Euroleague 34η Αγωνιστική : Panathinaikos Aktor vs AS Monaco (27/3, 21:15)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μαρ 28, 2026 9:16 am

kein έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2026 12:04 am
Christofis έγραψε:
Παρ Μαρ 27, 2026 11:51 pm

Χωρις αγχος;
Πλεον παει για πλεονεκτημα εδρας. Καθε ματς μετραει
Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό σενάριο το πλεονέκτημα έδρας. Το λέω εγώ που είμαι από τους πιο αισιόδοξους !
Αν σκεφτείς ότι οι τρεις είναι σίγουροι για την τετράδα (Φενερ Ολυμπιακός Ρεάλ) και η Ζαλγκίρις έκανε μεγάλο διπλό σήμερα και θα την έβαζα πιο πιθανή από εμάς.
Την Ζαλγκίρις την έχετε 2-0 κι αυτό είναι τρελό μπονους για οποιαδήποτε τριπλή ισοβαθμία που μετράνε οι συνολικές νίκες και ήττες των ισοβαθμων. Η Ζαλγκίρις πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από εσάς για να μπει 4αδα, δεν έχει και πολύ εύκολο πρόγραμμα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Μαρ 28, 2026 9:32 am

Συμφωνώ ότι την έχουμε σε ισοβαθμία αλλά έχει πρόγραμμα που πάει για τουλάχιστον 3 στα 4. Εμείς πάλι το 3 στα 4 είναι λίγο ανέφικτο στην φάση που βρισκόμαστε. Αν πάμε και κερδίσουμε παντού οκ τότε θα μιλάμε για αληθινό τερνιν ποιντ και θα είναι πιο σημαντικό από το πλεονέκτημα έδρας αυτό.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Μαρ 28, 2026 10:07 am

kein έγραψε:
Συμφωνώ ότι την έχουμε σε ισοβαθμία αλλά έχει πρόγραμμα που πάει για τουλάχιστον 3 στα 4. Εμείς πάλι το 3 στα 4 είναι λίγο ανέφικτο στην φάση που βρισκόμαστε. Αν πάμε και κερδίσουμε παντού οκ τότε θα μιλάμε για αληθινό τερνιν ποιντ και θα είναι πιο σημαντικό από το πλεονέκτημα έδρας αυτό.
Γενικά δεν καταλαβαίνω την απαισιοδοξία των οπαδών του παο. Να εξηγηθώ. Η ομάδα παρουσιαζε θλιβερή εικόνα σε πολλά παιχνίδια, χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Ωστόσο αυτο συνέβαινε γιατι δεν είναι ομάδα προπονητή, δουλεμένη, με αρχές (και αλλα πολλά ωραία τέτοια κουμμουνιστικα). Και της έλειπαν παίκτες κλειδιά.

Από θέμα υλικού ομως έχετε ενα φοβερά ποιοτικό ροστερ, ενω στον τρόπο παιχνιδιού φαινόταν, φώναζε, οτι έλειπε παικτης άγκυρα στο 5.

Σε εκείνη λοιπόν την ομάδα που υπέφερε, επέστρεψε ο Λεσορτ που φαίνεται να πατάει σχετικά καλά και σκεφτείτε τον κάπως σαν κέντρο βάρους. Αναπροσαρμόζει τη λειτουργία χωρίς απαραίτητα να κάνει εμφανισαρες.

Και προστέθηκε ενας ποιοτικοτατος παικταρας, τοπ5 της λίγκας, ο ΝΧΝ, παίκτης που άνετα παίρνει παιχνίδια μόνος του.

Εγώ νομίζω οτι ο Παναθηναϊκός όπως είναι τώρα, δεν υπάρχει ομάδα που τον θέλει αντίπαλο. Και το λέω και για τους συνοπαδούς μου που λένε οτι προτιμούν να τον πετύχουν σε best of 5 με πλεονέκτημα, αποτι σε one off παιχνιδι στο οακα.

Εγώ προσωπικά δεν θα τον ήθελα αντίπαλο στα play off διότι ειλικρινά ποιοτικά το ροστερ περιέχει 3-4 παίκτες που ατομικά στην καλή τους μερα δεν σταματιουνται αμυντικά και ας έχετε και εσείς σοβαρά (σοβαρότερα από εμας) αμυντικά θέματα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2026 10:22 am

SbioTech έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2026 10:07 am
kein έγραψε:
Γενικά δεν καταλαβαίνω την απαισιοδοξία των οπαδών του παο. Να εξηγηθώ. Η ομάδα παρουσιαζε θλιβερή εικόνα σε πολλά παιχνίδια, χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Ωστόσο αυτο συνέβαινε γιατι δεν είναι ομάδα προπονητή, δουλεμένη, με αρχές (και αλλα πολλά ωραία τέτοια κουμμουνιστικα). Και της έλειπαν παίκτες κλειδιά.

Από θέμα υλικού ομως έχετε ενα φοβερά ποιοτικό ροστερ, ενω στον τρόπο παιχνιδιού φαινόταν, φώναζε, οτι έλειπε παικτης άγκυρα στο 5.

Σε εκείνη λοιπόν την ομάδα που υπέφερε, επέστρεψε ο Λεσορτ που φαίνεται να πατάει σχετικά καλά και σκεφτείτε τον κάπως σαν κέντρο βάρους. Αναπροσαρμόζει τη λειτουργία χωρίς απαραίτητα να κάνει εμφανισαρες.

Και προστέθηκε ενας ποιοτικοτατος παικταρας, τοπ5 της λίγκας, ο ΝΧΝ, παίκτης που άνετα παίρνει παιχνίδια μόνος του.

Εγώ νομίζω οτι ο Παναθηναϊκός όπως είναι τώρα, δεν υπάρχει ομάδα που τον θέλει αντίπαλο. Και το λέω και για τους συνοπαδούς μου που λένε οτι προτιμούν να τον πετύχουν σε best of 5 με πλεονέκτημα, αποτι σε one off παιχνιδι στο οακα.

Εγώ προσωπικά δεν θα τον ήθελα αντίπαλο στα play off διότι ειλικρινά ποιοτικά το ροστερ περιέχει 3-4 παίκτες που ατομικά στην καλή τους μερα δεν σταματιουνται αμυντικά και ας έχετε και εσείς σοβαρά (σοβαρότερα από εμας) αμυντικά θέματα.
Μιλά με τον πιο αισιόδοξο (ίσως) πράσινο μέλος του φόρουμ :mrgreen: που μαζί με 2-3 ακόμα σεσημασμένους "στηριχτάκιδες" (ονόματα δεν λέμε, υπολείψεις δεν θίγουμε) έχουμε "φαει" πολύ ειρωνική αντιμετώπιση για όλα αυτα που γράφεις. Ολα ένα προς ένα τα έγραφα (τα γραφαμε) και πριν ένα μήνα όταν αυτοί που λοιδωρουσαν, ζητούσαν μέχρι και ... Σερέλη !!!
Ακόμα τα πιστεύω, και έχω την πεποίθηση ότι μέχρι τα πλέι οφ θα είμαστε σε καλή κατάσταση και στο Φ4 ακόμα καλύτερα αν δεν έχουμε απρόοπτα και τραυματισμούς. Ωστόσο θεωρώ λιγότερο ρεαλιστικό σενάριο το πλεονέκτημα έδρας, γιατί η ομάδα ακόμα είναι ο ορισμός της αστάθειας. Ο Λεσσορ δεν είναι σε θέση ακόμα να ηγηθεί της ρακέτας, αλλά σιγά σιγα θα ανεβάζει ρυθμούς και μαζί η ομάδα θα ανεβάζει επίπεδο. Αν υπολογίσουμε και την περιπτωση του Γκραντ που είναι ανησυχητική, θα έλεγα ότι η 6άδα ή ακόμα και ιδανικά η 5αδα, είναι εφικτές. Μακάρι να πάρουμε πλεονέκτημα και να είμαι πρώτη φορά στα χρονικά πιο απαισιόδοξος από τα γεγονότα :mrgreen:
Χθες βράδυ αρχίσαμε να μιλάμε για 4άδα και προχθές λέγαμε ευτυχώς που έχασε η Ντουμπάι και κλείδωσε μάλλον η 10άδα. Αυτό έχει πολλαπλές αναγνώσεις.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2026 10:41 am

Η 4αδα δε φαίνεται ρεαλιστική εκτός αν κάνουμε 4/4 γιατί δεν είναι η Ζαλγκίρις μόνο.

