα και δεν το έκανες σε προγενέστερο σημείο σε κάποιο άλλο χρήστη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δεν μου ζήτησες να εξηγήσω γιατί ανέφερα ότι είναι αριστεροί οι δικηγόροι αλλά έβγαλες το συμπέρασμα σου. Από μεριά σου γίνεται μια προσπάθεια να μην πω τη γνώμη μου, γιατί ενώ θα μπορούσες να μου ζητήσεις τον λόγο που το ανέφερα, προτίμησες να λογοκρίνεις.
Μου γράφεις ακολούθως:
"Άρα ο συνομιλητής σου παραθέτει ένα κείμενο, δεν μπαίνεις στο κόπο να το διαβάσεις, δεκτό, πολλοί από εμάς το ίδιο θα έκαναν, κάνουν, αλλά κάνεις μια τοποθέτηση που επηρεάζει τον άλλο με το ύφος της."
Τέλεια.
" Όποιος μιλάει για την κατάσταση στο Ιράν χωρίς να καταδικάζει την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση, δικαιολογεί και υποστηρίζει τον πόλεμο".
"Να μου πεις στη τελική καραγκιοζαραίοι και σκατολαός είμαστε για αυτό άλλωστε έχουμε και την ηγεσία που μας ταιριάζει και ...μας ξεσκίζει"
"Μπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι οι σιίτες διασώζουν την τιμή της ανθρωπότητας υπηρετώντας το κάποτε και δικό μας "ελευθερία ή θάνατος" κόντρα στον επσταινισμο. Αλλά το να στηρίζει το μέτωπο Επστάιν είναι το 7ο υπόγειο κάτω απτον πάτο. Υπάρχει και η ουδετερότητα εστω για την καλή έξωθεν μαρτυρία.
Και όχι μόνο ευδοκιμούν οι υποστηρικτές του επστάινισμου στη χώρα μας, αλλά δε βλέπουν και την οικονομικοκοινωνικη καταστροφή που έρχεται με φόρα όσο θα κρατάει ο υπαρξιακός αυτός πόλεμος"
"Μέτωπο Επστάιν, κάπου το ξαναείδα εδώ μέσα και μου άρεσε πολύ. Περιγράφει τα παρηκμασμένα και κάργα διεφθαρμένα καθεστώτα της Δύσης (και το δικό μας ψιλοσιχαμερό μνημονιακό-μένουμεΕυρώπη-Λιγνάδης-ΓεωργιάδηςεκΡουμανίας-Μίχος-Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ) όσο δεν πάει. Όσο για την καταστροφή μια χαρά τη βλέπουν, σαν ευκαιρία να βγάλουν περισσότερα φράγκα από τον θάνατο και τη μιζέρια των άλλων."
Θεωρείς οι παραπάνω τοποθετήσεις δεν επηρεάζουν τον άλλον με το ύφος τους? Δυσκολεύουν τη συζήτηση ? Αν όχι, μάλλον είμαι σε λάθος φόρουμ. Αν ναι, γιατί δεν έκανες καμία επισήμανση αλλά επέλεξες τη μοναδική ανάρτηση που έκανα. Αν κάποιος είναι προκατειλημμένος, και επηρεάζεται η κρίση από την ιδεολογία του είσαι εσύ.
Η κατρακύλα του φόρουμ γίνεται γιατί το φόρουμ χρωματίζεται με ευθύνη των διαχειριστών. Έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο στο ομαδικά όσο και στα κοινωνικά, με μηδαμινή προσπάθεια αυτοκριτικής από μέρους σας.
- Leon Man

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Κανένα φόρουμ δεν χρωματίζεται, ειδικά με ευθύνη των διαχειριστών.
Αλλά, δεν έχει νόημα να περιμένουμε από το φόρουμ (το οποιοδήποτε φόρουμ) να είναι "ουδέτερο" (με την έννοια να μην υπάρχουν ιδεολογικά και πολιτικά "χρωματισμένες" αναρτήσεις), ειδικά όταν μιλάμε για πολιτικά ή πολεμικά θέματα.
