Γενικά για την Α1

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Μαρ 15, 2026 10:28 pm

Προμηθέας και Κολοσσός πλέον φαίνεται να μην κινδυνεύουν άμεσα. Θεωρητικά με 7 νίκες ο Προμηθέας δεν είναι 100% σίγουρος ακόμα, αλλά από τις ομάδες που έχουν 4 ή 5 νίκες αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι θα φτάσουν όλες τις 7 για να κινδυνεύσει σε ισοβαθμίες. Ο Κολοσσός είναι στις 6 τώρα, αλλά μάλλον του αρκεί μια νίκη είτε με Μαρούσι (εκτός) είτε με Καρδίτσα (εντός).

Το Μαρούσι φαίνεται να βρίσκεται πλέον στην πιο δυσχερή θέση. Επειδή σε Ιβανώφειο και Πυλαία λογικά δεν θα κερδίσει, μάλλον το επόμενο παιχνίδι με την Μύκονο έχει χαρακτήρα τελικού. Κι αυτό γιατί τουλάχιστον μια ομάδα εκ των Καρδίτσας-Πανιωνίου θα φτάσει τις 6 νίκες αφού παίζουν μεταξύ τους. Βάσει προγράμματος των ομάδων νομίζω το Μαρούσι το συμφέρει να κερδίσει η Καρδίτσα σε αυτό το παιχνίδι αφού υστερεί στην ισοβαθμία μαζί της, μήπως ελπίζει να πιάσει τον Πανιώνιο στις 6 νίκες, ο οποίος έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα από τους 3 τους.
Το ιντριγκαδόρικο της υπόθεσης είναι ότι η Καρδίτσα έχει να παίξει εκτός και με τον Προμηθέα, που δεν νομίζω κιόλας ότι στην Πάτρα θα σκυλιάσουν πάρα πολύ για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. :roll:

Άβαταρ μέλους
Tuvok

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Tarpley, Massey
Αγαπημένη ομάδα: Aris

Κυρ Μαρ 15, 2026 10:42 pm

Βλεπω ΠΑΟ - ΑΕΚ. Εχει παρατηρησει κανεις αλλος οτι ο Χ"γεωργιου εκτος απο την ατελειωτη φλυαρια που τον χαρακτηριζει, εχει προσθεσει στο λογο του ενα εκνευριστικα νωχελικο "ααααα" ή "εεεε" ανα 2 προτασεις που λεει?

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant-Kawhi Leonard
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Μαρ 21, 2026 8:33 pm

Πώς κατάφεραν Πανιώνιος κι κυρίως Μαρούσι να είναι σε τέτοια βαθμολογική θέση με τόσο ακριβά budget,καλες μονάδες πραγματικά φέτος με ξεπερνά.

Ειδικά στο Μαρούσι,η εικόνα είναι θλιβερή κι πραγματικά οι μονάδες που έχει είναι εξαιρετικές(κι σε Έλληνες κι σε ξένους). Μετά την σημερινή ήττα από την Μύκονο, δεν ξέρω πως μπορεί να σώσει την κατάσταση. Σίγουρα η κατάσταση της κόντρας Παπαθεοδώρου-ΕΟΚ δεν βοήθησε, αλλά η ομάδα γιατί να την πληρώσει....

Favorite players: Kobe Bean Bryant
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Μαρ 21, 2026 8:37 pm

PeristeriBCfan έγραψε:
Πώς κατάφεραν Πανιώνιος κι κυρίως Μαρούσι να είναι σε τέτοια βαθμολογική θέση με τόσο ακριβά budget,καλες μονάδες πραγματικά φέτος με ξεπερνά.

Ειδικά στο Μαρούσι,η εικόνα είναι θλιβερή κι πραγματικά οι μονάδες που έχει είναι εξαιρετικές(κι σε Έλληνες κι σε ξένους). Μετά την σημερινή ήττα από την Μύκονο, δεν ξέρω πως μπορεί να σώσει την κατάσταση. Σίγουρα η κατάσταση της κόντρας Παπαθεοδώρου-ΕΟΚ δεν βοήθησε, αλλά η ομάδα γιατί να την πληρώσει....
Βασικά είναι εντυπωσιακό ότι ο Παπαθεοδώρου εχει μείνει στη θέση του.

