Euroleague Round 33, Valencia Basket vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Μαρ 25, 2026 11:46 am

Ο Φουρνιε το "νικητήριο" καλάθι το έβαλε.
Πρέπει να παίξεις και καμιά άμυνα όμως δεν γίνεται μια σου και μια μου κάποιο θα χάσεις, αν και πιστεύω ότι αν δεν έκανε μπουκα και σουταρε τρίποντο μετά την προσποίηση στην τελευταία φάση πάλι θα το έβαζε όπως με Ντουμπάι.

Αν δεν κάνω λάθος για την τελευταία άμυνα ο Μπαρτζώκας είχε μέσα Γουοκαπ ντιλικινα Φουρνιε Γουόρντ Τζόουνς. Οπότε πήγε θεωρητικά με την καλύτερη του αμυντική 5αδα. Και ο Φουρνιε καλή άμυνα έπαιξε δεν χρειαζόταν να κατεβάσει το χέρι.

Για μένα το λάθος που κάνει ο Μπαρτζώκας και χαλάει τον Ρυθμό νίκης που είχε η ομάδα σε εκείνο το σημείο είναι ότι βγάζει τον Γουόρντ για να χωρέσει τον Ντόρσεϊ. Επίσης Μιλουτινοφ και Παπανικολάου δεν τράβηξαν χθες, βάλε χολ και ασε τον Παπ εκτός απ'την αρχή του β ημιχρόνου αφού τον βλέπεις ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τρόπο που είναι στημένη η ομάδα είναι η άμυνα. Το γράφω απ τον Νοέμβρη αν δεν αποκτήσουμε αμυντική ταυτότητα μην περιμένετε να πάρουμε κλειστά παιχνίδια χωρίς άσσο.

ΥΓ 1. Οι Ισπανοί είναι οι πιο εκνευριστικοι φίλαθλοι, απορώ τι θαυμάζετε, ειδικά κάτι μπαρμπαδες και θειτσες που σε κάθε φάση φωνάζουν εεεε και κάνουν και κάτι ειρωνικά είναι για γέλια.

ΥΓ 2. Που είναι ο σακ;

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 25, 2026 11:47 am

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 11:35 am
Ποιο καλό παιδί θα βρει τα στατιστικά στην crunch time στην φετινή Euroleague για :

Α. κατοχές με λιγότερο από 2 λεπτά και μικρή διαφορά μεταξύ των 2 ομάδων
Β. τελευταία κατοχή σε άμυνα ή επίθεση σε παιχνίδι που κρίνεται στο 1 σουτ

Πρέπει να είμαστε απογοητευτικοί.
Δεν ήταν κάποιοι εδώ που ψάχνονταν με custom stats από τα play-by-plays; Ίσως έχουν κάποια απάντηση (ή τρόπο να το βρουν). Δημόσια δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Dimmitz έγραψε:
Ωραία εμείς δεν βλεπόμαστε κατά την άποψη των περισσοτέρων, πείτε μου, ποια ομάδα θα το πάρει;

Γιατί εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποια ομάδα που να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς.

Η Ρεάλ μπορεί να έχει και χειρότερο ρεκόρ από το δικό μας στα εκτός έδρας. Η Φενέρ έχασε με κατεβασμένα τα χέρια χτες από Μακάμπι (σε κάποια φάση έχανε με 12+ στο ημίχρονο). Η Χάποελ έφαγε 20αρα από Ρεάλ και ο ΠΑΟ δεν βλέπεται.

Λέτε να το πάρει ο μονόφθαλμος που βασιλεύει στους τυφλούς;
Το θέμα δεν είναι να είναι κάποιος σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εσάς.
Το ζήτημα είναι τι θα γίνει στον ημιτελικό και τον τελικό του final 4 αν μπείτε στο τελευταίο δίλεπτο πίσω στο σκορ ή μπροστά με διαφορά όχι μεγαλύτερη των 5 πόντων.