Για 4αδα είναι και η Βαλένθια που αυτή τη στιγμή έχει μια νίκη πάνω από εμάς.
Έχει εκτός από εμάς στην Ισπανία γενικά βατά παιχνίδια (Βίρτους, Ντουμπάι εκτός και Αρμάνι εντός) και μας είχε κερδίσει και με 10 πόντους.
Για 4αδα θα πρέπει οχι μόνο να τους κερδίσουμε στην Ισπανία αλλά πιθανότατα να το κάνουμε και με πάνω από 10 πόντους διαφορά.

Την Χάποελ δε την υπολογίζω τόσο γιατί έχει δύσκολο πρόγραμμα και η Μπαρτσελόνα δε μου γεμίζει το μάτι αν και δεν έχει κάποιο τρελό πρόγραμμα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2026 10:58 am

pan24 έγραψε:
Η 4αδα δε φαίνεται ρεαλιστική εκτός αν κάνουμε 4/4 γιατί δεν είναι η Ζαλγκίρις μόνο.

Έχει εκτός από εμάς στην Ισπανία γενικά βατά παιχνίδια (Βίρτους, Ντουμπάι εκτός και Αρμάνι εντός) και μας είχε κερδίσει και με 10 πόντους.
Για 4αδα θα πρέπει οχι μόνο να τους κερδίσουμε στην Ισπανία αλλά πιθανότατα να το κάνουμε και με πάνω από 10 πόντους διαφορά.

Την Χάποελ δε την υπολογίζω τόσο γιατί έχει δύσκολο πρόγραμμα και η Μπαρτσελόνα δε μου γεμίζει το μάτι αν και δεν έχει κάποιο τρελό πρόγραμμα.
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, γιατί δεν έχουμε πρόγραμμα καλύτερο από άμεσους ανταγωνιστές. Υπάρχουν σενάρια ( δες το υπέροχο λινκ που ανέβασε ο φίλος berry πριν λιγο και κανεις ότι σεναριο θες .... https://euroleague-standings.com/eurole ... calculator ) που μας βγάζουν ακόμα και στην τρίτη θέση αν κάνουμε το 4/4 με την ζαλγκίρις στην 6η θέση (δεν το θεωρώ ρεαλιστικό) - ενώ υπάρχει το ίδιο σενάριο, με μια ήττα μόνο στην Ισπανία που μας στέλνει πάνω στην Ζαλγκίρις πάλι αλλά με αντιστροφή θέσεων (3η Ζαλγκ. - 6οι Εμείς). Ενώ αν βάλουμε ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο με 2 ήττες Ισπανία, και δύο νίκες (εκτος Χάποελ και εντος Εφές) πάμε για την 8η θέση ! Είναι απίστευτο ποσό κοντά είναι όλες οι ομάδες. Δεν έχει προηγούμενο. Για αυτό καλό είναι να το βλέπουμε αγώνα-αγώνα.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Σάβ Μαρ 28, 2026 11:20 am

kein έγραψε:
pan24 έγραψε:

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, γιατί δεν έχουμε πρόγραμμα καλύτερο από άμεσους ανταγωνιστές. Υπάρχουν σενάρια ( δες το υπέροχο λινκ που ανέβασε ο φίλος berry πριν λιγο και κανεις ότι σεναριο θες .... https://euroleague-standings.com/eurole ... calculator ) που μας βγάζουν ακόμα και στην τρίτη θέση αν κάνουμε το 4/4 με την ζαλγκίρις στην 6η θέση (δεν το θεωρώ ρεαλιστικό) - ενώ υπάρχει το ίδιο σενάριο, με μια ήττα μόνο στην Ισπανία που μας στέλνει πάνω στην Ζαλγκίρις πάλι αλλά με αντιστροφή θέσεων (3η Ζαλγκ. - 6οι Εμείς). Ενώ αν βάλουμε ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο με 2 ήττες Ισπανία, και δύο νίκες (εκτος Χάποελ και εντος Εφές) πάμε για την 8η θέση ! Είναι απίστευτο ποσό κοντά είναι όλες οι ομάδες. Δεν έχει προηγούμενο. Για αυτό καλό είναι να το βλέπουμε αγώνα-αγώνα.
Να πω την μαύρη μου αλήθεια κι εγώ που έγραφα για την απαισιοδοξία σας, βάζοντας πολύ γρήγορα "ανοιωθα" αποτελέσματα ώστε να είναι σχετικά unbiased σας έβγαλα 9ους με μονομαχία στη Σερβία με Ερυθρο...

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Σάβ Μαρ 28, 2026 11:35 am

Καθώς σουρουπώνει ο Μάρτιος μπορούμε να πούμε πως η ομάδα πήρε, εύκολα ή δύσκολα, τα πάνω της. Αμυντικά ακόμα μπάζουν αλλά τουλάχιστον όχι και τα 40λεπτά. Επιθετικά δαγκώνουν, με μεγάλα καλάθια όταν η μπάλα καίει. Τελοσπάντων, όσο να πεις ενα σάσπενς το έχει τελευταία. Δεν είναι εκείνο το άχαρο "δεν έβαζα καλύτερα να δω Tσάκωνα".

Ο Απρίλιος θα έπρεπε να είναι ο μήνας που θα επικυρώνε την όποια ανοδική πορεία του Μαρτίου και αυτό ακριβώς θα είναι.

Η ομάδα βέβαια δε με πείθει ακόμα ότι μπορεί να κερδίσει σε σειρά αγώνων, αλλά Κυριακή κοντή γιορτή.

Θεωρώ το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό σημαντικό, ανεξαρτητώς αποτελέσματος, γιατί τέτοια ματς μπορούν εύκολα να σε κάνουν να χάσεις το μυαλό. Είναι κι αυτή μια δοκιμασία απτις πολλές. Καλή μέρα σε όλους

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2026 11:54 am

SbioTech έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2026 11:20 am
kein έγραψε:

Να πω την μαύρη μου αλήθεια κι εγώ που έγραφα για την απαισιοδοξία σας, βάζοντας πολύ γρήγορα "ανοιωθα" αποτελέσματα ώστε να είναι σχετικά unbiased σας έβγαλα 9ους με μονομαχία στη Σερβία με Ερυθρο...
Ισχύει !
Για να καταλάβεις πόσο περίπλοκα είναι τα πράγματα, και πόσο ρευστά (κυρίως γιατί όχι μονό είναι κοντά οι ομάδες άλλα παίζουν μεταξύ τους και οι διαφορές είναι πολύ μπέρδεμα) για τις θέσεις κατάταξης, φτάνει να υπολογίσουμε ότι ακόμα και αν κερδίσουμε 2 ματς από τα 4 (χαποελ-Εφες) πιθανόν δεν είμαστε ούτε στην 6άδα, αλλά πιο πιθανό σενάριο 8οι παρά 7οι. Αν Νικήσουμε ένα ματς στην Ισπανία Είμαστε 5-6οι, ανάλογα τα άλλα αποτελέσματα και αν κερδίσουμε Μπαρτσελόνα ή Βαλένθια, ενώ αν κερδίσουμε 4/4 τότε είναι πολύ πιθανό να βγούμε ακόμα και 3οι, με 6η την Ζαλγκίρις! Υπάρχει σενάριο να πάρουμε τα 3 από τα 4, και να είμαστε 4οι, αλλά το ματς που επιτρέπεται να χάσουμε είναι μόνο με την Εφες στην τελευταία αγωνιστική. ΜΕ λίγα λόγια τα 2 ματς στην Ισπανία είναι τα κομβικά. για αυτό δεν θεωρώ πολύ ρεαλιστικό το σενάριο 4άδα.

JERIAN GRANDAKOS

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Mike Batiste

Σάβ Μαρ 28, 2026 5:05 pm

Επιτέλους ένα παιχνίδι όπου είχαμε συνεργασίες και σκριν(να ναι καλά ο Λεσσορτ). Δεν το λέω τερνιν ποιντ γιατί ήταν λαβωμένη αρκετά η Μονακό ( συν όλη αυτήν την αναμπουμπουλα με τις απληρωσιες των παιχτών και την παραίτηση Σπανουλη που έχει γονατίσει τους μονεγασκους) και ειμασταν εντός έδρας, αλλά ελπίζω το τερνιν ποιντ να έλθει άμεσα την επόμενη αγωνιστική.

Τι 4οι; πάμε καλά;;;; Εδώ παρακαλάμε να έλθουν σε ευθεία 20 πλανήτες να βγούμε 6οι, το πλεονέκτημα μας μάρανε.

Καλό που έβαλε Γκριγκονις αλλά με απουσία Γκραντ ήθελα να δω και Καλαιτζακη. Επίσης Ντίνο σε χαμηλό σχήμα και λίγο περισσότερο Τολιοπουλο.

Θετικοτατο δείγμα, να ναι καλά ο Γάλλος σέντερ.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μαρ 28, 2026 6:21 pm

το μεγαλυτερο σερι νικων που εχουμε κανει απο εποχη αταμαν ειναι 5 που εγινε μια φορα την πρωτη του χρονια και σε αυτο τα 3 παιχνιδια ηταν με ομαδες του τελους της βαθμολογιας

εχουμε ηδη 4 σερι νικες και μιλαμε να κανουμε αλλες 4?
το θεωρω απιθανο αυτη η ομαδα δεν εχει δειξει οτι μπορει να κανει τοσο μεγαλα σερι

για μενα το ρεαλιστικο σεναριο ειναι να νικησουμε 1 απτα 3 εκτος εδραςπαιχνιδια και εντος την εφες και να πλασαριστουμε στην καλυτερη στην 6η θεση

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2026 6:46 pm

τουλουμπα έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2026 6:21 pm
το μεγαλυτερο σερι νικων που εχουμε κανει απο εποχη αταμαν ειναι 5 που εγινε μια φορα την πρωτη του χρονια και σε αυτο τα 3 παιχνιδια ηταν με ομαδες του τελους της βαθμολογιας

εχουμε ηδη 4 σερι νικες και μιλαμε να κανουμε αλλες 4?
το θεωρω απιθανο αυτη η ομαδα δεν εχει δειξει οτι μπορει να κανει τοσο μεγαλα σερι

για μενα το ρεαλιστικο σεναριο ειναι να νικησουμε 1 απτα 3 εκτος εδραςπαιχνιδια και εντος την εφες και να πλασαριστουμε στην καλυτερη στην 6η θεση
Καλά σερί 8 νικών αν γίνει λογικά θα είναι ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας τουλάχιστον από όταν εφαρμόστηκε αυτό το φορμάτ δε νομίζω να έχει κανένας πάνω από 5-6 σερί.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Μαρ 28, 2026 7:56 pm

Πάντως πριν κάνα δίμηνο μόνο εγώ και ο σακ λέγαμε ότι στο τέλος θα είναι 6αδα ο παο

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2026 8:03 pm

tokalytero3d έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2026 7:56 pm
Πάντως πριν κάνα δίμηνο μόνο εγώ και ο σακ λέγαμε ότι στο τέλος θα είναι 6αδα ο παο
Κουμπάρε μη μας βάζεις στην απόξω , και εμεις το λέγαμε :mrgreen:

NikBot

senior
Reactions:

Σάβ Μαρ 28, 2026 8:37 pm

pan24 έγραψε:
Σάβ Μαρ 28, 2026 6:46 pm
Καλά σερί 8 νικών αν γίνει λογικά θα είναι ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας τουλάχιστον από όταν εφαρμόστηκε αυτό το φορμάτ δε νομίζω να έχει κανένας πάνω από 5-6 σερί.
Την περασμένη μόλις σεζόν η Παρί έκανε 10 σερί. 8 πρέπει να έχει γίνει αρκετές φορές (εννοώ με το φορματ όλοι με όλους)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”