Το φόρουμ είναι ουδέτερο με την έννοια ότι δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζουν τις όποιες απόψεις τους, με τους κανόνες του φόρουμ.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας γράφει με βάση τις εμπειρίες, τις γνώσεις και την ιδεολογία του, οπότε είναι λογικό σε κάποιες περιόδους να ακούγεται περισσότερο η μία πλευρά.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το φόρουμ έχει γραμμή. Απλώς τη συγκεκριμένη στιγμή συμμετέχουν πιο ενεργά κάποια άτομα που βλέπουν το θέμα από μιά συγκεκριμένη οπτική.
Αν υπάρχει διαφορετική άποψη (και καλό είναι να υπάρχει), το πιο υγιές για τη συζήτηση είναι να εκφραστεί κι αυτή με επιχειρήματα, ώστε να υπάρχει πραγματικός διάλογος.
Η πολυφωνία δεν επιβάλλεται τεχνητά. Προκύπτει όταν συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετικές θέσεις.
Οπότε, για μένα, είναι δεκτό να εκφράζεται κάθε άποψη. Όμως δεν είναι άποψη το "αυτοί που λένε αυτά που ανάρτησες, είναι αριστεροί".
Αλλά, δεν έχει νόημα να περιμένουμε από το φόρουμ (το οποιοδήποτε φόρουμ) να είναι "ουδέτερο" (με την έννοια να μην υπάρχουν ιδεολογικά και πολιτικά "χρωματισμένες" αναρτήσεις), ειδικά όταν μιλάμε για πολιτικά ή πολεμικά θέματα.
Το φόρουμ είναι ουδέτερο με την έννοια ότι δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζουν τις όποιες απόψεις τους, με τους κανόνες του φόρουμ.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας γράφει με βάση τις εμπειρίες, τις γνώσεις και την ιδεολογία του, οπότε είναι λογικό σε κάποιες περιόδους να ακούγεται περισσότερο η μία πλευρά.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το φόρουμ έχει γραμμή. Απλώς τη συγκεκριμένη στιγμή συμμετέχουν πιο ενεργά κάποια άτομα που βλέπουν το θέμα από μιά συγκεκριμένη οπτική.
Αν υπάρχει διαφορετική άποψη (και καλό είναι να υπάρχει), το πιο υγιές για τη συζήτηση είναι να εκφραστεί κι αυτή με επιχειρήματα, ώστε να υπάρχει πραγματικός διάλογος.
Η πολυφωνία δεν επιβάλλεται τεχνητά. Προκύπτει όταν συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετικές θέσεις.
Οπότε, για μένα, είναι δεκτό να εκφράζεται κάθε άποψη. Όμως δεν είναι άποψη το "αυτοί που λένε αυτά που ανάρτησες, είναι αριστεροί".
Τι μου γράφεις ολόκληρο κείμενο, διάβασε τι γράφω. Η ένσταση μου είναι ως προς τη διαχείριση γενικά και ειδικότερα ως προς τον Conan. Στα δύο μέτρα και δυο σταθμά. Ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτοί που συμμετέχουν πιο ενεργά είναι κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι ή μπλε και αν κυριαρχεί η γνώμη η δική σου ή δική μου.Leon Man έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 3:59 pmΚανένα φόρουμ δεν χρωματίζεται, ειδικά με ευθύνη των διαχειριστών.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το φόρουμ έχει γραμμή. Απλώς τη συγκεκριμένη στιγμή συμμετέχουν πιο ενεργά κάποια άτομα που βλέπουν το θέμα από μιά συγκεκριμένη οπτι
- Leon Man

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
"Φορτώθηκε σε C-17 Globemaster για τον Κόλπο το 20-25% των ελληνικών πυραύλων Patriot"
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να συμμετέχει σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Η κυβέρνηση εκτός από αδίστακτη είναι και επικίνδυνη για το λαό της χώρας. Εκτός όλων των άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα, παραχώρησε δεκάδες βλήματα αναχαίτισης Patriot για τα συμφέροντα των ΗΠΑ!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του defence-point.gr η Ελλάδα παραχωρεί μερικές δεκάδες (40-50) βλήματα αναχαίτισης, από το απόθεμα του συστήματος Patriot, που διαθέτει στο οπλοστάσιό της. Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το 20-25% των ελληνικών πυραύλων Patriot.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το δημοσίευμα, «στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, προσγειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα γιγαντιαίο αεροσκάφος στρατηγικών μεταφορών τύπου C-17 Globemaster, προερχόμενο από το Μπαχρέιν, το οποίο και παρέλαβε τα πρώτα 24 βλήματα. Η έκπληξη είναι ότι το αεροσκάφος δεν ανήκε στην αμερικανική Αεροπορία (USAF), αλλά σε αυτή του Εμιράτου του Κατάρ».