Γιατί με αυτά που βλέπουμε νομίζω ότι για να το πάρετε θα πρέπει να καταφέρετε να μπείτε στο τελευταίο δίλεπτο με σχετικά μεγάλη διαφορά και δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό σε δυο παιχνίδια με τοπ ομάδες κοντινής δυναμικότητας.

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Μαρ 25, 2026 11:59 am

Dimmitz έγραψε:
Ωραία εμείς δεν βλεπόμαστε κατά την άποψη των περισσοτέρων, πείτε μου, ποια ομάδα θα το πάρει;

Γιατί εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποια ομάδα που να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς.

Η Ρεάλ μπορεί να έχει και χειρότερο ρεκόρ από το δικό μας στα εκτός έδρας. Η Φενέρ έχασε με κατεβασμένα τα χέρια χτες από Μακάμπι (σε κάποια φάση έχανε με 12+ στο ημίχρονο). Η Χάποελ έφαγε 20αρα από Ρεάλ και ο ΠΑΟ δεν βλέπεται.

Μιλάς για ισοπέδωση, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. Δεν θυμάμαι να διαβάζω από κανέναν ότι δεν βλεπόμαστε. Οι περισσότεροι γράφουν ότι στα κρίσιμα πίνουμε θάλασσα, που βάσει αποτελεσμάτων αποδεικνύετα. Αν θες ένα refresh course, δες τα τελευταία λεπτά των ματς με Valencia, Monaco, Zalgiris, Dubai για πιο πρόσφατα. Οταν τα δεις ξαναμιλάμε.

Τις προάλλες μου την έλεγες που σου εξηγούσα ότι η δεύτερη θέση στην τριπλή ισοβαθμία είναι πλασματική. Αύριο πιθανότατα θα ισοβαθμούμε πάλι, μόνο που πλέον θα είμαστε στο 0-3 με Real & Valencia. Και την Real να κερδίσουμε σε δυο βδομάδες, πάλι τέταρτοι θα είμαστε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Οσο για το ποια θα το σηκώσει, μακάρι να ξερα να το παιζα και στοίχημα να βγάλω κανένα φράγκο. Για μένα πάντως, αν βρεθούμε στο final 4, οι άλλοι 3 θα έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες. Και ειδικά ο ΠΑΟ αν φτάσει που θα παίζει και εντός έδρας με τον DPG στα court seat με τσιγάρο και τασάκι, σίγουρα θα ναι το φαβορί.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:04 pm

Sokos έγραψε:

Και ειδικά ο ΠΑΟ αν φτάσει που θα παίζει και εντός έδρας με τον DPG στα court seat με τσιγάρο και τασάκι, σίγουρα θα ναι το φαβορί.
Τα εισιτήρια μοιρασμένα θα είναι πάντως, δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει περισσότερα από τον Ολυμπιακό.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:13 pm

pan24 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Το θέμα δεν είναι να είναι κάποιος σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εσάς.
Το ζήτημα είναι τι θα γίνει στον ημιτελικό και τον τελικό του final 4 αν μπείτε στο τελευταίο δίλεπτο πίσω στο σκορ ή μπροστά με διαφορά όχι μεγαλύτερη των 5 πόντων.

Γιατί με αυτά που βλέπουμε νομίζω ότι για να το πάρετε θα πρέπει να καταφέρετε να μπείτε στο τελευταίο δίλεπτο με σχετικά μεγάλη διαφορά και δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό σε δυο παιχνίδια με τοπ ομάδες κοντινής δυναμικότητας.
Δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις, δεν αντιλέγω. Στο μόνο που διαφωνώ εν μέρει είναι στο αν τα ματς του φ4 κρίνονται σε κλειστά παιχνίδια.

Υπάρχει κάποιος γνώστης της στατιστικής να μας διαφωτίσει;

Από το μυαλό μου πέρυσι και πρόπερσι κανένα ματς δεν κρίθηκε στην crunch time (ίσως το ΠΑΟ - Φενέρ πέρυσι και αυτό με ερωτηματικό).

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:13 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 12:04 pm
Sokos έγραψε:

Και ειδικά ο ΠΑΟ αν φτάσει που θα παίζει και εντός έδρας με τον DPG στα court seat με τσιγάρο και τασάκι, σίγουρα θα ναι το φαβορί.
Τα εισιτήρια μοιρασμένα θα είναι πάντως, δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει περισσότερα από τον Ολυμπιακό.
Μα οι Παναθηναϊκοί 1337 hax0rz είχαν αποκλείσει τους κωδικούς των Ολυμπιακών και πήραν όλα τα εισιτήρια για πάρτη τους.

Εικόνα
Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:19 pm

Sokos έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Μιλάς για ισοπέδωση, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. Δεν θυμάμαι να διαβάζω από κανέναν ότι δεν βλεπόμαστε. Οι περισσότεροι γράφουν ότι στα κρίσιμα πίνουμε θάλασσα, που βάσει αποτελεσμάτων αποδεικνύετα. Αν θες ένα refresh course, δες τα τελευταία λεπτά των ματς με Valencia, Monaco, Zalgiris, Dubai για πιο πρόσφατα. Οταν τα δεις ξαναμιλάμε.

Τις προάλλες μου την έλεγες που σου εξηγούσα ότι η δεύτερη θέση στην τριπλή ισοβαθμία είναι πλασματική. Αύριο πιθανότατα θα ισοβαθμούμε πάλι, μόνο που πλέον θα είμαστε στο 0-3 με Real & Valencia. Και την Real να κερδίσουμε σε δυο βδομάδες, πάλι τέταρτοι θα είμαστε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Οσο για το ποια θα το σηκώσει, μακάρι να ξερα να το παιζα και στοίχημα να βγάλω κανένα φράγκο. Για μένα πάντως, αν βρεθούμε στο final 4, οι άλλοι 3 θα έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες. Και ειδικά ο ΠΑΟ αν φτάσει που θα παίζει και εντός έδρας με τον DPG στα court seat με τσιγάρο και τασάκι, σίγουρα θα ναι το φαβορί.
Καταρχάς το σχόλιο μου για ισοπέδωση το έγραψα στον gojito, δεν χρειάζεται να κάνεις τον δικηγόρο του. Το σχόλιο μου αφορούσε σε αυτές τις μπούρδες που έγραψε για τον Φουρνίε (με δύο κουβέντες τον είπε looser) και όχι στα σχόλια για την απόδοση της ομάδας.

Καλά με ΠΑΟ και φαβορί γελάω ειλικρινά. Από εκεί και πέρα δεν στην «έλεγα» για την βαθμολογία. Ότι είπα τότε το λέω και τώρα. Είμαστε δεύτεροι και αν κερδίσουμε την Ρεάλ εδώ έχουμε την τύχη στα χέρια μας αν δεν κάνω λάθος για να βγούμε 2οι ή 3οι. Η 4η θέση εξασφαλίζει πλεονέκτημα, αλλά πέφτεις πάνω σε Φενέρ στα ημιτελικά κάτι που δεν το θέλω προσωπικά.

Δεν με νοιάζει πόσα ματς θα χάσουμε στις τελευταίες κατοχές ή πόσες εκτός έδρας ήττες έχουμε. Την Ρεάλ που την έχρισε κάποιος φαβορί, εκτός έδρας παίζει χειρότερα και από την ASVEL.

Αυτό που με νοιάζει είναι να τερματιστούμε τουλάχιστον 3οι και να πάρουμε τα ματς του φ4 στην crunch time :D

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:27 pm

Dimmitz έγραψε:

Καταρχάς το σχόλιο μου για ισοπέδωση το έγραψα στον gojito, δεν χρειάζεται να κάνεις τον δικηγόρο του. Το σχόλιο μου αφορούσε σε αυτές τις μπούρδες που έγραψε για τον Φουρνίε (με δύο κουβέντες τον είπε looser) και όχι στα σχόλια για την απόδοση της ομάδας.
Καλά το σχόλιο o golito το έγραψε για τον Φουρνιέ, δεν χρειάζεται να κάνεις τον δικηγόρο του.

Εικόνα
TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

SteveNashidis έγραψε:
Ποιο καλό παιδί θα βρει τα στατιστικά στην crunch time στην φετινή Euroleague για :

Λοιπόν στο crunch time σε παιχνίδια κλειστά με μέγιστο 3 πόντους διαφορά έχεις τη χειρότερη άμυνα στο top 11(116,6 drtg από 114,9) τώρα αλλά έχεις και την καλύτερη επίθεση από όλους (132,4 ortg από 123,1). Η καλύτερη ομάδα γενικά στο crunch time φέτος είναι η fener, Zalgiris, παναθηναϊκός και Μονακό.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:30 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Καλά το σχόλιο o golito το έγραψε για τον Φουρνιέ, δεν χρειάζεται να κάνεις τον δικηγόρο του.
Ε είσαι και εσύ στο club? Δεν το γνώριζα.

Το 99% των σχολίων στο basketforum δεν αποτελεί ανταλλαγή απόψεων για παίκτες και απόδοση παικτών ή κάνω κάποιο λάθος;

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:31 pm

TuTiS έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:

Λοιπόν στο crunch time σε παιχνίδια κλειστά με μέγιστο 3 πόντους διαφορά έχεις τη χειρότερη άμυνα στο top 11(116,6 drtg από 114,9) τώρα αλλά έχεις και την καλύτερη επίθεση από όλους (132,4 ortg από 123,1). Η καλύτερη ομάδα γενικά στο crunch time φέτος είναι η fener, Zalgiris, παναθηναϊκός και Μονακό.
Αυτά τα βρήκες μόνος σου ή υπάρχουν κάπου; Εσύ ήσουν που ψαχνόσουν με κάτι τέτοια ή κάνω λάθος;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:36 pm

Dimmitz έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Το 99% των σχολίων στο basketforum δεν αποτελεί ανταλλαγή απόψεων για παίκτες και απόδοση παικτών ή κάνω κάποιο λάθος;
Ναι αμέ. Στην περίπτωση μας, η ανταλλαγή απόψεων για την οποία μιλάς πήγε κάπως έτσι:

Ο ένας λέει: πιστεύω πως ο Φουρνιε δεν είναι καλός στο τέλος των παιχνιδιών δες πχ τα παιχνίδια Α, Β, Γ, Δ.

Απάντηση: «Ναι ισοπέδωσε κι άλλο». Και λίγο αργότερα, «απλά απάντησα στις μπούρδες που έλεγε».

Διαφωτισμός.

Εικόνα
Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 12:40 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 12:36 pm
Dimmitz έγραψε:

Ναι αμέ. Στην περίπτωση μας, η ανταλλαγή απόψεων για την οποία μιλάς πήγε κάπως έτσι:

Ο ένας λέει: πιστεύω πως ο Φουρνιε δεν είναι καλός στο τέλος των παιχνιδιών δες πχ τα παιχνίδια Α, Β, Γ, Δ.

Απάντηση: «Ναι ισοπέδωσε κι άλλο». Και λίγο αργότερα, «απλά απάντησα στις μπούρδες που έλεγε».

Διαφωτισμός.
Τώρα ποιος κάνει τον δικηγόρο ποιού; :D

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Τετ Μαρ 25, 2026 12:42 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 12:31 pm
TuTiS έγραψε:

Αυτά τα βρήκες μόνος σου ή υπάρχουν κάπου; Εσύ ήσουν που ψαχνόσουν με κάτι τέτοια ή κάνω λάθος;
Μπορείς να τα βρεις στο 3stepbasket pro.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”