Άλλοι προπονητές έχουν απολυθεί για πολύ λιγότερα.
Πέρα από τη κόντρα με την ΕΟΚ, οποιαδήποτε ομάδα με μπάτζετ 4αδας βρισκόταν να κινδυνεύει με υποβιβασμό θα είχε απολύσει τον προπονητή πολύ πριν το Μάρτιο.

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:

Σάβ Μαρ 21, 2026 8:42 pm

pan24 έγραψε:
Σάβ Μαρ 21, 2026 8:37 pm
PeristeriBCfan έγραψε:

Βασικά είναι εντυπωσιακό ότι ο Παπαθεοδώρου εχει μείνει στη θέση του.

Άλλοι προπονητές έχουν απολυθεί για πολύ λιγότερα.
Πέρα από τη κόντρα με την ΕΟΚ, οποιαδήποτε ομάδα με μπάτζετ 4αδας βρισκόταν να κινδυνεύει με υποβιβασμό θα είχε απολύσει τον προπονητή πολύ πριν το Μάρτιο.
Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή, καθώς η ομάδα με τέτοιο ρόστερ κι χωρίς συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση κι είναι στη μέση της προαναφερθείσας σύγκρουσης..

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:

Σάβ Μαρ 21, 2026 8:43 pm

PeristeriBCfan έγραψε:

Το Μαρούσι ίσως έχει δίκιο να φωνάζει και σήμερα για κάποια σφυρίγματα, αλλά δεν νομίζω ότι έκριναν το αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια ότι έχει κακές διαιτησίες φέτος, αλλά και πάλι με τέτοιο μπάτζετ δεν δικαιολογείται η θέση του. Το κυριότερο ίσως είναι ότι και μέσα στην χρονιά δεν έχει δείξει καθόλου βελτίωση. Και ο Πανιώνιος ήταν υπερβολικά κακός (χειρότερος κι από το Μαρούσι μάλλον) αρχικά, αλλά τους τελευταιούς 2-2.5 μήνες που έχει έρθει ο Μάρκοβιτς έχει βελτιωθεί αρκετά και όπως φαίνεται θα σώσει τη παρτίδα. Και ο Παπαθεοδώρου δεν έχω δει μέχρι τώρα φέτος να είχε κάποια ιδιαίτερη διάθεση για αυτοκριτική. Και σήμερα πάλι κυρίως στην διαιτησία στάθηκε.

Από την άλλη το Μαρούσι όταν δεν καταφέρνει να κερδίσει τέτοια παιχνίδια, μάλλον είναι καταδικασμένο. Στην Πυλαία λογικά δεν θα κερδίσει τελευταία αγωνιστική, οπότε ακόμα κι αν κερδίσει Ηρακλή εκτός και Κολοσσό μέσα, θα πρέπει να ελπίζει σε κάποιο τεράστιο θαύμα μετά. Ρεαλιστικά νομίζω μόνο τον Πανιώνιο κυνηγάει που τον έχει στην ισοβαθμία, γιατί η Καρδίτσα με το πρόγραμμα που έχει (Πανιώνιος μέσα και ψιλοαδιάφορους Προμηθέα και Κολοσσό έξω) μπορεί να φτάσει τις 6, ίσως και τις 7 νίκες. Στην τριπλή ισοβαθμία δεν έχω δει ποιος πέφτει.

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:

Σάβ Μαρ 21, 2026 8:47 pm

kojito έγραψε:
PeristeriBCfan έγραψε:

Το Μαρούσι ίσως έχει δίκιο να φωνάζει και σήμερα για κάποια σφυρίγματα, αλλά δεν νομίζω ότι έκριναν το αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια ότι έχει κακές διαιτησίες φέτος, αλλά και πάλι με τέτοιο μπάτζετ δεν δικαιολογείται η θέση του. Το κυριότερο ίσως είναι ότι και μέσα στην χρονιά δεν έχει δείξει καθόλου βελτίωση. Και ο Πανιώνιος ήταν υπερβολικά κακός (χειρότερος κι από το Μαρούσι μάλλον) αρχικά, αλλά τους τελευταιούς 2-2.5 μήνες που έχει έρθει ο Μάρκοβιτς έχει βελτιωθεί αρκετά και όπως φαίνεται θα σώσει τη παρτίδα. Και ο Παπαθεοδώρου δεν έχω δει μέχρι τώρα φέτος να είχε κάποια ιδιαίτερη διάθεση για αυτοκριτική

Από την άλλη το Μαρούσι όταν δεν καταφέρνει να κερδίσει τέτοια παιχνίδια, μάλλον είναι καταδικασμένο. Στην Πυλαία λογικά δεν θα κερδίσει τελευταία αγωνιστική, οπότε ακόμα κι αν κερδίσει Ηρακλή εκτός και Κολοσσό μέσα, θα πρέπει να ελπίζει σε κάποιο τεράστιο θαύμα μετά.
Κι οι παίκτες του Αμαρουσίου σίγουρα έχουν επηρεαστεί απο όλα όσα γίνονται στα ματς, αλλά γενικά δεν έχει αποκτήσει ταυτότητα η ομάδα στο παρκέ. Είχε 2 σερί ματς εντός έδρας, 2 "τελικούς" κι έχασε με κάτω τα χέρια(ειδικά εναντίον του ΓΣΠ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο).

Ίσως,άμα γίνει το "μοιραίο" αγωνιστικά, διεκδικήσουν μέσω wild card την παραμονή καθώς δεν βλέπω να υπάρχει άμεσα οικονομικο θέμα με τον Στασινόπουλο στην διοίκηση

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:

Σάβ Μαρ 21, 2026 9:39 pm

PeristeriBCfan έγραψε:
kojito έγραψε:

Το Μαρούσι ίσως έχει δίκιο να φωνάζει και σήμερα για κάποια σφυρίγματα, αλλά δεν νομίζω ότι έκριναν το αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια ότι έχει κακές διαιτησίες φέτος, αλλά και πάλι με τέτοιο μπάτζετ δεν δικαιολογείται η θέση του. Το κυριότερο ίσως είναι ότι και μέσα στην χρονιά δεν έχει δείξει καθόλου βελτίωση. Και ο Πανιώνιος ήταν υπερβολικά κακός (χειρότερος κι από το Μαρούσι μάλλον) αρχικά, αλλά τους τελευταιούς 2-2.5 μήνες που έχει έρθει ο Μάρκοβιτς έχει βελτιωθεί αρκετά και όπως φαίνεται θα σώσει τη παρτίδα. Και ο Παπαθεοδώρου δεν έχω δει μέχρι τώρα φέτος να είχε κάποια ιδιαίτερη διάθεση για αυτοκριτική

Από την άλλη το Μαρούσι όταν δεν καταφέρνει να κερδίσει τέτοια παιχνίδια, μάλλον είναι καταδικασμένο. Στην Πυλαία λογικά δεν θα κερδίσει τελευταία αγωνιστική, οπότε ακόμα κι αν κερδίσει Ηρακλή εκτός και Κολοσσό μέσα, θα πρέπει να ελπίζει σε κάποιο τεράστιο θαύμα μετά.
Κι οι παίκτες του Αμαρουσίου σίγουρα έχουν επηρεαστεί απο όλα όσα γίνονται στα ματς, αλλά γενικά δεν έχει αποκτήσει ταυτότητα η ομάδα στο παρκέ. Είχε 2 σερί ματς εντός έδρας, 2 "τελικούς" κι έχασε με κάτω τα χέρια(ειδικά εναντίον του ΓΣΠ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο).

Ίσως,άμα γίνει το "μοιραίο" αγωνιστικά, διεκδικήσουν μέσω wild card την παραμονή καθώς δεν βλέπω να υπάρχει άμεσα οικονομικο θέμα με τον Στασινόπουλο στην διοίκηση
Για την wild card αποφασίζει και η ΕΟΚ ή μόνο ο ΕΣΑΚΕ;
Αν εμπλέκεται και η ΕΟΚ δύσκολο με τις σχέσεις που έχουν.

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:

Σάβ Μαρ 21, 2026 9:47 pm

pan24 έγραψε:
Σάβ Μαρ 21, 2026 9:39 pm
PeristeriBCfan έγραψε:

Για την wild card αποφασίζει και η ΕΟΚ ή μόνο ο ΕΣΑΚΕ;
Αν εμπλέκεται και η ΕΟΚ δύσκολο με τις σχέσεις που έχουν.
Δεν ξέρω τι παίζει, απλά φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι θα κάνει μια νέα αρχή το Μαρούσι προπονητικά κλπ, ώστε να μην είναι μπλεγμένο σε τέτοιες καταστάσεις. Κι αφού πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, αναβάθμισε φέτος κι το γήπεδο κι η λίγκα χρειάζεται "επέκταση"(14 ομάδες minimum) κι η πλειοψηφία των ομάδων από την Elite League δεν είναι οικονομικά τόσο δυνατές, θεωρώ πως θα εχει πιθανότητες εάν το χρειαστεί.

Πολλά παίζονται μέχρι τότε, κι ο Σπόρτιγκ ακούγεται ότι έρχεται με δύναμη κι με πιθανή άφιξη Αργύρη Πεδουλάκη σε κάποιο πόστο, άρα πολλοί θα θελήσουν κι θα κινηθούν για τις wild cards εάν υφίστανται

kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Σάβ Μαρ 21, 2026 10:01 pm

Δεν παίζει αύριο Α1 ο Ολυμπιακός;

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:

Κυρ Μαρ 29, 2026 5:55 pm

Οι νικες Καρδιτσας και Αμαρουσιου εβαλαν φωτια στην μαχη της παραμονης. Η Καρδιτσα ειναι πλεον στην πιο πλεονεκτικη θεση αφου ειναι μια νικη πανω απο Πανιωνιο και Μαρουσι και εχει και με τους δυο την ισοβαθμια. Νομιζω με ενα διπλο σε Πατρα ή Ροδο παραμενει σιγουρα, ανεξαρτητως του τι θα κανουν οι αλλοι δυο.

Ο Πανιωνιος υστερει στην ισοβαθμια με Μαρουσι αυτη την στιγμη, αλλα εχει και ενα ματς λιγοτερο. Η επομενη αγωνιστικη θα κρινει παρα πολλα. Το Μαρουσι παιζει αλλο ενα τελικο με τον Κολοσσο και θελει παλι μονο νικη, ενω ο Πανιωνιος εχει εντος δυο ματς που θεωρητικα μπορει να κανει ακομα και το 2/2 (με Ηρακλη που μακρια απο Ιβανωφειο χανει αρκετα, και ΑΕΚ που τελευταια δεν παταει και πολυ καλα). Νομιζω παντως οποιος και να πεσει θα κυνηγησει σιγουρα wild card αν δεν ανεβει δευτερη ομαδα απο την Α2. Ειδικα ο Πανιωνιος μαλλον θα ηταν και φαβορι σε τετοια περιπτωση.

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Κυρ Μαρ 29, 2026 6:16 pm

Εμφατικη αποδραση Μαρουσαρας απο το Ιβανωφειο και θεουλης Jordan Walker που φωναξε στο τελος των δηλωσεων του :'' Papatheodore best coach''
Mε την απουσια King το διδυμο Perrantes-Walker βρηκε χημεια και οταν εσφιξε την αμυνα το Μαρουσι απο την 2η περιοδο,εγινε το αφεντικο της αναμετρησης.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:

Κυρ Μαρ 29, 2026 6:48 pm

kojito έγραψε:
Κυρ Μαρ 29, 2026 5:55 pm
Οι νικες Καρδιτσας και Αμαρουσιου εβαλαν φωτια στην μαχη της παραμονης. Η Καρδιτσα ειναι πλεον στην πιο πλεονεκτικη θεση αφου ειναι μια νικη πανω απο Πανιωνιο και Μαρουσι και εχει και με τους δυο την ισοβαθμια. Νομιζω με ενα διπλο σε Πατρα ή Ροδο παραμενει σιγουρα, ανεξαρτητως του τι θα κανουν οι αλλοι δυο.

Ο Πανιωνιος υστερει στην ισοβαθμια με Μαρουσι αυτη την στιγμη, αλλα εχει και ενα ματς λιγοτερο. Η επομενη αγωνιστικη θα κρινει παρα πολλα. Το Μαρουσι παιζει αλλο ενα τελικο με τον Κολοσσο και θελει παλι μονο νικη, ενω ο Πανιωνιος εχει εντος δυο ματς που θεωρητικα μπορει να κανει ακομα και το 2/2 (με Ηρακλη που μακρια απο Ιβανωφειο χανει αρκετα, και ΑΕΚ που τελευταια δεν παταει και πολυ καλα). Νομιζω παντως οποιος και να πεσει θα κυνηγησει σιγουρα wild card αν δεν ανεβει δευτερη ομαδα απο την Α2. Ειδικα ο Πανιωνιος μαλλον θα ηταν και φαβορι σε τετοια περιπτωση.
Το Μαρούσι έχει εντός Κολοσσό και εκτός ΠΑΟΚ ενώ ο Πανιώνιος έχει εντός Ηρακλή, ΑΕΚ και εκτός Άρη.

Αν έρθουν τα "φυσιολογικά" αποτελέσματα θα κάνουν από μια νίκη και πέφτει ο Πανιώνιος.

Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ σχεδόν δεν έρχονται τα φυσιολογικά αποτελέσματα είτε γιατί κάποιοι παίζουν αδιάφοροι απέναντι σε ομάδα που καίγεται είτε γιατί είναι "αδιάφοροι" για να βοηθήσουν κάποιον.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Μαρ 29, 2026 9:28 pm

Ξέρουν τι κάνουν στο Μαρούσι. Κρατάνε τον Παπαθεοδώρου μέχρι τέλους και μετά το καλοκαίρι έχουμε τη μεγάλη επιστροφή του κόουτς Β.

marousara

senior
Reactions:

Δευ Μαρ 30, 2026 12:00 am

Ότι είναι για το Μαρούσι τα έχω γράψει στο νήμα της ομάδας...
Η απορία είναι άλλη... Τι έγινε στο ημίχρονο του αγώνα ?
Καλά στο πρώτο ημίχρονο μόνο εμετός η διαιτησία δηλαδή ούτε τα προσχήματα και τα λέω εγώ που έχω κράξει τον Παπαθεοδώρου όσο κανένας άλλος... Και στο β ημίχρονο οι διαιτητες έπαιξαν μια χαρά! Οπότε τι σημαίνει αυτό.. ότι προφανώς στο πρώτο ημίχρονο είχαν διάθεση με όποιο τρόπο μπορούσαν να κερδίσει ο Ηρακλής λίγο μπάσκετ να ξέρεις το κατανοείς... Αν συνέχιζαν έτσι σίγουρα θα πέρναγε ο Ηρακλής τις βολές του Προμηθέα με τον Άρη. Και ο Ηρακλής δεν είναι ομάδα που έχει και τις τοπ σχέσεις με ΚΕΔ και ΕΟΚ κι όλας. Εγώ θεωρώ ότι κάτι συνέβη στο ημίχρονο δεν υπάρχει κάποια εξήγηση οι διαιτητές να θυμήθηκαν να σφυρανε δικαια ! Πλάκα πλάκα τα τρία ματς που έγιναν τα όργια σε Μύκονο Πάτρα και Μύκονο να έπαιρνε έστω το 1 είχε σωθεί η ομάδα... Και άντε μετά να ηρεμήσεις τον αδερφό του Παπαθεοδώρου που θα λέει για το σύστημα εναντίον του λόγω του σάιτ που είναι σε πόλεμο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα Α1”