Το πολεμικό φορτίο έχει προορισμό την τεράστια αεροπορική βάση των ΗΠΑ Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ. Η αεροπορική βάση έχει 8-10.000 στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για το στρατηγείο της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM: Central Command) των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη βάση στη Μέση Ανατολή.
Πηγές:
https://www.imerodromos.gr/epikindynoi- ... i-anatoli/
https://www.defence-point.gr/fortothike ... g_rewarded
Μάλιστα! Όσο πάμε μπλεκόμαστε και πιο πολύ σ' αυτόν των κωλο-πόλεμο. Λογικά, κάποτε θα πληρώσουμε το τίμημα (μακάρι να μη το πληρώσουμε πολύ ακριβά...)
Και πέρα από αυτό: Έχουμε χαρίσει ήδη από το 2021 μια συστοιχία Patriot (από τις 6 που είχαμε συνολικά) στη Σαουδική Αραβία, γιατί ως γνωστόν πρόκειται για φτωχό κράτος και πρέπει να το βοηθήσουμε εμείς οι "μπρούκληδες" με οπλισμό που τον έχουμε πληρώσει όλοι εμείς. Τώρα χαρίζουμε άλλη μια συστοιχία στα άλλα φτωχαδάκια, στο Κατάρ, γιατί δεν έχουν λεφτά οι φουκαράδες.
Άρα, έχουμε χαρίσει στους εμίρηδες το 1/3 των πυραύλων Patriot που έχουμε χρυσοπληρώσει, για να είμαστε -υποτίθεται- ασφαλείς απέναντι στην Τουρκία.
Ποιον ρώτησε ο Μητσοτάκης και χαρίζει δεξιά κι αριστερά ελληνικό οπλισμό, απαραίτητο για την άμυνά μας, και πληρωμένο με λεφτά του ελληνικού λαού;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να συμμετέχει σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Η κυβέρνηση εκτός από αδίστακτη είναι και επικίνδυνη για το λαό της χώρας. Εκτός όλων των άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα, παραχώρησε δεκάδες βλήματα αναχαίτισης Patriot για τα συμφέροντα των ΗΠΑ!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του defence-point.gr η Ελλάδα παραχωρεί μερικές δεκάδες (40-50) βλήματα αναχαίτισης, από το απόθεμα του συστήματος Patriot, που διαθέτει στο οπλοστάσιό της. Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το 20-25% των ελληνικών πυραύλων Patriot.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το δημοσίευμα, «στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, προσγειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα γιγαντιαίο αεροσκάφος στρατηγικών μεταφορών τύπου C-17 Globemaster, προερχόμενο από το Μπαχρέιν, το οποίο και παρέλαβε τα πρώτα 24 βλήματα. Η έκπληξη είναι ότι το αεροσκάφος δεν ανήκε στην αμερικανική Αεροπορία (USAF), αλλά σε αυτή του Εμιράτου του Κατάρ».
Το πολεμικό φορτίο έχει προορισμό την τεράστια αεροπορική βάση των ΗΠΑ Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ. Η αεροπορική βάση έχει 8-10.000 στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για το στρατηγείο της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM: Central Command) των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη βάση στη Μέση Ανατολή.
Πηγές:
Μάλιστα! Όσο πάμε μπλεκόμαστε και πιο πολύ σ' αυτόν των κωλο-πόλεμο. Λογικά, κάποτε θα πληρώσουμε το τίμημα (μακάρι να μη το πληρώσουμε πολύ ακριβά...)
Και πέρα από αυτό: Έχουμε χαρίσει ήδη από το 2021 μια συστοιχία Patriot (από τις 6 που είχαμε συνολικά) στη Σαουδική Αραβία, γιατί ως γνωστόν πρόκειται για φτωχό κράτος και πρέπει να το βοηθήσουμε εμείς οι "μπρούκληδες" με οπλισμό που τον έχουμε πληρώσει όλοι εμείς. Τώρα χαρίζουμε άλλη μια συστοιχία στα άλλα φτωχαδάκια, στο Κατάρ, γιατί δεν έχουν λεφτά οι φουκαράδες.
Άρα, έχουμε χαρίσει στους εμίρηδες το 1/3 των πυραύλων Patriot που έχουμε χρυσοπληρώσει, για να είμαστε -υποτίθεται- ασφαλείς απέναντι στην Τουρκία.
Ποιον ρώτησε ο Μητσοτάκης και χαρίζει δεξιά κι αριστερά ελληνικό οπλισμό, απαραίτητο για την άμυνά μας, και πληρωμένο με λεφτά του ελληνικού λαού;
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Θα κάνω μια τοποθέτηση και δεν θα προσπαθήσω ξανά να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ότι άλλη διαφωνία αφορά την διαχείριση παρακαλώ σε p.m.manhac έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 4:23 pm
Τι μου γράφεις ολόκληρο κείμενο, διάβασε τι γράφω. Η ένσταση μου είναι ως προς τη διαχείριση γενικά και ειδικότερα ως προς τον Conan. Στα δύο μέτρα και δυο σταθμά. Ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτοί που συμμετέχουν πιο ενεργά είναι κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι ή μπλε και αν κυριαρχεί η γνώμη η δική σου ή δική μου.
Μάλλον δεν ήμουν σαφής, δεν ζήτησα/με τα ποστ των μελών να είναι απολίτικα και μη χρωματισμένα ιδεολογικά. Ζητήσαμε αυτό το στοιχείο των μελών να μην επηρεάζει την συνομιλία όπως δεν πρέπει να επηρεάζει το τι ομάδα είμαστε το πως θα κρίνουν τα ποστ μας στο αθλητικό κομμάτι.
Πες μου ειλικρινά ότι δεν το κάνεις αυτό, η αναζήτηση μπορεί να γίνει από τον καθένα να μην αναφέρω το ποστ που διαγράφηκε και για το οποίο έφαγες φάουλ το οποίο κανονίκά ήταν για αποκλεισμό.
Πες μου επίσης εσύ ή οποιοσδήποτε θέλει ποια ακριβώς ποστ του έχουν λογοκριθεί και ποια άποψη του έχει απαγορευτεί να την εκφράσει. Περιμένω ποιες απόψεις έχουν λογοκριθεί ώστε να λες ότι μεροληπτώ αφού με μένα έχεις το παράπονο, άρα κάπόιες αφήνω, αυτές που ανάφερες και κάποιες όχι σωστά;
Όταν θα μπεις στη διαδικασία να μου απαντήσεις σε όσα σε ρώτησα ευχαρίστως να σου απαντήσω και εγώ σε όσα ρωτάς, όχι p.m. φυσικά. Τη διαφορετική στάση που κρατάς στην εξήγησα προηγουμένως. Και εγώ δεν ζήτησα να είσαι απολιτικ, ζήτησα από εσένα τα πιστεύω σου να μην επηρεάζουν τη διαχείριση. Το τι έγραψα και έφαγα ποινή είναι επακόλουθο της στάσης που κρατάς και της διαχείρισης που κάνεις, και στο έχω εξηγήσει και σε pm ότι όσο θα επιτρέπεις κάποια πράγματα εκεί θα οδηγούνται είτε από μένα είτε από άλλα μέλη του φόρουμ, είναι καθαρά θέμα διαχείρισης. Ως προς τις ποινές ελεύθερα να κάνεις ότι θες, μου πρότεινες έτσι και αλλιώς να γράφω αλλού.Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 5:00 pmΘα κάνω μια τοποθέτηση και δεν θα προσπαθήσω ξανά να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ότι άλλη διαφωνία αφορά την διαχείριση παρακαλώ σε p.m.manhac έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 4:23 pm
Τι μου γράφεις ολόκληρο κείμενο, διάβασε τι γράφω. Η ένσταση μου είναι ως προς τη διαχείριση γενικά και ειδικότερα ως προς τον Conan. Στα δύο μέτρα και δυο σταθμά. Ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτοί που συμμετέχουν πιο ενεργά είναι κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι ή μπλε και αν κυριαρχεί η γνώμη η δική σου ή δική μου.
Μάλλον δεν ήμουν σαφής, δεν ζήτησα/με τα ποστ των μελών να είναι απολίτικα και μη χρωματισμένα ιδεολογικά. Ζητήσαμε αυτό το στοιχείο των μελών να μην επηρεάζει την συνομιλία όπως δεν πρέπει να επηρεάζει το τι ομάδα είμαστε το πως θα κρίνουν τα ποστ μας στο αθλητικό κομμάτι.
Πες μου ειλικρινά ότι δεν το κάνεις αυτό, η αναζήτηση μπορεί να γίνει από τον καθένα να μην αναφέρω το ποστ που διαγράφηκε και για το οποίο έφαγες φάουλ το οποίο κανονίκά ήταν για αποκλεισμό.
Πες μου επίσης εσύ ή οποιοσδήποτε θέλει ποια ακριβώς ποστ του έχουν λογοκριθεί και ποια άποψη του έχει απαγορευτεί να την εκφράσει. Περιμένω ποιες απόψεις έχουν λογοκριθεί ώστε να λες ότι μεροληπτώ αφού με μένα έχεις το παράπονο, άρα κάπόιες αφήνω, αυτές που ανάφερες και κάποιες όχι σωστά;
- papp7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Θα στείλει και άλλο πακετάκι patriot.Leon Man έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 4:56 pm"Φορτώθηκε σε C-17 Globemaster για τον Κόλπο το 20-25% των ελληνικών πυραύλων Patriot"
Πηγές:
To όλο παιχνίδι θα φανεί στο τι θα κάνει με τα πλοία, που του ζητήθηκε από προχθές να στείλει περισσότερα. Το κένταυρος παραδόξως δουλεύει ρολόι όσον αφορά τα drones, στην Ευρώπη έχουν γουρλώσει τα ματάκια τους σαν τον Μητσοτάκη όταν κάνει διάγγελμα.
Μέχρι φέτος
- Leon Man

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Κανονικά, ένα σοβαρό κράτος θα προχωρούσε (το κράτος, όχι ιδιωτικές εταιρείες -και ιδιαίτερα ξένες) σε μαζική παραγωγή και θα το πουλούσε σαν φρέσκα κουλουράκια.papp7 έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 5:37 pmΘα στείλει και άλλο πακετάκι patriot.Leon Man έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 4:56 pm"Φορτώθηκε σε C-17 Globemaster για τον Κόλπο το 20-25% των ελληνικών πυραύλων Patriot"
Πηγές:
To όλο παιχνίδι θα φανεί στο τι θα κάνει με τα πλοία, που του ζητήθηκε από προχθές να στείλει περισσότερα. Το κένταυρος παραδόξως δουλεύει ρολόι όσον αφορά τα drones, στην Ευρώπη έχουν γουρλώσει τα ματάκια τους σαν τον Μητσοτάκη όταν κάνει διάγγελμα.
Αλλά είπαμε: ένα σοβαρό κράτος...
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έχουμε πλοίο να στείλουμε. Ο Κίμων είναι το μοναδικό και είναι στην Κύπρο οι ΜΕΚΟ είναι στην ουσία ανυπεράσπιστες και οι ίδιες και δεν μπορούν να προσφέρουν αντιβαλλιστική προστασία. Εδώ πριν λίγο καιρό και καλά που υπήρχαν άλλα πλοία να προστατέψουν την ΜΕΚΟ. Από πλοία ότι ήταν να στείλουμε το στείλαμε.papp7 έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 5:37 pm
Θα στείλει και άλλο πακετάκι patriot.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν και το defence point δε το θεωρώ αξιόπιστο (και η ειδηση δεν είναι επιβεβαιωμενη) ,δε λέει ότι στείλαμε μοίρα (πυροβολαρχια) οπως στη Σαουδική Αραβία αλλά βλήματα.Το οποίο δεν είναι απίθανο, αλλά συνήθως αυτά αντικαθιστανται από τον κατασκευαστή εφόσον αφορούν "διευκόλυνση " συμμάχων (και δει αμερικανων).
Η συμφωνια για τηπυροβολαρχία στη Σ.Α το 2021 έχει κι άλλο σκέλος που αφορά σε ανταλλακτικά που μας έδωσαν (διότι έχουν τεράστιο απόθεμα) για τα Apache και τα c 130 μας που δεν υποστηριζονταν από τα εργοστάσια τους(διότι δε τα είχαμε αναβαθμίσει εγκαιρως) και οι διαθεσιμότητες τους ήταν στον πατο
Η συμφωνια για τηπυροβολαρχία στη Σ.Α το 2021 έχει κι άλλο σκέλος που αφορά σε ανταλλακτικά που μας έδωσαν (διότι έχουν τεράστιο απόθεμα) για τα Apache και τα c 130 μας που δεν υποστηριζονταν από τα εργοστάσια τους(διότι δε τα είχαμε αναβαθμίσει εγκαιρως) και οι διαθεσιμότητες τους ήταν στον πατο
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Υπάρχει μια μυστικότητα για την συμφωνία για την περίφημη μοίρα που στείλαμε, το σίγουρο είναι ότι προέβλεπε την αντικατάσταση όσων βλημάτων χρησιμοποιούσε η Σαουδική Αραβία και το άλλο την αναβάθμιση των Patriot πριν επιστραφούν (που μάλλον ποτέ δεν έγινε).big_lebowski έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 6:07 pmΑν και το defence point δε το θεωρώ αξιόπιστο (και η ειδηση δεν είναι επιβεβαιωμενη) ,δε λέει ότι στείλαμε μοίρα (πυροβολαρχια) οπως στη Σαουδική Αραβία αλλά βλήματα.Το οποίο δεν είναι απίθανο, αλλά συνήθως αυτά αντικαθιστανται από τον κατασκευαστή εφόσον αφορούν "διευκόλυνση " συμμάχων (και δει αμερικανων).
Να στείλουμε και άλλη; Λίγο απίθανο, έχουμε 6 όλες κι όλες, μια στην Σαουδική Αραβία, 1 στην Κάρπαθο για την προστασία από τυχόν εισερχόμενους πυραύλους από το Ιράν, 1 που προστατεύει αυτήν την στιγμή την Βουλγαρία και μένουν 3 για την υπόλοιπη Ελλάδα, 1 σίγουρα για την Αττική και 2 άλλες ποιος ξέρει που.
- papp7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η Δεύτερη Belharra η Νέαρχος έχει περάσει ήδη τα πρώτα trials, κανονικά είναι να έρθει τον Οκτώβρη εδώ, μάλλον για ''έκτακτη" ανάγκη έρχεται και πιο γρήγορα. Έχουμε πλοία να στείλουμε και δεν είναι μονο ο Κίμων κάτω είναι και η φρεγάτα Ψαρά που είναι (κλάσης MEKO 200HN) που κάνει δουλειά και μάλιστα πολύ (έχει πάνω της τον Κένταυρο επίσης) έχει και άλλα πλοία η Ελλάδα που έχουν πάρει τις αναβαθμίσεις (πχ τον Κένταυρο).Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 6:00 pmΔεν έχουμε πλοίο να στείλουμε. Ο Κίμων είναι το μοναδικό και είναι στην Κύπρο οι ΜΕΚΟ είναι στην ουσία ανυπεράσπιστες και οι ίδιες και δεν μπορούν να προσφέρουν αντιβαλλιστική προστασία. Εδώ πριν λίγο καιρό και καλά που υπήρχαν άλλα πλοία να προστατέψουν την ΜΕΚΟ. Από πλοία ότι ήταν να στείλουμε το στείλαμε.papp7 έγραψε: ↑Δευ Μαρ 16, 2026 5:37 pm
Θα στείλει και άλλο πακετάκι patriot.
Μέχρι φέτος

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο