Α' ΕΣΚΑ ΑΝΔΡΩΝ 2025-26

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μαρ 23, 2026 3:10 pm

Και πλέον να πούμε ότι με βάση τα πλέι-άουτ της Γ' Εθνικής, υποβιβάζονται πλέον σίγουρα οι 4 τελευταίοι.
Οι οποίοι μπορεί να γίνουν μέχρι 6, ανάλογα με την έκβαση των Κορωπί-Καλαμάτα και Λυκόβρυση-Ιπποκράτης.

abovetherim

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μαρ 23, 2026 3:57 pm

benchwarmer έγραψε:
Και πλέον να πούμε ότι με βάση τα πλέι-άουτ της Γ' Εθνικής, υποβιβάζονται πλέον σίγουρα οι 4 τελευταίοι.
Οι οποίοι μπορεί να γίνουν μέχρι 6, ανάλογα με την έκβαση των Κορωπί-Καλαμάτα και Λυκόβρυση-Ιπποκράτης.
Σωστά τα λες, να θυμίσω όμως ότι ο Σπόρτιγκ πάει για wild card στη NL1 ή NL2. Οπότε κάτσε μήπως είναι και περισσότεροι

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Δευ Μαρ 23, 2026 4:57 pm

abovetherim έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 3:57 pm
benchwarmer έγραψε:
Σωστά τα λες, να θυμίσω όμως ότι ο Σπόρτιγκ πάει για wild card στη NL1 ή NL2. Οπότε κάτσε μήπως είναι και περισσότεροι
Δεν θα επηρεάσει αυτό καθόλου τους υποβιβασμούς.
Αν ο Σπόρτιγκ πέσει στην Β' ΕΣΚΑ αγωνιστικά, και μετά πάρει wild card για Εθνική Κατηγορία, τότε θα ανέβει μία ομάδα παραπάνω από την Γ' ΕΣΚΑ στην Β' ΕΣΚΑ.

Gkos

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 1:58 am

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ-ΟΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 68-74

Ακόμα μια φορά που ο Ποσειδώνας έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό και αυτή την φορά ήταν και η μοιραία αφού (με όσα ξέρουμε ως τώρα-γιατί πολλά ακούγονται)υποβιβάζεται στην Β ΕΣΚΑ...
Και όμως παρά την απουσία του 1ου του σκόρερ Καγιάντζα,αλλά και του πολύ καλού ξεκινήματος των φιλοξενούμενων που με καταιγισμό τριπόντων από τα 6.75 προηγήθηκαν 17-4 στο 6' ,οι παίκτες του κοόυτς Τριανταφύλλη αντέδρασαν δυναμικά ,μάζεψαν την διαφορά άμεσα για το 19-22 του δεκαλέπτου ,ενώ λίγο αργότερα προσπέρασαν και με 4 (30-26) με τον Μιχαλιό χαρίζει το χάιλαιτ της αναμέτρησης και θα έλεγα σίγουρα της αγωνιστικής👏🏼🏀
Ένα τυχερό τρίποντο με ταμπλό (του πολύ νευρικού) Χρυσού έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους για το 40-42 με το ημίχρονο να κλείνει στο 41-45 με ένα μακρινό σουτ από τον Ζέππο!
Σκληρό μπρα ντε φερ και στην επανάληψη με τους γηπεδούχος να επιστρέφουν ξανά να ισοφαρίζουν 55-55 στο 30' και να οδηγούν την κούρσα ως το 66-63 !
Στα τελευταία λεπτά τα καλάθια μίκρυναν και οι πορτοκαλί κατάφεραν να επικρατήσουν και να παρουν ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο ανεβάζοντας την διαφορά από την γραμμή της φιλανθρωπίας!

Υ.γ. Ειχα αρκετα χρόνια να δω τον Λευτέρη Χρυσό να αγωνίζεται από κοντά,ε σήμερα(χτες) θυμήθηκα ποιο είναι το μεγάλο του ταλέντο ,να κανει όλη την κερκίδα να ασχολείται μαζί του...
Τελειωμένο ματς παρατρίχα να το τινάξει στον αέρα και χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να προλάβουν τα χειρότερα(ναι για αγώνα του Ποσειδώνα μιλάμε)!

Α ΑΝΔΡΩΝ - 23η αγωνιστική τα υπόλοιπα αποτελέσματα!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΟ ΚΑΡΕΑ 75-80
ΦΕΑ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ 73-78
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 54-59
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΑΜΙΛΛΑ 62-76
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ 50-60
ΕΣΚΔ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ 89-38

Gkos

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 2:11 am

abovetherim έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 2:36 pm

Μέχρι τώρα που γράφω η ΕΣΚΑ δεν έχει βάλει κάποιο ματς σε live, να θυμίσω όμως ότι απόψε και αύριο έχει και το Φ4 Εφήβων με live μεταδόσεις στο Περιστέρι. Ίσως παίζει το ρόλο του.
Και νεανιδες επίσης ,ε πόσα να δείξει...

abovetherim

a1greece
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 10:37 am

Gkos έγραψε:

Ακόμα μια φορά που ο Ποσειδώνας έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό και αυτή την φορά ήταν και η μοιραία αφού (με όσα ξέρουμε ως τώρα-γιατί πολλά ακούγονται)υποβιβάζεται στην Β ΕΣΚΑ...
Και όμως παρά την απουσία του 1ου του σκόρερ Καγιάντζα,αλλά και του πολύ καλού ξεκινήματος των φιλοξενούμενων που με καταιγισμό τριπόντων από τα 6.75 προηγήθηκαν 17-4 στο 6' ,οι παίκτες του κοόυτς Τριανταφύλλη αντέδρασαν δυναμικά ,μάζεψαν την διαφορά άμεσα για το 19-22 του δεκαλέπτου ,ενώ λίγο αργότερα προσπέρασαν και με 4 (30-26) με τον Μιχαλιό χαρίζει το χάιλαιτ της αναμέτρησης και θα έλεγα σίγουρα της αγωνιστικής👏🏼🏀
Ένα τυχερό τρίποντο με ταμπλό (του πολύ νευρικού) Χρυσού έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους για το 40-42 με το ημίχρονο να κλείνει στο 41-45 με ένα μακρινό σουτ από τον Ζέππο!
Σκληρό μπρα ντε φερ και στην επανάληψη με τους γηπεδούχος να επιστρέφουν ξανά να ισοφαρίζουν 55-55 στο 30' και να οδηγούν την κούρσα ως το 66-63 !
Στα τελευταία λεπτά τα καλάθια μίκρυναν και οι πορτοκαλί κατάφεραν να επικρατήσουν και να παρουν ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο ανεβάζοντας την διαφορά από την γραμμή της φιλανθρωπίας!

Υ.γ. Ειχα αρκετα χρόνια να δω τον Λευτέρη Χρυσό να αγωνίζεται από κοντά,ε σήμερα(χτες) θυμήθηκα ποιο είναι το μεγάλο του ταλέντο ,να κανει όλη την κερκίδα να ασχολείται μαζί του...
Τελειωμένο ματς παρατρίχα να το τινάξει στον αέρα και χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να προλάβουν τα χειρότερα(ναι για αγώνα του Ποσειδώνα μιλάμε)!

ΦΕΑ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ 73-78
Έχω δει τρεις φορές φέτος το Οίον, ο Χρυσός έχει φάει πολύ μπασκετικό ξύλο και δεν έχει αντιδράσει. Δεν ξέρω ποιο είναι το μεγάλο του ταλέντο όπως λες, ξέρω όμως ότι είναι παίκτης-πολυτέλεια για την κατηγορία μπασκετικά, είναι για πολύ παραπάνω και είναι επιλογή του να είναι εκεί.
Κατά τα άλλα, επειδή πέφτουν 4-6 δυστυχώς ο Ποσειδώνας δεν τη γλιτώνει ακόμα κι αν κέρδιζε χθες, οπότε όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα.

Gkos

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 12:06 pm

abovetherim έγραψε:

Έχω δει τρεις φορές φέτος το Οίον, ο Χρυσός έχει φάει πολύ μπασκετικό ξύλο και δεν έχει αντιδράσει. Δεν ξέρω ποιο είναι το μεγάλο του ταλέντο όπως λες, ξέρω όμως ότι είναι παίκτης-πολυτέλεια για την κατηγορία μπασκετικά, είναι για πολύ παραπάνω και είναι επιλογή του να είναι εκεί.
Κατά τα άλλα, επειδή πέφτουν 4-6 δυστυχώς ο Ποσειδώνας δεν τη γλιτώνει ακόμα κι αν κέρδιζε χθες, οπότε όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα.
Αδερφέ ,δεν αναφέρθηκα στην μπασκετική του αξια(αν και χτες δεν ήταν καλος) αλλά στην υπόλοιπη συμπεριφορά του και πίστεψε με μπορει να ειχα χρονια να τον δω αλλά τον εβλεπα απόταν ήταν έφηβος και έπαιζε στο ΑΣΙΣ με το Κολλέγιο οπότε έχω σαφή άποψη!
Για εχτές δεν θα σου πω κάτι άλλο παρά ότι στο τσακ γλυτώσαμε γενική σύρραξη στην ληξη...

Άβαταρ μέλους
KaterinaS

Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Μαρ 24, 2026 12:08 pm

Gkos έγραψε:

ΦΕΑ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ 73-78
Καλησπέρα! Εύστοχη τοποθέτηση. Όμως ο Χρυσός δεν είναι απλά παίκτης για την κατηγορία… είναι κατηγορία μόνος του. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να τον φτάσουν μπασκετικά καθώς η ποιότητα του ξεχωρίζει και αυτό δεν τίθεται καν προς αμφισβήτηση. Γι΄αυτό άλλωστε, για να τον σταματήσουν καθε φορά, πέφτουν πάνω του 3 παίκτες.. και 6 αγκώνες!!!
Λογικό να εκνευρίζεται όταν σε κάθε ματς έχει απέναντί του όχι μόνο 5, αλλά και ολόκληρο πάγκο να ασχολείται μαζί του. Όταν δεν μπορείς να τον παίξεις, τουλάχιστον… μιλάς.
Όσο για το ταλέντο: Tο μεγαλύτερο του Χρυσού δεν είναι σίγουρα ότι ασχολείται η κερκίδα μαζί του… είναι ότι σε κάθε αγωνιστική τους πηγαίνει τάπα μπροστά στα μάτια τους.
Τέλος, για αυτούς που τον βρίζουν με το καλησπέρα… μπορεί να μην τους αγνοεί όσο θα έπρεπε, αλλά στο τέλος της μέρας ισχύει το απλό: δεν τους βλέπει καν.

abovetherim

a1greece
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 1:05 pm

Gkos έγραψε:
Τρί Μαρ 24, 2026 12:06 pm
abovetherim έγραψε:

Αδερφέ ,δεν αναφέρθηκα στην μπασκετική του αξια(αν και χτες δεν ήταν καλος) αλλά στην υπόλοιπη συμπεριφορά του και πίστεψε με μπορει να ειχα χρονια να τον δω αλλά τον εβλεπα απόταν ήταν έφηβος και έπαιζε στο ΑΣΙΣ με το Κολλέγιο οπότε έχω σαφή άποψη!
Για εχτές δεν θα σου πω κάτι άλλο παρά ότι στο τσακ γλυτώσαμε γενική σύρραξη στην ληξη...
Θα διορθώσω λίγο το σχόλιο μου. Στα τρια ματς που έχω δει, ο Χρυσός έχει φάει πολύ μπασκετικό ξύλο και δεν έχει αντιδράσει. Επίσης σε αυτά τα τρία ματς, έχει φάει πολύ ξύλο γενικά και μη μπασκετικό. Και πάλι δεν έχει αντιδράσει. Τα υπόλοιπα, τα κρατάω ως έχουν.
Ο Χρυσός είναι 28-29 χρονών αν δεν κάνω λάθος, μου λες ότι έχεις χρόνια να τον δεις και ότι έχεις σαφή άποψη από όταν τον έβλεπες 17 χρονών μαθητή στο ΑΣΙΣ. Καταλαβαίνεις πόσο μα πόσο λάθος είναι αυτό που γράφεις, σωστά; Πολύ λάθος.
Ο Χρυσός μπορεί να είναι χρυσό παιδί, μπορεί να είναι κ@@@παιδο, δεν τον ξέρω, σαν παίκτης μου αρέσει πολύ, όσο τον έχω δει επαναλαμβάνω δεν παρατήρησα κάτι, αλλά να τον κρίνεις τώρα με κάτι που είδες πριν από 11-12 χρόνια, είναι τρελό, άδικο και εντελώς λάθος. Καλή σου μέρα

Gkos

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 4:43 pm

Αδέρφια ,επειδή δεν έχω ούτε ορεξη ουτε χρονο να μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις ,ΑΝΑΘΕΩΡΩ το σχόλιο μου και λέω πως οι φίλαθλοι του Ποσειδώνα φταίνε που είναι προκλητικοί.
Προχωράμε.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Μαρ 24, 2026 5:06 pm

abovetherim έγραψε:
Τρί Μαρ 24, 2026 1:05 pm
Ο Χρυσός είναι 28-29 χρονών αν δεν κάνω λάθος, μου λες ότι έχεις χρόνια να τον δεις και ότι έχεις σαφή άποψη από όταν τον έβλεπες 17 χρονών μαθητή στο ΑΣΙΣ. Καταλαβαίνεις πόσο μα πόσο λάθος είναι αυτό που γράφεις, σωστά; Πολύ λάθος.
Μα αν βλέπεις κάποιον να έχει μία συμπεριφορά στα 18 του και μετά τον βλέπεις να έχει την ίδια συμπεριφορά στα 28 του, δεν είναι και τόσο παράλογο να πιστέψεις ότι δεν έχει αλλάξει στο ενδιάμεσο. Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι αλλά οκ, δεν είναι καμία τρελή εκτίμηση.

Εικόνα
abovetherim

a1greece
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 5:13 pm

Gkos έγραψε:
Τρί Μαρ 24, 2026 4:43 pm
Αδέρφια ,επειδή δεν έχω ούτε ορεξη ουτε χρονο να μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις ,ΑΝΑΘΕΩΡΩ το σχόλιο μου και λέω πως οι φίλαθλοι του Ποσειδώνα φταίνε που είναι προκλητικοί.
Προχωράμε.
Γιατί δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να φταίει ή ο ένας ή ο άλλος; Είπε κανείς ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε το μέρος κάποιου ή ότι κάποιος φταίει 100-0; Δηλαδή κατά την άποψή σου στο σκηνικό Φουρνιέ-οπαδός Πανιωνίου φταίει 100-0 ο οπαδός ή 100-0 ο Φουρνιέ. Δεν φταίνε δηλαδή και οι δύο; It takes two to tango. Always. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι ήθελες να πεις και αν θέλεις, μπορείς να μας πεις τι έγινε χθες στο Ψυχικό αφού ήσουν εκεί.

Αντρεας

Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 6:59 pm

Εγώ ξέρω πως με αυτά και με εκείνα δεν έχουμε σχολιάσει καθόλου την αγωνιστική :dribble:

abovetherim

a1greece
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 11:21 am

Αντρεας έγραψε:
Τρί Μαρ 24, 2026 6:59 pm
Εγώ ξέρω πως με αυτά και με εκείνα δεν έχουμε σχολιάσει καθόλου την αγωνιστική :dribble:
Την αγωνιστική θα τη σχολιάσουμε όταν η ΕΣΚΑ δεήσει να βάλει τα Φ.Α. αγώνων που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν είχε βάλει τίποτα. Ούτε τα Φ.Α. των Φ4 εφήβων και νεανίδων έχει βάλει. Θα έχει πάει ο αρμόδιος υπάλληλος τριήμερο μάλλον, κόλλησε στο ΣΚ και την 25η, Δευτέρα και Τρίτη μάλλον.
Μόνο κάτι αδιάφορες ανακοινώσεις για κάτι κλιμάκια ανέβασαν στην ιστοσελίδα τους.

Αντρεας

Reactions:

Πέμ Μαρ 26, 2026 1:55 pm

Περιμένω την πάντα μπασκετική τοποθέτηση σου και θα πω και εγώ την δική μου μετά!! :obey:

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΕΣΚΑ”